Kun lääkkeetkään ei auta!

Olen ikäni ollut jonkin asteinen univaivainen, nuoresta asti. Nyt ole 56 v mies, työtön. Pari vuosikymmentä on ollut unen kanssa lähes alituista taistelemista. Olen kokeillut kaikenlaista lääkettä, niin mieleiala- kuin varsinaisia unilääkkeitä. Mirtazapin, Seronil, Escitalopram, Melpax, Tolvon, Diapam, Imovane, Lyrica, Ketipinor, Dormicum, Melatoniini...Mikään näistä ei tuo tyydyttävää unta. Nukahdan kohtuu hyvin, mutta herää jo parin tunnin päästä. Tämän jälkeen menee heikosti.

Ainut lääke, joka puree melko hyvin, on Levozin. Tätä valitettavasti en voi/halua enää käyttää, kun sivuoireet pahat. Painon nousu, tekee hyvin apaattiseksi.

Mikä teitä kroonisia univaivaisia on auttanut? Nyt puhun unilääkkeistä, sillä ilman lääkettä en nuku. On kokeliltu. Kai olen sen verran kauan käyttänyt, että riippuvuutta on kertynyt. Eli tarvinnen ainakin aluksi todella vahvan, kenites pitkävaikutteisen lääkkeen. Kroonisena unettomuus on tuskallista. Vaikuttaa kaikkeen negatiivisesti. Ihan kaikkeen!

22

5487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen uneton

      Tiedän todellakin hyvin, mitä unuongelmaisen elämä voi olla. Vanhoja tuttavuuksia myös mainitsemasi lääkkeet. Tuosta puuttui Seroguel halvempi versio on Ketipinor. Onkohan tuo Sinulla vielä kokeilemata?

      Minä saan nykyisin jotenkin nukuttua 75 mg Lyricaa 25 mg. Ketipinoria, sekä puolikas Stella. Edellä mainitun cocktailin kanssa mennään vaihtelevalla menestyksellä. Melko pieniä annokset, mutta hyvä niin. Stela on betso ja yritän pitää annoksen pienenä, mielummin pitäisi puolikkaastakin päästä eroon.

      Olen myös koko elämäni ollut todella huonouninen. Herään myös herkästi, enkä saa millään enää nukutuksi. Onhan se ikävää "tainnuttaa" itsensä uneen lääkkeillä, mutta parempi niin. Elämä voisi käydä valvoen aika pitkäksi.

      • Kiitos viestistäsi. Seroguelia en ole kokeillut. Onko vahvempi versio Ketipinorista? Stella on myös kokeilematta. Nyt kokeilun alla oleva Insomin 5 mg on aivan kammottava lääke. Ei tuo unta ja koko päivän olo kuin pahassa krapulassa ilman päänsärkyä. Hyvä, että pystyssä jaksaa olla. Masentaa ihan vietävästi. Onneksi tänään on soittoaika lääkärille. Kerron nämä uutiset hänelle. Veikkaan, että taas kokeillaan jotain uutta. Ehkä määrää aiemmin puheena olleen Oxaminin. Millainenkohan bentzo se on uneen? Olen samaa mieltä, että uni on tultava keinolla millä hyvänsä. Krooninen unettomuus johtaa alkoholin väärinkäyttöön ja se onkin sitten ihan eri juttu.


    • Toinen uneton

      Ketipinor on sama, kuin Seroguel se on vain halvempi versio. Sitä on sitten eri vahvuuksia. Moni on sanonut, että on kuin "halolla löisi päähän", siis unen tulon suhteen. No..kenellä se toimi, niin pitävät ihan hyvänä lääkkeenä.

      Minulla oli Rivatril joskus käytössä pahimman unettomuden aikaan, lopuksi ei enää 2mg. tehonnut. Lääkäri sanoi, että betsot pitkään käytettynä piristävät, ennenkuin tuovat unen ( paradoksaalinen ilmiö.) Oxamin on myös tuttu, silloin nimellä Opamox, sama vaikuttava aine. Xanor kuuluu myös pahoin koukuttaviin betsoihin.
      Insomin ei tehonnut minulle mitenkään. Stella on lyhytvaikutteinen ja pääsen sillä uneen, mutta kun herään se ei sitten enää toimi. Pitä olla vaan 4-5 h tyytyväinen.

      Mitä enemmän hermoilee, sitä vaikeampi on unta saada. Itse ainakin huomasin, että alan jännittämään iltaa. Se vain pahensi tilannetta. Pitäisi ottaa rennosti, mutta se on mahdotonta, kun pelkää jo valmiiksi unettomuutta.

      Kun Suomessa unettomuus alkaa olla kansantauti, sitä toivoo jotain tehokasta tulevan markkinoille. Toivottavasti lääkärisi on ymmärtäväinen ja keksii toimivan ratkaisun. Joskus olen joutunut itse määräämään lääkkeen, kun ei lääkäri tiennyt mitä tehdä. (vaikea potilas :)

      • Ex uneton

        Tiedän ,oltä tuo unettomuus tuntuu, mutta uskon sen johtuvan jostain fyysisestä sairaudesta. Itselläni oli pitkään unettomuutta mutta kun sairastin keuhkoveritulpan unoongelmat hävisi samantien ,, nykyisin nukun kuin uppotukkii ilman mitään lääkettä,silloin ei auttanut mitkään pillerit.
        Yrittäkää etsiä unettomuuden aiheuttajaa ja sitäkautta päästä siitä eroon.


      • Tuossa on
        Ex uneton kirjoitti:

        Tiedän ,oltä tuo unettomuus tuntuu, mutta uskon sen johtuvan jostain fyysisestä sairaudesta. Itselläni oli pitkään unettomuutta mutta kun sairastin keuhkoveritulpan unoongelmat hävisi samantien ,, nykyisin nukun kuin uppotukkii ilman mitään lääkettä,silloin ei auttanut mitkään pillerit.
        Yrittäkää etsiä unettomuuden aiheuttajaa ja sitäkautta päästä siitä eroon.

        suuri totuus...


    • vinkki

      roivatril ja disykloveriini. Sillä unettomuus lähtee. Etenkin jos ei johdu masennuksesta, ahdistuneisuudesta tms. Minullekin niitäaina tykytetty vaikka astmani reistailee aina yöllä ja lääkkeet ei auta. Ja en ole potenut masennusta ja ahdistusta suurinta osaa ajasta. Etenkään yöllä. Psykiatreilta turha pyytää kun antavat vain koukuttavampia ja vaarallisia neuroleptejä. Kokeile unilääkäriä jos unettomuus hyvin vaikea

    • Tuntuu oikeest oudolt lukee näitä, ku itellä on päinvastanen ongelma (mutt en kyll käytä lääkkeitä). Ite nukun 11-15h lomal ja kouluaikoina oon hirveen väsynyt, koska en kerkee nukkuu yli 10h. Koulupäivinä nukun vaa noin 7-9h...
      Ja sen lisäksi nukun viel tosi sikeest. Kaikki muut herää, jos koirat haukkuu, mutt en mie. Ärsyttää...

    • Uniongelmainen

      Joskus on myös sitä ongelmaa että nukun liikaa mutta harvemmin enää nykyään. Suurin ongelma on se etten saa millään unenpäästä kiinni koko yönä ja sitten tulee nukuttua päivällä. Johtuu varmaan siitä kun stressaan asioita ja ajattelen liikaa silloin kun pitäis nukkua. Tenoxia varmaan kannattaa kokeilla.

      • Tenox kuin muutkaan ei auta. Ainut joka toimii on venäläinen Fenazepam. Ei mitään sivuvaikutuksia. Tai sitten iso valikoima bentzoja. Mutta niistä tulee koko päivän väsymys, lääkeunta.


    • lternativ14a

      Miksi ei kokeilla enemmän luonnollisia menetelmiä. Kalsium magnseium, Kangen Water ™, maitoa ja hunajaa. Psyykenlääkkeiden luultavasti ei auta sinua. Onnea.

    • Aivan turhaa rahan tuhlausta. Ehkä tulevaisuudessa, mutta ei tässä akuutissa tilanteessa. Mitä vahvempi bentzo, sen paremmin toimii. Tenox, Imovane, Dormicum ym. no way!

    • Kumpi parempi, saada bentzoilla unta vai valvoja yöstä toiseen?

    • Yksi kokeiltu keino;

      - säännölistä liikuntaa
      - säännölliset lomat
      - säännöllinen ruokailu
      - luontaistuotteita säännöllisesti; b-vit, magnesium,
      - näitäkin vielä säännöllisesti; tryptofaani, teaniini, melatoniini, joita kuitenkin vähennän koko ajan...

      Vierottauduin synteettisistä unilääkkeistä (jotka kaikki ovat bentsoja) siten että vähensin niitä ja lisäsin melatoniinia. Jossakin vaiheessa melatoniinin määrä oli suuri, jopa 10-15mg, mutta nyt 0-5mg. Vaikuttaa siltä että olen siirtymässä vaiheeseen jossa en käytä enää mitään, koska uni tulee ilman mitään mömmöjä.

      Olen tyytyväinen jos niin käy. Luonnollinen uni on parasta unta jos sitä on.

      Hyvä elämä on paras unilääke, siltä se tuntuu.

    • Harrastan säännöllistä hikiliikuntaa, uin, pyöräilen ja hölkkään. Syön säännöllisesti ja en roskaruokaa. Luontaistuotteita en olen nyt viime viiikkoina käyttänyt paitsi kalanmaksaöljyätlivuoden joka aamu. Tryptofaania en ole kokeillut (onko reseptituote?). Melatoniinia silloin tällöin, mutta en säännöllisesti.

      Millä aikajaksolla siirryit pois bentzoista luontaistuotteisiin? Vähensit ilmeisesti pikku hiljaa?

      Tuota voisi kokeilla! Kiitos vinkistä. Kunhan pääsen pahimman yli. Onnneksi sentään mielialalääkkeet on saatu pois. Ei ole jäljellä enää kuin Ketipinor 300 mg ja Rivatril juuri aloitettuna 2 mg.

      Olen samaa mieltä, että bentzot ovat myrkkyjä, mutta kun uni ei nyt muuten tule. jos sittenkään. Minulla saattaa olla fysiologinen vaiva. Näin psykiatrini mainitsi.

      • Jatkoa...

        Vieroitukseen meni reilu vuosi. Unilääkebentsojen vähennys oli millimetrihommaa, pikkuhiljaa, ettei tule takapakkia. Minua auttoi asiassa Stefan Borgin kirja "Irti unilääkkeistä ja ..." sekä yksi fiksu sairaanhoitaja joka ei usko bentsoihin...
        Ja kuten kerroin korvasin bentson luontaistuotteilla, melatoniini, teaniini ja tryptofaani. Määrät olivat suuria maksimivaiheessa, mutta en antanut periksi. Nyt määrät ovat pieniä, joskus ei ollenkaan kun ei muista ottaa ja siitä huolimatta uni tulee, ihan oikea uni. Minun unilääkebentsokausi taisi kestää 1-2 vuotta, en muista enää tarkasti.
        Mutta myös muista unihygienisistä asioista tulee huolehtia, huoneen pimeys, äänettömyys, viileys.. Ja kuten sanoin, hyvä elämä lienee paras unilääke, mitä se itsekullekin nyt sitten tarkoittaa...
        Melatoniini ei ole enää reseptituote, vissiinkään. Mutta jos käyttää paljon, silloin on. Tryptofaania ja teaniinia saa halviiten iherbistä, esim.
        http://www.iherb.com/Source-Naturals-L-Tryptophan-500-mg-120-Tablets/5554
        http://www.iherb.com/Source-Naturals-L-Theanine-200-mg-60-Tablets/1430
        Kannattaa ostaa tabletteina että pystyy osittaan tarvittaessa..
        Iherbistä tilattessa ei tartte maksaa tullaus- yms maksuja jos lähetys on alle 44$ rahteineen, muistaakseni. (rahti n.4$, toimitusaika n.2vk).
        Siltihän aika-ajoin tulee huonounisia öitä mutta se ei ole sama kuin unettomuus, koska myös työ- yms. asiat voivat joskus valvottaa.. That's only life and just it...
        Ps. Minä en luota psykiatreihin tällä hetkellä ollenkaan näissä asioissa. En kiellä muita luottamasta, kunhan kerroin oman kokemukseni. Eniten minua kiusaa psykiatrien tietämättömyys tai välinpitämättömyys bentsojen sivuvaikutuksista yms...
        Lykkyä tykö:)


    • Voiko noitä Tryptofaaneja, melatiinia ja teaniinia otaa samanaikaisesti bentsojen kanssa? Rivatrilini on juuri aloitettuu ja sitä on 100 tablettia. Sen haluaisin syödä loppuun. Vaikka uni ei ole kaksista ollutkaan. Tänäänkin nousin 03:30. Tosin kävin nukkumaan klo 20. Olen täysin iltauninen.

      Huoneeni ja muut asiat on kunnossa. Ainoa, että olen huolehtija tyyppiä.

      Mulla kun nyt on todella vaikeaa ja se vaikuttaa totta kai uneen. On niin monta huolta, ettei viitsi edes luetella. Pää on sentään kunnossa, vielä.

      Muuten vaikuttaako useapi bentzo heikentävästi unee?. Minulla lopetettiin reilu kuukausi sitten Lyrica ja pari viikkoa sitten Voxra. Tuli kammottavat viekkarit. Jouduin hakemaan Diapamia. Olen napsinut sitä pitkin päivää ja uneenkin. Tiedän, että tee väärin. Mutta jäin koukkuun Dipamiin. Onneksi lopuu tänään!

      Taidan tilat neuvostasi sitä tryptofaania. Kiitos neuvostasi!

      • jatkuu..

        En tiedä voiko synteettisiä ja luontaistuotteita ottaa yhtäaikaa. Taitaa vaan noita aminohappoja olla elimistössä vaikka ei otakkaan, joten so so..
        Vierottautuminen on pitkä asia ja vaatii muutakin kuin tietoa, se vaatii myös omaa sinnikkyyttä.
        Unitutkimuksesta; Lienee se pakko tehdä, jos ei ole muuta vaihtoehtoa. En tunne tehoja.
        Vaikeuksista; on myös mahdollista että runsas lääkkeiden käyttö tuottaa enemmän ongelmia kuin poistaa. Näyttää siltä että psykiatrit eivät tunne määräämiensä synteettisten aineiden kaikkia vaikutuksia. Välillä tuntuu ettei sinne päinkään. (en analysoi lisää).
        En tunne lääkkeitä kovinkaan paljoa, muuta kuin yleisellä tasolla kuin myös ko hoidon.
        Oma kokemukseni on että hyvin menee kun ei tartte keskustella psykiatrin kanssa muusta kuin säästä tai ei ollenkaan.
        Tänä päivänä "vitutus" luokitellaan sairaudeksi ja se on niin väärin kuin osaa vain olla. Vitutus on vitutus, ei sairaus.
        Noissakin asioissa pärjää erittäin hyvin maalaisjärjellä.
        Erään viisaan sanoin; "kun sivistyneistön logiikka lähestyy kadunmiehen logiikkaa on paljon voitettu".


    • Keneltä voisin saada lähetten laajaan unitutkimukseen? Olen käynyt suppeassa, mutta ilman mitään hyötyä. Psykiatrini ei suostununt sellaista kirjoittamaan. Korvaaakohan sairauskuluvakuutus? Muuten on liian kallis.

    • Kävin suppeassa unitutkimuksessa, ja sitä ei käytönnössä ollut kuin haittaa. pirun kalliit läääkkeet ja huonompi yöuni. Kaikki on kirjoitettuna päiväkirjassani, joten on helppo tarkistaa. Laajasta utkimuksesta en teidä, mutta maksaa varmaan tuhannen rahaa.

      Tänäänkin heräsin klo 22:30. ¨Vaikka unitohtori vakuutti läälkeen auttavan! Ketipinoria 300mg, Insominia 5 mh, Ritatrilia 5 mg. Otin vielä toise indominn, ihan turhaan. Pari tuntia unt ja ylös! Vituttaa tämä lääkkeillä pelaaminen , kun mikään ei auta.

    • hiljaisuus

      Nukun hyvin ne muutaman kerran vuodessa kun käyn landella ja saan nukkua hiljaisuudessa. Kaupungissa kerrostalossa ei auta mikään lääke, krooninen univaje vaivaa, mutta minkäs teet.

      • No auttaa tietenkin.

        kun muutat maalle tai maaseutumaisiin olosuhteisiin, niin uniongelmasi häviää, tuon kertomuksen mukaan...

        Vanhoissa kerrrostaloissa kaikki äänet kuuluvat läpi, uusissa kerrostaloissa ei juuri mikään...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      291
      19791
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      99
      4089
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      125
      2336
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      198
      2041
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1940
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      307
      1805
    7. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      94
      1454
    8. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1452
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      150
      1237
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      273
      1189
    Aihe