koiralla kasvain

noutaja12345662

Koirallamme on kasvain jalassa. Saimme tietää asiasta tänään kasvain oli ollut jo jonkin aikaa. Koira on sileäkarvainennoutaja noin 8v. .Koiralle piti laittaa kauluri jotta ei voi nuolla tätä pattia, el sanoi että ei voi tehdä leikkausta johtuen sijainnista. mitä tehdä

16

11687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yhyyp

      Hoidot on kalliita jos meinaa alkaa solusalpausta tekee tai kasvaimiin erikoistuneen luona ravaamaan. Tiedossa on lääkkeitä ja hoitoja mutta paraneeko kasvain välttämättä ei voi sanoa. Itse nukuttaisin pois... Eikö ell osannut muuta sanoa kasvaimen laadusta tai hoidon realisoimisesta?

      • JohannaKiviola

        Riippuu ihan siitä missä kohtaa kasvain sijaitsee. Jos se sijaitsee esim kainalossa niin silloin pitäisi amputoida koko jalka, ja kainalosta vielä vähän ylöspäin. Eri juttu jos tassussa niin kyllä useimmat ovat tosiaan selvinneet leikkaamalla tai amputoimalla varpaita. Mäkin suosittelen tuota kasvaimiin erikoistununeita eläinlääkäreitä, osaavat ainakin kertoa paaaljon eri mahdollisuuksia pitkään elinikään.
        Ei hoidot mitään hirveän kalliita ole, mutta sen arvoisia ovat kyllä.
        Terve koira tärkein.
        Onko jalka ontunut kauan? Jos kyse siis edes jalasta. Jos koira ei enään pysty kävelemään/joutuu pomppimaan suosittelen amputoimista tai koirien tekojalkoja. Ps. onko huononlaatuinen kasvain kyseessä? Sanoiko eläinlääkäri siitä?

        Mutta toivotaan parasta!


      • JohannaKiviola
        JohannaKiviola kirjoitti:

        Riippuu ihan siitä missä kohtaa kasvain sijaitsee. Jos se sijaitsee esim kainalossa niin silloin pitäisi amputoida koko jalka, ja kainalosta vielä vähän ylöspäin. Eri juttu jos tassussa niin kyllä useimmat ovat tosiaan selvinneet leikkaamalla tai amputoimalla varpaita. Mäkin suosittelen tuota kasvaimiin erikoistununeita eläinlääkäreitä, osaavat ainakin kertoa paaaljon eri mahdollisuuksia pitkään elinikään.
        Ei hoidot mitään hirveän kalliita ole, mutta sen arvoisia ovat kyllä.
        Terve koira tärkein.
        Onko jalka ontunut kauan? Jos kyse siis edes jalasta. Jos koira ei enään pysty kävelemään/joutuu pomppimaan suosittelen amputoimista tai koirien tekojalkoja. Ps. onko huononlaatuinen kasvain kyseessä? Sanoiko eläinlääkäri siitä?

        Mutta toivotaan parasta!

        Vielä tuohon edelliseen, että jos on siis hyvänlaatuinen kasvain kyseessä niin antibiotit riittävät siihen asti että saatte kunnon diagnoosin hyvältä eläinlääkäriltä.


    • noutaja12345662

      ei muuta sanonut kun jos alkaa märkimään niin antibioottia.

    • Erikoista on tosiaan

      No sitten neuvoisin että jos ei heti halua piikille viedä niin käyttää kasvaimiin erikoistuneella eläinlääkärillä hakemassa diagnoosi sekä kysyä hoidoista ja parantumis mahdollisuudesta.

    • RasmusLepääRauhassa

      Kipulääkkeitä ihan aluksi.
      Olen kuullut että luusyövästä ovat koirat selvinneet ainoastaan leikkauksella, esimerkiksi jos kasvain on koiran varpaiden välissä niin kasvaimen ympäröimät varpaat amputoimalla voi voittaa kasvaimen. Mutta leikkauksien hinnoista en sen sijaan tiedä.
      Jos leikkaus on liian kova pala lompakolle niin ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin antaa koiran nukkua pois.

      Missä kohtaa se teidän koiran patti on? Lonkassa? Varpaiden välissä?
      Oletteko käyneet vain yhdellä eläinlääkärillä? Kokeilkaa kaupungin toista eläinlääkäriä. Tietää varmasti enemmän. Oliko kasvain hyvän vai huononlaatuinen?

      PERHEENI KOKEMUS RAKKAAN KOIRAN LOPETTAMISESTA!
      Kokemus lapsien suhtautumisesta asiaan!
      ___________________________________________________________
      Minunkin koirani Rasmus lopetettiin vuosi sitten nukuttamalla. (vanhuuden takia, 15vuotias laboradorinnoutaja jo.)
      Se oli maailman kovin paikka etenkin lapsilleni. (Jyrsijöiden kuolemat eivät olleet niin kova pala. Niistä pääsivät lapset sentään yli.)
      Mutta vaikka koirani kuolemasta on jo yli vuosi, ajattelen sitä päivittäin. Koirani oli niin lapsirakas, ei ikinä purrut ketään, kerjäsi aina rapsutuksia ja tuli nuolemaan naamaa, täydellinen ystävä! Rakastin sitä koiraa maailmassa eniten. Lapset myös. Tyttäreni oli silloin vielä 17v ja poikani 13v. Eikä tyttö ei ole vieläkään päässyt yli, itkee itsensä uneen vieläkin. Oli kamalaa kuulla, kun kuraattori/terveydenhoitaja soitti ja kertoi tytön syvästä masennuksesta.
      Arvosanat olivat laskeneet täysin, tyttöä harvoin nähtiin koulussa, ruoka ei enää maistunut.
      Itsekin tippalinssissä tätä kirjoittaessa... pojan kanssa ei ole niin paha ongelma ollut, ei ole niin herkkä ihminen. (Johtuen varmaan räiskintäpeleistä.) Mutta hyvä niin että hän on päässyt yli!

      Poikanikin sanoo että koira oli kuin veli hänelle. Herkkien ihmisten on mahdoton päästä yli tuollaisesta, pitää miettiä mitä tuon tytön kanssa teen. :( Ei suostu asumaan kotonakaan, vaikka haluaisin hänet tänne ettei yksinkään surisi asiaa.
      Rasmus oli kuitenkin ollut melkein koko tyttäreni elämänajan meidän kanssamme. Pääseeköhän koskaan yli tästä...

      • emiliaetelästä

        "Jos leikkaus on liian kova pala lompakolle niin ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin antaa koiran nukkua pois. "

        Ei leikkaukset maksa paljoa, meidän oma dalmatialais uros leikattu kun takareidessä oli luusyöpää. Ikää oli tällä 11 vuotta ja hyvin selvisi, terve taas ja miehen kanssa tyytyväisiä. Aikaisempi ajatus kuolemasta oli järkytys, mutta nyt kaikki hyvin ja olemme nykyään koiramme kanssa kahta enemmän ja tämäkin on taas niin onnellinen hauveli. :) Tuntuu kuin tuo ajatus kuolemasta olisi lähentänyt suhdettani koiraan. Ja olen siitä tyytyväinen, tajusin etten saisi tätä enään ikinä takaisin.
        Leikkaus oli tosiaan sen arvoinen, jos sitä ei olisi tehty niin koiramme olisi jouduttu lopettamaan aivan turhaan.

        Vie ihmeessä koirasi erikoistuneille eläinlääkärille tutkittavaksi!


    • Lipooma

      Onko kyseessä naaras vai uros?

      Meidän vanhemmalla (kohta 10v.) nartulla leikattiin kohdun poiston yhteydessä nisäkasvain vatsasta. Sen tunnet, että on kova ja " kiinni" . Nisäkasvaimet tulee nisien lähettyville. Eläinlääkärimme sanoi että ne 60%:sti pahanlaatuisia. Se missä kohtaa kasvain on vaikuttaa siihen kuinka helposti lähettää etäpesäkkeitä. Esin lähempänä etutassuja olevatkin kannattaisi leikkauttaa. Mutta, jos kyseessä taas on rasvapatti=lipooma kasvain on selkeästi " irtonaisemman" tuntuinen, eikä niin kivikova.Lipoomat ovat vaarattomia.
      Meidän koiralta leikattiin kohtu ja nisäkasvaimet kun se oli jo 10-vuotias. Itse pelkäsin leikkausta tajuttomasti, mutta hyvin se meni! ja jos /kun teillä olisi kyseessä pelkästään kasvaimien poisto leikkaushan olisi lyhyempi ja paljon pienemmällä haavallakin selviää! Kyllä eläinlääkärin pitäisi jo " käsituntumalla" tunnistaa lipoomat ja nisäkasvaimet!! En usko että olisi aihetta suurempaan pelkoon!
      Ja kuten täällä nyt kaikki kyselee sitä että onko kasvain hyvän-vai huonolaatuinen, niin siitä olisi hyvä ottaa selvää paremmalla eläinlääkärillä minunkin mielestä :)
      Toivotaan että sinun koirallasi olisi kyseessä esim lipooma niin pääset yli vain pienellä säikähdyksellä :)

      • Eläinlääkäreistä

        Miten voikin olla että nuo eläinlääkärit on noin surkeita nykyään? Vai eikö me olla satuttu ikinä hyvälle lääkärille? Tuntuu että hyvä kun vilkaisevat koiraa, kirjoittavat antibiootit vaivaan ku vaivaan ja määräävät jälkitarkastusajan. Siis pelkkää rahastusta. Sattuisiko kukaan tietämään hyvää eläinlääkäriä? Me ollaan saatu puhelinnumeroita, mutta osalle ei koskaan pääse läpi, osalle ei ole mitään mahdollisuutta saada aikaa, osa on lomalla ja sitten on nämä jotka eivät tiedä mistään mitään tai ehkä sitten eivät viitsi vaivautua. Ja tiedätte varmaan millaisia hintoja näistä saa maksaa.

        Mutta, jos tiedätte hyviä eläinlääkäreitä Tampereelta niin vinkatkaa!

        Olen kyllä ystäviltä kuullut sekä muualta että hyvä ell olis Järvenpäässä on Eläinlääkäriasema Jär-vetin Anne Leino ja Elli Kivikoski.
        Mutta vähän liian kaukana meikäläiselle.

        Mutta tuossa kuitenkin linkki sivulle jos satut vaikka asumaan jossain lähellä:

        http://www.jar-vet.fi/


      • Lipooma

        Hups, siis meidän koira täyttää siis kohta 12v ei siis 10vuotta!


    • nivelrikko123

      Kannattaa ennalta ehkästä nivelrikko. Joka tulee joka viidennelle koiralle aikanaan vanhetessa.
      Tavallisesti nivelrikkoisen koiran hoito aloitetaan pudottamalla lihavan koiran painoa, suunnittelemalla koiran liikunta kohtuulliseksi, antamalla rustosuoja-aineita tai pentosaanipolysulfaatti-injektiota ja kipulääkkeitä kuurina tarvittaessa. Näillä toimenpiteillä useimman koiran nivelrikko-oireet helpottavat ja koiran elämänlaatu paranee merkittävästi.

      Nivelrikko voi pahentaa kasvainta, jos sun koirasi kasvain ehtii levitä jo koko jalkaan kannattaa vahvistaa sitä näillä rustosuoja-aineilla.
      Nivelrikosta url-linkki:
      http://www.elainlaakariin.fi/koiran-nivelrikko-2/#sthash.hf2yJv0P.dpuf

      Eikö se sun eläinlääkäri siis sanonut mitään että voiko sun koirasi luut kyseisestä jalasta alkaa haurastua? Sanoiko mitään muuta hoitoa lääkekuurin lisäksi?

      En itse kyllä lähtis ainakaan koiraa lopettamaan, varmasti voi leikata. Kyseisellä eläinlääkärillä ei varmaankaan taitoa riittäisi moiseen. Erikoistuneille mars!

    • noutaja12345662

      tässä ylemmän tassun kohalla on se kasvain patti, koira pystyy kävlemeen lenkillä ilmanen nilkuttamista ja jos koira innostuu hyppimään niin alkaa nilkuttamaan.

      http://postimg.org/image/q1c9dxapr/
      kuva ei ole meidän koirasta koska musta koira ja mustat tassut erottuu melko huonosti

    • Tammeria

      Tampereen kehutut:
      Veter
      Eläinystävä
      Pirkan eläinlääkäri

      Eli noihin puhelua kannattaa nakata :P

      • Anonyymi

        Lillvet


    • noutaja12345662sisko

      Joku kysy niin kyseessä on uros koira.

    • Pahanlaatuinenko?

      http://www.avatv.fi/minisaitit.shtml/tassuklubi/neuvola/tiesitko-tata-lemmikin-kasvaimista/2012/04/1531131


      "Mistä tiedän, onko kasvain pahalaatuinen?

      Tämän tietää varmasti vain patologi tutkitun näytteen perusteella. Epäilyn on syytä herätä siinä vaiheessa, jos havaittu kasvain kasvaa nopeasti tai vuotaa eritettä.

      Yleensä pahanlaatuiset kasvaimet ovat aggressiivisia eli ne kasvavat nopeasti. Tälläiset usein myös lähettävät etäispesäkkeitä ympäriinsä ja niiden poisto on usein hankalaa, vaikka itse kasvain saataisiinkin poistettua kokonaan."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4853
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1161
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1136
    Aihe