Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko kukaan saanut ikinä mitään korvauksia vakuutuksesta

vaihtoehtotarina

Ajettelin aloittaa keskustelun siitä, että korvaavatko vakuutusyhtiöt mitään koskaan ja kenellekkään.
On niin paljon juttuja siitä, ettei vakuutus ole korvannut, vaikka ihminen olisi joutunut sairaseläkkeelle. Ihmisiä jotka eivät ole koskaan ennen sarastaneet ja sitten on työpailla tullut jotain raskasta päälle joka on vienyt työkyvyn. Peruteena se että jos ei olisi ollut jotain "kulumia", mitä meillä kaikilla on. Tai auto-onnettumuudessa peräänajossa ei ole voinut muka pää kääntyä niin että niskan vamma olisi siitä johtunut.
Entä tapaturmavakuutuken "pysyvä haitta", jonka tietenkin määrittelee vakuutusyhtiän oma lääkäri, vaikka kaikki muut lääkärit olisivat muuta mieltä.

Olisin siis kiinnstunut kuulemaan vaihtoehtoisia tarinoita siitä, onko korvauksia saatu, onko sellaisia?

10

583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruuveilla koottu

      Olin vakavassa liikenneonnettomuudessa. Oltuani 14 kuukautta sairaslomalla lähdin koulutukseen jonka vakuutusyhtiön piti maksaa. Kaiken piti olla selvää.
      Vakuutusyhtiön mukaan olinkin täysin toipunut ja terve.
      Uusien yliopistosairaalassa tehtyjen tutkimusten jälkeen sain 40% invaliditeetin, kertakorvauksen sekä koulutus maksettiin. Myös päiväraha koulutuksen ajalta.

    • AISHA21

      Minä otin Potilas Onni-terveysvakuutuksen v.1998 jonka piti korvata mm.sydänkohtaus.Kuinka ollakkaan,sain sellaisen v.2008.Mutta kuinka ollakkaan,en saanut korvausta,koska kyseinen vakuutusyhtiö ei ollut päivittänyt vakuutusehtojaan ajan tasalle,nykysääntöjen mukaan kun sydänkohtauksiakin on useita erityyppisiä,ja minulla oli rytmihäiriöillä alkanut.Sydäninfarktinmääritelmä muuttui 2007 ja tämän jälkeen ne on luokiteltu viiteen ala tyyppiin.Vein asian vielävakuutuslautakuntaan,jossa se viipyi vuoden,tulos oli plus miinus nolla eli ehkä,jos olisin jaksanut viedä asian vielä oikeuteen,olisin voinut korvaukseni saada.Minulta löytyi myöhemmin sydänsairaus,joka ei ollut oireillut aiemmin mitenkään,ja jouduin jäämään eläkkeelle alle 50v.Enkä ota enää minkäänlaisia vakuutuksia...

    • vaihtoehtotarina

      Sitähän just miettii, että onko työkyvyttömyyden varalle oikasti olemassa mitään suojaa. Kaikkihan on periaattessa hyvin jos on terve.

    • työtapaturma

      Itse sain korvauksia vakuutusyhtiöstä työtapaturman ( 3 murtumaa) leikkausesta hoidoista. Mutta, kun todettiin ettei yksi leikkaus riittänyt ja suurempi oli tulossa, pitkä fysio, ja pitkä sl ( jota nyt vietän) niin vakuutusyhtiö ei korvaakkaan enään mitään. Ensimm leikkausken kun olisi kuulemma pitänyt hoitaa kaikki ongelmat!

      lausuntoja on neljältä ortopediltä srl:asta, jossa nyt leikattiin, ja kaikissa että vamman aiheuttama jälkitila, mutta vakuutusyhtiön lääkärit ovat viisaampia ja toeatavat ettei ole.

      Valitus on mennyt kesäkuussa, mutta käsittelyaika menee ensivuoden puolelle!!

      Esimieheni ja aluepäällikkö ovat keskustelleet siitä kuinka paljon maksavat vakuutusmaksuja, ja sitten niitä korvauksia ei vaan tipu. Ehkä nyt tulee ajankohtaiseksi vakuutusyhtiön vaihto. Toivottavasti!

    • turvavyöpelasta

      2 viikkoa sairaalassa. 2 leikkausta. Solisluu ekana, sit todettiini pallean repeytymä, veri-ilmarinta.
      elikkä 2 viikkoa sairaalassa, solisluu, useat kylkiluut, rintalasta murtuma, veri ilmarinta 3100€ kivusta ja särystä.

      kohta vuosi ohitse ja haussa pysyvästä haitasta.

      • pohjolaan vaan

        esittävät korkeintaan haittaluokkaa 3 jos sitäkään, mutta koskaan ei kannata tyytyä jonjun lautakunnan "päätökseen", koska ne eivät ole päätösvaltaisia vaan esittävät jotain ja vakuutusyhtiö yleensä noudattaa esitystä koska lautakunnat on täysin mieheitetty ja maksettu vakuutusyhtiöiden edustajilla ja varoilla. Mikäli koet tuntevasi vääryyttä niin kanne siviilioikeuteen. Vakuutusyhtiö häviää n. 80% siviilioikeudessa käsitellyt tapaukset yllättäen. Muistakaa vaan että lautakunnan ja vakuutusoikeus edustavat suomen vakuutusyhtiöitä yhdessä. Käyttäkää harkintaa ja oikeusturvaa. En tyytynyt noihin lautakuntien ym. instanssien esityksiin vaan vein asian siviilioikeuteen ja eipäs vakuutusyhtiö sitten edes halunnut koko oikeuteen vaan teki sopimuksen kanssani ja kyllä kannatti!!!


      • Tirkistelijä23

        Noissa tapauksissa missä toinen osapuoli ei ole elävä olento, on korvaus pysyvästä haitasta mahdoton. Kyseessä on tuloton ja varaton turvavyö ja näin ollen korvaus on mahdoton.


    • Auttaja

      Minkälaista vakuutuspetosta suunnittelet? Voin antaa hyviä neuvoja, kuinka saada hyvät korvaukset. Jos isoihin rahoihin haluat pitää sinun olla valmis uhraamaan sormia tai jopa koko raaja!
      Näissä on monia vaihtoehtoja riippuen aina asiakkaan lähtökohdista ja tarpeista. Jos viitsit kerto hiieman itsestäsi, perheestäsi ja tarpeistasi, voitaisiin etsiä juuri sinulle sopiva ratkaisu ongelmiisi!

      • reiluvakuutus

        mul meni duunissa pikkurilli kokonaan,nimettömästä jäi tynkä,keskisormen kärkijäsen jäi jäykäksi.mikähän tulis olee haittaluokka.oon kattonu sosiaali ja terveysminiteriön sivuilta et ois mahdollisesti 2.mut vakuutusyhtiö tietty yrittää alentaa.kyse on paremmasta,eli oikeasta kädestä.


    • suttura

      Korvaus asiat on aina tapauskohtaisia

      Poikaystäväni oli 2vk sairaalassa vuoteessa ja 3kk pyörätuolissa autokolarin jälkeen. Nyt kaksi ja puolivuotta kolarin jälkeen on melkein kaikki korvaukset maksettu. Alussa kun häntä syytettiin törkeästä liikenteenvaarantamisesta niin piti odottaa käräjäoikeuden päätös. Se oli onneksi vapauttava molemmille; kumpaakaan ei voida todeta syylliseksi. Kolari tapahtui suoralla tiellä 80km/h vauhdissa ja jälkeenpäin ei voitu sanoa, että kumpi oli kumman kaistalla.

      Ajoneuvovahinkoja ei korvattu kummallekkaan liikennevakuutuksista koska kumpikaan ei ollut virallisesti syyllinen.

      Liikennavahinkolautakunnassa ulkopuolinen lääkäri katsoo lääkärinlausunnot ja päättää onko vakuutusyhtiön ilmoittama haittaluokitus oikea. Meidän tilanteessa korvaukset olivat aika suuret, tilapäisen haitan (kipu ja särky) luokka taisi olla 3 tai 4, muita en muista. Nuori mies kuitenkin kuntoutui uskomattoman hyvin. Vakuutis yhtiöt tarjosivat kuntoutusta vasta nyt (2v kolarin jälkeen) Ei ollut mitään fysioterapiaa vaikka joutui opettelemaan kävelemään. Itse piti pärjätä. Itse hänen piti kouluttautua uudestaan ja saada kevyempiä töitä. Nyt yli puoli vuotta valmistumisen jälkeen he tarjoavat ammatillista kuntoutusta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2077
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1788
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1413
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1338
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe