Rattaat pois?

uteliaas

Tähän ei ole mitään sääntöä olemassa,mutta ajattelin kysyä muiden mielipidettä asiasta.
Milloin olette jättäneet kokonaan vaunut/rattaat pois lapselta? Esim.jos pidempiä kävelymatkoja,ni onko rattaat varmuuden vuoksi mukana jos lapsi ei jaksakaan kävellä?

4

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aikansa kutakin

      Lapset jaksaa kävellä yllättävän pitkiäkin matkoja, kun jaksaa pitää mielenkiintoa yllä. Eikä lapsi välttämättä tiedä kohdetta ja matkan pituutta kohteeseen. Meillä kun oli neljä alle viisivuotiasta, eikä kaksivuotiasta uskaltanut päästää vaikealle kauppareisulle polkupyörällä, keksittiin matkan varrelle tavoitteita kuten taikapuu, onko tornissa valot tai kiirehditään katsomaan tuleeko piipusta savua.
      Meillä oli kaksosilla pitkään rattaat, koska oli helpompaa kun istuivat niissä. Ja sain kauppatavarat mukavasti rattaiden alla kuljetettua. Kaksoset olivat siis nuorimmat.
      Mentiin joko kävellen tai rattailla. Rattaista ei noustu kävelemään, koska meni väännöksi. Mutta noin yleensä ottaen pidin rattaita yli neljävuotiaaksi kaksosilla. Syystä, että kahta en hätätapauksessa tai uhmakohtauksessa voinut kantaa. Yhdellä lapsella jäi pois aikaisemmin.

    • uteliaas

      Jotenkin vaan tuntuu toisinaan,että heti jos rattaissa istuu "isompi" lapsi niin siihen kiinnitetään huomiota että miksi.
      Itselläni on erittäin uhmakas neitokainen,täyttänyt juuri 3 vuotta. Ja edelleen käytetään rattaita,saa kävelläkin rattaiden vierellä jos nätisti pitää kiinni niistä. Mutta hyvin usein on aiheuttanu sydämentykytyksiä ja soutaa mihin sattujaan niin koen jotenkin "helpommaksi" pitää rattaissa.. Muutoin on kyllä kävellyt pitkiäkin matkoja.

    • Näin meillä

      Meillä lasta kävelytetty lempeästi kannustaen jo pienestä pitäen (kun on oppinut kävelemään) vaikka rattaat on mukanakin. Jos hinkuu rattaisiin, kannustan että kävellään vielä vähän aikaa, vaikka nurinaa tulisikin. Tai sanon että äiti menee nyt, tuletko mukaan. Yleensä lapsi ei kovin kauan aikaa paikoilleen kiukkuamaan. Jos ei muu auta niin otan jonkun pallon tai vedettävän lelun mukaan ja innostan sillä tavoin kävelemään, tai kerätään kukkia, keppejä, käpyjä, lehtiä, tms. jossa ei voi rattaissa istuskella. :) meidän mukelot on kävelleet 2-vuotiaina jo pari kilometriä ihan vahingossa kun nauttivat niin ulkoilusta. 3-vuotiaasta lähtien kävelevät jo oikeastaan ihan samoja matkoja kuin minäkin vaikka olisi pidempikin lenkki. Kunhan kävelystä ei tee tylsää ja muistaa pysähdellä välillä ihastelemaan puita/luontoa/koiria tms. ja vaikka istuskelemaan tai kiipeilemään kallioille tms. Ja ei kiinnitä huomiota kävelyyn, sehän sujuu aikuisiltakin kuin luonnostaan. Tietty lapsen voimien mukaan, mutta jos on hauskaa jaksavat kävellä yllättävänkin pitkiä matkoja, pikemminkin niin että meillä lapset kirmaavat menemään ja minä porhallan perässä :D tosi liikunnallisia ja reippaita ovat.

      • Kävelytä

        Ja meillä tehdään niin että vilkasliikenteisen tien vieressä on pidettävä aina rattaista kiinni, jos päästää irti, rattaat pysähtyvät ja sanon että jäädään sitten tähän koko päiväksi, ei lapsi jaksa kauan seisoskella vaan menee viesti perille, tai muistutan että jos pidät rattaista kiinni ja kävelet kauniisti, niin sitä nopeammin päästään sinne ja sinne (joku hauska juttu), vaikka jäätelölle. Muuten lapsi saa juoksennella vapaasti, kunhan väistää vastaantulevia ja varoo pyöriä. Yritän aina valita kävelyteitä, ym. koska ei lapselle ole mukavaa kävellä autojen pauhussa pitkin suoraa asfalttitietä, kyllästyy yksi jos toinen. Joku lenkkipolku, puisto tai hiljaisempi pikkukatu on paljon parempi vaihtoehto ja lapsikin on rauhallisempi linnunlaulussa kuin kaupungin hälyssä, oppii näkemään luonnon ja maailman kauneudenkin samalla. Ja poikkeuksetta tehdään niin että jos tie ylitetään, niin aina lapsi ottaa rattaista kadun ylityksen ajaksi kiinni, sitten kun on päästy takaisin hiljaiselle jalkakäytävälle tai puistotielle, tms. niin saa päästää rattaista irti. Nykyään menee ihan luonnostaan, alussa oli tappelua mutta joka päivä vaan ulos ja kävelyä niin lapsi oppii toiston avulla melko nopeasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe