apua, Orlandoon ja teemapuistoihin liittyen kysymyksiä?

jstr3

olen jo ihan sekaisin kaikesta netin tietomäärästä enkä tiedä enää yhtään minne mennä Orlandossa. Olemme perheen (6v ja 9v lapset) kanssa matkaamassa Floridaan. Neljä päivää olisi aikaa käydä teemapuistoissa. Olisiko kellään suosituksia minne mennä. Ainakin Magic Kingdom ja Epcot Center. Pystyisikö ne käymään yhtenä päivänä(ei varmaan)? Vai päivät molempiin? TOki ymmärrän, ett äniissä on vaikka viikoksi nähtävää, mutta aika nopeasti katsomme kuitenkin aina tuollaiset ja käymme vain meitä eniten kiinnostavat kohteet... Sitten jotkut studiot. Ilmeisesti Disney worlillä omansa ja lisäksi omansa on Universal studiot vai? Kumpaan mieluummin? Vai kannattaako käydä molemmat ja ehtisikö ne sitten yhtenä päivänä? Jos yksi päivä jäisi vielä puistoihin niin minne sitten? Legoland? Animal kingdom ei ehkä ihan niin kiinnostaisi, matkallamme tulee muutenkin käytyä eläintarhoissa. Tanskan legolandissa olemme käyneet. Sikäli olisiko joku vesipuisto parempi? Vai tosiaan omina päivinään nuo molemmat studiot? Kiitos, jos joku viitsii ja osaa auttaa!

6

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maikku12

      Hei!

      Olimme perheen kanssa floridassa kaksi ja puoli viikkoa kesäkuun alussa ja siitä seitsemän päivää orlandossa. (lapset 9,11 ja 13v) Ekat kaksi päivää vietimme Universal studion ja universalin island of adventures-puistossa. yövyimme alueen yhdessä hotellissa, yöpymiseen kuului passit, joilla puistoissa pääsi lyhyempiin jonoihin, suosittelen ehdottomasti! Kaikki ridet ja kohteet olivat lasten mieleen. Hurjissa vuoristoradoissa emme käyneet. Hotellin huoneavainkorttia näyttämällä myös pääsi Harry potter-alueelle aamulla tuntia aikaisemmin eli kahdeksalta, jolloin jonot olivat siedettävät. Suosittelen sitäkin lämpimästi!

      vuokra-auton ollimme sopineet ottavamme vasta kolmantena päivänä, jolloin lähdimme alueelta pois. hotellilta on vesibussi-kuljetus huvipuistoihin ja kävellenkin pääsi aivan loistavasti. parekkeeraaminen olisi kuitenkin ollut maksullista sekä huvipoistoissa, että lähihotelleissa. Universalista lähdettyämme yövyimme Kissimmeen alueella neljä yötä ja sieltä teimme retken Nasan Kennedy-space centeriin. Oli näkemisen arvoinen paikka sekin.

      Sitten siirryimme rannikolle West balm beachin alueelle ja sieltä kävimme esim. Miamin meriakvaariossa ja läheisessä majakassa. rannoillakin tuli oltua ja outleteissa shoppailtua. kKävimme lion safarilla joka oli myös lasten mieleen. kiraffi tai sarvikuono auton vieressä oli mieliinpainuva hetki! Eniten lapsille kuitenkin jäi mieleen nuo universalin puistot! Niihin kannattaa tutustua etukäteen netissä, ettei vahingossa jää mikään mielikohde löytämättä! legolandiin pääsee täällä lähempänäkin esim. tanskassa.

      Kysele, jos haluat tietää jotakin erityisesti!

      Mukavaa matkaa!

      • jstr3

        Voi kiitos vastauksestasi. Onko nuo Universalin puistot mielestäsi sellaiset, että mahdoton käydä molemmissa yhden päivän aikana? Meillä vähän pienemmät lapset, eli varmaan moni juttu siellä jää vielä välistä?
        Tuosta Nasan space centeristä olen myös kuullut, oliko se mielestäsi ihan "must" taaskin vähän pienempien lasten kanssa? Mitä siellä siis oikein on/ tapahtuu? :)
        Kävittekö Meksikonlahden puolella ollenkaan? Siellä on vissiin hienoja rantoja, ajattelin, että jollain rannalla menisimme yhtenä päivänä käymään. (meillä on siis hotelli koko ajaksi Orlandosta) West palm beachissa olen itse nuorempana lomaillut, ihana paikka, mutta sinne asti ei nyt varmasti tällä aikataululla viitsi lähteä.
        Mitäs vielä (kun nyt kerran sain luvan kysellä:)... Ette käyneet siis missään varsinaisissa Disney worldin puistoissa? Meillä kun vielä pienemmät lapset, niin luulen, että ainakin tuo Magic Kingdom käytävä, ehkä epcot centerkin..
        Kiitos, jos jaksat vastailla. :)


    • Tuttuja paikkoja

      Menkää ihmeessä käymään myös Meksikon lahden rannoilla :)

      Aikuisena, mutta lapsenmielisenä, tutuksi ovat tulleet sekä Disney World, että The Island of Adventure. Suosittelen kyllä varaamaan aikaa. Disneyn puistoihin molempiin päivä ja kokonainen päivä myös tuohon Universalin puistoon.

      Ensinnäkin huvipuistot ovat ISOJA. Hyvät kengät jalkaan, sillä pelkästään puiston kiertämiseen kuluu aikaa. Laitteisiin on yleensä aina jonoa, mutta jos ette ole ihan pahimpaan sesonkiin sinne menossa, niin pikapassia ei välttämättä tarvita. Jonottaminenkin on eräänlainen elämys, sillä monissa paikoissa se jonotusaluekin on jo ikäänkuin osa sitä laitetta. Myöskin laitteilla ajot kestävät paljon pidempään kuin täällä kotimaassa.

      Magic Kingdom on näistä puistoista ehkä eninten suunnattu lapsille. Laitteita on paljon, eikä niistä monikaan ole ns hurja. Jos vain kunto kestää, niin siellä kannattaa viettää koko päivä aina jokailtaiseen ilotulitukseen asti.

      Epcot taas on enemmän aikuisille suunnattu paikka. Laitteita on vähän ja eniten aikaa menee kun alueen kiertää läpi. Kannattaa myös kurkkia eri maiden rakennukset tarkkaan, koska niissäkin on monessa maata esittäviä venematkoja, yms ajeluja.

      Island of Adventures on jo paljon "hurjempi" huvipuisto. Alue on sielläkin tosi laaja ja jaettu eri "teemapuistoihin". Löytyy mm. Jurassic Parkia ja tietysti Harry Potterin teemapuisto Tylypahkoineen. Koko päivän saa kyllä täälläkin kulumaan aivan sujuvasti.

      Jos vain aikaa olisi niin olen kuullut että myös Orlandon Seaworld olisi näkemisen arvoinen paikka. Itse en ole siellä vielä päässyt käymään, mutta kyllä vielä joskus.

      Jalat tulevat olemaan todella kovilla, jos nuo kaikki puistot meinaatte neljässä päivässä kahlata läpi, joten tosiaan jos teillä vaan on mahdollista niin pitäkää se yksi välipäivä ja ajakaa Tampan ja Sunshine Skyway Bridgen Meksikon lahden rannalle. Ajomatka on n. 2 tuntia ja siellä tosiaan on monia ihania kaupunkeja. mm. Sarasota ja Bradenton.

    • flman

      Kesa on tosi kuuma aika kayda taalla Orlandossa. Usein 30-35C.
      Eli muistakaa spf50 aurnko suoja ja juoda riittavasti vetta niin ei mene loma
      pilalle. Taalla nakee aika usein hyvin paistettuja turisteja......

    • kianko

      Käy vilkaisemassa arkistosta aikaisempia keskusteluketjuja; ainakin 2011 anniinan porukka kyseli samoja asioita ja siellä on paljon juttua liittyen juuri kysymiisi puistoihin.

    • done that

      - Jokaisessa teemaparkissa menee ainakin päivä eli ehdottomasti 1 puisto/päivä, sillä liput on hinnakkaita ja nähtävää on paljon!
      - Jos käytte monta kohdetta, ottakaa joku välipäivä(löhöilyä altaalla tms), sillä lapset väsyy jo fyysisesti.
      - Animal Kindom on uusin ja se on upea! Ajattelin samoin kuin sinä, mutta onneksi menimme : )
      - Noin nuorten lasten kanssa suosittelen tuntemistani kohteista seuraavia tässä järjestyksessa: 1. Disney World, 2. Animal Kindom, 3. Universal studio, 4. Epcot

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1787
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      76
      1637
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      765
    6. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      759
    7. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    8. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      747
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe