Ison 7 paikkaisen tila-auton kokemuksia?

YliFarkun

Perheemme saanee tulevana talvena kaksoset jo entisen n 2v lapsen lisäksi. Ja siten on tarvetta hankkia sellainen.
Tarvitaan siis niin iso auto, jonne ilman suurempia vaivoja saa kaksi kaukaloa, turvaistuimen, kaksosille lastenvaunut ja kolme aikuista kyytiin? Näet silloin tällöin on odotettavissa joku isovanhemmista kyytiin.
Millaisia kokemuksia on esim Renault Grand Espacesta, tai vastaavista muista isoista tila-autoista?

8

156

  Vastaukset

  • Chrysler Grand Voyager on huomattavan paljon laadukkaampi ja mukavempi ajettava.

  • Ranskikset kannattaa todella unohtaa. Tila-autoissa jenkit ovat ylivoimaisia, mutta niille kannattaa etsiä huoltaja, joka ymmärtää niistä jotain.

   • Nyt kun Fiat omistaa osan Chrysleristä, Dodge Journeyn korvaava malli Suomessa on Fiat Freemont. Kehuttu autolehdissä sisustuksen parantunutta laatuvaikutelmaa Journeyhin verrattuna. Ajotuntumaltaan parempi ja aikaisemmat VW:n valmistamat dieselmoottorit ovat nyt sivistyneempiä Fiatin valmistamia.
    Jos käytettyä (uutta huomattavasti edullisempaa) etsit, ei varmaankaan Journeykaan huono ostos ole hintaansa nähden. Varmaan mukavan hiljainen ja tilava matka-auto sekin.. Mutta uutta on kovasti kehuttu, etenkin mitä auto tarjoaa hintaansa nähden. Ja jos haluat sen edelleen Dodge merkkisenä uutena, se täytyy hakea jenkeistä, jossa sitä myydään edelleen Dodge Journeyn nimellä.


  • Ei todellakaan ole Freemont/Journey mikään varsinainen tila-auto, vaan korotettu farmari.

   Takarivin tilat ovat onnettomat ja sen käytössä ollessa tavaratialt olemattomat. Suomen markkinoilla ainoat kyseeseen tulevat autot ovat Chrysler Grand Voyager ja Chevrolet Transport.

  • Taitaa olla pikkubussi teille tarpeen. Vaikka saisit survottua takapenkille kaukalo - turvaistuin - kaukalo, isovanhempi apuskin paikalle ja puolisosi kolmannelle riville, niin ei hänen viereensä enää kaksostenrattaat mahdu. Kaksivuotias tarvitsee vielä varalle omat rattaat, ja kait teillä muutakin tavaraa on matkassa?

  • Unohda Voyager, se jättää tielle. Ylivoimaisesti paras on Kia Carnival (ei saa enää uutena). Toinen hyvä on Ford Galaxy. Astetta pienempi mutta hyvä on Seat Alhambra/VW Sharan (käytännössä samoja autoja).

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   195
   7735
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5285
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4209
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3143