Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä valuuttaa Tansaniaan?

...

Kuulin että Tansaniassa käy eurot /niitä vaihdetaan yleisesti, mutta joissain turisti paikoissa saattaa joutua maksamaan dollareina.

Kertokaapa kokemuksianne!

Otanko suurimman osan euroina mukaan lyhelle matkalle ja vaikka n.100 dollaria. Miltä kuulostaisi?

Entäpä Kenia? Mitä valuuttaa mukaan? Piipahdetaan siellä pari kolme päivää.

3

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erica

      Itse otin puolet euroina ja puolet dollareina.Eurot vaihtuvat hyvin ja hyvään kurssiin.
      Tansaniassa on selkeä "kaksivaluuttajärjestelmä" eli useimmat turistiaktiviteetit maksetaan dollareina. Tarkoittaa hotelleja ja hotellien ravintoloita lähinnä, Sansibarin lauttaa, Sansibarilla myös esim. mausteretkiä yms. Tansanian shillinkejä tarvitset kaupoissa, busseissa, rautatieasemalla ja junassa, nettikahviloissa, halvemmissa ravintoloissa jne. jne.
      Siellä on myös sitten selvä kaksihintajärjestelmä jossa ei ole edes mitään laitonta, eli turistina maksat aina korkeamman hinnan kuin paikalliset, yleensä esim. hotellihinnat on painettukin kahdella eri hinnalla.Tinkimistä kannattaa tietenkin kokeilla lähes joka paikassa, muista vaan hymyillä ja olla ystävällinen koko ajan niin tinkiminenkin onnistuu yleensä huomattavasti paremmin.

      • ...

        Siis minkähän arvoisia seteleitä kannattaisi ottaa? Onko niin että suuret kannattavampia ja pikkuseteleillä häviää enemmän vaihdossa?


      • Erica
        ... kirjoitti:

        Siis minkähän arvoisia seteleitä kannattaisi ottaa? Onko niin että suuret kannattavampia ja pikkuseteleillä häviää enemmän vaihdossa?

        Jos muistan oikein niin euroseteleissä ei tainnut olla kurssieroa vaihdossa setelin koosta riippuen, eli niissä ei ole niin väliä minkäkokoista rahaa sattuu mukana olemaan.

        Dollareissa sen sijaan täytyy olla vähän tarkempi.Ensinnäkin setelien tulee olla uudenmallisia,mutta se ei varmaan ole ongelma nykyään pankissa.Mutta sitten täytyisi hieman arvioida minkä verran ja minkä kokoisia dollarin seteleitä tarvitset.Pääasiassa tietenkin pieniä,ihan yhdestä dollarista alkaen ei ole pahitteeksi,mutta jos joudut vaihtamaan dollareita shillingeiksi saat parhaan vaihtokurssin 50 dollarisella,jos nyt taas muistan oikein.Vaikka eipä ne kurssierot niin suuria ole että sitä täytyisi kauheasti miettiä.Parhaiten varmaan pärjää kun ottaa pieniä dollariseteleitä mukaan väliltä 5-50,veikkaisin että kymppi ja kaksikymppinen ovat niitä joita eniten tarvitset.
        Muistaakseni mitään erillistä vaihtopalkkiota ei ollut vaan ottavat provikkansa kurssissa,itse vaihdoin heti Darin kentällä ensimmäiset shillingit ja sitten pari kertaa lisää missä tarvitsi.Vaihdosta saa aina kuitin ja näyttävät usein jopa laskukonenauhan miten summa muodostuu eli yleensä ei ole pelkoa huijatuksi tulemisesta kunhan katsoo vähän mihin kurssiin vaihtavat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2277
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1384
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe