2,5 vuotias ja purkkiruuat

neuvoja kaipaava

Elikkäs meillä poika nyt 2,5 vuotias ja ei suostu syömään normaalia kotiruokaa.Pelkästään purkkiruuat kelpaa ja vaikka miten olen koettanut "huijata" syömään niin ei.Sylkee ruuan pois ja kauhea itkeminen alkaa..Alkaa kertakaikkiaan olla keinot vähissä.Olen miettinyt, että mikähän on syynä,ettei sitä normaalia ruokaa syö?Katselee vierestä ,ja näkee että muut jäsenet syövät samaa ruokaa,mutta ei poika itse syö.Olen sekoittanut myös purkkiruokaa ja normiruokaa sekaisin,mutta poika aina huomaa että joukossa on nyt jotain muutakin ja siihen loppuu syöminen.Jos teillä on antaa vinkkejä,niin kaikki neuvot ja vinkit otetaan vastaa!Kiitos jo etukäteen.

16

483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taaperot on outoja

      Onko lapsi muutenkin nirso ja syökö vaan tiettyä purkkkia? Syökö hän hyvin noita purkkiruokia? Syökö esim. välipaloilla muutakin kuin purkkia? Leipää, hedelmiä? Menee yleensä tollanen nirsoilu aikanaan ohi.. Koeta vaan sitkeästi hakea niitä lempimakuja. Älä anna kuitenkaan liian yksipuoliseksi ruokavalion mennä. Kun sitä lempipurkkia ei oo tarjolla niin eiköhän uppoa viimesistää seuraavana päivänä jokin muukin. :) Ja sit voi kokeilla pitää vähän pidemmän tauon ruokailujen välissä ja oottaa, et tulee kunnon nälkä, ennen ku tarjoo oikeeta kotiruokaa. Meillä kyllä on jostain syystä ihan sama juttu noiden marja- ja hedelmäjuttujen suhteen. Lounas- ja päivällispurkkeja ei suostunut edes syömään. Tulis vaan niin PALJON halvemmaks, ja syömme itse päivittäin, omatekoisia marjasmoothieita, niin tympäsee kun neitille pitää ostaa noita valmiina. (Ja kelpaa vaan ne 100% luomuainesta sisältävät kalliit). Mutta kun tuo himo noihin on niin "terveellinen" niin oon antamu periks ja ostan tytölle joka päiväksi 3 hemmetin kallista marja/hedelmäsosetta. :D Mua ei asia niin kauheesti haittaa, mutta mies valittaa, et noihinhan menee 100e/kk. Ja niinhän se onkin kun ovat yli euron/kpl. Vaan kun työlle ei juuri tuoreet hedelmat kelpaa, eikä pakastemarjat. TUoreita marjoja kyllä syö innolla sellaisenaan.

    • äitix4.

      Milloin olet aloittanut ns. oikean ruoan tarjoamisen? Meillä alle vuoden iässä on syöty samaa kuin muutkin, toki suolattomana versiona.

      Miten välipalat? Leipä?

      • neuvoja kaipaava

        Kyllä purkkiruuista syö ihan monipuolisesti erilaisia makuja ja hyvin ne menee alas.Leipää ei myöskään syö ollenkaan,useasti laitan tarjolle mutta ei kelpaa.Hedelmistäkin syö vain banaania,Herkkuja kyllä syö esim.keksit,jäätelöt ym.muut kyllä kelpaa,mutta suolaiset ei.Onneksi syö sentään normaalin kaurapuuron päivittäin, että saa edes jostain viljaa kun ei leipää syö.Tulis kyllä paljon halvemmaksi kun ei tarvis noita purkkiruokia ostaa.

        Aloitin oikean ruuan tarjoamisen n.puolitoista vuotiaana,tein varmaan virheen siinä kun niin myöhään aloitin.Poika oli jo tottunut syömään omaa purkkiruokaa,eikä sitten normi kotiruoka kelvannut,oiskohan näin?Ihme juttu vaan, kun toiset tuttujeni lapset alkavat innoissaan syömään, kun saavat samaa ruokaa kuin muutkin..
        Sitäkin on kokeiltu että olen pitänyt pidemmän tauon ruokailujen välissä,mutta ei auta sekään. Ois kyllä paljon helpompaa ja halvempaa kun suostuis syömään normi ruokaa.


    • 383

      HERKUT POIS KOKONAAN! Maidon tilalle vesi juomaksi. Kokeile tehdä auringonkukansuiemenistä jauhetta ja sekoita puuron sekaan. Niin saa energiaa, oikeita rasvoja ja kalsiumia. Myös mantelijauhe on ravitsevaa. Paljon ulkoilua, niin alkaa ruoka maistumaan.

      • ja miksi

        herkut täytyisi poistaa kokonaan? Ei se tarkoita että joku siemenen puputtaja on herkkuja ja maitoa vastaan että kaikkien tarvitsisi olla..


      • 383
        ja miksi kirjoitti:

        herkut täytyisi poistaa kokonaan? Ei se tarkoita että joku siemenen puputtaja on herkkuja ja maitoa vastaan että kaikkien tarvitsisi olla..

        Herkut vievät ruokahalun, eikä sokerissa ole MITÄÄN kasvavanlapsen tarvitsemia ravintoaineita. Siemenissä ym. on aivoille välttämättömiä rasvoja. En niistä huvikseni kerro!


      • eihän aloittajalla
        383 kirjoitti:

        Herkut vievät ruokahalun, eikä sokerissa ole MITÄÄN kasvavanlapsen tarvitsemia ravintoaineita. Siemenissä ym. on aivoille välttämättömiä rasvoja. En niistä huvikseni kerro!

        ollut ongelmaa ruokahalussa.Kyllähän ihan aikuinenkin saa herkuista hyvän mielen joten pitääkö lapselta sitten kaikki kieltää.Toisin kuin luulet niin ei sitä sokeria kukaan purkista vedä lounaaksi tai päivälliseksi..


    • zana2

      Kyllä maito on parempaa ruokajuomaa kuin vesi,pitäähän kasvavan lapsen saada kalsiumia.

      • 383

        Kalsiumia saa paljon paremmassa muodossa muualta kuin maidosta. Jos lapsi 2,5v saa riittävästi D3 eli 50µg, ei tarvitse kalsiumin saannista olla huolissaan.


    • taaperot on outoja

      Voisit tosiaan kokeilla esim. aamupuuroannoksen pienentämistä ja lounaan tarjoamista vasta sitten kun lapsella on nälkä. Tuoni käiseltähän voi hyvin kysyä, että mitä haluais syödä. Meillä 2v 6kk ainakin mielellään vailtsee (jo kaupassa) ruoka-aineksia. Ja ne herkut rajoituetusti 1-2 kertaa viikossa. Meillä auttoi syömiseen se, että lopetettiin ruuan tuputtaminen jopa 6x päivässä ja siirryttiin suosiolla 4 aterian systeemiin. Meillä siis syödään aamupala/ brunssi n10 aikaan, lounas 13.30 aikaan, päivällinen 17.30 aikaan ja iltapala 20.30-21 aikaan. Välillä on meilläkin taisteltu siiä, että saako ruuan jättää syömättä tai syöfä pelkkää pastaa lautaselta. Mutta eipä se pieni nälkä taaperolle vaarallista ole. Sitten maistuu kunnon ruoka kasviksineen päivineen kun jää yksi ruoka väliin. Meilä esim. tuntuu tyttö syövän oikeesti kunnolla ja hyvin vaaan kahdesti päivässä; aamupäivällä 10 aikaan ja sit päivällisellä. Ja hyvin tuo on kasvanut ja terveenä pysynyt.

    • Näin.

      tee normiruokaa ja laita sinne purkkiin...sit muutaman viikon päästä kerrot mitä oot tehny...:D tai sit ruokaa ei tipu jos sitä ei syödä lautaselta. nää olis mun keinot.

    • äiti <33333333

      Siis oliko tuossa avauksessa iän kohdalla näppäilyvirhe? Sillä tämä nyt kuulostaa vähän oudolata: "Sylkee ruuan pois ja kauhea itkeminen alkaa". Miten on muun kehityksen laita? Puhuuko jo hyvin ja onko vaipaton ollut n. 2-vuotiaana? Jos kehitys kulkee vähän viiveellä, niin älä ota liikaa stressiä ruokailusta. Terve lapsi oppii pikkuhiljaa syömään samoja ruokia kuin muu perhe, kun ette tee asiasta suurta numeroa.

    • Jätä..

      purkkiruoat kauppaan ja tarjoa sitä mitä on. Miksi asioista pitää tehdä niin vaikeita?

      • äiti <33333333

        Niin minäkin olen kyllä tehnyt, että yksinkertaisesti lopetin purkkiruokien ostamisen. Ei lapsi tapa itseään nälkään.


    • reema1

      Meillä samanlainen ongelma, kun 1,5-vuotias oli päässyt tottumaan purkkiruokiin. Yritin tehdä kotiruuasta mahdollisimman samankaltaista kuin purkkiruuasta - ja siinähän se virhe olikin. Vasta kun tein mahdollisimman erilaista: liha- ja kala isoina paloina ja kaikki ruoka-aineet erillisinä lautasella, ei sekaisin/ mössönä, alkoi hyvin maistumaan. Luulen, että lapsi tykkäsi purkkiruuasta niin, että oli pettynyt "jäljitelmiin".

    • Tsemppitystä34

      Tähän asiaan on yksinkertainen selitys. Lapsi on tottunut purkkiruokiin. Niissä on se sama teollinen maku, ja se on hänelle turvallinen maku. Lapsen pitää maistaa uutta ruokaa usein jo 12 kertaa ennen kuin hän tottuu siihen ja alkaa syömään sitä normaalisti. Lapsi joka on pienempänä syönyt purkkiruokia, haluaa niitä herkästi vanhempanakin. Oletteko vauvana syöttäneet purkkiruokia? Veikkaan että olette.

      Nyt vain ilmoitatte, että purkkiruokia ei isot pojat enää syö. Älä osta enää koskaan yhtäkään purkkiruokaa, ja jos kaapissa niitä on, heitä pois. Jos pojalle ei tavallinen ruoka kelpaa, niin olkoot syömättä. Seuraavalla aterialla ehkä jo maistuu, tai sitä seuraavalla. Ei se iso poika nälkään kuole...

      Yksinkertainen asia, joka vaatii vain päättäväisyyttä. Älä sekoita purkkiruokaa normiruuan sekaan, koska pointti on nyt totuttaa lapsi purkkiruuan mausta eroon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe