Saunalahdelta toimimaton 3g nettiyhteys

eitoimi1

Tossa toukokuun alussa tuli soitto saunalahdelta että olisi mahdollisuus tilata joku vitun 3G maksimi mobiililiittymä koska olemme parhaalla mahdollisella alueella 3G verkolle. Sanoin että on jo Salon Seudun puhelimelta ylihintainen 6mbps kaapeli liittymä josta maksan 40€/kk. Sanoivat että saan nyt tarjouksena tämän vitun 3G liittymän 20€/kk ja lupaavat 8-10mbps lataus nopeuden.

Siinä sitten aamulla aikaseen väsyneenä tuli tilattua tämä paska ja purettua sopimus SSP:n kanssa. Sanoivat että nettiyhteys on 2pv sisään käytössä ja modeemit sun muut tulee postissa viikon sisään.

Ensimmäinen "ongelma" oli se että modeemia ei näkynyt. Meni hiukan yli kaksi viikkoa ennenkuin modeemi saapui postiin.

Seuraava ongelma oli se että tämä "maksimi" liittymä oli TÄYSI paska ja speedtestissä sain tulokseksi 3000 ping, 30kbps lataus ja vielä pienempi lähetys. Vanha kaapeli yhteys oli siinä 20 ping, 6,2 mbps lataus ja noin 1 mbps lähetys. Tiesin jo että pingi olisi hiukan isompi kuin kaapeli yhteydellä mutta odottelin lähinnä noin 60 pingiä. Soitinkin siitä sitten heti saunalahdelle että missä ongelma on vaiko pitääkö sopimus purkaa. OK, sopimusta ei voi enää purkaa koska tilaus päivästä on kestänyt yli 14pv. Hienoa, saunalahti. Kuulemma lähettävät häiriöilmoituksen johonkin perseeseen ja pitäisi toimia muutaman pv sisällä. 2 viikkoa tätä paskaa taas kesti ja mitään parannusta ei näkynyt.

Soitin sitten uudestaan sinne saunalahdelle, ja sanoivat että olen ihan kuuluvuus alueen reunoilla että nettiyhteys ei tule mitä luultavimmin olemaan yhtään sen parempi ilman LISÄ-VITUN-ANTENNIA. Hintaa vain se 150€ asennus, mutta häiriöilmoitus taas lähetetään että jos se yhteys siintä sitten paranisi.

Olin tuossa pari viikkoa lomailemassa ja nyt tulin takaisin ja yhteys on edelleen samaa paskaa. Soitin tänään Saunalahdelle ja kuulemma heillä ei ole mitään tietoa että olisin ikinä tehnyt mitään häiriöilmoituksia enkä olisi ikinä edes soittanut heille. Ja että jos olisin soittanut sinä päivänä kun nettiä ekan kerran testasin (Jonka muuten vittu tein) niin sopimuksen olisi vielä voinut purkaa. Nyt ei kuulemma ole mitään muuta mahdollisuutta kuin maksaa se jäljellä oleva 12kk mitälie sopimus loppuun ja häiriöilmoitus lähetetään.


MITÄ HELVETTIÄ, SAUNALAHTI?! Mitäs vittua tässä nyt sit pitäs tehä? Antennia en hanki kun sellaisesta vaatimuksesta ei mainittu tilaus vaiheessa. Netti ei yksinkertaisesti toimi ja tästä paskastako pitäs vielä maksaa?

20

1725

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Faustin

   "LISÄ-vitun-ANTENNIA. Hintaa vain se 150€ asennus, "
   Toihan nyt on kusetusta, esimerkiksi http://www.3g-antennit.fi/ tarjoaa edullisimpiakin vaihtoehtoja.

   En ole minkään firman kätyri, kunhan yritän auttaa.

   • Faustin

    Ai niin, vielä lisäisin että aika härskisti kusettivat sinua? Eikö sinusta 8-10 Mbp/s latausnopeus kuulosta vähän liian hyvältä ollakseen totta 3G verkolle?

    Itse ottaisin kaapeliyhteyden oman 3G yhteyden tilalle vaikka tuohon 40€/kk hintaan, tai vaikka 60€/kk, jos olisi mahdollista. Kaapeli kuitenkin toimii säästä riippumatta ja vakaasti. Mokkula ei todellakaan, ellet jaksa virittää sitä huippuunsa esimerkiksi voimakkailla lisäantenneilla.

    T. Kokemusta on.


   • pippol
    Faustin kirjoitti:

    Ai niin, vielä lisäisin että aika härskisti kusettivat sinua? Eikö sinusta 8-10 Mbp/s latausnopeus kuulosta vähän liian hyvältä ollakseen totta 3G verkolle?

    Itse ottaisin kaapeliyhteyden oman 3G yhteyden tilalle vaikka tuohon 40€/kk hintaan, tai vaikka 60€/kk, jos olisi mahdollista. Kaapeli kuitenkin toimii säästä riippumatta ja vakaasti. Mokkula ei todellakaan, ellet jaksa virittää sitä huippuunsa esimerkiksi voimakkailla lisäantenneilla.

    T. Kokemusta on.

    Toi vahvistaa käsitystäni, että 2 megan ADSL-yhteydestäni kannattaa maksaa se 40€ Soneralle niin kauan, kuin linja pysyy.
    Mutta juuri tein Puhelimeen Saunalahden liittymän, 21 megan 3G. Sopimus toistaiseksi. Saa nähdä kun aukee....


   • pippol
    pippol kirjoitti:

    Toi vahvistaa käsitystäni, että 2 megan ADSL-yhteydestäni kannattaa maksaa se 40€ Soneralle niin kauan, kuin linja pysyy.
    Mutta juuri tein Puhelimeen Saunalahden liittymän, 21 megan 3G. Sopimus toistaiseksi. Saa nähdä kun aukee....

    Nyt on ensituntumaa 3G yhteyksistä ja heti huomaa, että nopeus vaihtelee. Se vaihtelee vaikka puolen askeleen mitalla, jos tuuli heiluttaa kovunlehtiä, vaihtelee kellonajan mukaan ja ihan miten haluaa kärjistää.
    2-6megaa on väli, missä vaihtelu pääsääntöisesti tapahtuuu, vaihtelee tosin sekin.
    Tälläsillä on pärjättävä mobiililla täällä.


  • eitoimi1

   Eilen taas soitin Saunalahden asiakaspalveluun samasta asiasta. Sanoi vain ettei tiedä MITÄÄN internet yhteyksistä ja haluaisi yhdistää puhelun jollekin jätkälle joka "tietää asiasta hiukan enemmän". Kerroin ongelmani ja tämä ns. "osaava henkilö" väitti ettei pingillä ole mitään merkitystä ja en pelkästään sen vuoksi voi purkaa sopimusta.

   Tänään sitten menin oikein paikan päälle Elisan kauppaan selvittämään tätä. Siellä myyjä sentään selvästi tiesi jotain internet yhteyksistä. Ei kuitenkaan meinannut haluta tehdä asialle mitään. Otin sitten kuluttajan neuvonnan esille ja johan alkoi tapahtua. Hän teki vika ilmoituksen ja sanoi että selvitys asiasta pitäisi tulla puhelimitse muutaman tunnin kuluttua, jonka jälkeen pitää tarvittaessa ottaa yhteys asiakaspalveluun koska hän ei voi purkaa sopimuksia. Muutama tunti myöhemmin soitto sitten tuli ja sanoivat etteivät löytäneet mitään ongelmaa mutta antoivat täydet oikeudet purkaa sopimus. Soitin sitten sinne asiakaspalveluun ja sopimus purettiin.

   En ainakaan tule enään hankkimaan internet yhteyksiä saunalahdelta. Parempi varmaan pysyä vain tuossa tutussa ja turvallisessa SSP:ssä jonka asiakaspalvelu sentään toimii ja harvemmin kuulee mistään kusetuksista.

   • eitoimi1

    Kuinkahan moni noista Elisan työntekijöistä on oikeastaan edes päteviä tekemään näitä hommia? Tuntuu että kaikki lukevat vaan suoraan paperista ja googlella etitään jossei tiedetä.


  • TheKoff,com

   Meillä on toimiva lanka adsl netti, ja kerran kuukaudessa joku soittaa ja tarjoaa hyvää 3G nettiä, mutta ei ole tullut mieleenkään katkaista lankaa ja vaihtaa 3G yhteyteen. Mikä sua vaivaa eitoimi1, etkö tajua systeemiä? Eikö ole jalat maassa? Oletko ihan pihalla kaikesta? Onko sulla putua lipan alla?

  • Netti munkki

   Mokkula pätkii ja katkoilee, eikä myyjien lupaukset minimi nopeuksista pidä paikkaansa.
   Tänään pätki mokkula pahasti, oli ihan jumissa.
   Eilen toimi moitteettomasti, mut tänään oli ihan jäässä.
   Parhaimmillaan on nopeudet olleet jopa lähes 5000 kbps, mutta
   tänään koko päivän nopeus on olli 0-10 kbps.
   Eikä aukene mikään sivu alle 10 minuutin tuollaisella yhteys nopeudella.
   Nyt näytti nopeus olevan normaali, kun avautu tämä suomi24 sivukin alle 5 sekunnissa.
   Kyllä se vika on saunalahden yhteyksissä, kun yhteydet hidastelee.

   • esa3esa

    TEKNOLOGIA VANHAA


   • uskomaton skeida
    esa3esa kirjoitti:

    TEKNOLOGIA VANHAA

    Saunalahti on todella syvältä perseestä. Helsingin keskustas pitää nettiä etsiä kuin lapin erämaas. Pohjoismaiden suurimmas kauppakeskukses eli Itäkeskukses ei toimi edes 3G. Vitun paikallinen Elisa Shopitkin sanoi että heillä verkko toimii ainoastaan Gprs ja sen vuoksi myynnissä olevat puhelimt toimii pirun hitaasti.


  • järvenranta

   Aikoinaan pääkaupunkiseudulla ei saunalahden mokkula toiminut, nyt olen kännyn nettiyhteyden varassa ja saunalahden liittymä. Se on toiminut 3 g verkkona. Mutta nykyinen asuntoni on pohjanmaalla soneran ydinalueella ja sonera ei toimi edes matkapuhelimissa täällä - on todella hidasta saunalahteen verrattuna. Saunalahti toimii.
   Asiakaspalvelua saisivat saunalahdella kyllä parantaa. 100km on lähimpään palvelupisteeseen

  • Horo mokkula

   On se ny kumma juttu, että mokkula itekseen katkaisee yhteyden ja ilmottaa vaan, että yhteys katkaistu ja täytyy uudelleen yhdistää nettiin yhditä painiketta klikkaamalla.
   Nykyään näyttää yhä useammin mokkula katkovan yhteyttä itekseen ja siirtyy hitaaseen 3G verkkoon, joka on älyttömän hidas, eikä yleensä edes sivut lataudu.
   On se ny kumma, ettei yhteys pysy päällä ja käyttäjähän sen pitäs päättää milloin yheys katkastaan, eikä mokkula.
   Ärsyttävä oire, jos pelaat jotain verkkopeliä, niin yhteys katkeaa ja peli katkeaa.

  • Hei Horo mokkula!

   Jos pätkimistä on alkanut ilmenemään lähiaikoina, saattaa kyse olla matkapuhelinverkon häiriöstä. Mikäli hidastelua ilmenee lähinnä ilta-aikaan ja on ilmennyt pitkään voi tilanne johtua alueen suuresta käyttäjämäärästä. Oletko vielä tehnyt häiriöilmoitusta liittymästäsi? Voit jättää häiriöilmoituksen soittamalla asiakaspalveluumme 010190230 (häiriöilmoitukset 24h), Oma Saunalahden kautta viestillä tai ottamalla yhteyttä palstallamme vuorossa olevaan moderaattoriin.

