Sarakkeiden kopiointi makrolla Libre Office Calcilla

Öynappi

Koitin tehdä Libre Officella makroa, joka kopioisi sarakkeesta B valitut tiedot sarakkeiden E ja F väliin luotavaan uuteen sarakkeeseen ilman kaavoja.

Makro toimii jos leikepöytä on alunperin tyhjä, tai sisältää sarakkeen B tiedot, mutta jos leikepöydällä sattuu olemaan valmiiksi muuta tietoa, niin ne kopioituvat uuteen sarakkeeseen haluttujen tietojen sijaan.

En oikein ymmärrä, miten yksinkertainen copy-paste käsky voi yhdessä tapauksessa toimia, mutta toisessa ei. Olen yrittänyt kiertää ongelmaa niinkin, että laittaisin makron tyhjentämään leikepöydän ennen suoritusta, mutta sekään ei tunnu onnistuvan.

Voisiko joku kertoa ratkaisun tähän ongelmaan, tai yleisemminkin että miten makron saisi toimimaan juuri niin kuin se nauhoitetaan? Myöskin koko sarakkeen kopiointi sellaisenaan kelpaisi ratkaisuksi, kunhan kaavat eivät siirry mukana.

5

191

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Öynappi

   Noniin, ongelma alkaa vähän selkiintyä. Nimittäin vika ei olekaan itse makrossa, vaan painonapissa jonka pitäisi suorittaa ko. makro.

   Eli ongelma muuttuikin muotoon: Miksei ohjausobjekti suorita makroa normaalisti?

  • ...

   Numeroiden kopiointi käyttämättä leikepöytää

   sub kopy
   Sheet = ThisComponent.Sheets.getByName("Luvut")
   oRange = Sheet.getCellRangeByName("B1:B100")
   oRanges = ThisComponent.createInstance("com.sun.star.sheet.SheetCellRanges")
   oRanges.insertByName("", oRange)

   oCells = oRanges.getCells()
   oEnum = oCells.createEnumeration()
   rivi=0
   Do while oEnum.hasMoreElements()
   oCellRef = oEnum.nextElement()
   Sheet.getCellRangeByName("Q"&rivi 1).setvalue(oCellRef.value)
   rivi = rivi 1
   Loop
   end sub

  • Öynappi

   Kiitoksia vastauksesta.

   En tuota kyllä toimimaan saanut, vaikka suoraan kopioin. Ymmärsin kyllä idean ja niinhän se varmaan olisi fiksuinta toteuttaakin, mutta käyttökokemus kun on sitä luokkaa, että makron nyt jotenkin osaan nauhoittaa ja koodista ymmärrän ihan hiukan, niin en sitä sitten sen kummemmin osannut soveltaa.

   Ja edelleenkin suuri kysymysmerkki on tuossa ohjausobjektissa ja leikepöydän käytössä. Sama vika nimittäin toistui toisessakin makrossa jota koitin tehdä. Tarkoitus oli kopioida viidestä eri puolilla sijaitsevasta solusta tiedot siististi nappia painamalla yhteen sarakkeeseen, mutta ei vaan onnistu sekään. 4 viimeistä solua kopioituu normaalisti, mutta ensimmäiseen tulee väkisin ennen napin painallusta leikepöydällä ollut tieto. Valitsemalla työkaluista "Suorita makro" se toimii kyllä.

   Varmaan ongelman pystyisi kiertämään tekemällä ensin jonkin näennäisen kopioinnin solusta Z45 soluun Ö86, mutta sekään nyt ei pidemmän päälle kovin elegantilta ratkaisulta vaikuttaisi. Ja nimenomaan sen ongelman perimmäinen syy olisi mielenkiintoista ymmärtää.

  • risto.jaaskelainen

   En varmaankaan ymmärrä, mitä ajetaan takaa, eikä makrokoodiakaan ole nähtävillä, mutta tässä on laskentataulukko, jossa tiedostossa on mukana makro.

   http://www.saunalahti.fi/rjaaskel/1/Menu/OOo/KopsaaFlle.ods

   Makro kopioi valittuna olevat solujen arvot samasta sarakkeesta (vaikkapa B) uuteen F-sarakkeeseen (jonka makro luo) alkaen solusta F1 tiiviisti . Paitsi jos valinta tehdäänkin otsikosta, niin että koko sarake on valittuna. Silloin kopio tulee rivikohdille.

   Koska makrollinen tiedosto on aina riski, kannattanee ensin avata talletettu tiedosto makrot kiellettynä ja tarkastella makroja makrohallinnan kautta. K_L_F -moduulista löytyy tyhjä main ja Siirto1, joka on kytketty painikkeeseen KopsaaFlle.
   Jos makrossa ei vaikuta olevan mitään huolestuttavaa, niin sitten vasta suoritetaan vaikkapa Tiedosto - Lataa uudelleen ja suljetaan se makroikkunakin.

   Niukka testiaineisto on taulukon B-sarakkeessa ja 1. rivillä on vähän testauksen aputietoja.
   Jos makro tuntuu toimivan, se kannattanee sitten kopioida sovellukseen ja muuttaa myös painikkeen kytkentä sitä vastaavaksi.

   Testasin LibO 4.1:ssä ja AOO 4.0:ssa.

  • Öynappi

   Kiitoksia vaivannäöstä!

   Vika löytyi lopulta melko yllättävästä paikasta. Nimittäin ohjausobjektin 'Yleistä' lehdellä oli jostain syystä 'Kohdistus napsauttamalla' vaihtunut tilaan 'Kyllä'. Ainakin pikaisella testauksella se näytti ratkaisevan molemmat ongelmat kokonaan. Luultavimmin olen sen vahingossa itse säheltänyt jossain kohtaa ja se on sitten jäänyt oletusarvoksi.(?) En kyllä olisi kovin äkkiä sitä älynnyt, jos en olisi linkittämääsi tiedostoon verrannut, joten säästit minulta aika monta työtuntia. Kiitos! :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   2212
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   361
   1965
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1419
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   116
   1174
  5. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   829
  6. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   67
   732
  7. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   703
  8. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   205
   692
  9. Tekis mieli kertoa

   Miten pahalta tää on tuntunut ja mitä mietin mut en uskalla ottaa riskiä että sattuu vaan yhä enemmän. Ei näille tunteille voi mitään. Olisin vaan toi
   Ikävä
   28
   684
  Aihe