Parantuneita?

uuuuffffgggg

Onko täällä ketään joka on parantunut aknesta, enimmäkseen kasvojen alueella. Jos on niin tänne vois vähän kertoa omia tarinoitaan kuinka vanhana sairasti ja kuinka kauan, kuinka vaikea akne, sukupuoli, miten on hoitanut ja millä on parantunut, onko jäänyt arpia, miten on jatkossa hoitanut ihoa.

Itselläni on 9 vk isotretinoin kuuri meneillä ja näyttäisi tehoavan mutta noita tasaisia punaisia "arpia" on ihan mukavasti leuassa ja ohimolla/ otsassa, leuka muuten tuntuu tosi tasaiselta mutta perkele ku kattoo peilii. Toi kuuri muutenki pistää naaman joskus punaseks ja jotenki polttelevaks. Kiitos etukäteen jos joitakin onnekkaita löytyy.

40

1324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gkhkkl

      Ei aknesta voi parantua, se on krooninen ihosairaus joka johtuu ihon rakenteesta, talirauhasten herkkyydestä hormoneille ja immuunivasteesta eikä niitä millään muuteta. Valitan mutta et tule paranemaan millään kuurilla.

      • roan syönyt

        kyllä niihin hormoneihin voi vaikuttaa ravinnolla, ei ne hormonit tyhjästä mene sekaisin, vaan sokerista ja huonoista hiilareista. Moni on parantunut aknesta ja monista muista taudeista vähähiilihydraattisen ruokavalion avulla, netistä löytyy paljon tietoa ja kokemuksia.


    • jasminee1

      Kyllä aknesta voi parantua!:),sillä itse kärsin n.12-14 vuotiaana pahasta aknesta. Aluksi finnejä ilmestyi vain otsaan,sitten leukaan ja myöhemmin koko naama oli täynnä niitä. Se oli kyllä niin kamalaa kun ei voinut minnekkään bileisiinkään lähteä kun naama näytti niin kamalalta,ensimmäisenä kokeilin kaikkia mahdollisia apteekin tuotteita mutta mikään ei auttanut. Yksi päivä sitten samalla ku käväisin citymarketissa,ajattelin että pitääpä täältä ostaa joku tuote ja kokeilla. Ostin sitten sen nimisen puhdistusvoiteen kuin visibly clear pink grapefruit cream wash ja se todellakin auttoi!! Melkein kaikki arvet ovat poissa naamastani eikä finnejäkään ole enää yhtään,ja hintaakin tuolla tuotteella oli vain vähän alle 10 e. Ja nainen olen nyt 19 vuotias. Suosittelen kyllä lämpimästi kyseistä tuotetta. Toivottavasti oli apua!:))

    • gkgihk

      Murrosiän parit finnit ei ole akne! Vai 12 vuotiaana oli finnejä, hahah... Sinä et tiedä aknesta mitään!

      • Anonyymi

        Et kyllä itse tiedä mitään aknesta! Finnejä voi olla 10-vuotiaalla ja se voi muuttua oikeaksi akneksi jo 11-vuotiaana. Itse olen nyt 12 ja kärsin ihan oikeasta keskitason aknesta sen on ihan lääkäri sanonut. Jos voisin laittaa kuvan niin näkisitte, mutta pointti oli että akne voi olla nuoremmallakin lapsella.


    • koettu on

      Arpia on jäänyt kasvoihin kauttaaltaan, 13-vuotiaana näppylöitä ja siitä sitkeää aknea yli kolmikymppiseksi. E-pillereitä olen syönyt 26v lähtien ja nyt on kolmas Roaccutan kuuri meneillään 34vuotiaana. Epäpuhdas ihotyyppi.
      Akne on käynyt myös selässä, josta se parantui vuosia sitten. Niskaan tuli myös paiseita.
      Katsotaan mitä aikanaan käy, kun tämä kuuri päättyy....

      • Uuuuuufffgggghgh

        Toivon sulle kaikkee parasta, turhauttava tää akne on ku liittyy kaikkeen mitä tekee. Jasmine olen iloinen puolestasi, toivottavasti ihosi pysyy kunnossa. Olen itsekkin 19 vuotias ja toivon että tää kuuri jää viimeseks. Ottaa se koville ku miettii pari vuotta taakse päin ihanaa elämää ja toivoo sitä takaisin, no ei voi mitää.

        Sinä gkhlk mikä ootkaa ensinnäkin tytöillä akne esiintyy nuorempana, et näköjään tätä tiennyt, onkohan sulla sittenkään akne. Ja toiseksi en tajunnut tosta sun kirjotuksesta paljoakaan, mutta jos itse et omaa aknea tai olet vaan paskalaiskimus joka on luovuttamut tai muutenvaan yksinäinen paska jota ei asia häiritse niin ei tarvi tänne muitten toiveita murkaamaan.


    • asdasddsadsa

      no mulla alko se siinä murrosiässä joskus 13-14v. ensiksi sitä oli eniten selässä ja rintakehällä. ja sellasia tulehtuneita/kipeitä näppyjä. no siihen aikoihin söin muistaakseni puolen vuoden tetrasykliini kuurin ja vuosien varrella tuli myös lukemattomia eri voiteita sit testattua. No sitten lähestyessäni lukioikää, niin alkoi se tulla kasvoihini. vihdoinkin siis selän ja rinnan alueilta päästiin, arvet vain jäi, mutta nyt tulikin siis kasvoihin, ja eniten leukaan... -_- pahimpaan paikkaan mielestäni. tuli sellaisia isoja paiseita jotka saatto kestää viikkoja eikä niitä niin puristeltukaan ja oli kipeitä ja arvet ne vasta kivoja olikin...no sitten söin taas puolen vuoden tertasykliini kuurin. alussa tuli tuloksia, mutta loppupuolella tulokset hiipui ja alko taas tulee näppyjä. no sit ku se oli kokonaan ohi, niin tuli taas ne arjen taistelut sairautta vastaan. oli tosi rankkaa ku naamassa oli paiseita ja itsetunto meni. tosi vaikea oli peittääkin.. no sit menin taas lekurille ja onneks sain roaccutanin. ei tarvinnu ees vaatia, mutta onneks sain. söin sitä vähä reilu puol vuotta ja akne lähti. olihan se tosi rankka kuuri, mutta kaiken sen arvoinen. siinäkin oli ne pahenemis vaiheen jne, ja taas tuli rintakehlle näppyjä jne.. mut loppu hyvin kaikki hyvin. nyt on ollut niin kauan tosi upea iho, arvetkin on vaalentuneet ajan, ihon kuorimisen, etanavoiteen, yms kera.. nykyään voin syödä ihan mitä vaan eikä iho kuki edes senkään takia. (aikaisemmin siis ruokavaliokin oli tosi tiukka kun jos söi epäterveellisesti niin räjähti entistä enemmän) ja voin kulkea jo ilman meikkivoidettakin ihmisten ilmoilla :) olen siis saanut taas elämäni ''takaisin'' ja toivon vaan nyt että tämä kestäis! mutta tsemppiä teille kaikille muille aknesta kärsiville, en toivoisi sitä sairautta kellekään. vaikuttaa todellakin paljon elämään.. :/

    • mitäääää

      gkgihk mitä helvettiä?!?!?!? ai ei muka 12-vuotiaana voi olla finnejä tai aknee,itelläni alko tulee jo 10-vuotiaana ja 12 vuotiaana oli jo akne:DD sä ite et taija tietää hevonvittua mistään! repesin ihan kunnolla ku luin sun kirjotukses!

    • kivi^^

      Itsellä joskus 16-17 vuotiaana alkoi. Aknea oli kasvojen ja hartioiden alueella. Noin vuoden kärsineenä söin yhden tetrasykllinikuurin ja jotain voidetta käytin (en muista mitä). Kasvojen alueelta lähti melko hyvin silloin, mutta hartiolla vaiva oli vielä monta vuotta. Melkein kokoajan joku patti oli auki ja vuoti märkää ja verta. Niitä oli niin helppo nyppiä. Toivoin että menisi ohi omalla painollaan, mutta 23 vuotiaana hain isotretioniini kuurin. Söin sitä puoli vuotta ja kuurin jälkeen jatkoin A-vitamiini paikallisvoiteella (Differin) pari kuukautta. Sen jälkeen ei ole ollut aktiivisia näppyjä. Melko isoja arpia kyllä hartioille jäi. Kasvot säilyivät melko hyvin ilman arpia, hieman leuan alla, mutta ne on melko näkymättömiä.

    • roan syönyt

      en nyt varsinaisesti parantunut mutta pidän finnit loitolla vhh-ruokavaliolla. Viimeiset 5v sitä enemmän ja vähemmän noudattanut ja totesin että taitaa olla ainoa joka pitää hormonaalisen akneni poissa. Eli akne alkoi 14 vuotiaana ja jatkuu edelleen, ikää 27v. Naisilla kuulemma voi hormonit tasaantua kun saa lapsen eli sitä odotellessa :) Nuorempana syönyt antibiootteja 3 krtaa, roaa 2 krtaa, e-pillereitä, aina akne palasi kuurin jälkeen viimeistään sen 3kk kuluttua. En edes jaksa ajatella kuin paljon rahaa meni kaiken maailman tökötteihin, eihän ne mitään auta jos on ihonalaisia paiseita jotka tulee sisältä päin. Kunpa olisin tiennyt silloin nuorempan että on näin helppo konsti parantaa ihoa. Syön edelleen huonoja hiilareita silloin tällöin, mutta silloin tiedän että finnit, kuukautiskivut, mielialavaihtelut, nivelkivut, väsymys yms tulee takaisin. Nämä kaikki katoaa vhh:n avulla ja iho sekä olo on loistava. Käytän lisäksi pantoteenihapporavintolisää sekä sitruunamehua joka pv, ne nopeuttaa ihon paranemista, muttei yksinään toimi ainakaan vähän ajan kuluttua. Aion jatkossakin noudattaa tuota ruokavaliota vaikka taipumus akneen loppuisikin iän myötä, koska se auttaa vaivaan kuin vaivaan, kaikki nämä elintasosairaudet johtuu huonosta ravinnosta, sokerista ja nopeista hiilareista, kun sen kokee ja tajuaa niin koko suhtautuminen ravintoon muuttuu, kun tajuaa miten paljon voi pelkällä ruualla vaikuttaa omaan terveyteen. Suosittelen kaikille, oli aknea tai ei! :)

      • Aapee

        Kiva kuulla et oot päässy täst paskast vihdoin eroo. En ite usko tohon vhh ruokavaliolla olevan mitään vaikutusta akneen. Mutta jos saan jostain pitävän todisteen siitä että se tehoaa niin kokeilen samantien, tai jos tämä actavis ei auta niin ehkä silloinkin.


      • roan syönyt
        Aapee kirjoitti:

        Kiva kuulla et oot päässy täst paskast vihdoin eroo. En ite usko tohon vhh ruokavaliolla olevan mitään vaikutusta akneen. Mutta jos saan jostain pitävän todisteen siitä että se tehoaa niin kokeilen samantien, tai jos tämä actavis ei auta niin ehkä silloinkin.

        Niin no voit uskoa mihin haluat, fakta on kuitenkin se että itsellä tuo auttaa ja myös monilla muilla. Jos ei ole itse kokeillut ja nähnyt tuloksia ei voi väittää etteikö auttais.


    • erredf

      Koita päästä teiniyydestä eroon niin loppuu aknekin

    • Ymmärtäkää!!

      Tänne tulee pinta aknelaisia selittämään, että ovat parantuneet ruokavalion avulla. Teillä ei ole aknesta tietoakaan! Yrittäkää ymmärtää, että ne jotka on kärsineet aknesta 10-20-vuotta eivät pääse aknesta eroon ruokavalion muutoksella! Riippuu tottakai vähän mutta itsellä on pska niin syvällä ihossa, että ei ihan sillä parane. Hyvä jos roallakaan mutta se on mun ainoa toivo tässä tilanteessa.

      • ihosairaus

        Tuo on kyllä niin totta. Mistä lie johtuu, että se arpa sattui juuri itselle kärsiä koko nuoruuden ajan aknesta, joka todellakin on ihoSairaus, johon auttaa vain oikea lääkekuuri. Ei siinä syömiset tai syömättä jättämiset paljoa auta, jos ongelma on sisäsyntyinen. Ihon punoitus, märkäpäät, mustapäät, arpeutuminen, rasvoittuminen. Nuo kaikki tekevät taudista erittäin inhottavan hoitaa ja elää, onneksi Roaccutan kuitenkin tasoittaa tilannetta ja toivon mukaan useimmilla hyvin tehoaakin tuoden pidempiaikaisia tuloksia.


      • roan syönyt

        Mitä helvettiä sä tiedät mun sairaudesta?? Kerron vaan omasta kokemuksesta! En tiedä auttaako tää kaikilla mutta luulisin että aika monella ainakin helpottais. Ja kyllä aknetyyppejä on erilaisia, vaikka olisi muutamia pikku finnejä jatkuvasti naama täynnä niin sitä kutsutaan lieväksi akneksi. Itselläni oli keskivaikea akne, eli ihonalaisia syviä tulehtuneita kipeitä paiseita joista tuli valkoista mönjää sekä verta ja kirkasta nestettä ulos, mielestäni ei ole pikku juttu. Näiden lisäksi perusfinnejä. Ja näitä oli kymmeniä. Itselläni paraneminen lähti siitä kun ajoin karsimaan hiilareita ja lopulta lähti kaikki kun jätin kaiken sokerin ja jauhot sekä perunan ja riisin pois ja sillä iho pysyy kunnossa. Ja lääkkeitä on tullut syötyä sekä kaiken maailman rasvojen kanssa läträttyä. Ja pysyvää apua en ole lääkkeistä saanut, aina akne iski takaisin, kolmatta roa kuuria en enää ottanut, rahan ja terveyden tuhlausta, kun ei ne lääkkeet vaikuttanut niihin hormoneihin jotka mulla reagoi sokeriin, joten kierre vaan jatkui, piti poistaa se aknen aiheuttaja, eikä vaan niitä oireita. Että älä tule mulle väittää etteikö tämä auta ja etteikö mulla olisi ollut aknea, en tiiä ootko ite kokeillut sitä, mutta varmaan ite tiedän tilanteeni paremmin. Pääsin vuosien piinasta eroon tolla ruokavaliolla. Harmi jos ei se sulla auttanut tai et oo jaksanut noudattaa sitä oikein mutta mulla on auttanut aika pahaan akneen. Ei kaikkia sairauksia lääkkeillä paranneta jos ei niillä poisteta sitä aiheuttajaa. En täällä huvikseni kerro näistä vaan et jos joku muukin kokeilee ja saa avun. En mä enkä kukaan muu tienaa mainostamalla vhh:tä, niin se vaan auttaa, ei siitä muuten kukaan jaksais jauhaa.


      • roan syönyt
        ihosairaus kirjoitti:

        Tuo on kyllä niin totta. Mistä lie johtuu, että se arpa sattui juuri itselle kärsiä koko nuoruuden ajan aknesta, joka todellakin on ihoSairaus, johon auttaa vain oikea lääkekuuri. Ei siinä syömiset tai syömättä jättämiset paljoa auta, jos ongelma on sisäsyntyinen. Ihon punoitus, märkäpäät, mustapäät, arpeutuminen, rasvoittuminen. Nuo kaikki tekevät taudista erittäin inhottavan hoitaa ja elää, onneksi Roaccutan kuitenkin tasoittaa tilannetta ja toivon mukaan useimmilla hyvin tehoaakin tuoden pidempiaikaisia tuloksia.

        "ei siinä paljon syömiset tai syömättä jättämiset auta jos ongelma on sisäsyntyinen". Tiesitkö että aika suuri osa sairauksista ja muista vaivoista johtuu huonoista elintavoista ja ruokavaliosta? Varmaan ylipaino, diabetes, verisuonitaudit yms on kans sisäsyntyisiä ongelmia joilla ei ole ravinnon kanssa mitään tekemistä? Ne vaan ilmestyy tyhjästä? Tsiisus miten yksinkertaista porukkaa täällä... Mun mielestä jo se että kamalat kuukautiskipuni sekä mielialavaihtelut aknesta puhumattakaan todistaa sen että ruokavaliolla pystyy vaikuttaa hormoneihin. Ennen en olisi voinut kuvitellakaan pärjääväni ilman särkylääkkeitä menkkojen aikana, nykyään ei oo kivuista tietoakaan, ellen syö taas tarpeeks roskaa ja se keho alkaa oireilee. Entäs nivelkivut, lääkäri tyrkytti buranaa, jee sillähän ongelma ratkaistaan, ei tullut mieleenkään selvittää sitä perimmäistä syytä. No se selvisi mulle sattumalta kun ajoin hoitaa akneani ruokavaliolla ja samalla nivelkivutkin katosi, nekin ilmoittaa aina itsestään kun tulee syötyä taas vaihteeks hiilareita. Aina mielenkiintoista huomata samat muutokset hyvinvoinnissa kun vähän vaihtelee ruokavaliota. Et turha tuomita mitään tai ketään jos ei ole itse kokeillut! Koskee oikeastaan jokaista asiaa elämässä.


      • roan syönyt
        roan syönyt kirjoitti:

        "ei siinä paljon syömiset tai syömättä jättämiset auta jos ongelma on sisäsyntyinen". Tiesitkö että aika suuri osa sairauksista ja muista vaivoista johtuu huonoista elintavoista ja ruokavaliosta? Varmaan ylipaino, diabetes, verisuonitaudit yms on kans sisäsyntyisiä ongelmia joilla ei ole ravinnon kanssa mitään tekemistä? Ne vaan ilmestyy tyhjästä? Tsiisus miten yksinkertaista porukkaa täällä... Mun mielestä jo se että kamalat kuukautiskipuni sekä mielialavaihtelut aknesta puhumattakaan todistaa sen että ruokavaliolla pystyy vaikuttaa hormoneihin. Ennen en olisi voinut kuvitellakaan pärjääväni ilman särkylääkkeitä menkkojen aikana, nykyään ei oo kivuista tietoakaan, ellen syö taas tarpeeks roskaa ja se keho alkaa oireilee. Entäs nivelkivut, lääkäri tyrkytti buranaa, jee sillähän ongelma ratkaistaan, ei tullut mieleenkään selvittää sitä perimmäistä syytä. No se selvisi mulle sattumalta kun ajoin hoitaa akneani ruokavaliolla ja samalla nivelkivutkin katosi, nekin ilmoittaa aina itsestään kun tulee syötyä taas vaihteeks hiilareita. Aina mielenkiintoista huomata samat muutokset hyvinvoinnissa kun vähän vaihtelee ruokavaliota. Et turha tuomita mitään tai ketään jos ei ole itse kokeillut! Koskee oikeastaan jokaista asiaa elämässä.

        eli siis kuukautiskivut, mielialavaihtelut sekä akne katoaa vhh: myötä.


      • koirat haukkuu ja...
        roan syönyt kirjoitti:

        "ei siinä paljon syömiset tai syömättä jättämiset auta jos ongelma on sisäsyntyinen". Tiesitkö että aika suuri osa sairauksista ja muista vaivoista johtuu huonoista elintavoista ja ruokavaliosta? Varmaan ylipaino, diabetes, verisuonitaudit yms on kans sisäsyntyisiä ongelmia joilla ei ole ravinnon kanssa mitään tekemistä? Ne vaan ilmestyy tyhjästä? Tsiisus miten yksinkertaista porukkaa täällä... Mun mielestä jo se että kamalat kuukautiskipuni sekä mielialavaihtelut aknesta puhumattakaan todistaa sen että ruokavaliolla pystyy vaikuttaa hormoneihin. Ennen en olisi voinut kuvitellakaan pärjääväni ilman särkylääkkeitä menkkojen aikana, nykyään ei oo kivuista tietoakaan, ellen syö taas tarpeeks roskaa ja se keho alkaa oireilee. Entäs nivelkivut, lääkäri tyrkytti buranaa, jee sillähän ongelma ratkaistaan, ei tullut mieleenkään selvittää sitä perimmäistä syytä. No se selvisi mulle sattumalta kun ajoin hoitaa akneani ruokavaliolla ja samalla nivelkivutkin katosi, nekin ilmoittaa aina itsestään kun tulee syötyä taas vaihteeks hiilareita. Aina mielenkiintoista huomata samat muutokset hyvinvoinnissa kun vähän vaihtelee ruokavaliota. Et turha tuomita mitään tai ketään jos ei ole itse kokeillut! Koskee oikeastaan jokaista asiaa elämässä.

        Kiva, että ymmärsit tulla laukomaan omia mielipiteitäsi ja haukkumaan vielä päälle yksinkertaiseksi. Ymmärrän, että elintavat vaikuttavat hyvin paljon, mutta aknen kanssa ruokavaliolla ei ole mitään tekemistä eikä myöskään ulkoisella hoidolla. Itse olen nuoruudesta aikuisuuteen taistellut tämän ihosairauden kanssa eikä mikään hyvä hoito tai tietynlainen ruokavalion rajoittuneisuus ole tähän apua tuonut. Kyllä se Roaccutan on se joka paransi ihon ensimmäisellä kerralla, paransi toisella kerralla ja parantaa vielä kolmannellakin kerralla. Minulla sairaus on hormonaalinen ja geeneistä olen saanut ihotyyppini, ja tähän ei auta itku, rukous, voiteet, pesut eikä vesi.
        Syön e-pillereitä Roaccutanin kanssa samanaikaisesti, mutta e-pillerit yksinään eivät tee hyvää ihoa.

        Olen tämän sairauden vuoksi kärsinyt 20v, joten ethän tule haukkumaan yksinkertaiseksi, koska tuollainen nimittely vain todistaa itse olevasi se, joksi minua haukut.


      • Ndneieifinfn
        roan syönyt kirjoitti:

        "ei siinä paljon syömiset tai syömättä jättämiset auta jos ongelma on sisäsyntyinen". Tiesitkö että aika suuri osa sairauksista ja muista vaivoista johtuu huonoista elintavoista ja ruokavaliosta? Varmaan ylipaino, diabetes, verisuonitaudit yms on kans sisäsyntyisiä ongelmia joilla ei ole ravinnon kanssa mitään tekemistä? Ne vaan ilmestyy tyhjästä? Tsiisus miten yksinkertaista porukkaa täällä... Mun mielestä jo se että kamalat kuukautiskipuni sekä mielialavaihtelut aknesta puhumattakaan todistaa sen että ruokavaliolla pystyy vaikuttaa hormoneihin. Ennen en olisi voinut kuvitellakaan pärjääväni ilman särkylääkkeitä menkkojen aikana, nykyään ei oo kivuista tietoakaan, ellen syö taas tarpeeks roskaa ja se keho alkaa oireilee. Entäs nivelkivut, lääkäri tyrkytti buranaa, jee sillähän ongelma ratkaistaan, ei tullut mieleenkään selvittää sitä perimmäistä syytä. No se selvisi mulle sattumalta kun ajoin hoitaa akneani ruokavaliolla ja samalla nivelkivutkin katosi, nekin ilmoittaa aina itsestään kun tulee syötyä taas vaihteeks hiilareita. Aina mielenkiintoista huomata samat muutokset hyvinvoinnissa kun vähän vaihtelee ruokavaliota. Et turha tuomita mitään tai ketään jos ei ole itse kokeillut! Koskee oikeastaan jokaista asiaa elämässä.

        Huomaa kuinka vitun idiootti on ku vertaa aknea ja diabetesta. Ja onneks olkoo pääsit kahdesta finnistä eroon koska et syönyt eilen leipää, oli varmasti vaikea elää parin finnin kanssa.


      • roan syönyt
        Ndneieifinfn kirjoitti:

        Huomaa kuinka vitun idiootti on ku vertaa aknea ja diabetesta. Ja onneks olkoo pääsit kahdesta finnistä eroon koska et syönyt eilen leipää, oli varmasti vaikea elää parin finnin kanssa.

        joo no teillä on vissiin joku lukihäiriö, kannattaa lukea tekstini uudestaan, en kärsinyt mistään parista finnistä vaan ihan oikeasta aknesta johon söin lääkkeitä mukaan lukien roaa 2 krtaa. Mutta joo antaa olla kun ei näköjään mene perille että MINÄ sain avun aika pahaan akneeni ruokavalion avulla kun lääkkeet ei auttanut pysyvästi. Pahoittelen haukkumista, alkaa vaan ottaa päähän kun yrittää auttaa ja kertoa mikä itsellä on auttanut ja mulle tullaan väittämään ettei mulla koskaan aknea ollutkaan ja ruokavalio ei siihen auta, silloin kun mulla se edelleen auttaa. No tietää pysyä jatkossa poissa täältä ku on näköjään niin ihme porukkaa täällä. On näköjään yhtä helppoa tulla tänne haukkuu muita valehtelijaks. Mitä täällä sitten huudatte jtn apua jos ei se kelpaakaan. Mut joo onneks ei tarvi enää itse etsiä apua täältä.


      • roan syönyt
        koirat haukkuu ja... kirjoitti:

        Kiva, että ymmärsit tulla laukomaan omia mielipiteitäsi ja haukkumaan vielä päälle yksinkertaiseksi. Ymmärrän, että elintavat vaikuttavat hyvin paljon, mutta aknen kanssa ruokavaliolla ei ole mitään tekemistä eikä myöskään ulkoisella hoidolla. Itse olen nuoruudesta aikuisuuteen taistellut tämän ihosairauden kanssa eikä mikään hyvä hoito tai tietynlainen ruokavalion rajoittuneisuus ole tähän apua tuonut. Kyllä se Roaccutan on se joka paransi ihon ensimmäisellä kerralla, paransi toisella kerralla ja parantaa vielä kolmannellakin kerralla. Minulla sairaus on hormonaalinen ja geeneistä olen saanut ihotyyppini, ja tähän ei auta itku, rukous, voiteet, pesut eikä vesi.
        Syön e-pillereitä Roaccutanin kanssa samanaikaisesti, mutta e-pillerit yksinään eivät tee hyvää ihoa.

        Olen tämän sairauden vuoksi kärsinyt 20v, joten ethän tule haukkumaan yksinkertaiseksi, koska tuollainen nimittely vain todistaa itse olevasi se, joksi minua haukut.

        kyllä itselläkin sairaus on hormonaalinen niin kuin monessa viestissä kirjoitin. Eihän se roaccutan sulla mitään auttanut jos joudut noin monta kertaa sitä syömään ja akne vaan uusiutuu. Itselläkin meni se 3kk joka kuurin jälkeen kunnes naama oli samassa kunnossa kuin ennen kuuriakin. Koska ei ne lääkkeet niitä hormoneja korjaa, vaan pelkkää ihoa ja jollain se ei vaan riitä ja iho palautuu ennalleen kuurin jälkeen eli hormoniherkäksi. Niin kuin sanoin toisessa viestissäni että pahoittelen nimittelyä, en vaan ymmärrä miten voitte väittää ettei mulla aknea koskaan ollutkaan ja että ruokavaliolla sitä ei paranneta kun tilanne on aivan päinvastainen, ihan kuin puhuis seinälle. Sääli jos joutuu vuosien varrella turvautuu pelkkiin lääkkeisiin saamatta pysyvää apua ja vähätellä muiden positiivisia kokemuksia luonnonmukaisista hoitokeinoista. Oletko edes itse kokeillut oikeaa vähähiilihydraattista ruokavaliota? Ja jos olet ihan oikeasti siihen perehtynyt ja noudattanut oikein ja tarpeeks pitkään ilman mitään tuloksia niin se on sääli, mutta et voi edelleenkään väittää etteikö se auttaisi muita, netti on pullollaan ihmisten kokemuksia aknen hoidosta ruokavaliolla. Ja tällainen toisten sairauden ja kokemusten vähättely on vähintäänkin törkeää. Ja en tarkoita pelkästään sua vaan näitä muita tähän ketjuun osallistuneita. Ihme negatiivinen ja hyökkäävä asenne jos sanoo sanaakaan ruokavaliosta.


      • katsotaan sanoi lääk
        roan syönyt kirjoitti:

        kyllä itselläkin sairaus on hormonaalinen niin kuin monessa viestissä kirjoitin. Eihän se roaccutan sulla mitään auttanut jos joudut noin monta kertaa sitä syömään ja akne vaan uusiutuu. Itselläkin meni se 3kk joka kuurin jälkeen kunnes naama oli samassa kunnossa kuin ennen kuuriakin. Koska ei ne lääkkeet niitä hormoneja korjaa, vaan pelkkää ihoa ja jollain se ei vaan riitä ja iho palautuu ennalleen kuurin jälkeen eli hormoniherkäksi. Niin kuin sanoin toisessa viestissäni että pahoittelen nimittelyä, en vaan ymmärrä miten voitte väittää ettei mulla aknea koskaan ollutkaan ja että ruokavaliolla sitä ei paranneta kun tilanne on aivan päinvastainen, ihan kuin puhuis seinälle. Sääli jos joutuu vuosien varrella turvautuu pelkkiin lääkkeisiin saamatta pysyvää apua ja vähätellä muiden positiivisia kokemuksia luonnonmukaisista hoitokeinoista. Oletko edes itse kokeillut oikeaa vähähiilihydraattista ruokavaliota? Ja jos olet ihan oikeasti siihen perehtynyt ja noudattanut oikein ja tarpeeks pitkään ilman mitään tuloksia niin se on sääli, mutta et voi edelleenkään väittää etteikö se auttaisi muita, netti on pullollaan ihmisten kokemuksia aknen hoidosta ruokavaliolla. Ja tällainen toisten sairauden ja kokemusten vähättely on vähintäänkin törkeää. Ja en tarkoita pelkästään sua vaan näitä muita tähän ketjuun osallistuneita. Ihme negatiivinen ja hyökkäävä asenne jos sanoo sanaakaan ruokavaliosta.

        Kyllä se Roaccutan liennytti aknea, se negatiivinen asenne ihmisille tulee osittain myös tämän sairauden kanssa, uskon niin. Kun jotain asiaa oikein toivoo, että toiveet ja rukouksetkaan auta, niin kyllähän se asenteeseen vaikuttaa, ikävä kyllä.

        Terveyden kannalta ruokavalion siistiminen kannattaa ihan jo noin muutenkin, mutta meille huonoihoisille sekään ei tuo hyvää (puhdasta) ihoa.

        Tälläistä tasapainoiluahan tämä on ja hyvä jos joku pääsee aknesta pysyvästi eroon, ruokavaliolla tai sitten Roaccutanilla.


      • Ööööppppååååå
        roan syönyt kirjoitti:

        kyllä itselläkin sairaus on hormonaalinen niin kuin monessa viestissä kirjoitin. Eihän se roaccutan sulla mitään auttanut jos joudut noin monta kertaa sitä syömään ja akne vaan uusiutuu. Itselläkin meni se 3kk joka kuurin jälkeen kunnes naama oli samassa kunnossa kuin ennen kuuriakin. Koska ei ne lääkkeet niitä hormoneja korjaa, vaan pelkkää ihoa ja jollain se ei vaan riitä ja iho palautuu ennalleen kuurin jälkeen eli hormoniherkäksi. Niin kuin sanoin toisessa viestissäni että pahoittelen nimittelyä, en vaan ymmärrä miten voitte väittää ettei mulla aknea koskaan ollutkaan ja että ruokavaliolla sitä ei paranneta kun tilanne on aivan päinvastainen, ihan kuin puhuis seinälle. Sääli jos joutuu vuosien varrella turvautuu pelkkiin lääkkeisiin saamatta pysyvää apua ja vähätellä muiden positiivisia kokemuksia luonnonmukaisista hoitokeinoista. Oletko edes itse kokeillut oikeaa vähähiilihydraattista ruokavaliota? Ja jos olet ihan oikeasti siihen perehtynyt ja noudattanut oikein ja tarpeeks pitkään ilman mitään tuloksia niin se on sääli, mutta et voi edelleenkään väittää etteikö se auttaisi muita, netti on pullollaan ihmisten kokemuksia aknen hoidosta ruokavaliolla. Ja tällainen toisten sairauden ja kokemusten vähättely on vähintäänkin törkeää. Ja en tarkoita pelkästään sua vaan näitä muita tähän ketjuun osallistuneita. Ihme negatiivinen ja hyökkäävä asenne jos sanoo sanaakaan ruokavaliosta.

        Netti on tosiaan pullollaan noita hiilihydraatti paskapuhujia, mutta eipä oo tödisteitä näkyny asiasta. Roaccutabidta taas ob youtube vidoita täynnä.


      • roan syönyt
        Ööööppppååååå kirjoitti:

        Netti on tosiaan pullollaan noita hiilihydraatti paskapuhujia, mutta eipä oo tödisteitä näkyny asiasta. Roaccutabidta taas ob youtube vidoita täynnä.

        paskapuhujia, heh, kerro mulle mitä ne paskanpuhujat hyötyy siitä paskanpuhumisesta? Uskon et tuntuu pahalta kuulla syövänsä väärin ja itse ylläpitävänsä ongelmaa.


      • Syövänsä väärin?!?!?!?
        roan syönyt kirjoitti:

        paskapuhujia, heh, kerro mulle mitä ne paskanpuhujat hyötyy siitä paskanpuhumisesta? Uskon et tuntuu pahalta kuulla syövänsä väärin ja itse ylläpitävänsä ongelmaa.

        Millä vitun tavalla syövänsä väärin. Olen normaalikasvuinen- pituinen ei mitää allergioita sun muuta paskaa ja sanot että syö väärin, voin 100harmasti että syön terveellisemmin ku sä. Nimittäin se että syöt yhen riisijyvän ja juot porkksnamehuu, ei tarkota et syöt terveellisesti. Oon koko elämäni syönyt samanlaista ruokaa joskus terveellisempää joskus vähän roskaruokakausiakin ollut, mutta en koskaan oöe huomannut sen vaikuttavan ihooni. Mieti nyt järkevästi, syöt hampparin nii se tulee sun naamasta ulos, mitvitt??. Mulla se tulee ainaki pyllystä niinku monelmuullaki.

        Jos oikeesti oot niiiiiin tota mieltä nii todista se jollain tapaa niinkuin roaccutanista on tuhansia videoita ja kirjoituksia, o niitä ihana katsella ku tietää mitä odottaa. Voisitte teki "vhh" uskovaiset jollain muullakin tapaa todistaa toi ku suullisesti.


      • roan syönyt
        Syövänsä väärin?!?!?!? kirjoitti:

        Millä vitun tavalla syövänsä väärin. Olen normaalikasvuinen- pituinen ei mitää allergioita sun muuta paskaa ja sanot että syö väärin, voin 100harmasti että syön terveellisemmin ku sä. Nimittäin se että syöt yhen riisijyvän ja juot porkksnamehuu, ei tarkota et syöt terveellisesti. Oon koko elämäni syönyt samanlaista ruokaa joskus terveellisempää joskus vähän roskaruokakausiakin ollut, mutta en koskaan oöe huomannut sen vaikuttavan ihooni. Mieti nyt järkevästi, syöt hampparin nii se tulee sun naamasta ulos, mitvitt??. Mulla se tulee ainaki pyllystä niinku monelmuullaki.

        Jos oikeesti oot niiiiiin tota mieltä nii todista se jollain tapaa niinkuin roaccutanista on tuhansia videoita ja kirjoituksia, o niitä ihana katsella ku tietää mitä odottaa. Voisitte teki "vhh" uskovaiset jollain muullakin tapaa todistaa toi ku suullisesti.

        Joo no kannattaa perehtyä kyseiseen ruokavalioon, helppoa se on puhua kun ei tiedä mistä puhuu. Mulla se ehkäisee aknea ja piste. En nyt jaksaa sataa kertaa selittää miten se toimii mutta hormonien kautta ja tosiaan olen joskus myös lukenut sellaisesta teoriasta tosiaan että keho ei pysty poistamaan kaikkia myrkkyjä normaalisti vaan loput tulee ihon kautta ulos. Sokeri ja nopeat hiilarit aiheuttaa nopean verensokerin nousun ja sitä kautta monenlaisia ongelmia mukaan lukien testosteronin erityksen ja hormoniherkkäihoisille aknea. Mutta netistä tosiaan löytyy paljon tietoa. Et oo vieläkään vastannut et mitä mä hyödyn valehtelemalla täällä? En usko että iteltäni löytyy enää aknekuvia enkä kyllä kehtais laittaa niitä nettiin. Ja kuviako uskot, ootko kuullut kuvien käsittelyohjelmasta? Kaikkille näille lääkkeiden ja rasvojen mainostajillehan se on vaan bisnestä, mutta en ymmärrä mitä mä hyödyn tästä? En näköjään mitään kun saa tollaisen vastaanoton, ajattelin jos joku joka on kokeillut myös kaiken saisi tästä apua. Ihan hyvää vaan tarkoitin mutta antaa olla.


      • roan syönyt
        Syövänsä väärin?!?!?!? kirjoitti:

        Millä vitun tavalla syövänsä väärin. Olen normaalikasvuinen- pituinen ei mitää allergioita sun muuta paskaa ja sanot että syö väärin, voin 100harmasti että syön terveellisemmin ku sä. Nimittäin se että syöt yhen riisijyvän ja juot porkksnamehuu, ei tarkota et syöt terveellisesti. Oon koko elämäni syönyt samanlaista ruokaa joskus terveellisempää joskus vähän roskaruokakausiakin ollut, mutta en koskaan oöe huomannut sen vaikuttavan ihooni. Mieti nyt järkevästi, syöt hampparin nii se tulee sun naamasta ulos, mitvitt??. Mulla se tulee ainaki pyllystä niinku monelmuullaki.

        Jos oikeesti oot niiiiiin tota mieltä nii todista se jollain tapaa niinkuin roaccutanista on tuhansia videoita ja kirjoituksia, o niitä ihana katsella ku tietää mitä odottaa. Voisitte teki "vhh" uskovaiset jollain muullakin tapaa todistaa toi ku suullisesti.

        Lisäyksenä vielä se että vhh on paljon terveellisempi ruokavalio kuin se virallinen ruokaympyrä. Siinä huonot hiilarit vaihdetaan kasviksiin ja syödään todellakin monipuolisemmin ja saadaan tarpeeksi vitamiineja yms kuitenkin ilman verensokerin nopeita heilahduksia, joten todellakin syön terveellisesti. Sokeri, riisi, pasta,leipä ja peruna on turhia hiilareita joita elimistö ei tarvitse mihinkään ja jotka vaan sairastuttaa ihmistä. Suomessa jopa yksi lääkäri eli Antti Heikkilä suosittelee sitä. Ja jos jotain todisteita kaipaat niin täältä löytyy vanhoja keskusteluja monen vuoden ajalta samalla nimimerkillä kun etsin täältä apua ja seurasin aktiivisesti tätä palstaa.


      • roan syönyt
        Syövänsä väärin?!?!?!? kirjoitti:

        Millä vitun tavalla syövänsä väärin. Olen normaalikasvuinen- pituinen ei mitää allergioita sun muuta paskaa ja sanot että syö väärin, voin 100harmasti että syön terveellisemmin ku sä. Nimittäin se että syöt yhen riisijyvän ja juot porkksnamehuu, ei tarkota et syöt terveellisesti. Oon koko elämäni syönyt samanlaista ruokaa joskus terveellisempää joskus vähän roskaruokakausiakin ollut, mutta en koskaan oöe huomannut sen vaikuttavan ihooni. Mieti nyt järkevästi, syöt hampparin nii se tulee sun naamasta ulos, mitvitt??. Mulla se tulee ainaki pyllystä niinku monelmuullaki.

        Jos oikeesti oot niiiiiin tota mieltä nii todista se jollain tapaa niinkuin roaccutanista on tuhansia videoita ja kirjoituksia, o niitä ihana katsella ku tietää mitä odottaa. Voisitte teki "vhh" uskovaiset jollain muullakin tapaa todistaa toi ku suullisesti.

        Huvittavaa, kävin itse lukemassa vanhoja viestejäni, osa ei ollut mun kirjoittamia (mm. Roan hehkutusviestejä ) mutta olen näköjään itsekin ollut haistattelemassa jollekin joka puhui ruokavaliosta ainakin huhtikuussa 2008, niin se mieli vaan muuttuu kun perehtyy asiaan ja huomaa tuloksia :) Siihen menikin sellainen pari vuotta kunnes opin noudattaa tota kunnolla. Vois lukea noita lisää paremmalla ajalla, vähän muistella menneitä ja iloita siitä että osaa nyt hoitaa tätä vaivaa. :)


      • Aap33
        roan syönyt kirjoitti:

        Lisäyksenä vielä se että vhh on paljon terveellisempi ruokavalio kuin se virallinen ruokaympyrä. Siinä huonot hiilarit vaihdetaan kasviksiin ja syödään todellakin monipuolisemmin ja saadaan tarpeeksi vitamiineja yms kuitenkin ilman verensokerin nopeita heilahduksia, joten todellakin syön terveellisesti. Sokeri, riisi, pasta,leipä ja peruna on turhia hiilareita joita elimistö ei tarvitse mihinkään ja jotka vaan sairastuttaa ihmistä. Suomessa jopa yksi lääkäri eli Antti Heikkilä suosittelee sitä. Ja jos jotain todisteita kaipaat niin täältä löytyy vanhoja keskusteluja monen vuoden ajalta samalla nimimerkillä kun etsin täältä apua ja seurasin aktiivisesti tätä palstaa.

        En sanokkaa että valehtelet. Olet ehkä sattumalta parantunut vaan aknesa juuri kokeiltuasi tota vhh kuuria ja luullut sen vaikuttaneen asiaan, ja en halunnut myös mitenkään vittuilla oli va huono päivä niinku yleensä aknelaisella on. Palo vaa vikatki päreet ku tulee tota vhh kuuri-teoriaa mutta koskaan kukaan ei tee jotain videota tai todista jollain tavalla, ja kaiken lisäksi heidän "aknensa" on pari finniä sielätäällä. Voit uskoa että vaikeaa aknea sairastavaa toi ottaa päähä ku ite kärii tämmösest ja porukka itkee parist finnist. Ja tarkotun tolla videoita en kuvia, kuviin on mennyt usko heti photoshopin synnyttyä.