   Tomi / Saunalahden palstatiimi
   http://palsta.saunalahti.fi

  • P aska mokkula

   Saunalahden mokkula on terveisiä p erseestä.
   Ei toimi, kuin hetken HSPA nopeudella ja heti pian muuttuu 3G verkkoon, joka on hidas, kuin etana.
   Saunalahden mokkula lisäksi katkoo omin luvin nettiyteyksiä vähän väliä ja jotuuu jatkuvasti yhdistään.
   3G verkossa sivun lataaminen kestää useita minuutteja ja lopuksi tulee, että sivua ei voida näyttää, kun mokkula katsaisi itse yhteyden tai pätki niin paljon, ettei sivu lataantunut.
   Myyjät kyllä kehuvat ja lupaavat yhteyden toimivan vähintäänkin pätkimättä, mutta nehän valehtelee.

  • karila16c

   älkää ikinä ostako saunalahdelta nettiyhteyttä se ei pelaa eikä asiakaspalvelu auta ongelmissa. ei vastaa vikailmoituksiin olen yrittänyt 3 viikkoa saada apua.
   sopimusta jäljellä vuoden loppuun.

  • MAKE kotkan poikii

   kannattaa lukea netistä( MARKUS JANSSONIN BLOGI:
   mokkula ongelmien ratkaisuja).satuin itse kiinostumaan
   miten voisi netin saada edes joskus toimimaan vakaasti.
   sekä ymmärtämään miten netti kokonaisuudessa toimii.
   latasin kyseiseltä sivulta HSPA locker joka lukitsee netti
   singaalin ettei se tipahda (siis singaalin taso.) koska
   eliisa tiputtaa singaalin tasoa silloin kun et lataa tai tee mitään koneella.siksi valo vaihtuu mokkulassa. minulla
   hspa locker auttannut todella paljon. nettiyhteys ollut
   reilust vakaampi ja parempi.minulla 3g ja huawei 1820
   käytössä. terv MAKE kotkan poikii 1.8-2014

  • Saunalahden kiuas

   HSPA yhteys on päällä vain 10€ ajasta ja suurin osa ajasta on onneton 3G yhteys, joka on hidas ja pätkii.
   Yleensähä datarajoitetussa nettisopimuksessa netti hidastuu, kun sovittu datamäärä täyttyy, mutta saunalahden datavapaassa liittymässä nopeus pätkii 90% ajasta.
   Sivu ei avaudu, vaikka odotat minuuttikaupalla, ei edes suomi24 sivut.
   Joutuu mennä ja katkaista yhetys ja yhdistää uudelleen, niin sitten vasta sivu latautuu, mutta hetken päästä nettiyhteys on taas horrostilassa, eikä reagoi mihinkään.
   Saunalahden netin käyttö vaatii käyttäjältä jatkuvaa yhetyden katkomista ja yhdistämistä, ei pysy netti auki olo tilassa itsekseen.

   • Saunalahden kiuas

    10% ajasta


  • paksuseinä

   Kenelläkään tietoa, minkä takia saunalahden 3g nettiyhteys ei toimi paksuseinäisessä kivitalossa sisällä, heti kun astuu ulos netti alkaa toimimaan. Voiko asian jotenkin korjata vai onko vika talossa? Kyseessä on siis iphone 4s. Muualla toimii hyvin

  • Jos sulla on vielä iPhone 4S käytös niin vika on siinä että puhelimen takaosa on metallia ja kyseisessä mallissa ollut aina kuuluvuusongelmia. Vitoses ja kutoses on siksi erillinen muovinen kohta antennia varten.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   95
   2082
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   174
   1410
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   168
   1302
  4. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   80
   1121
  5. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1025
  6. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   72
   846
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   158
   771
  8. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   724
  9. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   92
   685
  Aihe