Aihe

Punapääbarbin ravinto: on enimmäkseen kasvissyöjä

oikea ruokinta

http://freshaquarium.about.com/od/barbs/p/Black_Ruby_Barb.htm

Suomalaisilla sivustoilla korostetaan virheellisesti liikaa sekaruokaisuutta!

Ravinto:

Kalat syövät enimmäkseen pohjalta. Ne kaivelevat paloja orgaanisesta aineksesta, joka kasaantuu metsäpurojen pohjalle. Niiden ruokavalio koostuu lähes kokonaan tästä orgaanisesta aineksesta ja levästä. Siksi on tärkeää pitää paljon kasviainesta niiden ruokavaliossa. Hiutaleet/rakeet/pohjatabletit, joissa on runsaasti kasvismateriaalia, ja myös vihannekset, kuten kuoritut herneet, pala raakaa kesäkurpitsaa ja kuorittua salaattia tai pinaattia, ovat kaikki hyviä valintoja.

Lisää kasvisruokavalioon satunnaisesti elävää/pakastekuivattua ruokaa, esim. surviaista, vesikirppua ja katkarapua, joka viikko tai joka toinen.

Omaa kokemusta: Kannattaa varoa kuitenkin kesäkurpitsan siemeniä ja liian isoa hernepalasta, koska voivat tukehduttaa barbin, ja monen muunkin kalan! Ne kun eivät pehmene kalan suussa moneen tuntiin ja voivat siis tarttua kalan kurkkuun, jolloin kala ei voi sitä "oksentaa" pois!!

Diet:

Ruby Barbs are what is known as a benthic, or bottom, feeder. They rummage for bits of organic material in the detritus that builds up on the bottom of the forest streams they live in. Their diet is almost entirely composed of the detritus and algae. For this reason, it's important to keep plenty of vegetable matter in their diet. Flake foods high in vegetable matter, or vegetables such as shelled peas, pieces of raw zucchini, and blanched lettuce or spinach, are all good choices.

As an augment to the vegetarian diet, occasional feedings of live foods are beneficial. Bloodworms, Daphnia and Brine Shrimp are all good choices to feed as a supplement every week or two.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lisäys...

   Kisailevat keskenään tuntikausia. SIksi surviaista melko usein viikossa. Surviaiset ovat hyviä raudanlähteitä (veri). Tarvitsevat rautaa, ettei tule anemia/tulehduksia. Eivätkä väsy!

   Tämä omaa kokemusta!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   279
   20447
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   171
   16441
  3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

   Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   12833
  4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

   uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
   Kotimaiset julkkisjuorut
   312
   10438
  5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   676
   10350