Yksivuotiaan ruokailu ja juominen

1v.

Vauva on juonut Nan 2:kosta ja yksi vuotispäivä kohta koittaa jolloin pitäisi siirtyä Nan 3:seen. Mutta eikö yksi vuotias voi jo juoda ihan tavallista kuten vaikka kevytmaitoa? Moniko teistä käyttää vielä Nan tai muita tuotteita jotka on tarkoitettu 12 kk lähtein eteenpäin? Ymmärrän että näissä Nan maidoissa on enemmän ympätty ravintoaineita jotka ovat sopivat tuon ikäiselle (kai) eli ovat kai sitten parempi vaihtoehto? Hieman tyyristähän tuo Nan on jos litrahintaa katsoo ja tuo kolmonen vielä vähän kalliimpaa kun kakkonen.

Juotatteko nokkamokista ja käytättekö enää yhtään tuttipulloa yksivuotiaasta eteenpäin? Häpeäkseni täytyy tunnustaa että nokkamukia ei ole vielä hankittu tosin lasista olen ruokailun yhteydessä juottanut. En ehkä aio ollenkaan ostaa sellaista "taika" nokkamukia josta juoma ei tule muuten kun imemällä koska sehän ei ole sitä "oikeaa" juomista ollenkaan vaan ostan heti sellaisen tavallisen nokkamukin.

Ruokailusta sen verran että syötättekö vielä vauvanruokia niitä purkkiruokia jotka on tarkoitettu 1-3 vuotiaille ja jos vielä käytätte niitä niin miksi tai kuinka paljon? Eikö 1-vuotias voi jo syödä ihan mitä vain periaatteessa jos on hieman soseutettu. (vaikka tavallista kaurapuuroa?) ja mitkä on niitä ruokia mitä ei suositella vielä 1-vuotiaalle.

9

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mammuli28

      Miksi Nan2, mikä ero Nan1 ja 2 on? Meille sanottiin neuvolassa että Nan1 voi mennä ihan rauhassa sinne 1v asti jonka jälkeen normaali maito. Aloitettiin kevytmaidon sekoittaminen nanniin 11kk kohdalla, aluksi puurossa ja viikonpäästä juodussa maidossa.
      Ruuista.. Lapsi on syuönyt samaa kuin muu talous jo 9kk eteenpäin, jätin vain suolan ja kerman pois ruuanlaitosta. Ja meillä on lapsi saanut ihan elovenan tavallista kaurapuuroa (ilman suolaa) jo 4,5kk alkaen, en edes tiennyt aluksi että vauvoille on myös omaa puuroa olemassa :D

    • jhgft

      Nan2 on rasvahappoja ja rautaa enemmän kuin Nan1

      Mutta suosittelen mieluummun siirtymään tavalliseen maitoon. Nan3 on vieroitusvalmiste

      Meillä lapsi alkoi vähän ennen vuotta saamaan oikeaa maitoa ja oikeaa ruokaa. Mielestäni nuo 1-3 v. purkkiruuat on ihan huuhaata. MIksi niitä antaa kun voi jo tavallista ruokaa hienonnettuna antaa?

      muistaa vaan jättää suolan pois,eikä laita mausteita paljoa. Muistaakseni hunaja kana on sellainen jota vielä pitää välttää 1 -vuotiaalla

      Tuttipullo meillä jäi siinä 1 vuotiaana ja siirryttiin nokkamukiin.

      • mikä siitä

        huuhaata tekee? Ruokaa sekin on ja ihan hyvällä omatunnolla voi silloin tällöon antaa.Meillä ainakin joskus syödään hampurilaista tai ranskalaisia niin silloin annan purkista pienimmälle.Tämähän nyt tietenkin on kauhistus jollekkin(sekä purkki että hampurilainen) mutta siinäpä on:)
        Mutta tällä palstalla onkin kauhistus lähes joka asia mikä poikkeaa omasta..


      • kfjb

        Jos tarkoitat kaupan hunajakanamarinadia, niin sitä kannattaa välttää lisäaineiden ja liian suolan takia, ihan noin kuin muitakin valmiiksi marinoituja tuotteita. Muita syitä ei ole.


      • jhgft
        mikä siitä kirjoitti:

        huuhaata tekee? Ruokaa sekin on ja ihan hyvällä omatunnolla voi silloin tällöon antaa.Meillä ainakin joskus syödään hampurilaista tai ranskalaisia niin silloin annan purkista pienimmälle.Tämähän nyt tietenkin on kauhistus jollekkin(sekä purkki että hampurilainen) mutta siinäpä on:)
        Mutta tällä palstalla onkin kauhistus lähes joka asia mikä poikkeaa omasta..

        No jos annat 3 v. vielä purkkiruokaa niin se on huuhaata mielestäni. Eriasia antaa 1 veelle vaikka kylässä,reissulla yms. kun ei voi vielä kaikkea normi ruokaa syödä.


    • tääääähmitääää??

      Ei mitään korvikkeita 1 vuotiaalle, vaan tavan maitoa! Meillä poika 9 kk ja juo jo nokkamukista ja syö samaa ruokaa kun muu perhe, ilman suolaa. Eikä tarvii soseuttaa , kunhan lihan pilkkoo. Osaa syödä palija ja pureskella. Ei kai nyt 1 vee syö enää sosetta?? :/
      ja normaalia nalle neljän viljan puuroa syöty 5 kk iästä alkaen.

    • Tällälailla täällä

      Meillä ollut syntymästä asti käytössä tuo nan1 (en imettänyt) puolenvuoden kieppeillä siirryttiin nan2 ja hetki ennen kun lapsi oli 12 kk kokeiltiin nan3,mutta siirryttiin sitten kuitenkin tavalliseen maitoon..

      Ruokailulla meillä käytössä tavallinen nokkamuki mistä juo itse, mutta taikamuki päikkäreille ja yöunille mentäessä(maitoa siitä)

      Purkkiruokia meillä syödään vielä hävettävän usein n 3-4 päivänä viikosta, muuten tavallista kotiruokaa. Yritetään parantaa että jäisi nuo purkit kokonaan.
      Ja jokailta tietysti kaurapuuro.

    • milk3

      Kyllähän tuo Nan 3 on tarkoitettu juuri yli 12 kk eli tarkoitettu varmaan annettavaksi sen tavallisen maidon sijaan. Siinä on ravintoaineet paremmat kun tavallisessa maidossa yksi vuotiasta varten. Hinta on n. 1.30€ puolen litran purtilo eli melko kallista on.

      • semmottist

        Tai sitten voi vaan imettää edelleen yli yksivuotiasta, jolloin lapsi saa ihan hänelle varta vasten suunniteltua ravintoa... ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      952
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      665
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe