kuka uskoo keneen?

typy

millaista jengiä täällä on, tai mihin te kaikki uskotte vai uskotteko mihinkää? Mä en itse tiedä oikein et mihin uskoisin. Sen tiedän että jumala on, mutta on myös se toinenkin, se paha. En liittäydy kummankaan kelkkaan mutta tunnustan mielummin oman hyvän jumalani. Pimeä jumala kiinnostaa myös, mutta en tunne sen oppeja/arvoja minua niin koskettaviksi.

16

910

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Nemo Dominus

   Minä uskon itseeni.
   Minä en tarvitse syntipukkia epäonnistumisilleni tai onnistumisilleni. Minä myös otan itse vastuun omista tekemisistäni enkä puolusta virheitäni "jumalan tahdolla".

   • åååå

    Kunhan puhut vaan, pakenet jos mihinkin "unelmaasi" jotta todellisuus ei lyö korvillesi, mutt kyllä tulet todellisuudenkin kohtaamaan puhu sitten vasta vastuistasi, onko sulla muuten lapsia, tai puolisoa, edes eläintä mistä olet vastuussa vai asutko vielä isin ja äidin kanssa?


   • Nemo Dominus
    åååå kirjoitti:

    Kunhan puhut vaan, pakenet jos mihinkin "unelmaasi" jotta todellisuus ei lyö korvillesi, mutt kyllä tulet todellisuudenkin kohtaamaan puhu sitten vasta vastuistasi, onko sulla muuten lapsia, tai puolisoa, edes eläintä mistä olet vastuussa vai asutko vielä isin ja äidin kanssa?

    Taisi åååå saada korvilleen. lol


   • Jeesux

    Sama juttu, ei tule paljoa uskoa tuhlattua syntipukkeihin. Jos maailma ahdistaa niin sellainen se maailma vaan on, ei siihen ole syyllinen Buddha eikä Ahriman.


  • Mika

   "Agnostikko"

  • Ifrit

   Ensisijaisesti omaan kykyyni ymmärtää tätä maailmaa. "Jumalia" sun muita ajattelen melko harvoin enkä silloinkaan ajattele niitä länsimaisen elokuvan tai kristillisen teologian kautta. Varsinkaan en usko monoteismiin tai dualismiin.

  • Kolvi

   Tiedän nimittäin, että Jumala on paha,
   mutta en oo toisaalta ollenkaan varma onko
   sitä Jumalaa olemassa...

   Mutta loppujenlopuksihan "jokaisen on
   purjehdittava helvettiin omalla banaanin-
   kuorellaan".

  • Agnosos

   Olen melko varma, että minä olen olemassa. Ja sehän riittää. Mistään ei kumminkaan elämänsä aikana saa lopullista varmuutta, joten yritän keskittyä jumalan sijasta elämään. Eiköhän siinä ole kaikille ihan tarpeeksi haastetta ilman mitään henkiolentoja.

   Ja et sinä tiedä että jumala on, sinä uskot siihen. Näin ollen sinä myöskin tiedät mihin uskot: jumalaan.

   Pimeä jumala? Mihin lahkoon sinä oikein kuulut? Kristillinen kirkko kun ei ymmärtääkseni näe saatanaa jumalana, vaan langenneena enkelinä.

   • Mika

    Näkemys riippuu siitä mistä roikkuu. Jos näkee kristinuskon dualistisena tai polyteistisenä uskontona niin silloin kristinuskossa on joko 2 tai 4 jumalaa (Jumala, Jeesus, Pyhä Henki, Saatana). Dualistisena se nähdään Jumalana ja Saatanana ja monoteistisenä ainoastaan Jumalana.


   • Agnosos
    Mika kirjoitti:

    Näkemys riippuu siitä mistä roikkuu. Jos näkee kristinuskon dualistisena tai polyteistisenä uskontona niin silloin kristinuskossa on joko 2 tai 4 jumalaa (Jumala, Jeesus, Pyhä Henki, Saatana). Dualistisena se nähdään Jumalana ja Saatanana ja monoteistisenä ainoastaan Jumalana.

    Kristinuskon jumaluusopin mukaisesti on olemassa vain yksi, kolmiyhteinen, jumala, joka sisältää isän, pojan ja pyhänhengen. Näin se ainakin uskonnotunneilla opetettiin.

    Ymmärtääkseni kristinuskon dualistisuus tulee enemmänkin hyvä-paha asettelusta. Ei siitä, että kristinuskossa olisi "hyvä" jumala ja "paha" jumala.


  • fennris

   No jaa, jos oikein kovasti uskoo niin tai on omakohtaisia kokemuksia jotka viittaa siihen päin, niin kaipa sitä sillon tavallaan "tietää", että siellä jotaki on olemassa. Samalla tavalla minä "tiedän" spiritismin kautta yhtä jos toista, mutta onki sitte aivan eri todellisuus että mihin muut uskoo tai mikkä niihin uskomuksiin vaikuttaa...

   Muttajoo, jos mennään pointtiin, niin itse olen melko täysverinen polyteisti/panteisti, uskon siihen mahdollisuuteen että jokainen jumala tai jumaluus on jollain tasolla olemassa, vaikken niiden vaikutusmahdollisuuksista tähän maailmaan tai edes omaan olemassaoloonsa sitten tiedäkkään. Jehova ja Jeesus ovat vain hahmoja muiden joukossa, saatanaan en usko muuta kuin juutalaisten ja kristittyjen yhteisenä syntipukkina silloin kun sattuvat itse jotain "väärää" tekemään. Juurikin sitä edellämainittua vastuunpakoilua.

  • Balancedwithmyself

   Kristisuskon kolminaisuuden mukaan, kolminaisuus on Isä, poika ja pyhähenki. Nämä kaikki ovat vain ilmentymiä. Pyhähenki on Jumalan olemus, joka valtaa ihmisen ruumiin. Jeesus eli poika, on Jumala ihmismuodossa maan päällä. Ja Isä taas on itse Jumala, joka on se Jumala ruummillisena olentona. Confused?

   Mut joo. En tiedä onko olemassa Jumalia, tai muitakaan henkiä sun muita. Olen kyllä kokenu asioita, joita en voi tieteellisesti selittää, mutta en silti ala paapoa itseäni Jumalilla sun muilla. Jos tapat jonkun, niin se olet SINÄ joka sen teit. Ei Saatana tai joku paha henki. Jos teet hyvää, niin sama juttu.

   Sinä itse olet että Jumala, että Saatana, jos mietitään ihmistä dualistisesti. Meillä kaikilla on hyviä ja huonoja puolia. Sinä itse olet vastuussa itsestäsi. Mielestäni on pelkurimaista paeta Jumalan kuvien taakse, kun itse voi vaikuttaa asioihin.

  • Uus uskovainen

   Jumala on kusipää rasisti jos ajattelette etää jotkut afrikkalaiset lapset näkevät joka päivä nälkää vaikka rukoilevat jatkuvasti ja ovat antaneet sielunsa jumalalle. Itse en taas tee mitään uskoni eteen ja silti elämäni menee keskiverto ihmiseen verrattuna erittäin hyvin. Eli minun ratkaisuni on, etää erona kirkosta heti kun vain on mahdollista. Ja ne rahat jotka ennen menivät kirkolle lähetän Afrikan lapsille.

   • Anonyymi

    Et tajua mitään.
    Tietoisuuden tasoja on sanottu olevan 9. Ihmiset sijalla 3, eläimet sijalal 2, ja kasvit sijalla 1. Kuvaile sijalla 7 tai 8 oleva olento.


  • Holotna-Kustaa
  • Anonyymi

   Minä en usko mihinkään. Minä tiedän, tai en tiedä, ja sen puoleen arvelen mikä on lähin vaihtoehto, mutta usko perustuu olettamukseen, joka on kaikkien mokien äiti.
   Ei ole uskosta kiinni onko Jumalaa vai ei.

   Ei niinkään se, mihin uskoo, vaan se, mitä tietää.

   Tapa yksi, olet murhaaja, tapa 1000, olet sankari. Surmauta miljoonia, se on uusi tilasto. Surmauta miljardeja, olet uudistaja tai antikristus?
   Näin ollen se, joka haluaa hävittää kaikki ÄO alle 80 maailmasta...?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   23
   2450
  2. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   2346
  3. Mahdoton ymmärtää suomalaisia, jotka kannattaa Putinin venäjää

   ja jopa hyökkäystä Ukrainaan. Minkälainen ihminen tuollainen voi olla, kysyn vaan? Mitä hienoa on diktatuurissa, ja vaikka siinä ettei ole edes sanan
   Maailman menoa
   190
   1806
  4. Miehelle muistutuksena

   Rakastan! Läpi tulen ja jään, minä tulen ja luoksesi jään (lainaus jostain). Odota minua! H
   Ikävä
   84
   929
  5. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   71
   920
  6. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   41
   866
  7. Arvomaailma

   Miten kukin elämää arvottaa. Tuli noista vaatteista mieleen tuossa yhdessä ketjussa, että miten te arvotatte ihmisiä, millä perusteella ja miten? Mä
   Sinkut
   262
   858
  8. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   67
   783
  9. Voehan taivahan talikynttilät

   Kuumin misu ja haluttavin pipari olet kyllä...Nam nam totean vain 🥰 Oot 🔥♥️🔥
   Ikävä
   37
   725
  Aihe