kauanko ämpärilliseen

marjaamakoisaa

ootteko koskaan pistäneet merkille kauanko ottaa aikaa poimia 10 litraa? käsin vai koneella?
paljonko yleensä kesässä keräät ja viekö se sinusta paljon aikaa ja vaivaa?

34

14056

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muumaa mustikka

      Isäntä keräs poimurilla tänään n. pari tuntia, sai 10 litraa. Samas ajas minä poimin käsin 5 litraa. Jos mustikkaa on paljon niin multa menee n.20 min/litra. Kaikki riippuu noukkijan nopeudesta, mustikan kypsyydestä ja sitä paljonko sitä yleensä on; niissä varvuissa!
      Mut kyllä mun mies pärjäis noille ulkomaalaisille poimijoille,roskia on varmaan yhtäpaljon, kun niidenkin poimimissa marjoissa! heh heh!

    • pakastin täynnä

      Haravalla 1.5h kaksi ämpäriä(20litraa) ja roskia senverran, että imuripuhdistimella tulee äkkiä puhdasta. Sato on keskinkertainen sillä huippuvuonna ämpärillinen tulee 15-30min ajassa.

    • tomppaxx67

      4 ämpäriä n 2,5 tuntia sillä leveämmällä poimurilla, aika roskaista, tulee enkä 35 litraa puhdasta, (imuripuhdistus)

      aika hyvä paikka (hakkuuaukea) länsi-uusimaa, 3 reissua yhteensä 100 l, tuli tyhjäksi

      en löytänyt muuta hyvää paikkaa tänä vuonna

      t

    • pakastin täynnä

      "Haravalla 1.5h kaksi ämpäriä(20litraa) ja roskia senverran, että imuripuhdistimella tulee äkkiä puhdasta. Sato on keskinkertainen sillä huippuvuonna ämpärillinen tulee 15-30min ajassa. "

      Tänään sitten hieman paremmalle apajalle ja n.20l/tunti oli tahti.

      • minä vaan.

        Siis tota, kuinka paljon sitä puhdasta marjaa sitten oli - toi 20 litraa vai 8 litraa vai minkä verran?


      • Anonyymi

        onko imuripuhdistin hyvä mustikoilla ja tuleeko puhdasta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        onko imuripuhdistin hyvä mustikoilla ja tuleeko puhdasta

        On hyvä ainakin kotitarvekäyttöön se Marjukan valmistama puhdistin. Saa suuremmat roskat pois ja kun rasioihin kauhoo niin siinä vaiheessa helpompi poistaa puhdistimen läpi päässeet raakileet ja roskat.

        Säädän puhdistimen siten että muutaman pienikokoisen kypsän marjan tiputtaa suppilosta ja jos eivät tipahda alaputkesta putsattujen ämpäriin niin tehoja imurista pienemmälle tai puhdistimen suuaukkoa isommalle. Isolla kauhalla hitaasti huljutellen siten ettei kerralla ryöpsäytä kaikkia.

        Oksat, varvut ja isommat havunneulaset otettava käsin pois ensin etteivät tuki suppiloa, huomioitavaa myös että mustikan mehu on kuivahdettuaan niin nahkeaa että viimeistään ämpärillisen putsattuani olen huuhdellut kuumalla vesisuihkulla puhdistimen sisäpinnat etteivät marjat kasaannu sen sisälle. Puhdistimen vesihuuhtelu kannattaa tehdä myös lopuksi kun kaikki marjat perattu ettei sisälle jää roskaa kuivumaan kiinni seinämiin.

        Sähköturvallisuuden tähden imurin pölypussi kannattaa heti putsausoperaation jälkeen tarkistaa että sinne ei ole kertynyt märkää marjaa, nesteet voi valua imurin sisään. Jos on pelkkää kuivaa roskaa kuten pitääkin niin pölypussia ei tartte vaihtaa.

        Itse otin aikaa että omalla erittäin rauhallisella vauhdilla sain noin 45 minuutissa täysin puhdasta marjaa 10 litran sangon verran, imuri pörräsi vieressä ja itse istuin mukavasti tuolilla kuulosuojaimet päässä.


    • nmbbv

      Mulla meni 45 min 10 litraa, muovipoimurilla tavallinen koko.

      Kyllä riippuu poimurista ja marjapaikoista miten sitä tulee paljon. Minusta tuntuu siltä Etelä Suomessa on enemmän kuin Lapissa mustikkaa suhteessa, isommat mustikkavarvut ja -pensaat.

      Ehkä thaityylinen poiminta on tehokasta, en ole kokeillut sitä.

    • meilläpäin

      Minulla menisi varmaan koko päivä 10 litran ämpärilliseen - taidan olla niin pökkelösorminen. Poimuria en omista enkä osta. Se on niin tympeetä se putsaaminen (tosin onhan siihenkin koneet olemassa), että ennemmin sitten keräilee rauhassa ja siistiä marjaa.
      Ja riippuhan se tietty marjan koosta ja marjan runsaudesta paikalla missä sitä on tarkoitus kerätä. Jos on oikein suurta marjaa ja paljon, niin äkkiähän se ämpäri täyttyy, oli litrakoko mikä tahansa ämpärillä.
      Yksin käytän marjat mitä kerään, ja kyllä mä tänäkin kesänä ainakin 12 litraa oon kerännyt, kaikkea ei voi pakastaa, kun ei ole kunnon pakastinta, joten marjapiiraita ja hilloja tulee kyllä laitettua.
      Viime kesänä vesitornin mäki oli niin antelias mustikan suhteen, että tuli kerättyä varmaan parikymmentä litraa, toki muualtakin kävin keräämässä - joten tuli syötyä marjapiirakkaa harva se päivä. Nyt oli puusto kaadettu tuosta meidän vesitornin mäeltä, joten sieltä ei sitä marjaa nyt tullut...

    • mummo jo.

      käsin vs kone pitää tietysi laskea myös puhdistamiseen kuluva aika joka kasvaa pomintanopeuden kustannuksella. on kuule nähty paikkoja joissa käsin on saatu puhdasta marjaa enemmän kun koneella

    • 50V. KERÄNN.

      SYÖTTEKÖ NE HUONOT PASK MARJATKIN KUN ETTE KÄSIN PUHDISTA . MULLA EI KONEELLA TULE PALJON MITÄÄN ROSKAA MUTTA EI KAIKKI MARJAT OLE HYVIÄ, ON RAAKOJA ,YLIMENNEITÄ JA MADONSYÖMIÄ. RITILÄLLÄ KUN PUHDISTAN ROSKAT TIPPUU JA KÄSIN HUONOT POIS N. 15MIN / 10l. SAA TÄYDELLISTÄ . SANOVAT OSTAJAT JOTKA MAKSAA KUNNOLLA.

    • marjakarrrhu

      Kysyjä ei ole vissiin pahemmin marjastellut, kysymys on jo sitä luokkaa. Marjastus on vaikeeta, älä mene metsään, sattuu selkään.

    • poimuri

      Olen useana syksynä yrittänyt kuinka nopeasti kerään sangollisen (8 L ) Paras aika on 14 minuuttia.

    • Yksi marjastaja

      Hyvin poimittu! Tässä on kilpailuhenkeä parhaimmillaan. :) Oma ennätys aika 17 minuuttia!

      • Anonyymi

        Ikivanha ketju mutta vastaan silti.... Never ever kaikista parhaista paikoista olen poimurilla saanut puoleen tuntiin ämpärillisen. Mutta.... ei se pelkkä nopeus... Varsipoimurilla saa niin taivaallisen helposti puolukat kerättyä, että huolimatta suuremmasta roskien määrästä käytän sitä aina kun vaan on mahdollista. Esimerkiksi hakkuuaukeat antaa välillä lujasti puolukaa, ennen kuin uusi kasvusto varjostaa liikaa. Maassa olevien oksien yms määrä usein vaan estää varsipoimurin tehokkaan käytön.

        #herrasmiesmarjastusta


    • Anonyymi

      Tänään testinä 5 tuntia poimintaa haravalla 1.5 h puhdistusta normi ritilällä. 10 litraa yhteensä puhdistettuna. Surkea marjasato Etelä-Suomessa vielä.
      Seuraavaksi koitan blastex marjanpoimuria semmoista pitkää, tuo marja harava ottaa selkään ja se sihtaaminen ämpäriin ottaa kaaliin.

    • Anonyymi

      Plastex marjurin varsi siis. Saa motonetista esim.

    • Anonyymi

      Kainuussa näyttäisi olevan keskivertoa kurjempi mustikkavuosi. Edellä kerrotut noin 15 minuutin/ ämpäri keräykset tuskin onnistuu. Tunti täytyy haravankin kanssa mennä tänä vuotena jos keskimäärin ämpärinsä täyttää. Ja tunti (ja ehkä toinenkin), kun sen putsatuksi saa. Viikon verran täällä vielä odotellaan ennen kuin varsinainen poiminta alkaa.

    • Anonyymi

      20 litraa erittäin puhdasta valmista mustikkaa kesti 5 tuntia kolmeen pekkaan.

    • Anonyymi

      Minulla meni 6 ämpär täyteen 3 tuntia kun niitä oli oaljon

      • Anonyymi

        10 litraa poimurilla menee kerätessÄ 4 tuntia ja tunti putsatessa! Kerään noin puolitoista viikkoa ja sen jälkeen vielä piirakkaa ja marjamaita mustikat. Lähipiirin neljä taloutta pidän mustikoissa! Odottavat jo mustikka aikaa!


    • Anonyymi

      Oikein hyvällä paikalla ja hyvänä vuotena saa 30-35 cm levyisellä haravalla ämpärin mustikkaa täyteen 12-18 minuutissa (huom. poikkeuksellisen hyvät mättäät) . Jos haluaa siistin jäljen niin aikaa menee noin 25 minuuttia. Riippuen poimurista menee samalla paikalla aikaa 20-40 minuuttia. Käsin joutuu nypläämään tuntikausia.

      Harvoin niitä huippuvuosia tulee. Itse kerään myyntiin mustikkaa vain jos sen ämpärin kerää noin 40 minuuttiin. 20 minuuttia menee siirtymiin ja välittäjän luona käymiseen. Mustikan kilohinta on ollut täällä ylhäällä viime vuosina noin 2 e/ kg.

      Thaimaalaisten keskisaanto mustikassa on ollut viime vuosina noin 55 kg/ pv, joten siitä voi laskea mikä kannattaa ja mikä ei. Oma päiväkohtainen ennätys on 150 kiloa eli noin 28ämpäriä. Se vaati loistavan hienon marjapaikan tienvarteen ja peräkärryn. Sekä pitkän päivän ja nuoruuden hulluutta.

      Marjastaminen kannattaa. Mutta vain ja ainoastaan jos se marjapaikka on oman asunnon kulmalla ja ostaja alle 50 kilometrin päässä.

    • Anonyymi

      Sitten saapuu paikalle valtuutettu joka kippaa marjat metsään.
      Sellaisia valtuutettuja meillä, vaikka metsät täynnä marjoja.

      • Anonyymi

        Kuka hitto on "valtuutettu"? ja kuka hänet on "valtuuttanut" marjoja metsään kippaamaan" ??


    • Anonyymi

      En ole kellottanut aikoja koska harrastan kretsausta, eli luonnonmukaista poimi-ja-pudota marjastusta. Päästän marjat takaisin luontoon lisääntymään, siksi olen leikannut marjaämpäristä pohjan irti. Jäljelle jää poiminnan ja liikunnan ilo.

      • Anonyymi

        On siinäki :D miks et vaa kantas ne kotia ja myisit nii saisit sen liikunnan ilon lisäks rahaa?


      • Anonyymi

        Mustikoita voisit ripotella alueille joilla sitä ei vielä kasva.


    • Anonyymi

      Mrttttnykyytyyykymtjykymmmm tytyyyyytnm

    • Anonyymi

      Jos on paljon mustikoita (joita ei yleensä ole) niin menee koko päivä käsin poimien. Täysin puhdasta, kypsiä, tasalaatuisia suoraan käyttöön kelpaavaa. Puolukoita, jos on hyvin, niin menee semmoiset nelisen tuntia, täysin kypsiä, tasakokoisia, puhtaita, suoraan käyttöön kelpaavaksi. Poimin vain käsin, niin ei tule raakoja, pieniä, eikä roskia ja varvutkin säilyvät ehjinä seuraavaan vuoteen.

    • Anonyymi

      20 vuotta on menny ilman yhtään kopan pohjalle.

    • Anonyymi

      Tuossa testailin näin kun perus mustikkakausi taitaa olla pohjois-pohjanmaalla olla niin litran poimuri täyttyi 10min ja 10l sankko 2.5h yhden litran poimurilla, kun taas leveällä yli kahden litran poimurilla 1.5h hieman yli 10l sankko. Vähän ruoka/kahvitaukoa sisältäen. Tuo leveä poimuri valskaa marjat maahan jos kovin alkaa useitakymmeniä yhtä aikaan poimuriin laittaan.

    • Anonyymi

      Kakskyt vuotta on männy, enkä oo suanunna ies alulle.

    • Anonyymi

      Kokeilin paljonko saan haravalla 5min. Hyvällä paikalla tuli 3L. Jos tunnin pitäisi samaa tahtia niin tekisi 30L.

    • Anonyymi

      Puolukoissa ennätys on 2 minuuttia 56 sekuntia, 10 litraa puolukoita.
      Pariin otteeseen kokeilin ja 3 minutin pintaan sain molemmat ämpärit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe