Aihe

Kokemuksia karbamatsepiinista?

bipo2 tässä

Olen kokeillut valproaatin, joka ei toimi sekä seroquelin, josta tuli liikaa sivuvaikutuksia. Lamictalia en ole kokeillut yksinään. Lito toimii muttaa aiheuttaa aivan kamala väsymystä ja aivosumua.

Tuo karbamatsepiini kiinnostaisi.

14

742

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kokem.

   Saat varmaa tietoa epilepsian keskustelupalstalta. Tuotenimet ovat Tegretol, Neurotol, Neurotol Slow. Googlaa "(tuotenimi) epilepsia Suomi24" ilman lainausmerkkejä, niin mm. sivuvaikutukset tulevat keskusteluissa.

   Okskarbatsepiinivalmiste Trileptal ei ole yhtä väsyttävä kuin karbamatsepiinit. Maksa-arvoja pitää seurata karbamatsepiinin aikana (ASAT, ALAT, AFOS). Joillekin on tullut myös ilmavaivoja. Kilpirauhasen vajaatoiminta kuuluu karbamatsepiinin sivuvaikutuksiin, samoin lihoaminen.

   Karbamatsepiinilla on vähemmän sivuvaikutuksia kuin valproaatilla, sillä aikanaan käytin molempia. Molemmat aiheuttavat hyponatremiaa.

  • Knuuf+++

   Siis karbamatsepiiniko lihottaa? Taitaapi lisätä ruokahalua ja liiallinen syöminen lihottaa, ei karbam.! Sitten vaan tarttis hillitä ittensä kaiken aikaa, mutta miten siihen pystyy. Eikö ole olemassa ruokahalua reilummin hillitsevää valmistetta, jota voisi käyttää samanaikaisesti Karban kanssa?

   • Lihotti

    Kyllä, karbamatsepiinivalmisteet lihottivat n. 5 kg, joten vaihdettiin okskarbatsepiiniin (Trileptal). Todennäköisesti karbamatsepiini aiheuttaa voimakkaamman kilpirauhasen vajaatoiminnan kuin okskarba, mutta endokrinologi tietää parhaiten. Ruokahalun lisäämistä ja vähenemistä en havainnut valmisteiden osalta. Iltamässäilyn välttäminen on pitänyt kilot kurissa.


  • Toimii mulla

   Monivuotinen kokemus karbamatsepiinista. Minulle kaikista sopivin, eikä ole lihottanut mua. Alkoholin kanssa kannattaa olla tarkkana, saattaa aluksi voimistaa alkoholin vaikutusta, eli alkaa väsyttää pienen alkoholiannoksen jälkeen ensalkuun.

   Yksilöllistähän tää on, mutta mulle on ollut kaikista vähiten sivuoireita aiheuttava mielialalääke.

  • Paska lääke

   28 vuotta olen syönyt karbamatsebiiniä ja todennut että onko muka jotain sellaista mihin se ei vaikuttaisi. Tuo lääke vie toisista lääkkeistä tehot ja vie kaiken luonnostaan sinussa olevan minimi tasolle. Tuo oli ihan mielenkiintoinen kommentti kilpparin vajaatoiminnasta joka olisi sivuvaikutuksena. Itse olen epäillyt kilpparin toimintaa jatkuvan väsymyksen vuoksi. Olisko tuosta jossain ihan faktaa, että karba aiheuttaa moista. Olen harkinnut monesti vaihtaa lääkettä mutta saanko vaan seuraavasta lääkkeestä lisää sivuvaikutuksia ja häpyvätkö vanhat vai jäävät. Leikkauksella hoidettu epilepsia on ollut 10-vuotta oireeton ja lääkettä syödään varmuuden vuoksi. Yksikään neurologi/lääkäri ei halua ottaa vastuulleen lääkityksen lopettamista.

   • Endo tietää

    http://laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=1371&i=NOVARTIS_TEGRETOL, TEGRETOL RETARD

    Tilastokohdassa 1:10 000 mainitaan erilaiset kilpirauhashäiriöt. Neurologit eivät ottaneet sanallakaan esille vajaatoiminnan riskiä ennen kuin struuma puhkesi. Käske seurata myös natrium- ja kaliumarvoja. Tutustu kilpirauhasen vajaatoiminnan oireisiin osoitteissa http://www.kilpirauhanen.com http://www.kilpirauhasliitto.fi ja http://www.kilpirauhasenvajaatoiminta.fi

    Vaadi TSH, T4V, T3V, TPOAb ja TGAb seuraavalla vastaanotollasi. Kysy tulkintaohjetta kilpirauhaspalstalta, sillä vain endokrinologit kokemistani ovat tietäneet optimaaliset arvot. Esim. T4V:ssä on tulkintaeroja endon ja muiden välillä, vaikka viitearvot ovat samat. Samoin endot ainoina tietävät, että TSH:n optimi on 1-2 aivojen kannalta jne.

    Endo sanoi, että okskarba (Trileptal) aiheuttaa vielä voimakkaamman vajaatoiminnan kuin karbamatsepiinit. Havaintojeni mukaan Neurotol Slow on väsyttänyt vähiten.

    Minullakin oli 100-prosenttisesti onnistunut epilepsiakirurgia ja olen ollut kohtaukseton 22 vuotta. Lääkitys on elinikäinen, mutta sitä voi pienentää minimiin kirurgian kolmevuotiskontrollin jälkeen (optimi annos yksilöllinen). Minulla alettiin laskea annosta vasta viime vuonna.


  • bipo2 tässä

   Alkuperäinen tässä. Kokeilin tuota karbaatsepiiniä muttei juurikaan auttanut, Sivuvaikutuksia ei kyllä tullut.

   • Yksilöllistä

    Käytit todella lyhyen ajan, alle vuoden, ettei sivuvaikutuksia vielä välttämättä huomannut. Kun minulla on tehty annosmuutoksia karba- tai okskarba-annoksissa, vaikutus on todettu yli vuoden käytöstä. Samoin väsyttävän annoksen koko vaihtelee yksilöittäin.


   • bipo2 tässä
    Yksilöllistä kirjoitti:

    Käytit todella lyhyen ajan, alle vuoden, ettei sivuvaikutuksia vielä välttämättä huomannut. Kun minulla on tehty annosmuutoksia karba- tai okskarba-annoksissa, vaikutus on todettu yli vuoden käytöstä. Samoin väsyttävän annoksen koko vaihtelee yksilöittäin.

    Annos oli kyllä kait aika pieni, 400 mg. Mutta ainakaan Lamictalin, seroquelin tai litiumin tapaista väsymystä ei heti tullut. Olisin jatkanut lääkettä, jos olisi auttanut.


   • Lääkeannokseni
    bipo2 tässä kirjoitti:

    Annos oli kyllä kait aika pieni, 400 mg. Mutta ainakaan Lamictalin, seroquelin tai litiumin tapaista väsymystä ei heti tullut. Olisin jatkanut lääkettä, jos olisi auttanut.

    Näköjään oli todella pieni. Minulla okskarba oli 1200 mg, kun sain Thyroxinin. Struuma puhkesi 900 mg:n annoksella, mutta silloin ei aloitettu lääkitystä.


  • metsänvartija

   Terve.

   Neurotol slow käytös 300mg päiväannos ja tasannut maanisia kausia hyvin. Valitettavasti ei auta masikseen juurikaan, joten näille kausille pitää taas säätää lääkitystä. Nyt on kaiketi keskivaikea masennus ja taistellaan täysillä ettei paina psykoottiseen mielentilaan. Hyvin epätodennäköistä, mutta mahdollista.

   • Tuoteselosteessa:

    Tuoteselosteesta:

    Hyvin yleiset haittavaikutukset (useammalla kuin yhdellä 10:stä):

    valkosolujen niukkuus (leukopenia)
    huimaus, tahdonalaisten lihasten yhteistoimintahäiriö (ataksia), uneliaisuus, väsymys
    pahoinvointi, oksentelu
    maksa-arvojen kohoaminen (gamma-GT-arvo)
    allerginen ihotulehdus, nokkosihottuma.

    Yleiset haittavaikutukset (harvemmalla kuin yhdellä 10:stä):

    verihiutaleiden vähyys (trombosytopenia), tietyntyyppisten valkosolujen määrän nousu (eosinofilia)
    turvotus, ylimääräisen nesteen kertyminen elimistöön, painonnousu, veren natriumpitoisuuden vähyys
    päänsärky
    kaksoiskuvat, näöntarkkuuden heikkeneminen, näön hämärtyminen
    suun kuivuminen
    maksa-arvojen kohoaminen (AFOS-arvot)."

    Satakunnan neurologien ja psykiatrien mielestä kaikki karbamatsepiinivalmisteet aiheuttavat masennusta, eivät hävitä sitä. Silti psykiatrit määräävät sitä. VIrheellisesti väsymys diagnosoidaan masennukseksi.
    Seuraa natriumpitoisuutta ja maksa-arvoja.


  • Hyhy

   Onko kellään ilmennyt lihas kipua esim,olkapäissä lapaluissa

  • srtrssuyr

   Hirveitä myrkkyjä nuo.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   13452
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   204
   3453
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2282