Yksi kerta riitti Gdanskia.

once2

Tänään Gdanskista tulleena voin kertoa, että hieman olin pettynyt kaupunkiin vaikka odotukset olivat kovat. Olin lukenut monia suosituksia ja ystävänikin kehotti käymään.
Eniten ärsytti kerjäläisten määrä ja puliukkojen kerjääminen. Nämä tulivat kerjäämään jopa ravintoloihin.
Gdansk ei ollut kovinkaan kaunis kaupunki; mm. viheralueet hoitamatta.
Positiivisia asioita olivat upea hotelli; Hilton, josta pelkkää hyvää sanottavaa sekä ruoan ja juoman edullisuus. Taksikuskit ystävällisiä ja aika hyvin osattiin englantia kaupoissa.

16

1889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • =..=..=

      Kerjäläisiä tulee Puolaan aivan samoilta alueilta kuin Suomeenkin, Puola on tietysti lähempänä. Maan kieltäkään eivät juuri osaa.

      • Juha2009

        no jokaisella on oma mielipiteensä.. onhan se joen varsi upea ja hianoja kirkkoja ym rakennuksia paljon.. ite nyt elokuussa 5ttä kertaa menossa puolaan ja aina vaan tykkään paikasta. Hinnat taksi ym halpoja. Kerjäläisiä on jonkun verran mutta itteä ei oo ainakaan haitannu. varmaan nyt kesäks sinne sit tullu muualta porukkaa. Suosittelen että jokainen käy ainakin kerran paikassa ja päättää sitten ite mistä tykkää ja mistä ei :). Toinen mahtava paikka on Sopot missä kannattaa kesällä käydä. ite tällä kertaa sopottiin viikoks elokuussa. mukavaa matkaa vaan kaikille. ps taxi dajan on halpa.


      • nyyrikkikyllikki

        se on kanaali ei joki


    • Puolaan

      Juhan kanssa samaa mieltä !

      • Jute666

        Juha2009. Meitä lähössä kanssa 3 hengen porukka sopotiin elokuun lopussa.. Olis kolmas reissu puolaan, sopotissa ei vielä ole tullut käytyä.


    • +++

      Kävin kerran Helsingissä. Kerjäläisiä joka paikassa, puistot roskaisia, iltaisin känniporukkaa kadulla. Mulle riitti. En mene toista kertaa.

    • 8 päivää

      8 päivää Gdanskissa, tulihan siinä hiukan tutustuttua paikkaan. Tosiaan roskaista oli eikä laadukkaampi vaate ihan halpaa ollut. Eccot olivat saman hintaiset kuin Suomessa. Aika omituisen näköisiä paikalliset vaatteet olivat ja kengät kauheita koppuroita. Kävin myös Sopotissa ja Gdyniassa. Gdynia ei kummoinen paikka ollut, ei siellä mitään katsomista ole. Sopot on ihan nätti, mutta nähty muutamassa tunnissa. Ihmiset kadulla olivat tosi ystävällisiä, mutta kaupoissa myyjät aika nirppanokkia. Heti kimpussa, ei saanut edes tutkia rauhassa tuotteita. Vanhasta kaupungista tykkäsin eniten. Tosi ihania museoita. Kävin myös Olivan katedraalissa. Se oli ihanan näköinen sisältä ja uskomaton urkukonsertti ilmaiseksi! En usko että menen toista kertaa, mutta mielestäni oli käymisen arvoinen.

    • Toinen matkaaja

      Itse täysin eri linjoilla. Kävin tosin talvella joten eri meno. Ei kerjäläisiä juurikaan, ei roskia. Ihmiset ystävällisiä, tutustuttiin paikallisiinkin oluen äärellä.

      Meno oli huomattavasti asiallisempaa kuin kotikaupungissani Helsingissä. Ei näkynyt känniääliöitä niinkään.

      Ruoka oli hyvää ja halpaa, palvelut erinomaisia. Tykkäsin todella paljon ja menen varmasti uudestaan. Myös Sopot oli mahtava vesipuistoineen ja Malborkin linna oli hieno näky.

    • rauhallista oli

      Heinäkuussa paikalla käyneenä ei 7 päivän aikana tullut kertaakaan kerjäläistä vastaan vaikka päivittäin liikuttiin rautatieasemalla. Ei myöskään minkäänlaisia jengejä pyörinyt alueella.

    • golffari1

      Tuli asuttua Mercuryssa. Hyvä hintataso ja sijainti. Me pelattiin golffia ja tavattiin suomalainen kentän omistajakin Sand Valleyssä. Noin tunti Gdanskista. Tuli käytyä siellä samalla kun tutustuttiin Gdanskiin ja nopeasti Sopottiin. Suomalainen isäntä oli avulias golf kentällä ja paikka muutoinkin aivan loistava Links kenttä. Ensi kerralla ollaan varmasti yksi yö Sopotissa, mutta muuten asutaan "uuden ystävämme" tiluksilla.

      ei kerjäläisongelmia meillä :)

    • Juha2009

      Taas on se aika vuodesta :) Eli 18.11 lähtö viikoksi Sopottiin :). Kohta saa Warkaa ja muita ihania oluita! Taitaapi olla 6 kerta nytten !

      • kaupunkilomalainen

        Juuri Gdanskista tulleena totean etten nähnyt kuin yhden kerjäläisen katedraalin edessä lapsi sylissään. Ei minkäänlaista häiriötä, kulkea sai aivan rauhassa. Kiva kaupunki ja julkisilla pääsee lähialueille mieltymysten mukaan. Ravintoloissa ruoka hyvää ja edullista. Shoppailua en harrasta, joten hinnoista en osaa sanoa. Suosittelen Gdanskia Tallinnan sijaan ehdottomasti mukavampana kaupunkina.


    • Jonigay

      Joka maassa on puliukkoja,kerjäläisiä.Gdansk on hieno kaupunki,ei ne kerjäläiset tule niihin kanaalin rannan ravintoloihin koska siellä on vartiat,olen käynyt gdanskissa 10 kertaa ja nyt lähden taas 6.8.2018 ihana loma taas tulos,ja vesibussilla käyn sopotissa halpa vesibussilippu.Ja Turusta pääsee halvalla WIZZ AIRILLA.

    • 30kertaa.Puolassa

      Ehdottomasti kannattaa käydä vesibussilla Gdanskin lahden länsireunalla pitkän niemen päässä olevassa paikassa Hel (ei hell). Nätti pikkukaupunki ja hiekkarannat.

    • SOPOTTI

      MIKÄ ON SOPOTTI

      • ei.ole.kauhalla.annettu

        Kaupungin nimi on Sopot. Kun sanaa taivutetaan niin sanotaan Sopotissa. Sinulta on näemmä jäänyt kansakoulu kesken.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe