Ei tule tästä kandidaatin tutkielman kirjoittamisesta yhtään mitään. Tekstin kirjoittaminen on hyvin hidasta ja tutkielma eteneekin etanavauhtia. En ymmärrä miten tämä voi olla näin vaikeeta.
Homma menee suunnilleen tätä rataa. Etsin tutkielman aiheeseen sopivan artikkelin yliopiston tietokannoista / elektronisista lehdistä. Suomennan artikkelista löytyvät kohdat ja liitän ne tutkielmaani. Huomaan, että olen saanut lähes kappaleen verran tekstiä. Lähden etsimään muita artikkeleita, mutta en (yllätys yllätys) löydä juuri aiheeseen sopivaa materiaalia, vaan aiheen vierestä. Menee taas tuntikausia ennen kuin löydän sopivan artikkelin, jos löydän sitä ollenkaan. Hermot menee!
En ymmärrä miten jotkut saavat kirjoitettua niin nopeasti tieteellistä tekstiä. Itselläni menee hirveästi aikaa tämän tyyppiseen kirjoittamiseen ja aineiston etsimiseen. Jos joku voisi sanoa teenkö kirjoittamisessa jotain väärin tai antaa tekstin tuottamiseen jotain muita vinkkejä niin olisin hyvin kiitollinen. Tällä tahdilla saan tutkielman valmiiksi vuoden 2060 keväällä.
En osaa kirjoittaa tieteellistä tekstiä!
16
3647
Vastaukset
- 4+5
Käytä aivojasi ja kirjoita sitä, mitä sieltä tulee. Katkelmat ja muut valmiit asiat ovat vain lähteitä, niitä ei tietenkään lainata suoraan vaan jalostetaan omiksi ajatuksiksi.
Ehkäpä sinun kannattaa käydä jokin kurssi.
Eli lue, kirja ja kaksi, sitten kirjoita ajatuksesi ylös. - Harjoituksen puute
Etkö ole tähän mennessä joutunut tekemään yhtään harjoitustyö- tai seminaariraporttia? Niissähän sama juttu on tehty hivenen suppeampana.
- Ap.
Pelkään, että kirjoitan jotenkin väärin. Yleensähän nämä asiat pitää muotoilla mahdollisimman tarkkaan. En halua johtaa lukijaa harhaan, sen takia yleensä pyrin suomentamaan kaikki lauseet mahdollisimman tarkkaan. En kuitenkaan plagioi, vaan muotoilen lauseen vähän eri tavalla.
- 2+3
Suomennoksen tekeminen tieteellisestä kirjoituksesta ei ole tutkielman tekemistä, se on tekstin tuottamista. Omaa ajattelua tarvitaan, ei muuten synny tulosta.
- Ap.
Kiitos viestistä. Jep, näinhän se on. Mutta eikös tuo oma ajattelu ja päätelmät kuulu tutkielman myöhempään vaiheeseen, ei teoriaosioon?
- Alaa kirjoittaa
Tee kuten minä: Alat vain tuottaa aiheeseen jotenkin liittyvää tekstiä ja joka ikinen päivä. Kirjoita vaikka sellaisia neljännesliuskan pituisia pätkiä päivittäin. Ja jos juttua ei ala irrota, ota vaikka hieman alkoholia. Sen avulla juttua yleensä tulee. Tarkastat tutoksesi sitten selvinpäin ja korjaat pahimmat kohdat,
Kun kerran olet yliopistoon päässyt, kyllä sitä viisaankuuloista juttua aina pikku pätkä päivässä irtoaa. Logiikan ja kontekstin saat niihin kehiteltyä jälkikäteen.
Tällä menetelmällä minä tein graduni alle vuodessa. Siis yhdistelin näitä tekstinpätkiä johonkin kontekstiin sopiviksi kokonaisuuksisksi.
Se menetelmä, että alkaa lukea tutkimusaihetta sivuavaa kirjallisuutta ei tuota yhtään valmista tekstiä. Minä etsin jälkikäteen tekstiini sopivia kohtia kirjallisuudesta, että pystyin merkitsemään tutkimuksissa vaadittavia lähteitä muka tukemaan tekstiäni; ikäänkuin olisin oivallukseni näistä teoksista saanut.- näin opex tullut
Minä neuvoisin googlettamaan aiheesta. Silloin löydät aiheesta muita samantapaisia tutkimuksia ja saat niiden lähdeluettelosta kirjallisuutta, jota voit käyttää....
- vai niinkö?
No asiattomasta viestistä ilmoitettu Suomi24-ylläpidolle. Jos et osaa kirjoittaa ja jos et omaa kandidaatin tutkinnon opintomäärää, asia näkynee viimeistään maturiteetissa, koska sellainen kuten kaikki tentitkin, pitää suomalaisissa yliopistoissa kirjoittaa lyijykynällä tenttisalissa ja ihan omin käsin. Oma mielipiteeni on, että ei yhtään virtuaalista tenttiä, vaan ihan vaan niskasta luokkaan ja kirjottamaan kaikki mitä osaa, koska siten ne kandidaatintutkinnotkin tässä maassa Suomi saadaan, pitkällisten opintojen jälkeen.
- Ap.
"Käytä aivojasi ja kirjoita sitä, mitä sieltä tulee. Katkelmat ja muut valmiit asiat ovat vain lähteitä, niitä ei tietenkään lainata suoraan vaan jalostetaan omiksi ajatuksiksi."
Ongelma piilee juuri tässä. Aivoista löytyy kyllä paljon ideoita aiheeseen liittyen,
mutta mistä voidaan tietää että tuo aivoissa oleva tieto on täysin faktaa eikä pelkkää huuhaata? Ei mistään, sen takia pitää olla aina lähde lopussa, eikä omia ajatuksia saa käyttää, vaan on nojauduttava jo olemassa oleviin tutkimuksiin.
En tiedä ymmärrättekö mitä haen takaa, menee ehkä turhan vaikeaksi :D. Mutta siis oman käsitykseni mukaan, tutkielmassa ei siis saa olla mitään omia ajatuksia/olettamuksia, vaan tutkielman täytyy nojautua jo olemassa oleviin tutkimuksiin ja pyrkiä vasta sitten myöhemmin empirian jälkeen tekemään päätelmiä lopputuloksesta.
Tiedustelen tätä asiaa vielä ohjaajalta, mutta olisi mukavaa jos joku ymmärtäisi mitä haen takaa ja mahdollisesti vastaisi tähän viestiin auttamisen merkeissä. :)- Ala kirjoittaa
"Mutta siis oman käsitykseni mukaan, tutkielmassa ei siis saa olla mitään omia ajatuksia/olettamuksia, vaan tutkielman täytyy nojautua jo olemassa oleviin tutkimuksiin ja pyrkiä vasta sitten myöhemmin empirian jälkeen tekemään päätelmiä lopputuloksesta."
Saa siinä olla omia ajatuksia ja oivalluksia, mutta niiden esittäminen pitää perustua johonkin tutkimusmetodiin.
Minä tuossa ylempänä annoin ohjeita sen esittämäsi pulman johdosta, että sinulta ei sanomasui mukaan tahdo tulla tekstiä. Ohjeeni koski siis tapaa saada aikaan tekstiä.
Tämä pelkkä tekstin tuottaminen on mielestäni hyvinkin oleellinen asia, sillä tekstiä pitää olla, jotta sitä voi tieteelliseen asuun muokata. Tekstin sujuvuus on on hyvinkin keskeinen kriteeri arvosanan kannalta. Monet suuriakin viisauksia sisältävät tekstit on pilattu sillä, ettei niitä ole viitsitty sujuvoida ja ne vaikuttavat alkeellisilta pelkästään tämän hiomattomuuden takia.
Tämä ehdottamani tapa tuottaa päivittäin edes jotain tekstiä toimii senkin takia, että sitä mukaa kun alat sitä tieteelliseen asuun työstää, sen pituus kasvaa joka työstämisen yhteydessä kokemukseni mukaan ainakin kymmenen prosenttia.
Kaiken lisäksi tämä vaihe on nykyisten tekstinkäsittelylaitteiden aikakaudella melkoista työniloa tuottava osuus kaikille, jotka kirjoittamista harrastavat.
- yo-ope
^tuo on totta. Kirjoittamaan oppii vain kirjoittamalla.
http://www.gradutakuu.fi/
Ei haittaa myöskään kandintyön kirjoittamisessa. - ikuinenopiskelijako?
Olen neljättä vuotta jo yliopistolla, mutta kandia en ole vielä saanut kirjoitettua. Kirjoittaminen tuntuu vaan niin vaikealta - en kerta kaikkiaan saa ajatuksiani paperille. Tentit olen päässyt läpi hyvin arvosanoin, mutta kandi on yhtä tuskaa...
- Hommiin siitä!
Siinäpä se vaikeus monellakin on: päästä irti ulkoa opitun toistamisesta ja ryhtyä ajattelemaan aivan itse. Tieteessä on hyvä ensin varmistaa, mitä asiasta ennestään tiedetään, sillä toisteisella – oikeallakaan – ajattelulla ei ole arvoa muulta kuin oppimisen kannalta.
Mutta kirjoittamaan oppii vain ja pelkästään kirjoittamalla. Kirjoittamisen kieli-, rakenne- ja muotoseikoista on kirjoitettu junalasteittain materiaalia, joten siitä riittää luettavaksi. Tosin kandissa paino onkin näissä, sisältö on toisarvoista.
- kyyninen mieshenkilö
Jospa olet kouluttautumassa väärälle alalle? Ei se nykyään enää niin harvinaista ole, kun kaikista koitetaan leipoa korkeakoulutettuja. Tee se kandityö loppuun ja mieti sitten, suoritatko vielä maisterin tutkinnon. Kandityön kyllä saa loppuun kuka tahansa, olen itse elävä todiste siitä. ;)
- Entäs englanniksi?
Mielenkiintoinen avaus! Tieteellistä kieltä ei välttämättä opi tuottamaan ilman harjoittelua. Väittäisin kuitenkin, että suomeksi tieteellistä tekstiä on varsin helppo tuottaa esim. englantiin verrattuna. Englannissa kun on ihan oma tieteellinen kielensä, joka on hyvinkin erkaantunut arkikielestä. Toinen esimerkki tällaisesta arkikielestä erkaantumisesta ovat saksankieliset tieteelliset julkaisut. Tiedän nimittäin tapauksen, jossa saksaksi kirjoitettua tieteellistä artikelia oli muokattava, jotta lauserakenteet ja ilmaisu yleensäkin eivät olisi liian yksinkertaisia. Tekstissä piti olla siis kaikenlaisia ns. koukeroita, substantiiveilla täytettyjä virkkeitä ja kansliakielimäisiä ilmaisuja, joiden kohdalle täällä Suomessa esim. kypsyyskokessa tarkastaja laittaisi aika paljon punakynää. (Tähän pakko mainita, että kokelashan voi saada kypsyyskokeesta hylätyn jos yrittää muotoilla hienoja lauseita. Tämä lienee pilkkuvirheiden ohella suurin syy hylkäämiseen. Lyhyitä ja selkeitä mutta joidenkin mielestä "turhankin yksinkertaisia" virkkeitä tuottamalla kuitenkin tuo kypsyyskoe menee Suomessa läpi, koska yksinkertaisesta ilmaisusta harvoin rangaistaan. Vastaavassa kokeessa asetelma voi olla esim. Saksassa ja englannikielisissä maissa lähes päinvastainen.)
Yliopistoihinkin mahtuu kaikenlaisia veijareita, joiden ilmaisu on yläasteen seiskaluokkalaisen tasolla, mutta substanssiosaaminen voi kuitenkin olla huippua. Mitä nyt itse olen lukenut joidenkin tällaisten tapausten tuottamia tekstejä, niin suurin heikkous, joka on pistänyt silmään, on se, ettei lauseita osata yhdistää riittävän hyvin toisiinsa. Jos koheesiokeinot puuttuvat, niin teksti jättää oppilaasta huonohkon kuvan virheettömistä substanssitiedoista huolimatta.- Pätee graduun
Toisaalta on sanottava, että etevä kirjoittaja saa varsin hyvin piiloon sen, ettei tekstissä ole juuri sisältöä. Siksi kannattaakin panostaa siihen, että esityksen kieli ja muotoseikat tulevat kuntoon. Se, että teksti sisältää myös asiaa, on sitten bonusta, mutta vaatii suuremman työn.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.3217635Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill662176- 1771856
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä161392- 1121287
Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie91261Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181701231RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j571186Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j411081Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.2901029