Kerrostaloon sopiva koira?

koiruli etsinnässä

Minun kanssani asuu kaksi lasta. Olisimme valmiit hankkimaan perheeseemme koiran, mutta en ole vielä keksinyt, että mikä olisi sellainen koirarotu, joka viihtyisi kerrostalossa.

Toiveet:
- ei ryttykuonoinen
- ei vinttikoira
- ei taistelukoira
- ei kovin iso koira
- pitäisi pärjätä max 9 h yksin arkisin (yleensä nuoriso pääsee koulusta aiemmin, mutta ei aina, jolloin koiran pitäisi pärjätä yksin minun työpäivän ajan 8h matkat 1 h)
- ei kova vahtivietti
- ei hauku kovasti
- uskoakseni meille sopisi paremmin narttukoira

Meillä olisi mahdollista lenkittää koiraa noin 15 minuuttia aamulla, töiden jälkeen heti 15 min pikalenkki, ruoan jälkeen 30-50 minuutin pidempi lenkki ja ennen yötä pikapissatuslenkki.

Tarkoituksena ei ole varsinaisesti harrastaa koiran kanssa, mutta toki koulutetaan koiraa esim. koirakoulussa ja opetetaan koira tavoille. Normaalia leikkimistä, aktivointia tms voidaan harrastaa. Turkki saisi olla kohtuullisen helppohoitoinen tai niin, että pitkän turkin voisi leikkauttaa lyhyemmäksi.

Mäyräkoira miellyttää, mutta jotkut niistä aika kovia haukkumaan. Cockerspanieli ollut joskus lapsuudessani, mutta sen turkissa oli aika kova hoitaminen, joten sen vähän mietityttää. Mahtaakohan tuon kokoluokan koirat pärjätä pissattamatta 9 tuntia? Mitenkäs esim. Bichon Frisee, Cairnterrieri tms sen kokoiset pikkukoirat? Otan mielelläni ehdotuksia vastaan.

14

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onkos nuo

      teidän tenavat sen ikäisiä että pystyisivät omin nokin lenkittämään koiria? Nimittäin nuo lenkkiajat mitä mainitsit on sieltä lyhyemmästä päästä. Tämä taas tietää sitä että helposti saatte koirasta koko populan pomon. Mutta aika varmasti olet oikeassa siinä että teille paremmin sopiva koira on narttu. Ne nimittäin ovat yleensä helpommin nuorisonkin hallittavissa ja pienempien halittavissa pidemmän pinnansa ansiosta. Mikä tahansa noista käy teille ja sitten voisi vielä listaan lisätä japsi- ja italianpystärit, laivakoiran, keeshondin ja muutaman muun. Koira kuin koira pärjää aikuisena tuon ajan pissimäti, mutta yksikään ei pentuna.

    • dakoidh

      Entäs villakoira? http://www.villakoirakerho.com

      Äkkiä tuli mieleen,tosin molemmat omakotitalossa,mutta lapsilauman keskellä. Kahdella tuttavalla melkein "äänetön" villakoira, paitsi tietysti kun ovelle tulee vieras. Toinen tosin oppi haistamaan tutun tulijan muutaman käynnin jälkeen eikä enää haukahdellut :D

      Sanoivat vielä ettei koira-allergiani kauheasti vaivaa koska villakoiran turkista ei hevin hilsepölise? No toisen perheen kissa kumosi hilsejutut ja nuhainen olo jatkui aina käynnin jälkeen..:D

      Lapsirakkaita ovat molemmat, eivätkä karvaa kamalasti. Kähärä turkki jonka molemmat omistajat ajoivat itse lyhyeksi kesän ajaksi kuumuuden takia. Ja molemmilla sattumoisin musta koira. Molempia olen ulkoiluttanut käydessäni,toinen pysyttelee pihamaalla perässä ilman remmiä.

      • Anonyymi

        Villakoirat ovat erittäin seurallisia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Villakoirat ovat erittäin seurallisia

        Sohvan takana ihan hissukseen, noita voi suositella.


    • Pomeranian

      Pomeranian. Pomeranian on vilkas ja uskollinen kääpiökoira. Se ei tarvitse paljoa liikuntaa, mutta jaksaa kuitenkin liikkua ja lenkkeillä paljon. Turkki on helppohoitoinen. Se harjataan pari kertaa viikossa.

      Pommeja on monenvärisiä. Yleisimmät värit ovat oranssi ja musta. Niiden lisäksi on myös esim. valkoisia, harmaita, kermanvärisiä ja sinisiä pommeja. Pomeranian on melko terve rotu. Sillä esiintyy polvilumpioluksaatiota ja silmäsairauksia.

    • Maltankoira

      Maltankoira. Maltankoira on seurallinen ja älykäs kääpiökoira. Se ei ole herkkähaukkuinen, joten se sopii hyvin kerrostaloon. Turkki kammataan päivittäin ja pestään kerran viikossa. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi.

      Maltankoiralla ei ole pohjavillaa, joten kylmällä säällä ulkoillessa se tarvitsee takin päälle. Pohjavillan puuttumisen vuoksi maltankoira soveltuu joillekin allergisille. Maltankoiralla ei ole taipumusta karkaamiseen, se pysyy omistajansa lähelllä. Maltankoira on terve rotu. Sillä ei ole perinnöllisiä sairauksia. Rodulla on taipumusta silmäsairauksiin. Elinikä 12-15 vuotta.

    • Yorkshirenterrieri

      Yorkshirenterrieri. Yorkshirenterriri on pieni ja hiljainen koira, joten se sopii hyvin kerrostaloon. Turkki kammataan ja öljytään päivittäin. Pesu kerran viikossa. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi.

      Kylmällä säällä ulkoillessa yorkshirenterrieri tarvitsee takin päälle. Yorkshirenterrierin kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa ja näyttelyitä. Yorkshirenterrieri on melko terve rotu. Sillä esiintyy polvilumpioluksaatiota ja silmäsairauksia. Elinikä 14 vuotta.

    • Kokemusta on

      Samaa mieltä aikaisemman kommentoijan kanssa. En ymmärrä miksi hankitte koiran, koska teillä ei ole aikaa koiran kanssa puuhasteluun, kouluttamiseen ja lenkitysajat ovat lyhyet.

      Pentua ei kannata hankkia. Jos koiran pakolla haluatte, ottakaa vanhempi koira, vähintään yhdeksän vanha. Se nukkuu enemmän, eikä vaadi niin paljon aikaa ja hoivaa kuin nuoremmat koirat.

      Katsokaa eri paikkakuntien Eläinsuojeluyhdistykset, kotia etsivät koirat. Googlatkaa "Onnentassu", www.phesy.fi (vai oliko www.phesy.org), www.pesu.org, www.kodittomat.fi jne.

      • Juttele

        Ette kadu, jos tsekkaatte 'myydään koira' jne -ilmoituksia tori.fi ym sivustoilla, joissa lukuisat perheet etsivät uutta kotia noin vuoden tai puolentoista ikäiselle pennulleen.
        Googlaa 'myydään sekarotuinen koira' tms niin alat nähdä, miten harkitsematta liian monet pienten lasten perheet ottavat pennun. - Pennusta, sen kasvattamisesta, hoitamisesta ja kouluttamisesta, puhumattakaan ulkoiluttamisesta, on niin iso työ, etteivät perheet jaksa sitoutua ellei hankinta ole todella tarkkaan pohdittu.

        Teidän tapauksessanne vaikuttaa, että aikaa ei ole riittävästi, mikä puolestaan tietää takuuvarmasti ongelmia.


    • Anonyymi

      Tiibetinspanieli. Hiljaisena ja pienikokoisena seurakoirana se sopii erinomaisesti kerrostaloon. Tipsu on n. 25 cm korkea ja painaa 4-7 kg. Rodun yleinen terveystilanne on parempi kuin monilla muilla pikkukoirilla. Tiibetinspanieleilla esiintyy polvivikaa ja silmäsairautta. Jalostukseen käytettävillä tipsuilla tulee olla tutkitut silmät ja polvet.

      Turkki on helppohoitoinen. Se harjataan tai kammataan kerran viikossa. Pesu 2-3 kertaa vuodessa miedolla koirashampoolla. Kaikki värit ja väriyhdistelmät sallitaan. Yleisin väri on vaalea soopeli. Se on niin yleinen, että jotkut jopa luulevat kaikkien tipsujen olevan vaaleita soopeleita. On kuitenkin muitakin värejä, esim. punainen, kulta, kerma, valkoinen, musta ja black and tan.

      Luonteeltaan tiibetinspanieli on valpas, vilkas ja itsenäinen. Itsenäisyytensä vuoksi sillä ei ole taipumusta eroahdistukseen. Tipsu on sopeutuvainen ja mukautuva liikunnan suhteen. Jos isäntäväki tykkää lenkkeillä, tipsu kulkee mielellään pitkiäkin matkoja. Jos isäntäväki ei ole liikuntaihmisiä, ei tipsukaan silloin vaadi paljon liikuntaa.

      Tiibetinspanieli on ihanteellinen lemmikki kaikenikäisille ihmisille lapsista vanhuksiin.

    • Anonyymi

      Mikä tahansa rakki täytettynä tai sitten voi ostaa pehmolelun, Kiinasta voi tilata rakinturkista tehtyjä, itselle rukkaset samalla.

    • Anonyymi

      Villakoira (caniche) eli puudeli on koirarotu, joka kuuluu FCI:n ryhmään 9. Villakoirat jaetaan neljään kokomuunnokseen säkäkorkeuden perusteella: toyvillakoira 24–28 senttiä (ihanne 25 cm, 1 cm:n alitus sallitaan), kääpiövillakoira yli 28–35 senttiä, keskikokoinen villakoira 35–45 senttiä ja isovillakoira 45–62 senttiä[3]. FCI:n jäsenmaissa villakoirista hyväksytään kaikki neljä kokoa, mutta muun muassa Yhdysvalloissa, Englannissa ja Irlannissa villakoirat jaetaan kolmeen kokoluokkaan: ”isovillakoira” (standard), ”kääpiövillakoira” (miniature) ja toyvillakoira (toy). Keskikokoista villakoiraa ei tunneta tässä jaossa, vaan sitä vastaavat koot jakautuvat miniature- ja standard -luokkiin.

      Vuonna 2018 villakoira oli kaikki muunnokset yhteenlaskettuina Ranskassa 4. suosituin paikallinen rotu[4] - listauksessa se on 5. suosituin, mutta tämä johtuu ainoastaan siitä, että virallinen listaus laskee myös madagaskarilaisen coton de tuléarin ranskalaiseksi roduksi

    • Anonyymi

      Kaukkakri mahtuu yksiöön.

      • Anonyymi

        Hyvin, metri x metri on enemmän kuin tarpeeksi ja äkkiä multaa päälle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe