Tavallisena alikersanttina RT-hommiin?

Joonasz2

Elikkä kotiuduin heinäkuussa 2012 ihan perus hyvin palvelleena alikersanttina. Mitään ihmeempiä koulutuksia en tuon AUK:n lisäksi saanut ja mietinkin nyt että olisko minulla mahdollisuuksia päästä RT-koulutukseen (näin armeijataustoihin katsottuna)? Terveys/kunto on hyvä ja rikosrekisteri/tausta puhdas.

9

689

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anomusta peliin!

   Paperit sisään vain. Esteitä ei pitäisi olla, mutta valintaa tietysti suoritetaan. Ylittääkö "riman", sen saa selville vain kokeilemalla. Mutta ei se kokeilu mitään maksa.

   Auttaa, jos on sellainen erikoiskoulutus tai siviilistä erikoisosaaminen, että sitä kautta avautuu tehtävä. Rekka- ja bussikuskin ja kokin taidot ovat hyvää valuuttaa. Sotilaspoliisi ja poliisitausta myös. Mutta perusjääkäreitä tarvitaan paljon, joten ei kannata menettää toivoa, vaikkei passissa olisikaan mitään erikoista. Jonkin verran suositaan sitäkin, että otetaan jääkäripuolellekin hyvin erilaisen koulutustaustan omaavia. Vaikkei kaikille taidoille heti olisi käyttöä, monipuolinen osaaminen voi jossakin vaiheessa olla tärkeä vahvuus.

   Mutta siitä aloittaen, että paperit sisään. Mielenkiintoiset ja palkitsevat tehtävät odottavat!

  • Kfor

   Annat vain kuvan, että olet tarpeeksi yksinkertainen rt-tehtävälle, niin eiköhän se siitä. Pääset koppiin makaamaan.

  • Nyt kun on aikaa niin voin ryhtyä lukemaan näitä kirjoitelmia. Asiallisen avaajan rehtiin kysymykseen antoi nimim Kfor väärän vastauksen. Tuollaisesta halventavasta vastauksesta keräilet vielä hampaitasi kadulta kun kohtaat tosi sotilaan. Puheistasi päätellen et sellaista ole vielä kohdannut ;))) Paskakasa!!! Ymmärrätkö edes mikä on kovuus?
   Olin itse Kyproksella 68-69. Ei ollut luotiliivejä mutta meidät heitettiin kuorma- autoilla väliin kun toisiaan ampuivat. En muista tunteneeni kuoleman pelkoa mutta eka tappo oli tärkein juttu.

   Aloittajalle tiedoksi että sotilaan edellytykset täyttyvät. Jos arvostelusi ovat kiitettävät niin mahdollisuutesi paranevat. Tietysti siviilitaidot eivät voi olla kaksiset ikäsi huomioiden mutta kaikki kokemus on plussaa. Toivon että unelmasi on toteutunut; jollei niin uusi anomus sisään. Se on kuitenkin elämys mitä et unohda koskaan. Sekä se toveruus kun kaikki yhdessä ryhmässä laitamme henkemme likoon on jotain käsittämättömän hienoa. Fiilis on taivaallinen koska on mahdollista että juuri nyt sinne menen.... Nämä tyypit jotka eivät ole kuulleet luotien vinkuvan korvissa eivätkä ole nähneet kuinka hiekka pöllyää 10 sentin päässä paskavarpaiden laukauksista tulevat tänne vit*uilemaan miehille jotka sen ovat kokeneet.

   • l'adjudant

    Tällaiseksi tämä yhteiskunta on mennyt uusavuttomat pitsansyöjät energiajuomahumalassa mölisevät vittuuksissaan asiasta joista ovat ulkona kuin vesikelkka.


  • sissi4

   Lähetin viime viikolla paperit vetämään ja toivomus tehtäväksi laiton tiedustelija/tiedvararjohtajan. Minkähän verran noita tiedustelijoita valitaan ja otetaanko kyseisiin tehtäviin ainoastaan koulutuksen saaneita?
   Ite koulutukselta sissiryhmänjohtaja eli olen saanut pioneerin,tiedustelijan ja sekä sissin koulutukset. Onkohan minkälaiset mahikset päästä. Palvelustodistuksessa oli ainostaan kiitettävää ja jokunen erinomainen.

  • Halukas RT hommiin

   Olen miettinyt että mitä nyt sitten lukion ja armeijan jälkeen tekisi niin tulin ajatelleeksi että voisi hakea rauhanturvaajaksi mutta minua mietityttää että pääsenkö sisään kun jalka on latuska kuin aku ankalla mutta ei se mun faijaa ainakaan haitannut saamasta A-papereita saman ogelman vuoksi eikä kyllä itelläkään ole koskaan haitannut lättäjalka kun juoksin kerta coopperin testissä 2900m. Toinen juttu olisi että jos hakisin armeijassa pioneeriksi vaikka raivaus linjalle
   auttaisiko se valinnoissa rauhanturvaajaksi kun kerta lähi-idässä noita miinoja ja muita pommeja riittää raivattavaksi.

  • Sissi4

   Tänään se sitten tuli postiin, päätös toimintavalmiudesta.
   No perkules pääsin sitten toimintavalmiuteen:D. PERHANA .
   Ensimmäistä kertaa hain ja olin täysin varma, etten pääse edes valmiuteen.
   Nyt alkaa vain odottelu pääsisikö, johonkin tehtävään.


   On kyllä hymy korvissa tällä hetkellä!

   • Sissi4

    Voisiko joku asiasta tietävä vastata seuraavaan kysymykseen:
    Astuuko toimintavalmius voimaan automaattisesti jos sitä ei peruuta.
    Eli tarvitseeko nykyisin Säkylään lähettää, joku allekirjoitettu lappunen toimintavalmiuteen sitoutumisesta?


  • 12345dp

   Niin kuin toimintavalmiudessa selkeästi lukee, sen voi peruuttaa vain olemalla yhteydessä Säkylään. Mutta jos soitto tulee, niin ei sinne tarvii lähteä. Mutta eihän nehelposti enää kyllä soittelekkaan, varsinkin jos eensikertalaisena kieltäydyt ekasta keikasta.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   135
   9855
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   2075
  3. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1195
  4. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1095
  5. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   3
   938
  6. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   260
   726
  7. Eikös viha ja rakkaus

   Kulje käsikädessä? Ihan vain mietin asiaa kun olit tärkein ystävä minulle ja samaan aikaan en tykkää yhtään mitä sanoit
   Ikävä
   84
   721
  8. Oliko linnaan lähetetty Kakkos-Hassinen yksi Venäjän hybridivaikuttajista?

   Jälkikäteen on TV-kameroiden ja Linnan turvakameroiden tallenteilta selvinnyt että nimellä 'Mikko Hassinen' esiintynyt m
   Maailman menoa
   31
   708
  9. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   106
   700
  10. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   36
   697
  Aihe