Glasgown Yliopisto

highlanddreams

Hei haluaisin hakea Glasgowhun opiskelemaan koko tutkinnon. Opiskelen lukiossa nyt kolmatta vuotta.
Onko kukaan muu hakemassa Glasgowhun tai ylipäätään Scotlantiin opiskelmaan ensi vuonna? Olisi kiva kuulla. Ja myös jo nyt opiskelevien kokemuksista myös.

5

1595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • obizgelija11

      Hienoa kuulla, highlanddreams!

      Olen itse menossa 3. vuottani suorittamaan syyskussa Glasgow'n yliopistossa. En voi muuta kuin suositella, varsinkin jos haluaa saada vähän irti isohkosta kaupungista.

      Laita vaan kysymyksiä, jos niitä tulee.

      Jos satut asumaan pääkaupunkiseudulla, kannattaa kalenteriin merkata 30.8. Silloin on CIMO:n ja ISO ry:n järjestämä "Suuntana Britannia" -infotapahtuma ja lähtöorientaatio Britanniassa opiskelusta kiinnostuneille lukiolaisille.

    • highlanddreams

      Hei kiitos vastauksestasi ja kysymyksiä riittääkin :D
      Olen selaillut muutamana päivän kaikkea mahdollista Glasgowhun ja briteissä opiskeluun liittyen ja nälkä kasvaa syödessä eli mitä enemmän luen, sitä enemmän nousee kysymyksiä.
      Olen saanut sen vaikutelman että 1. vuonna asutaan vielä yliopiston asuntolassa ja 2. monet muuttavat muualle, Minkälainen asuntola yliopistolla on ? Jos siis olet asunut asuntolassa. Onko ne minkä tasoisia vai kauheita loukkoja? Ja sieltä nyt kuulee kaikkia kauhutarinoita, että lämmintä vettä ei tule eikä lämmityskään toimi joskus. Ja monet vuokran antajat ovat kunnon huijareita, jos asuu yksityisellä.
      Minkälaiset paperit pitää olla,jotta pääsee Glasgowhun? Pitääkö olla L.n paperit vai pärjääkö ihan vain suht Ok papereilla?
      Sitten vielä mietityttää tuo hyppy uuteen maahan. Oletko koskaan katunut Scotlantiin lähtöä? Tai toivonut opiskelevasi jossain muualla?

    • obizgelija11

      1. vuonna yleensä asutaan opiskelija-asuntoloissa, johtuen siitä, että yksityisasunnon hankkiminen ulkomailta käsin on suht vaikeata. 2. vuonna mennään useimmiten jo muualle.

      Asuin itse Murano Street Student Villagessa, Glasgow'n yliopiston suurimmassa asuntolassa. Asuntoloita on siis useita eri puolilla kaupunkia, Glasgow'n muita asuntoloita mm. Queen Margaret Residences, Kelvinhaugh Street. Kaikki ovat soluasuntoja, jossa on oma makuuhuone ja yhteinen keittiö 4-5 tai 10-12 muun kanssa (asuin itse 4 hengen soluasunnossa).

      Murano Streetin tasoa kuvaisin tyydyttäväksi. Ei vastaa suomalaista rakennuslaatua, mutta hoitaa tehtävänsä. Asunto on lämmin - vesi, sähkö, lämpö sekä Internet kuuluvat vuokran hintaan (2011-2012 vähän alle 500€/kk) enkä missään vaiheessa ollut kylmänä. Lämmin vesi katkesi ainoastaan kerran muutamaksi tunniksi yöllä. Queen Margaret Residences on jo varmasti erittäin käypä laadultaan, tai keskustassa sijaitseva Victoria Hall (ei Glasgow'n yliopiston omistama), mutta molemmat ovat 100€ kalliimpia kuussa kuin Murano.

      Vuokranantajat vaihtelevat. Tilanne on aivan erilainen jos esim. vuokraa vuokratoimiston kautta tai suoraan vuokraisännältä. Kauhutarinoita kuulee aina, mutta itselläni noista ei ole kokemuksia ja suurimmat kauhujutut liittyvät esim. korjaustöiden viivästymiseen. Kuitenkin, scotland.shelter.org.uk löytyy sen verran tietoa oikeuksistasi vuokralaisena, ettei tarvitse olla avuttomana jos sattuukin olemaan epämieluisa vuokraisäntä.

      Arvosanavaatimukset vaihtelevat aineittain. Tiedätkö jo, mitä ainetta haluat mennä lukemaan? YO-tutkinnosta en ole kertaakaan nähnyt pyydettävän alle E:n keskiarvoa. Tästä ISO ry:n foorumin keskutelusta voi katsella yliopistojen tarjouksia: http://forum.isory.org/viewtopic.php?t=3175&postdays=0&postorder=asc&start=100

      Haku siis toimii Britanniassa niin, että haetaan ennen valmistumista, arvioiduilla arvosanoilla, jolloin yliopisto tekee tarjouksen tai hylkää hakemuksen maaliskuussa. Tarjous on ehdollinen eli siinä pyydetään tiettyjä arvosanoja ja jos saat nuo arvosanat, olet automaattisesti hyväksytty opiskelemaan.

      En voi sanoa, että olisin vielä tosissani katunut Skotlantiin lähtöä. Britanniassa tietyt asiat poikkeavat Suomesta sillä lailla, että siitä voi koitua pieniä päänvaivoja. Luettelo: kananmunat ovat ruskeita, valmiiksi marinoitua lihaa ei löydy, ovet aukeavat vääriin suuntiin, ei kaukolämpöä, kokolattiamatot, asfaltin laatu, kirjoja ei päällystetä, ym. tuohon suurin osa "turhautumisista" jää.
      Päinvastoin, itse asiassa: se on Suomi joka poikkeaa muusta maailmasta niin suuresti asioiden paremmuudella, jos näin voi näin hävyttömästi ilmaista, eikä niinkään Britannia/Ranska/Espanja joka poikkeaa Suomesta.

      Aineeni (laskenta/rahoitus) opetus Glasgow'ssa on sen verran tasokasta UK:ssa ja rankingissa korkealla, että siihenkin olen tyytyväinen, joten eri yliopistosta ei ole ollut toivomuksia. On muutenkin muodostunut jo niin paljon siteitä paikkaan ja asunut siellä 2 vuotta, etten ns. pääse Glasgow'sta koskaan eroon vaikka sieltä muuttaisin (ja hyvällä tavalla!). :)

    • highlanddreams

      Ajattelin myös asua asuntolassa 1. vuonna ( jos nyt pääsen opiskelemaan glasgowhun) niin olla ihan yliopiston omassa suntolassa.
      Haluaisin mennä opiskelemaan lakia tai business and management. . Mutta katselin sisäänpäsy vaatimuksia niin siinä oli jotain AAAB niin tarkoittaako se että pitäisi saada kolme L ja yksi E vähintään että pääsee sisään? En ole varma saaNko ihan niin hyvää todistusta :D Katsotaanko lukion todistusta ollenkaan? oliko itselläsi kuinka hyvä todistustai tai mitä sait kirjoituksista? Jos ei haittaa että kysyn :)
      Olen aina halunnut ulkomaille ja varsinkin Englantiin opiskelemaan niin uskon että sopeudun hyvin vaikka asiat ovat vähän erilaisia kuin suomessa. Hyvä kuitenkin kuulla että sinä tykkäät siitä paikasta :)

    • obizgelija11

      A- ja B-arvosanat ovat skotlantilaisen lukiojärjestelmän, Scottish Highers, arvosanoja.

      Business management on vähintään E:n keskiarvo, tuon ISO ry:n keskustelupalstan viestien mukaan.
      Laissa on näköjään kovat vaatimuksen, lähenee jo lähes L:n keskiarvoa.

      Britanniassa ei koskaan katsota todistusta, ainoastaan loppuarvosanoja eli esimerkiksi YO-tutkintoa.

      Itse kävin IB-lukion ja sain 37 pistettä.

      Skotlannissa ei tule niin helposti koti-ikävää, varsinkin kun siellä on jo Aberdeenissa ja Glasgow'ssa hyvinkin paljon suomalaisia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      38
      771
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe