Pohjois-Suomen helmet

Kohta starttaa

Mikä leirintäalue jäi positiivisesti mieleesi pohjoisessa Suomessa? Minne haluat palata? Missä oli sinun mielestäsi hyviä nähtävyyksiä ja elämyksiä lähellä?

9

2089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohjoisenmatkalla

      Juuri pohjoisessa lomalla ja laitanpa tästä tuoreesta muistista jonkin positiivisen kokemuksen.
      Hossan karhunkainalo. Mukava ja erittäin siisti alue, jossa välimatka naapuriin esimerkillinen. Jokaisella oma loosi. Sauna oikein siisti ja hyvät löylyt.
      Henkilökunta joviaalia.
      Oulangan kansallispuiston leirialue. Mielettömässä metsässä. Kaikki on toimivaa, vaikka ulkovessa ensin vähän hirvittikin. Lähellä on Kiutaköngäs, yksi komeimpia koskiamme.
      Naruskan leirialue Savukoskella. Missään ole nähnyt niin hienoa nurmikkoa. Mahtava vanhanaikainen sauna, jossa hyvät löylyt. Todella mukavat omistajat.
      Joen rantaa riittää. Uudestaan varmaan tulee mentyä.
      Jokitörmä Kaamanen. Tänne aina uudestaan. Norja aika lähellä ja Kaamasen vanha lentokenttä. Komeita soita ja mahtava omistajapariskunta. Sauna Kaamasjoen rannalla. HYvät löylyt ja kauhoessaan voi katsella joelle. Paljon lintuja ja rauhallista menoa.

      Tällä lomalla on tarkoitus koluta noita Metsähallituksen ylläpitämiä mestoja. Yleensä ei ole tuottaneet pettymystä. Kyllä meidän suomalaisten kelpaa käyttää omin verovaroin luotuja kansallispuistoja. Olen suorastaan ylpeä kansallisomaisuudestamme.

      • koirakaravaanari

        Camping Tenorinne Karigasniemellä on viihtyisä,siisti paikka .Aivan Tenojoen rinteessä.Mukavat omistajat.Saunan kuistilta näkymät joelle ja Norjan puolelle.Vaunun voi jättää alueelle ja käydä päiväretkellä Norjan puolella .Käytiin Hammerfestissä ja Altassa.Mahtavat maisemat.Sitten Tenojoki vartta ylöspäin,upeat maisemat.Myös Sodankylässä oleva Nilimella on ihan kiva paikka.Tosin huoltorakennus etäällä sähköpaikoista.Paikka on aivan kylänpinnassa,joten ei niin rauhallinen,liikenteen äänet kuuluvat.Siis jos luonnonrauhaa etsii.


    • Kohta starttaa

      Kiitos hienoista vastauksistanne! Pistin muistiin. Lisääkin luen mielelläni.

      • rimppakinttu

        kylla sodankylan karavaanipaikka oli hyva ja tupaten taynna festivaalien aikaa. nuotolla oli vakea ympari vuorokauden.


    • Pohjoisenmatkalla

      Nyt ollaan täällä Nuorgamin lomakylässä. On hyvällä paikalla aivan Tenojoen rannalla. Alueella on todella siistit vessat ym tilat. Laavulla omat puut tai vastaanotosta 7eur säkki. Ymmärtäähän tuon, kun katselee mitä täältä on kaadettavissa noita puita... Hyvä meininki kuitenkin!

      • koirakaravaanari

        Käy ihmeessä Norjan puolella Varagin vuonolla,on hienot maisemat.Nessebyn kylä on kuin postikortista.Siellä on lintukallio missä voi käydä.Hieno tie aivan meren rannalla kulkee Vadsoon.Nuorgamista kannattaa mennä Norjan kautta Näätämöön ja sieltä takasin Suomen puolelle.On hienoja maisemia.Myös tie Näätämöstä Sevettijärven kautta Inariin on hieno,upeita näkymiä Inarin järvelle.


      • maisema3
        koirakaravaanari kirjoitti:

        Käy ihmeessä Norjan puolella Varagin vuonolla,on hienot maisemat.Nessebyn kylä on kuin postikortista.Siellä on lintukallio missä voi käydä.Hieno tie aivan meren rannalla kulkee Vadsoon.Nuorgamista kannattaa mennä Norjan kautta Näätämöön ja sieltä takasin Suomen puolelle.On hienoja maisemia.Myös tie Näätämöstä Sevettijärven kautta Inariin on hieno,upeita näkymiä Inarin järvelle.

        Hyvä - jos Nuorgamiin asti tulee niin kai norja on itsestäänselvyys!?
        Eikä kannata pyrkiä lyhintä reittiä takaisin koti-Suomen pusikkoihin vaan ajella kaikessa rauhassa aina Vuoreijan (Vardø) saakka ja kiertää Båtsfjord ja Berlevåg myös. Jos aikaa on niin ympäri meren rantaa Lakselviin ja vaikka Altaan...
        Kerrankin kunnon maisemia Suomen metsiin ja pusikkoihin verrattuna, ainakin erilaista.


    • Kohta starttaa

      Kiitos mukavista vastauksista. Päädyimme yöpymään Inarin Uruniemessä, Nuorgamin lomakeskuksessa ja Sodankylän Nilimellassa. Jokainen oli ihan hyvä paikka.

      Näistä positiivisimpana jäi Nuorgamin lomakeskus mieleen, paikka oli jotenkin vaan miellyttävä ja huoltotilat olivat uudet ja niitä pidettiin tehokkaasti puhtaana. Kalastajille oli keittiön takana oma kalankäsittelyallas ja -pöytä. Me emme kalastaneet, mutta sovimme silti hyvin sekaan. Yhtenä päivänä kävimme ilman vaunua Varangin vuonolla. Pulmankijärven tie Nuorgamin lähellä tarjoaa huikeat näköalat, kannattaa käydä katsomassa. Sieltä menee myös Skaidijärven patikointireitti.

      Uruniemessä taisi olla kansainvälisin tunnelma, siellä oli tosi monen maan väkeä -riitti ajankulua seurailla mistä kaikkialta ihmisiä oli liikkeellä. Uruniemessä suihku toimi kolikoilla Norjan tapaan, mutta ei se paljoa kirpaissut maksaa 20 senttiä kolmelta minuutilta. Paikka oli tosi täynnä, joten vaunupaikkaan ei juurikaan voinut vaikuttaa. Alueella oli paljon myös telttailijoita. Jos Inarissa viipyy, kannattaa ehdottomasti tutustua Siidaan. Jos saamelaisalueen kulttuuri, historia ja luonto kiinnostavat, tuolla saa koko perhekin kulumaan monta tuntia. Näyttelyt ovat tosi hienoja!

      Nilimellassakin oli paljon asiakkaita. Alueella on hieno iso alhaalta avoin "grillikota". Keittiö ja sosiaalitilat olivat kohtalaisen näköisiä, syömispuolen tosin hoidimme À La Rieston pitsojen äärellä.

      Toivottavasti tähän ketjuun tulee lisää kokemuksia, tuskin pohjoisen reissumme tähän loppuvat :)

    • seikkailija4

      Raattamassa Pallaksen lähellä miellyttävä ystävällinen ja siisti paikka löytyy nimellä Kyrön loma. Kantsii käydä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      275
      2911
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1880
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      259
      1148
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      941
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      804
    Aihe