        Ps. Mulla on/oli alhanen verensokeri ja syön sokeria muutenkin pari kertaa viikossa teen tai joskus kahvin kanssa. Ja katkkia sun muuta paskaa syön pari kertaa kuus. En vaan voi ymmärää miten tää johtuis tästä, maailmassa on siloposkeja jotka syö laidasta laitaa vaik mitä.


      • roan syönyt
        Aap33 kirjoitti:

        En sanokkaa että valehtelet. Olet ehkä sattumalta parantunut vaan aknesa juuri kokeiltuasi tota vhh kuuria ja luullut sen vaikuttaneen asiaan, ja en halunnut myös mitenkään vittuilla oli va huono päivä niinku yleensä aknelaisella on. Palo vaa vikatki päreet ku tulee tota vhh kuuri-teoriaa mutta koskaan kukaan ei tee jotain videota tai todista jollain tavalla, ja kaiken lisäksi heidän "aknensa" on pari finniä sielätäällä. Voit uskoa että vaikeaa aknea sairastavaa toi ottaa päähä ku ite kärii tämmösest ja porukka itkee parist finnist. Ja tarkotun tolla videoita en kuvia, kuviin on mennyt usko heti photoshopin synnyttyä.

        Ps. Mulla on/oli alhanen verensokeri ja syön sokeria muutenkin pari kertaa viikossa teen tai joskus kahvin kanssa. Ja katkkia sun muuta paskaa syön pari kertaa kuus. En vaan voi ymmärää miten tää johtuis tästä, maailmassa on siloposkeja jotka syö laidasta laitaa vaik mitä.

        Kyl muakin ärsyttää ku joku valittaa kahdesta pikku finnistä kun itellä naama räjähtää täyteen finnejä jos syön "normaalisti". Eli ei se akne ole todellakaan parantunut sattumalta vaan naama kukkii edelleen kun syön huonosti eli mun mielestä asia on ilmiselvä. Ja sitten kun rupean karppaa iho taas rauhoittuu. Syy siihen miks jotkut siloposket saa syödä mitä vaan on hormoneissa, jollain väärä ravinto sekoittaa hormonit ja iho on hormoniherkkä, jollain taas ei ole sellaista taipumusta. Ja monellahan tuo taipumus loppuu viimeistään aikuisiässä. Ja sillehän ei voi mitään, jotkut esim. lihoo tosi helposti, ite oon taas ollu aina alipainoinen ja saanut syödä mitä vaan lihomatta, naama taas heti kukkii. Täytyy nyt muuten hehkuttaa tota etanavoidetta, oon käyttänyt viikon ja kaikki finnit hävisi eikä niitä oo tullut yhtään vaikka oon nyt lomalla syönyt joka päivä makeaa ja muuta roskaruokaa. Yleensä on vaan käynyt niin että iho tottuu parin viikon käytön jälkeen eikä ne rasvat yms ihonhoitotuotteet enää toimi. Täytyy nyt seurata tilannetta. Kyllä edelleen noudattaisin vhh:tä vaikka löytyisi joku muu aknen hoitokeino tai kun omat hormonit rauhoittuu, koska oon huomannu sen olevan huomattavasti terveellisempi vaihtoehto ja voin muutenkin paremmin sekä monet muut vaivat on helpottunut. Joten ei voi olla sattumaa että muilla ihmisillä on samanlaisia kokemuksia.


    • sopakdopkf

      VITTU JOKAINEN IHMINEN ON ERILAINEN JA JOKAISELLE IHMISELLE VAIKUTTAA ERILAILLA, JOILLAKIN RUOKAVALIO AUTTAA, JOILLAKIN TAAS LÄÄKKEET JA JOILLEKKIN EI MIKÄÄN.... ÄLKÄÄ TULKO PÄTEMÄÄN JOS TE ETTE EDES TIEDÄ! HUVIKSEENKO IHMISET KIRJOITTELEE, ETTÄ RUOKAVALIO AUTTAA PARANEMISEEN, NII- I, EMPÄ USKO! KELATKAA NYT VÄHÄ. PLEASE

      • Kffjgiigfnnx

        Jokanen ihminen on kyllä erilainen, mutta minua häiristee eniten se että joku sanoo että sairastaa akne vaikka hänellä on 2-3 finniä silloin tällöin, se on minulle suorastaan jopa loukkaus, kun itse joudun kärsimään tästä paskasta oikein kunnolla ja moni muukin. Se että se ruokavalio auttaa pariin finniin on eri juttu, silloin ei oo kyse vittu aknesta koita tunkee toi tieto kalloos.

        Oikea akne on semmonen että aina herättyäsi katsot peiliin ja ahaa lisää finnejä, ulos on vaikea mennä, sosiaaliset tilanteet ovat vaikeita. Itselläni oli 15- vuotiaana naamassa jopa 3 isoa paisetta kun katselin aikoinaan kuvia, mutta silti en sanonut sitä akneksi. Vasta 17- vuotiaana alkoi tulla okein kunnolla, mutta elini sen kanssa kunnes kuulin roaccutanista.

        Jos oikeasti ootte sitä mieltä, että ruokavalio auttaa niin laittanaa jumalauta todisteita tänne tai youtubeen niinkun monimuunin laittaa roaccutanista. Samalla näkee että onko kaveilla oikeasti akne. Turha tulla kirjottelee mistää vhh ja ruokavalio paskasta jos ei pysty tätä todistaa.


      • roan syönyt
        Kffjgiigfnnx kirjoitti:

        Jokanen ihminen on kyllä erilainen, mutta minua häiristee eniten se että joku sanoo että sairastaa akne vaikka hänellä on 2-3 finniä silloin tällöin, se on minulle suorastaan jopa loukkaus, kun itse joudun kärsimään tästä paskasta oikein kunnolla ja moni muukin. Se että se ruokavalio auttaa pariin finniin on eri juttu, silloin ei oo kyse vittu aknesta koita tunkee toi tieto kalloos.

        Oikea akne on semmonen että aina herättyäsi katsot peiliin ja ahaa lisää finnejä, ulos on vaikea mennä, sosiaaliset tilanteet ovat vaikeita. Itselläni oli 15- vuotiaana naamassa jopa 3 isoa paisetta kun katselin aikoinaan kuvia, mutta silti en sanonut sitä akneksi. Vasta 17- vuotiaana alkoi tulla okein kunnolla, mutta elini sen kanssa kunnes kuulin roaccutanista.

        Jos oikeasti ootte sitä mieltä, että ruokavalio auttaa niin laittanaa jumalauta todisteita tänne tai youtubeen niinkun monimuunin laittaa roaccutanista. Samalla näkee että onko kaveilla oikeasti akne. Turha tulla kirjottelee mistää vhh ja ruokavalio paskasta jos ei pysty tätä todistaa.

        Mun ei tarvi todistella sulle yhtään mitään, eikä mulla valitettavasti ole niitä vanhoja aknekuvia, miksi niitä haluaisin säilyttää?? Voin toki syöttää itseni rumaksi paiseaknenaamaksi hiilareillä, mutta en usko että sun takia siihen ryhtyisin. Mä en ymmärrä mitä sä kuvittelet et mä hyödyn tällä jos tää ei oo sun mielestä mulla auttanut edelleen aika pahaan akneen? Ja luuletko että lääkäri olisi määrännyt mulle 2 roa kuuria ( joista toinen kesti vuoden, kyllä! ) 2 pikku mustapäähän? Ai niin mut mähän en oo niitä syönyt ku keksin koko akneni ja koko tän parantumistarinan. Aina ei tarvitse epäillä kaikkea. Ja jos kokeilet ruokavalion muutosta ja ihan oikeasti kokeilet etkä vaan vähennä sitä leipämäärää 10:stä 5:een päivässä ja sulla se ei toimi ei se silti tarkoita ettei se toimis muillakaan, ja mulla se ainakin toimii edelleen ;) Täällä pyydettiin parantuneiden kokemuksia ja niitä täällä jaan, en väittänytkään että tää toimisi kaikilla mutta uskon että monella ainakin helpottaa tilannetta. Halusin jakaa tarinani koska tiedän varsin hyvin millaista on elää pahan aknen kanssa ja aamuisin puristella paiseita ja odottaa että verenvuoto loppuu ja pääsee hirveässä kiireessä meikkaamaan loppuun ja lähteä asiakaspalvelutyöhön itku kurkussaja kuulla asiakkaalta miten kiva nenä mulla on ( paisenenä ), ja miettiä että olisi pitänyt valehdella että on flunssa ja jäädä vaan himaan. Mutta onneks se on mennyttä elämää ja olen kiitollinen ihmisille jotka kertoi keskustelupalstoilla tästä ruokavaliosta ja sain vihdoin apua, mitä lääkärit ei osannut antaa vaikka tuhlasin prkl omaisuuden niiden "hoitoihin". Ja tämä ei maksanut mitään. Että voit jatkossakin nauttia lääkkeistäsi ja haukkua meitä valehtelijoiksi jos se helpottaa sun oloa.


    • nonyymii

      Mulla alko 13- vuotiaana ja on edelleen 20- vuotiaana. Olen kokeilla vaikka mitä mikään ei tunnu auttavan. Jotkut sanoo että isotretinoiini auttaa, mutta siitä saa kivasti sivuvaikutuksia, jotka voivat olla jopa vaarallisia, joten ei kiitos.

      Ainoa mikä auttaa vähän on elämäntavan vaihtaminen, syömällä terveellistä ruokaa (hiilarit ja sokerit pois, enemmän vihanneksia ja hedelmiä..) ja hyvä unirytmi...

      Kaikki clearasil ja muut tuotteet on pelkkää huijausta ei ikinä auttanu eikä ikinä auta. Niillä tehdään vaa rahaa.

    • acnefreelife

      Moikka! Minä olen parantunut aknesta ja käyn nykyään harvemmin täällä palstalla mutta välillä käyn ihmettelemässä millä kaikella ihmiset yrittävät parantaa aknea kun laitetaan virtsaa naamaan yms. Mutta olen siihen itsekkin syyllistynyt aikoinaan (en tosin virtsan naamaan laittamiseen) ja kokeillut ties minkälaisia juttuja ja kalliita rasvoja ja voiteita. Minä todella tiedän mitä se on kun naamani näytti _aivan_ järkyttävältä ja kärsin aknesta 14-17 vuotiaana!
      En ymmärrä miten olenkaan löytänyt nätin tyttöystävän kuka pysyi rinnallani noina aikoina mutta nyt akne on poissa ollut n. 2-3 vuotta täysin. Tulipahan testattua myös ettei suhde ole hirveän pinnallisista asioista kiinni kun ei paljon ulkonäössä ollut kehumista!

      Ja... ratkaisun minun akneeni löytyy tuosta ketjusta jonka olen itse aloittanut:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10671218

      En usko ruokavaliolla olevan vaikutusta akneen, koska itse söin tuohonkin aikaan kehonrakennusharrastuksen takia lisäkaloreita sipseistä päivittäin ja roskaruokaakin meni ja kaikkea mahdollista ja ei mitään vaikutusta akneen! Mutta kaikki ovat yksilöitä vai miten se meni... Sen sijaan muutamalla pienellä asialla on merkitystä jotka voin kertoa jos jotain kiinnostaa mikä liittyy arkipäiväiseen toimintaan :)

    • bibibibibibiluululul

      mulla aknen aiheuttamat henkiset ongelmat oli kyllä niin pahoja et olin valmis ottamaan sen 'riskin' että niitä sivuvaikutuksia siitä roasta tulis. se itsessään vaikutti niin paljon mun elämään ja iloisesta positiivisesta ihmisestä tuli erakoitunut ihminen enkä viittinyt katsoa ihmisiä silmiin kun aina näin ne alaspäin mun leukaan ja muuhunkin kasvoihin etenevät katseet. kyllä niitä sivuoireita tuli eikä aina kaikki helppojakaan, mutta nykyään olen kuin ihan eri ihminen. itseluottamus on pikkuhiljaa alkanut palautumaan minuunkin ja vietän PALJON enemmän aikaa ystävieni kanssa ja muuaalla. tämä on tietenkin vain minun mielipiteeni enkä tarkoita että kaikkien sitä pitäisi koittaa, mutta omaan elämääni se vaikutti ratkaisevasti.

      • Aapee

        Kutakuinkin samat fiilikset täälläkinpäin. Päivä päivältä kävin harvemmin ulkona kaikenlaiset katseet sai hermostumaa, silmiin en kauaa kattonu ihmistä. Olin itsekin valmis tämän lääkkeen aiheuttamiin sivuvaikutuksiin, jotka olivat kyllä aluksi pahoja kuten voimakas kuivuminen ja hilseily ja ajoittaiset selkäkivut. Mutta nuo kestää ja kuivumiset sun muut saa kuriin kun vaan osaa odottaa, itse köytän vain aamuisin ja iltaisin kosteusvoidetta, kun taas kuurin alussa piti joka toinen tunti laittaa lisää. Kannattaa vaa valmistautuu jos meinaa alottas ton kuurin, 2kk menny ja auttanu suht hyvin. Posket ja leuka täysin sileitä pari finniä tulee vielä silloin tällöin, muuten hyvissä merkeissä ootellaan että punaset jäljetkin lähtevät pikkuhiljaa.

        Suosittelen kuuria jokaselle joka on lopenkyllästyny tähän paskaan.


    • pollyxxxx

      12-v alkoi akne, about 19-v tajusin että olin käyttänyt kosteusvoiteita ja pesuaineita jotka toi finnit pintaan. Nykyään käytän vain apteekin voiteita ja iho voi hyvin,lukuun ottamatta arpia jotka jäivät pahojen puristelujen takia... :/ Ei voi mitään ,keskityn nyt sitten arpien paranteluun. Akne on hormoneissa edelleen, huomaan jos jotain kaupan tököttiä laitan naamaan niin heti on pinnassa taas. Monet tetrat yms. syöty ja voiteet kokeiltu, en jaksa enää tuhlata niihin aikaa, kun ei finnejä tule kuin joskus ennen menkkoja, siis hormonaalista sekin. Tai jos liian sokerista makeaa syö.Harmittaa vaan se että piti teininä puristella niitä finnejä niin paljon että nyt on tekemistä arpien parantamisessa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2689
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      236
      2577
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2337
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      191
      1808
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1318
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      21
      1259
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe