Lentokentällä liikkuminen

eka lento edessä

Elikkä olen lähdössä ensimmäistä kertaa ulkomaille kaverin kanssa jolla myös eka lento edessä. Olen tässä miettinyt miten lentokentällä liikutaan. Eli varmaan lähtöselvitys on ekana mihin sitten? ennen kuin ollaan lentokoneessa. Jos joku tietää jonkun sivun missä ohjeet ekakertalaiselle voi sen myös linkittää. Kyllä kentältä varmaan neuvoa saa mutta jotain olisi kiva tietää ennen....

7

612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • ItsekinHesasta

        Hmm, missävaiheessa aloittaja sanoi että lähtee Helsinkivantaalta. Älkää olko niin Helsinkikeskeisiä...


    • iloinen reissutyttö

      Linkki on hyvä. Tässä vielä sellaista omakohtaista tietoa, jota ette Finskin sivulta saa.

      Joko menette lähtöselvitystiskille lentokentällä tai teette lähtöselvityksen itse netissä tai kentällä olevalla automaatilla. Itse tekemistä markkinoidaan ajan säästämisellä, mutta oikeasti siinä säästää aikaa tosi vähän, jos on kuitenkin matkalaukut jätettävä koneeseen. Ennemminkin on kyse siitä, että lentoyhtiö säästää parin virkailijan palkan kun matkustajat hoitaa asioita itse. Jos kuitenkin teette lähtöselvityksen itse, menette kentällä baggage drop -tiskille jättämään matkalaukut. Jono voi mennä tosi nopeasti tai ruuhka-aikaan se voi kestää yli tunnin. Kun matkalaukut on lähteneet hihnalle ja teillä on paikkaliput kädessä, menette turvatarkastukseen.

      Ennen turvatarkastushihnoja on pieniä muovipusseja, joihin pitää pakata kaikki missä on nestettä tai geeliä. Tulkinta on tiukka. Esimerkiksi roll-on ripsiväri, valokynä ja pullossa oleva huulikiilto on nesteitä. Alle 1 dl.n verran nesteitä siis saa kyllä viedä koneeseen, jos esim. pieniä meikkejä sattuu käsilaukussa olemaan, mutta turvatarkastuksen ajaksi ne pitää ottaa pois käsilaukusta ja pakata siihen pieneen muovipussiin. Turvatarkastus on yleensä ohi alle vartissa. Yleisin aloittelevan matkustajan virhe on yrttää viedä vesipullo tai eväitä lentokoneeseen. Ei onnistu, ja hidastaa vaan muiden matkustajien matkantekoa. Älkää edes harkitko. Vettä saa ostaa turvatarkastuksen jälkeen kaupasta.

      Turvatarkastuksen jälkeen kannattaa katsella valotaulusta vielä lähtöportti ja aika ja opasteet, mihin päin pitää mennä. Edullisimmat kaupat on siinä heti turvatarkastuksen jälkeen. Siinä alueella on myös pankkiautomaatti, valuutanvaihtopaikka ja apteekki.

      Jos lento on EU-alueelle, voitte siis hoitaa viime hetken asioita, shoppailla tai mennä baariin tai kahville odottelemaan boardingin alkamista. Minä tykkään mennä irkkubaariin istuskelemaan tynnyrin päälle ja juomaan kaljaa tai kahvilaan nauttimaan kahvista, näköaloista ja leivonnaisista. Riippuu tietysti, onko lomamatka vai työmatka ...

      Jos lento on EU:n ulkopuolelle, pitää mennä passintarkastusten läpi. Ne on vähän kauempana ja voi olla jonoakin. Passintarkastuksen jälkeen on vielä jonkin verran kansainvälisiä merkkituotteita myyviä kauppoja ja ihan hyvä baari-kahvila, josta saa ruokaakin.

      Kannattaa tulla kentälle ajoissa ja varata reippaasti (2-3 tuntia) aikaa, koska kentällä on ihan kiva aloitella lomaa, jos on aikaa.

      • helppoa silti

        takuulla lomalento ja silloin ei tehdä lähtöselvitystä itse....pieni tarkennus...


      • näin meillä
        helppoa silti kirjoitti:

        takuulla lomalento ja silloin ei tehdä lähtöselvitystä itse....pieni tarkennus...

        Ainakin Helsinki-Vantaalla tehdään lähtöselvitys itse aulan lähtöselvitysautomaateilla myös lomalennoilla, Finnairin lomalennoilla myös netissä.


    • 11+1=14

      Ennen lähtöselvitystä kannattaa varmistaa, että laukut on pakattu oikein, eli käsimatkatavaroissa on tarvittavat ( istelläni passi, rahat, kortit, kännykkä, avaimet ja mahdolliset matkadokumentit esim. hotellitietoja, lentovarausnumero, vakuutustietoja. Lisäksi varavaatetusta määränpäästä riippuen lämmintä vaatetta, alusvaatetta, sukat.)

      Lähtöselvityksen jälkeen pakkaan käsilaukkuun kaikki metallisen krääsän, mikä turvatarkastusportilla hälyttää, esim. kolikot, vyö. Tämän voi tehdä jonottaessakin tarkastukseen. Tarkastuksen jälkeen taas vyöt ja rensselit niskaan, jonka jälkeen varmistamaan lähtöportti, sen sijainti ja portin aukeamis aika.

      Sitten vain odottelemaan tai juoksemaan, riippuen paljonko aikaa lähtöön on. Lähtöselvityksessä kyllä kerrotaan, jos sinulla on jo kiire.

      Ja todellakin jos lomamatka kyseessä, lomatunnelman virittely on mukavaa lentokentällä. Siellä kannattaa olla ajoissa.

    • eka lento eessä

      Kiitos teille tiedoista, nyt vähän tietää mitä tapahtuu. Pari päivää vielä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe