kuka uskoo keneen?

typy

millaista jengiä täällä on, tai mihin te kaikki uskotte vai uskotteko mihinkää? Mä en itse tiedä oikein et mihin uskoisin. Sen tiedän että jumala on, mutta on myös se toinenkin, se paha. En liittäydy kummankaan kelkkaan mutta tunnustan mielummin oman hyvän jumalani. Pimeä jumala kiinnostaa myös, mutta en tunne sen oppeja/arvoja minua niin koskettaviksi.

17

1215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nemo Dominus

      Minä uskon itseeni.
      Minä en tarvitse syntipukkia epäonnistumisilleni tai onnistumisilleni. Minä myös otan itse vastuun omista tekemisistäni enkä puolusta virheitäni "jumalan tahdolla".

      • åååå

        Kunhan puhut vaan, pakenet jos mihinkin "unelmaasi" jotta todellisuus ei lyö korvillesi, mutt kyllä tulet todellisuudenkin kohtaamaan puhu sitten vasta vastuistasi, onko sulla muuten lapsia, tai puolisoa, edes eläintä mistä olet vastuussa vai asutko vielä isin ja äidin kanssa?


      • Nemo Dominus
        åååå kirjoitti:

        Kunhan puhut vaan, pakenet jos mihinkin "unelmaasi" jotta todellisuus ei lyö korvillesi, mutt kyllä tulet todellisuudenkin kohtaamaan puhu sitten vasta vastuistasi, onko sulla muuten lapsia, tai puolisoa, edes eläintä mistä olet vastuussa vai asutko vielä isin ja äidin kanssa?

        Taisi åååå saada korvilleen. lol


      • Jeesux

        Sama juttu, ei tule paljoa uskoa tuhlattua syntipukkeihin. Jos maailma ahdistaa niin sellainen se maailma vaan on, ei siihen ole syyllinen Buddha eikä Ahriman.


    • Mika

      "Agnostikko"

    • Ifrit

      Ensisijaisesti omaan kykyyni ymmärtää tätä maailmaa. "Jumalia" sun muita ajattelen melko harvoin enkä silloinkaan ajattele niitä länsimaisen elokuvan tai kristillisen teologian kautta. Varsinkaan en usko monoteismiin tai dualismiin.

    • Kolvi

      Tiedän nimittäin, että Jumala on paha,
      mutta en oo toisaalta ollenkaan varma onko
      sitä Jumalaa olemassa...

      Mutta loppujenlopuksihan "jokaisen on
      purjehdittava helvettiin omalla banaanin-
      kuorellaan".

    • Agnosos

      Olen melko varma, että minä olen olemassa. Ja sehän riittää. Mistään ei kumminkaan elämänsä aikana saa lopullista varmuutta, joten yritän keskittyä jumalan sijasta elämään. Eiköhän siinä ole kaikille ihan tarpeeksi haastetta ilman mitään henkiolentoja.

      Ja et sinä tiedä että jumala on, sinä uskot siihen. Näin ollen sinä myöskin tiedät mihin uskot: jumalaan.

      Pimeä jumala? Mihin lahkoon sinä oikein kuulut? Kristillinen kirkko kun ei ymmärtääkseni näe saatanaa jumalana, vaan langenneena enkelinä.

      • Mika

        Näkemys riippuu siitä mistä roikkuu. Jos näkee kristinuskon dualistisena tai polyteistisenä uskontona niin silloin kristinuskossa on joko 2 tai 4 jumalaa (Jumala, Jeesus, Pyhä Henki, Saatana). Dualistisena se nähdään Jumalana ja Saatanana ja monoteistisenä ainoastaan Jumalana.


      • Agnosos
        Mika kirjoitti:

        Näkemys riippuu siitä mistä roikkuu. Jos näkee kristinuskon dualistisena tai polyteistisenä uskontona niin silloin kristinuskossa on joko 2 tai 4 jumalaa (Jumala, Jeesus, Pyhä Henki, Saatana). Dualistisena se nähdään Jumalana ja Saatanana ja monoteistisenä ainoastaan Jumalana.

        Kristinuskon jumaluusopin mukaisesti on olemassa vain yksi, kolmiyhteinen, jumala, joka sisältää isän, pojan ja pyhänhengen. Näin se ainakin uskonnotunneilla opetettiin.

        Ymmärtääkseni kristinuskon dualistisuus tulee enemmänkin hyvä-paha asettelusta. Ei siitä, että kristinuskossa olisi "hyvä" jumala ja "paha" jumala.


    • fennris

      No jaa, jos oikein kovasti uskoo niin tai on omakohtaisia kokemuksia jotka viittaa siihen päin, niin kaipa sitä sillon tavallaan "tietää", että siellä jotaki on olemassa. Samalla tavalla minä "tiedän" spiritismin kautta yhtä jos toista, mutta onki sitte aivan eri todellisuus että mihin muut uskoo tai mikkä niihin uskomuksiin vaikuttaa...

      Muttajoo, jos mennään pointtiin, niin itse olen melko täysverinen polyteisti/panteisti, uskon siihen mahdollisuuteen että jokainen jumala tai jumaluus on jollain tasolla olemassa, vaikken niiden vaikutusmahdollisuuksista tähän maailmaan tai edes omaan olemassaoloonsa sitten tiedäkkään. Jehova ja Jeesus ovat vain hahmoja muiden joukossa, saatanaan en usko muuta kuin juutalaisten ja kristittyjen yhteisenä syntipukkina silloin kun sattuvat itse jotain "väärää" tekemään. Juurikin sitä edellämainittua vastuunpakoilua.

    • Balancedwithmyself

      Kristisuskon kolminaisuuden mukaan, kolminaisuus on Isä, poika ja pyhähenki. Nämä kaikki ovat vain ilmentymiä. Pyhähenki on Jumalan olemus, joka valtaa ihmisen ruumiin. Jeesus eli poika, on Jumala ihmismuodossa maan päällä. Ja Isä taas on itse Jumala, joka on se Jumala ruummillisena olentona. Confused?

      Mut joo. En tiedä onko olemassa Jumalia, tai muitakaan henkiä sun muita. Olen kyllä kokenu asioita, joita en voi tieteellisesti selittää, mutta en silti ala paapoa itseäni Jumalilla sun muilla. Jos tapat jonkun, niin se olet SINÄ joka sen teit. Ei Saatana tai joku paha henki. Jos teet hyvää, niin sama juttu.

      Sinä itse olet että Jumala, että Saatana, jos mietitään ihmistä dualistisesti. Meillä kaikilla on hyviä ja huonoja puolia. Sinä itse olet vastuussa itsestäsi. Mielestäni on pelkurimaista paeta Jumalan kuvien taakse, kun itse voi vaikuttaa asioihin.

    • Uus uskovainen

      Jumala on kusipää rasisti jos ajattelette etää jotkut afrikkalaiset lapset näkevät joka päivä nälkää vaikka rukoilevat jatkuvasti ja ovat antaneet sielunsa jumalalle. Itse en taas tee mitään uskoni eteen ja silti elämäni menee keskiverto ihmiseen verrattuna erittäin hyvin. Eli minun ratkaisuni on, etää erona kirkosta heti kun vain on mahdollista. Ja ne rahat jotka ennen menivät kirkolle lähetän Afrikan lapsille.

      • Anonyymi

        Et tajua mitään.
        Tietoisuuden tasoja on sanottu olevan 9. Ihmiset sijalla 3, eläimet sijalal 2, ja kasvit sijalla 1. Kuvaile sijalla 7 tai 8 oleva olento.


    • Holotna-Kustaa
    • Anonyymi

      Minä en usko mihinkään. Minä tiedän, tai en tiedä, ja sen puoleen arvelen mikä on lähin vaihtoehto, mutta usko perustuu olettamukseen, joka on kaikkien mokien äiti.
      Ei ole uskosta kiinni onko Jumalaa vai ei.

      Ei niinkään se, mihin uskoo, vaan se, mitä tietää.

      Tapa yksi, olet murhaaja, tapa 1000, olet sankari. Surmauta miljoonia, se on uusi tilasto. Surmauta miljardeja, olet uudistaja tai antikristus?
      Näin ollen se, joka haluaa hävittää kaikki ÄO alle 80 maailmasta...?

    • Anonyymi

      Uskon useisiin jumaliin. Kristinuskon jumala ei ole ainoa oikea jumala tai meidän luoja. Olen luciferisti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4453
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4040
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2720
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1643
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1571
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe