Meditaatio; mietiskelyä vai ajatuksettomuutta?

Ninni.Näkymätön

Tämä voi olla hieman väärä paikka tälle keskustelulle, mutta täällä taitaa olla eniten meditaatiosta tietäviä ihmisiä, siksi siis tulin tänne.

Olen ollut jo pitkään kiinnostunut meditaatiosta, sillä olen kuullut sen auttaneen monia stressaantuneita ja jopa ahdistuneita. Itse olen kärsinyt masennuksesta, ahdistuksesta ja stressistä, ja nyt kun on alkanut hieman helpottaa, olen ajatellut että meditaatio voisi olla kokeilun arvoista. Ensimmäiseksi ongelmaksi kuitenkin muodostui se, että onko siinä nyt nimenomaan tarkoitus mietiskellä jotain, vai pyrkiä olemaan ajattelematta?
Jostakin luin, että pitäisi keskittyä vain hengittämiseen, jostain että jotain lausetta tai tavua hokea mielessä, jostain taas johonkin laskemiseen. Jotkut taas puhuvat meditaatiosta ja mietiskelystä niin kuin samana asiana. Mitä minun on siis tarkoitus tehdä?

Niin, ja pyydän anteeksi tunkeutumistani tänne uskontopuolelle, kun en minä edes tiedä uskonko mihinkään.. Haluan vain rauhoittua ja kokea jotain.. Henkistä tai syvällistä. En oikein osaa sanoa, kertokaa fiksummat muutakin meditaatioon liittyvää, jos tahdotte aloittelijaa neuvoa.

181

1072

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ninni.näkymätön

      Ja onko meditaatiolla aina oltava uskonnollinen merkitys?

      Olen hämmentynyt kun en tiedä tai ymmärrä tästä mitään!

      • Keskitien kulkija

        "Meditaation tarkoitus on herättää meissä mielen avaruuden kaltainen luonto ja esitellä meille se mikä me todella olemme, muuttumaton puhdas tietoisuutemme".

        Tämä oli lainaus Tiibetiläinen kirja elämästä ja kuolemasta kirj. Sogyal Rinpoche

        Tästä kirjasta löytyy runsaasti ohjeita meditaatioihin ja tietoa.


      • ZenKivi

        Tee minun kanssani yksi juttu ennenkuin luet eteenpäin. Ota jokin piste ympäristössäsi ja katso sitä puolisen minuuttia. Ihan vain katso. Älä huolehdi mistään, kaikki mitä teet on oikein.

        Valmis? Kaikki mitä teet on edelleen oiikein. Sekin, että tunnet että teit jotain väärin on oikein. Se kertoo vain että teit omasta mielestäsi jotain väärin.
        Jos voit, älä tee myöskään meditaatiosta ongelmaa. Voit tehdä juttuja väärin ihan vapaasti, se ei haittaa mitään.

        Voit myös ajatella asian näin: Meditaatio on aivan aluksi tutustumista omaan itseen. Siihen mitä sinussa juuri nyt tapahtuu ajatuksineen ja tunteineen. Ne eivät ole oikeita ja vääriä, niitä ei tarvitse tuomita, arvostella tai muuttaa joksikin. Ne vain ovat. Ja ne ovat kaikki oikein, koska tällä hetkellä ne kertovat jotain sinulle. Välineitä itseen tutustumiseen. Jos minun tarvitsee ripustaa taulu, niin tarvitsen vasaraa. Jos hakkaan naulaa itsepintaisesti nyrkillä, niin siitä tulee vain lisää kipua. Vasta kun taulu on vasaran avulla seinässä, vasta sitten voin laittaa vasaran tarpeettomana pois. Näin myös meditaatiossa. Tutustu ihan aluksi itseesi, älä pyri mihinkään.

        Meditaatioon ei tarvitse liittyä uskonnollista tai filosofista merkitystä. Voit skipata kaikista ohjeista sellaiset.. Jos sinulla on ahdistusta, niin voisin kuvitella että sinulla on taipumus jäädä "luuppiin" jonkin ajatuksen kanssa. Et pääse irti siitä ajatuksesta tai joudut pakenemaan siitä. Ja sitten ahdistaa tai pelottaa se, että jokin ahdisti. Ja joudut käyttämään energiaa siihen, että et ajattelisi sitä ajatusta. Puhun nyt omasta kokemuksesta, kenties tunnistat mitä tarkoitan. Jos tunnistat itsesi siitä, niin jätä kaikki mietiskelyt tai pohdinnat pois aluksi.

        Siksi ajattelen, että voisi tehdä jotain yksinkertaista ihan ensiksi. Jotain joka todistaisi sinulle, että kaikki nuo (stressiin johtavat) luupit ovat oikeasti ja todellisesti murrettavissa. Sinun ei tarvitse jäädä niihin kiinni. Nuo mainitsemasi -mantra,laskeminen ja hengitys- ovat saman perusharjoituksen eri muunnelmia. Aloita pelkällä hengityksellä, tarkkaile vain sitä. Jos tuntuu, että ajatus harhautuu nopeasti, niin ota apuvälineeksi mantra tai laskeminen. Joko ääneen tai hiljaa mielessä. Jos ajatus taas tulee tai lasku sekoaa, niin aloita vaan alusta. Löydät itsellesi sopivimman tavan kokeilemalla. Kokeile ensin vaikka pari kertaa päivässä, aamulla ensimmäiseksi ja illalla ennen nukahtamista (saat paremmat yöunet). Tuo mielessä laskeminen on myös hyvä sillä tavoin, että voit tehdä sitä missä tahansa. Vaikka bussissa, ihmisten keskellä tai kun tunnet, että jokin ahdistava nostaa päätään. Ja taas, kaikki ne ovat oikein. Sinun tapasi on juuri se oikea tapa.

        Älä lannistu jos se on vaikeata alussa. Älä sano, että en kykene tai tämä ei toimi. Jatka vain. Stressaantuneet aivot ovat tottuneet vetämään ylikierroksilla koko ajan, niille pitää opettaa uudestaan miten ollaan hiljaa ja rauhassa. Ne protestoivat aluksi, anna niiden protestoida. Pidä hauskaa. Ja poista sana näkymätön sanavarastostasi, jos se merkitsee sinulle jotain. Et ole näkymätön, minä näin sinut.


    • 25 v meditaatiota

      Paras kirja tähän mennessä Bhante Henepola Gunaratanin Johdatus tietoisen läsnäoloon. Siinä on perusasiat tiivistetysti, aloittelevan harjoittajan kysymyksiin valmiita vastauksia.
      Tähän mennessä olin ehtinyt kahlata mm. parisenkymmentä zen kirjaa.

    • 25 v meditaatiota

      En keskity lainkaan hengitykseen. Keskityn olemaan läsnä. Alussa voi olla tarvetta keskittyä hengitykseen, keskittymiskohde riippuu henkilön mieltymyksistä. Kun olet meditoinut riittävästi olet läsnä syvällä kehossa ihan huomaamatta ja yrittämättä. Läsnäolemisen huomaa siitä, ettei mieti tulevaa ei mennyttä. Jos näitä mietii niin se on hyvin hetkellistä. Lepää mielen rauhassa, joka syntyy siitä ettei yritä mitään.

      Tervetuloa läsnäoloon.

    • Ninni.näkymätön

      Kiitos kaikille avusta, eiköhän tässä vielä alkuun päästä! Nyt vain kirjastoon hakemaan kirjoja.
      Ja ZenKivi, erityisesti todella paljon kiitoksia sinulle, autoit ymmärtämään vaikealta tuntuvia asioita.. Välillä kun tuntuu että netissä on niin paljon tietoa että meinaa hämmentyä kun ei tiedä että mikä on sitä tietoa mitä oikeasti tarvitsee.

      Eilen illalla löysin Youtubesta hirvittävän paljon meditaatiomusiikkia, mitä mieltä olette sellaisesta? Itse eilen, kun unettomuus ja ahdistus vaivasivat ja oli hankalaa keskittyä ja rauhoittua, laitoin soimaan äänitteen, jossa oli ikäänkuin mielikuvaharjoitus, ja sen jälkeen sainkin paremmin rauhoituttua ihan hiljaisuudessa, eli ainakin itsellä toimi tuo ääneen keskittyminen, vaikka se voi kuullostaa hieman hassulta.

    • ZenKivi

      Tee niinkuin koet tällä hetkellä oikeaksi, jos musiikki auttaa niin käytä toki sitä. Ääneen keskittyminen toimii aivan kuten mielikuvaharjoituskin.

      Youtubessa löydät myös termillä "Tibetan Singing Bowl" paljon eri mittaisia kokonaisuuksia meditaatioon. Niissä on usein harmonia, mutta myös yllätyksellisyyttä, mikä auttaa paljon keskittymisessä.

    • pikku vinkki
    • eagle of karma

      Minäkin aloittelin meditaation oikeastaan ahdistuksesta, paniikkikohtauksista ja masentuneisuudesta eroon päästäkseni. Tein vain sen virheen, että yritin päästä niistä eroon taistelemalla niitä vastaan, mikä johti lopulta vain kärsimykseen. Ne saavat vain lisää energiaa siitä, että niitä yrittää ajaa pois.

      Kärsimys (ahdistus/masennus) on seuraus, ja sillä on jokin syy. Seuraus poistuu itsekseen kun sen perimmäinen syy poistuu. Syyn kärsimykseen voi löytää meditaation avulla.

      Minun ahdistuneisuuteni ja masentuneisuuteni on vähentynyt huomattavasti sen jälkeen kun aloin nähdä selvemmin sen aiheuttajan. Ja aiheuttaja ei ollut se, että jouduin pitämään koko luokalle puheen koulussa. Eikä sekään, että ketään ei kiinnosta seurani vapaa-aikana. Syy oli paljon syvemmällä minussa itsessäni. Syy oli ymmärtämättömyydessä ja takertumisessa.

      Toki vieläkin saatan joskus ahdistua tietyissä tilanteissa "vanhasta tottumuksesta", mutta tiedän nyt, että se on vain tunne, jolle ei tarvitse antaa valtaa. Ja jos en luo itse sille aiheuttajaa, vaan katson sitä sellaisena kuin se on, se häviää melko nopeasti itsekseen. Tietynlainen välinpitämättömyys ahdistusta kohtaan on hyväksi.

      Buddhalaisia meditaatiotekniikoita on pilvin pimein, ja eri ohjeissa kehotetaan keskittymään eri kohteisiin, mikä saattaa monesti hämmentää aloittelijoita. Yhdessä metodissa keskitytään hengitykseen, toisessa johonkin visualisointiin, kolmannessa sanalliseen koaniin jne.

      Mutta niissä kaikissa on kuitenkin loppujen lopuksi yksi ja sama kohde: nykyhetki. Se on tärkein kohde, koska kaikki tapahtuu nykyhetkessä, eikä meillä koskaan ole mitään muuta. Kaikki muu on vain kuvitelmaa, ja se kuvitelmakin on nykyhetkessä. Aina kun huomaamme ajatuksiemme harhailevan, palaamme takaisin siihen mitä olemme tekemässä, nykyhetkeen.

      Kannattaa aloitella jollain yksinkertaisella tekniikalla, joka tuntuu itsestäsi hyvältä. Hengityksen tarkkailu tai laskeminen ovat hyviä tekniikoita aloittelijoille. Siitä voi sitten myöhemmin siirtyä vaikka pelkkään istumiseen, jos haluaa.

      Eikä tarvitse välttämättä meditoida kovin pitkiä aikoja kerralla, vaan tärkeämpää on yrittää meditoida päivittäin edes jonkin aikaa.

      Mutta muista, että meditaatio ei ole oikotie onneen. Se on vain työkalu todellisuuden tiedostamiseen ja ymmärtämiseen. Se myös kehittää kärsivällisyyttä ja opettaa hyväksymään todellisuuden sellaisena kuin se on. Se auttaa meitä huomaamaan oman takertumisemme pysymättömiin asioihin, ja päästämään niistä irti.

      Äläkä tosiaan lannistu, jos meditaatio tuntuu aluksi hankalalta. Tai jos lannistut, niin älä lannistu siitä että lannistuit :)

      • keskitien kulkija

        eagle of karma, hyvin kirjoitettu ja sisäistetty.


    • Ylivilkas taiteilija

      Itse aloitan meditaation istumalla selkä suorassa tasaisella alustalla, hengittämällä hitaasti ja syvään. Koska olen ADHD:sta koko elämäni kärsinyt, omaan mitä erikoisimman mielikuvituksen, joten alan pohtia itseäni ja asioita, jotka minua ovat ahdistaneet. Parin minuutin päästä meditaation aloituksesta näen itseni kolmannesta persoonasta ja alan pikku hiljaa kokea niitä samoja asioita, jotka aikoinaan minulle kovasti ahdistusta aiheuttivat, kuten humalasekoilut, ja tunnen kuinka alan antaa niitä itselleni anteeksi. Yleensä tulee vedet silmiin, kun huomaan, että asiat eivät sittenkään olleet niin kamalia kuin miltä aluksi vaikuttivat. Tulee todella helpottunut olo! Keskittyminen, rauhoittuminen, mukava ja ryhdikäs asento, hengitys ja mielikuvitus saavat kaiken tämän aikaan.

    • Sielun-Rauha

      Toiset meditaatiota johtavat "ajatuksettomuuteen", toiset sisältävät mietiskelyä jostakin asiasta.

    • HarjoittelijaVain

      Käsittääkseni "mestariavain" mikä vie tosi pitkälle, on keskittyminen hengitykseen. Ei tahdonalainen hengittäminen, vaan sen katsominen ikäänkuin sivusta, silti aistien ja kokien sitä.

      Mitä useammin oppii, että ajatus kannattaa kääntää hengitykseen, eikä ajatuksiin, sitä parempi. Siinä tulee automaattisesti paremmaksi. Aluksi voi hengittää syvään tahdonalaisesti tai "puhdistaa" ja valmistella kehoa ja mieltä sopivalle "tuulelle". Kun rutiinia kehittyy ja alkaa tunnistaa jotain ilmiöitä mitä kehossa ja .. tuntemuksissa tapahtuu niin homma helpottuu. Edistyneen tarvii vain mennä istumaan ja mielen verhot alkavat haihtua, merkkituntemukset ilmestyvät ja ei tiedä kuinka syvälle saattaa mennä! Yllätyksiä ainakin on luvassa jos meditoi.

      Liika yrittäminen luonnollisesti tappaa rentoutumisen ja jos joihinkin meditoinnin "merkkipaaluihin" tulee himo tai pelko, niin niitä ei tule uudestaan, ennenkuin voimakas tunne mikä asiaan liittyy unohtuu. Suoraviivainen tavoittelu siis tappaa meditoinnin syvenemisen. Itseasiassa muutamat vanhat buddhalaiset ovat sanoneet, että kehitys on automaattista, eikä sille edes itse voi mitään.

      Meditointi lisää aivojen tehoa ja tuo aistimuksiin uusia sävyjä.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        Uskontojen uhrien tuki UUT ry
        https://www.uskontojenuhrientuki.fi/

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        https://docendo.fi/sivu/tuote/harhaanjohtajat/2485629
        Harhaanjohtajat — Vahvassa uskossa
        Miettinen, Terho; Pelli, Raija

        Teoksen tiedot ja tapaukset on kerätty viranomaislähteistä, henkilöhaastatteluista ja omakohtaisista kokemuksista erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa. Kirjassa esitellyt psykologian ilmiöt pätevät muissakin kuin uskonnollisissa massaliikkeissä. Teoksessa pohditaan kiinnostavasti lahkon jälkeistä elämää, itsensä löytämistä ja elämän uudelleen rakentamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        https://docendo.fi/sivu/tuote/harhaanjohtajat/2485629
        Harhaanjohtajat — Vahvassa uskossa
        Miettinen, Terho; Pelli, Raija

        Teoksen tiedot ja tapaukset on kerätty viranomaislähteistä, henkilöhaastatteluista ja omakohtaisista kokemuksista erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa. Kirjassa esitellyt psykologian ilmiöt pätevät muissakin kuin uskonnollisissa massaliikkeissä. Teoksessa pohditaan kiinnostavasti lahkon jälkeistä elämää, itsensä löytämistä ja elämän uudelleen rakentamista.

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        Pedofiilipappien hyväksikäyttö oli häikäilemätöntä: Alaston lapsi näytteli Jeesusta ristillä, hyväksikäytettävät merkittiin ja alaikäiset raiskatut pakotettiin aborttiin
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pedofiilipappien-hyvaksikaytto-oli-haikailematonta-alaston-lapsi-naytteli-jeesusta-ristilla-hyvaksikayttettavat-merkittiin-ja-alaikaiset-raiskatut-pakotettiin-aborttiin/7032956


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        Pedofiilipappien hyväksikäyttö oli häikäilemätöntä: Alaston lapsi näytteli Jeesusta ristillä, hyväksikäytettävät merkittiin ja alaikäiset raiskatut pakotettiin aborttiin
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pedofiilipappien-hyvaksikaytto-oli-haikailematonta-alaston-lapsi-naytteli-jeesusta-ristilla-hyvaksikayttettavat-merkittiin-ja-alaikaiset-raiskatut-pakotettiin-aborttiin/7032956

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        Alaston lapsi näytteli Jeesusta ristillä

        Neljän papin muodostaman ryhmän kerrotaan käyttäneen lapsia hyväksi seksuaalisesti ja pahoinpidelleen heitä.

        Yksi lapsista oli pakotettu seisomaan pappilan sängyllä alasti ja poseeraamaan kuin Jeesus ristillä.
        Pappirinkiin kuuluivat George Zirwas, Francis L. Pucci, Richard Zula, ja Francis Luddy.
        Papit olivat ottaneet lapsesta valokuvia ja lisänneet ne kuva-albumiinsa, jota he keräsivät alastomista lapsista.
        Raportissa kerrotaan, että papit "merkitsivät" suosikkilapsensa esimerkiksi kultaketjulla. Koru oli merkki siitä, että lapsi on totutettu seksuaalisesti hyväksikäytettäväksi.


      • Anonyymi

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        Keräsi tyttölasten häpykarvoitusta ja kuukautisverta
        Isä Augustine Giellan kerrotaan seksuaalisesti ahdistelleensa seurakuntansa kuuluneen perheen kahdeksasta tytöstä peräti viittä.
        Uhrit kertovat Giellan keränneen säännöllisesti näytteitä tyttöjen häpykarvoja, virtsaa ja kuukautisverta, joita hän säilytti WC:ssään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        Keräsi tyttölasten häpykarvoitusta ja kuukautisverta
        Isä Augustine Giellan kerrotaan seksuaalisesti ahdistelleensa seurakuntansa kuuluneen perheen kahdeksasta tytöstä peräti viittä.
        Uhrit kertovat Giellan keränneen säännöllisesti näytteitä tyttöjen häpykarvoja, virtsaa ja kuukautisverta, joita hän säilytti WC:ssään.

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        "Leikkimielistä painia"
        Isä Joe Peasen kerrotaan toistuvasti käyttäneen seksuaalisesti hyväksi poikalasta tämän ollessa 13–15-vuotias.
        Pease myönsi alastoman pojan olleen hänen luonaan, mutta kielsi syytökset seksuaalisesta ahdistelusta kertomalla kyseen olleen "leikkimielisestä painista".
        Vuonna 1995 ilmi tulleiden syytösten jälkeen Pease toimi virassa katolisessa kirkossa vielä seitsemän vuoden ajan, kunnes vuonna 2002 myönsi syytökset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        "Leikkimielistä painia"
        Isä Joe Peasen kerrotaan toistuvasti käyttäneen seksuaalisesti hyväksi poikalasta tämän ollessa 13–15-vuotias.
        Pease myönsi alastoman pojan olleen hänen luonaan, mutta kielsi syytökset seksuaalisesta ahdistelusta kertomalla kyseen olleen "leikkimielisestä painista".
        Vuonna 1995 ilmi tulleiden syytösten jälkeen Pease toimi virassa katolisessa kirkossa vielä seitsemän vuoden ajan, kunnes vuonna 2002 myönsi syytökset.

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        Raiskasi ja järjesti abortin
        Scrantonin hiippakunnan pappi Thomas Skotekia syytetään tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuosina 1980–1985.
        Vuonna 1986 Skotek irtisanoutui tehtävästään, ja hänet lähetettiin katolisille papeille tarkoitettuun hoivalaitokseen. Vuonna 1987 hänet nimitettiin uudelleen papiksi toiseen kirkkoon Pennsylvanian alueella.
        Vuonna 1989 nuorta naista vaadittiin kirjoittamaan salassapitosopimus rahallista avustusta vastaan.

        Samana vuonna Scrantonin piispan James Timlinin lähettämistä kirjeista ilmenee, että paikallinen pappi järjesti alaikäiselle naiselle abortin.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        Pappi oli pakottanut pojan sekä antamaan että vastaanottamaan suuseksiä, jonka jälkeen pappi oli ruiskuttanut pullosta vettä uhrin suuhun ja sanonut sen olevan puhdistavaa pyhää vettä.
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pedofiilipappien-hyvaksikaytto-oli-haikailematonta-alaston-lapsi-naytteli-jeesusta-ristilla-hyvaksikayttettavat-merkittiin-ja-alaikaiset-raiskatut-pakotettiin-aborttiin/7032956

        https://www.wayoflife.org/database/recent_pentecostal_scandals.html
        Viimeaikaiset helluntai-skandaalit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.wayoflife.org/database/recent_pentecostal_scandals.html
        Viimeaikaiset helluntai-skandaalit

        Skandaaleja löytyy valitettavasti mistä tahansa kristittyjen ryhmästä, mutta helluntailaisten ja karismaattisten keskuudessa skandaalit ovat merkittäviä, koska he väittävät saavansa erityistä Jumalan Hengen voitelua. He väittävät kaksinkertaisia siunauksia ja kolminkertaisia voiteluja ja superhenkikasteita. He väittävät toimivansa Hengessä ja virtaavansa Hengessä ja puhuvansa Hengessä ja profetoivansa Hengessä ja nauravansa Hengessä ja liottavansa Hengessä ja jopa juopuvan Hengessä. He väittävät, että heillä on "täysi evankeliumi" ja "nelikulmainen evankeliumi" ja että he toimivat "viisinkertaisessa palvelutyössä".
        https://www.wayoflife.org/database/recent_pentecostal_scandals.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Skandaaleja löytyy valitettavasti mistä tahansa kristittyjen ryhmästä, mutta helluntailaisten ja karismaattisten keskuudessa skandaalit ovat merkittäviä, koska he väittävät saavansa erityistä Jumalan Hengen voitelua. He väittävät kaksinkertaisia siunauksia ja kolminkertaisia voiteluja ja superhenkikasteita. He väittävät toimivansa Hengessä ja virtaavansa Hengessä ja puhuvansa Hengessä ja profetoivansa Hengessä ja nauravansa Hengessä ja liottavansa Hengessä ja jopa juopuvan Hengessä. He väittävät, että heillä on "täysi evankeliumi" ja "nelikulmainen evankeliumi" ja että he toimivat "viisinkertaisessa palvelutyössä".
        https://www.wayoflife.org/database/recent_pentecostal_scandals.html

        Kuuluisaa Azusa Streetin lähetyssaarnausta, jossa helluntailaisuus syntyi, luonnehti suurin sekasorto: tanssiminen, hyppiminen, kaatuminen, transsit, henkien surmaaminen, siansaksaa puhuvat "kielet", nykiminen, hysteria, oudot eläinten äänet, nauru, hengellinen mykkyys. Etsijät "joutuivat oudon loitsun valtaan ja aloittivat siansaksan äänten ryöpytyksen" (Larry Martin, The True Believers, s. 58).

        William Seymour, Azusa Streetin lähetyssaarnaajan pastori, kuoli nuorena huolimatta väitteestään, että Jumala oli luvannut parantumisen.

        Maria Beulah Woodworth-Etteriä, yhtä vaikutusvaltaisimmista varhaisista helluntaisaarnaajattarista, kutsuttiin "voodoo-papitariksi", koska hän joutui usein transsiin jumalanpalveluksen aikana ja seisoi kuin patsas tunnin tai enemmänkin kädet kohotettuna jumalanpalveluksen jatkuessa" (The Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements, s. 901).
        Aimee Semple McPherson oli kahdesti eronnut. Kun hänen toinen aviomiehensä valitti hänen hysteerisestä käytöksestään ja laiminlyönneistään, hän jätti miehen. Myös Aimeen apulaispastori Rheba Crawford hylkäsi miehensä voidakseen saarnata. Kun Arno Gaebelein tutki McPhersonin parantumisväitteitä, hän ei löytänyt yhtään aitoa parantumista. Toukokuussa 1926 McPherson katosi ja hänen uskottiin hukkuneen uidessaan Kalifornian rannikolla. Kuukautta myöhemmin hän ilmestyi Meksikoon väittäen tulleensa kidnapatuksi, mutta todisteet saivat useimmat ihmiset uskomaan, että hänellä oli suhde entiseen työntekijäänsä Kenneth Ormistoniin, joka oli tuolloin naimisissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuluisaa Azusa Streetin lähetyssaarnausta, jossa helluntailaisuus syntyi, luonnehti suurin sekasorto: tanssiminen, hyppiminen, kaatuminen, transsit, henkien surmaaminen, siansaksaa puhuvat "kielet", nykiminen, hysteria, oudot eläinten äänet, nauru, hengellinen mykkyys. Etsijät "joutuivat oudon loitsun valtaan ja aloittivat siansaksan äänten ryöpytyksen" (Larry Martin, The True Believers, s. 58).

        William Seymour, Azusa Streetin lähetyssaarnaajan pastori, kuoli nuorena huolimatta väitteestään, että Jumala oli luvannut parantumisen.

        Maria Beulah Woodworth-Etteriä, yhtä vaikutusvaltaisimmista varhaisista helluntaisaarnaajattarista, kutsuttiin "voodoo-papitariksi", koska hän joutui usein transsiin jumalanpalveluksen aikana ja seisoi kuin patsas tunnin tai enemmänkin kädet kohotettuna jumalanpalveluksen jatkuessa" (The Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements, s. 901).
        Aimee Semple McPherson oli kahdesti eronnut. Kun hänen toinen aviomiehensä valitti hänen hysteerisestä käytöksestään ja laiminlyönneistään, hän jätti miehen. Myös Aimeen apulaispastori Rheba Crawford hylkäsi miehensä voidakseen saarnata. Kun Arno Gaebelein tutki McPhersonin parantumisväitteitä, hän ei löytänyt yhtään aitoa parantumista. Toukokuussa 1926 McPherson katosi ja hänen uskottiin hukkuneen uidessaan Kalifornian rannikolla. Kuukautta myöhemmin hän ilmestyi Meksikoon väittäen tulleensa kidnapatuksi, mutta todisteet saivat useimmat ihmiset uskomaan, että hänellä oli suhde entiseen työntekijäänsä Kenneth Ormistoniin, joka oli tuolloin naimisissa.

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskosta:
        William Branham, tunnetuin helluntaiherätyksen parantava evankelista, julisti olevansa Ilmestyskirjan 3:14 ja 10:7 enkeli ja Malakian 4. luvun Elia, kielsi ikuisen helvetin tulen ja luopui Kolminaisuudesta. Hän ennusti, että maailmanloppu tapahtuisi vuonna 1977. Sen jälkeen, kun Branham oli julistanut heidät parannetuiksi kanadalaisessa parannusristiretkessä 1940-luvulla, monet ihmiset kuolivat.

        Kuuluisa parantava evankelista A.A. Allen pidätettiin rattijuopumuksesta parantavan herätyksen aikana vuonna 1955, minkä jälkeen hän pakeni takuita ja kieltäytyi kohtaamasta rikostaan. Hän erosi pitkäaikaisesta vaimostaan vuonna 1967. Kolme vuotta myöhemmin hän kuoli yksin halpamotellissa San Franciscossa, kun hänen tiiminsä oli suorittamassa parannusristiretkeä Länsi-Virginiassa. Hän oli 59-vuotias, ja hän oli tuhonnut maksansa juopottelullaan.

        Sen jälkeen kun kuuluisa parantava evankelista Jack Coe oli kuollut polioon huolimatta siitä, että hän uskoi Jumalan takaavan parantumisen, hänen vaimonsa julkaisi sarjan artikkeleita, joissa hän paljasti keskeisten parantavien evankelistojen petokset.

        Vuonna 1984 evankelista Duncan Leighton seurasi Derek Princen tiimiä Sambiassa, jossa väitettiin tapahtuneen tuhansia ihmeparantumisia, mutta Leighton ei kyennyt dokumentoimaan yhtään aitoa ihmeparantumista (Leighton, Signs, One Wonders, siteerattu teoksesta Peter Masters, The Healing Epidemic, ensimmäinen painos, s. 216).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskosta:
        William Branham, tunnetuin helluntaiherätyksen parantava evankelista, julisti olevansa Ilmestyskirjan 3:14 ja 10:7 enkeli ja Malakian 4. luvun Elia, kielsi ikuisen helvetin tulen ja luopui Kolminaisuudesta. Hän ennusti, että maailmanloppu tapahtuisi vuonna 1977. Sen jälkeen, kun Branham oli julistanut heidät parannetuiksi kanadalaisessa parannusristiretkessä 1940-luvulla, monet ihmiset kuolivat.

        Kuuluisa parantava evankelista A.A. Allen pidätettiin rattijuopumuksesta parantavan herätyksen aikana vuonna 1955, minkä jälkeen hän pakeni takuita ja kieltäytyi kohtaamasta rikostaan. Hän erosi pitkäaikaisesta vaimostaan vuonna 1967. Kolme vuotta myöhemmin hän kuoli yksin halpamotellissa San Franciscossa, kun hänen tiiminsä oli suorittamassa parannusristiretkeä Länsi-Virginiassa. Hän oli 59-vuotias, ja hän oli tuhonnut maksansa juopottelullaan.

        Sen jälkeen kun kuuluisa parantava evankelista Jack Coe oli kuollut polioon huolimatta siitä, että hän uskoi Jumalan takaavan parantumisen, hänen vaimonsa julkaisi sarjan artikkeleita, joissa hän paljasti keskeisten parantavien evankelistojen petokset.

        Vuonna 1984 evankelista Duncan Leighton seurasi Derek Princen tiimiä Sambiassa, jossa väitettiin tapahtuneen tuhansia ihmeparantumisia, mutta Leighton ei kyennyt dokumentoimaan yhtään aitoa ihmeparantumista (Leighton, Signs, One Wonders, siteerattu teoksesta Peter Masters, The Healing Epidemic, ensimmäinen painos, s. 216).

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskosta:
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vuosikymmenten-kauna-katkera-pappi-ampui-avioparin-kylmaverisesti-haulikolla/8877984
        Vuosikymmenten kauna: Katkera pappi ampui avioparin kylmäverisesti haulikolla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskosta:
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vuosikymmenten-kauna-katkera-pappi-ampui-avioparin-kylmaverisesti-haulikolla/8877984
        Vuosikymmenten kauna: Katkera pappi ampui avioparin kylmäverisesti haulikolla

        Kylmäverinen kaksoismurha
        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskosta:
        Tuomion mukaan mies matkusti tekopäivänä autolla Kuopiosta Savonlinnaan.
        Matkan aikana hän tallensi puhelimelleen kolme videota, joista kaksi oli tarkoitettu hänen aviopuolisolleen ja yksi uhriksi joutuneelle, noin 70-vuotiaalle naiselle. Käräjäoikeuden mukaan naiselle tarkoitettu tallenne oli sisältönsä ja sävynsä puolesta ymmärrettävissä uhkaukseksi.
        Pariskunnan kotiin saavuttuaan mies ampui asunnon ulko-ovelle tullutta noin 60-vuotiasta miestä muutaman metrin etäisyydeltä haulikolla rintaan. Uhri kuoli välittömästi luotisuihkun vaurioitettua hänen sydäntään. Oikeus kuvaili tekoa kylmäveriseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylmäverinen kaksoismurha
        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskosta:
        Tuomion mukaan mies matkusti tekopäivänä autolla Kuopiosta Savonlinnaan.
        Matkan aikana hän tallensi puhelimelleen kolme videota, joista kaksi oli tarkoitettu hänen aviopuolisolleen ja yksi uhriksi joutuneelle, noin 70-vuotiaalle naiselle. Käräjäoikeuden mukaan naiselle tarkoitettu tallenne oli sisältönsä ja sävynsä puolesta ymmärrettävissä uhkaukseksi.
        Pariskunnan kotiin saavuttuaan mies ampui asunnon ulko-ovelle tullutta noin 60-vuotiasta miestä muutaman metrin etäisyydeltä haulikolla rintaan. Uhri kuoli välittömästi luotisuihkun vaurioitettua hänen sydäntään. Oikeus kuvaili tekoa kylmäveriseksi.

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2010042011506497
        Lehti: Kirkossa ja herätysliikkeissä kymmenittäin pedofiilien uhreja
        Kymmenet ihmiset ovat joutuneet seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joko kirkon tai sen herätysliikkeiden sisällä, kertoo Turun Sanomat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2010042011506497
        Lehti: Kirkossa ja herätysliikkeissä kymmenittäin pedofiilien uhreja
        Kymmenet ihmiset ovat joutuneet seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joko kirkon tai sen herätysliikkeiden sisällä, kertoo Turun Sanomat.

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        Kirkossa ja herätysliikkeissä kymmenittäin pedofiilien uhreja
        Kymmenet ihmiset ovat joutuneet seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joko kirkon tai sen herätysliikkeiden sisällä, kertoo Turun Sanomat.
        Pelkästään vanhoillis-lestadiolaisen liikkeen sisältä on ilmoittautunut 20 - 30 uhria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täältä löytyy rehellisiä kokemuksia kristinuskon uhreista:
        Kirkossa ja herätysliikkeissä kymmenittäin pedofiilien uhreja
        Kymmenet ihmiset ovat joutuneet seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joko kirkon tai sen herätysliikkeiden sisällä, kertoo Turun Sanomat.
        Pelkästään vanhoillis-lestadiolaisen liikkeen sisältä on ilmoittautunut 20 - 30 uhria.

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/selibaatti-luo-salailukulttuurin-katolisen-kirkon-pedofiiliskandaali-paljastui-satojatuhansia-uhreja-nain-paavi-ja-muu-maailma-reagoivat-hyvaksikayttokohuun/8261572
        "Selibaatti luo salailukulttuurin": Katolisen kirkon pedofiiliskandaali paljastui, satojatuhansia uhreja – näin paavi ja muu maailma reagoivat hyväksikäyttökohuun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/selibaatti-luo-salailukulttuurin-katolisen-kirkon-pedofiiliskandaali-paljastui-satojatuhansia-uhreja-nain-paavi-ja-muu-maailma-reagoivat-hyvaksikayttokohuun/8261572
        "Selibaatti luo salailukulttuurin": Katolisen kirkon pedofiiliskandaali paljastui, satojatuhansia uhreja – näin paavi ja muu maailma reagoivat hyväksikäyttökohuun

        https://yle.fi/a/3-12128986
        Ranskan katolisen kirkon papit hyväksikäyttivät satoja tuhansia alaikäisiä ja kirkko peitteli jäljet, kertoo tuore raportti


      • Anonyymi

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005941285.html
        Yhdysvaltojen katolisessa kirkossa jälleen pedofiiliskandaali – epäiltyinä lähes 700 pappia ja kirkonmiestä

        Syyttäjän mukaan hyväksikäytöstä epäiltyjen määrä nousi merkittävästi tutkimusten jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005941285.html
        Yhdysvaltojen katolisessa kirkossa jälleen pedofiiliskandaali – epäiltyinä lähes 700 pappia ja kirkonmiestä

        Syyttäjän mukaan hyväksikäytöstä epäiltyjen määrä nousi merkittävästi tutkimusten jälkeen.

        Kristinuskon uhrit:
        Tässä videossa lapsia rohkaistaan ​​voimakkaasti osallistumaan tähän hulluuteen.
        JA SE ON NORMAALIA?
        Tästä youtube-videosta on 706 kommenttia, joista monet ovat omakohtaisia kokemuksia, koska ovat itse osallistuneet siihen.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinuskon uhrit:
        Tässä videossa lapsia rohkaistaan ​​voimakkaasti osallistumaan tähän hulluuteen.
        JA SE ON NORMAALIA?
        Tästä youtube-videosta on 706 kommenttia, joista monet ovat omakohtaisia kokemuksia, koska ovat itse osallistuneet siihen.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo

        Tästä youtube-videosta on 706 kommenttia, joista monet ovat omakohtaisia kokemuksia, koska ovat itse osallistuneet siihen.
        Jotkut niistä kommenteista, käännösvirheitä voi olla:
        .Kävin kirkossa, joka teki tätä melko usein, kun olin lapsi, ja rehellisesti sanottuna se oli melko kauhistuttavaa katsella, kun joukko aikuisia puhui siansaksaa ja nyyhkytti maassa samalla kun he olivat sekaisin.

        -Tämä on pelottavaa... ehkä jopa kulttimaista?

        -Se EI ole puhumista millään kielillä. Se on huuttujen tavujen toistamista ja sopivasti "JEEESUKSEN nimessä" kiinnittymistä johonkin sinne.

        -Kysymys kuuluu: "Ymmärtääkö pastori MITÄÄN, MITÄ HÄN SANOO?" Lisäksi Jumalan SANA sanoo: "KUNKANEN EI SAA PUHUA SEURAKUNNALLE KIELILLÄ, ellei TULKKI OLE." Lopeta miehen seuraaminen ja lue itsesi Jumalan SANAA, jotta osoitat olevasi hyväksytty. OLE KUIN PUROJAT!!!
        Jotkut niistä kommenteista, käännösvirheitä voi olla:
        -se on vain demonista

        -Olen sääli niitä lapsia. Jotkut heistä ymmärtävät, että se kaikki on BS:ää, mutta jotkut heistä jäävät siihen kiinni.

        -Glossolalia on aito henkinen harjoitus, joka esitetään tässä videossa väärin, eikä lasten tulisi olla tekemisissä sen kanssa
        se on epäeettistä.

        Milloin ja missä tämä kuvattiin?

        - latasin tämän tapauksen kanavalleni. Itse asiassa latasin sen juuri tänään. Jos joku on kiinnostunut näkemään lisää tapauksia tästä, kertokaa minulle mitä mieltä olette (voitte vapaasti jättää kommentteja).

        -Surullista ovat lapset, jotka tekevät näin miellyttääkseen vanhempiaan. Jos katsot joitakin pelokkaita lapsia, he jatkavat tärinää ja katsovat ympärilleen: ”Okei, muut ihmiset tekevät sitä edelleen, minun on jatkettava.” He eivät ole vielä valmiita. Näin sen myös kirkossani, kun kävin siellä. Lapsilla ei ole aavistustakaan, mitä tapahtuu, ja he vain seuraavat sitä, mitä vanhimmat kertovat heille, että pitäisi tapahtua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä youtube-videosta on 706 kommenttia, joista monet ovat omakohtaisia kokemuksia, koska ovat itse osallistuneet siihen.
        Jotkut niistä kommenteista, käännösvirheitä voi olla:
        .Kävin kirkossa, joka teki tätä melko usein, kun olin lapsi, ja rehellisesti sanottuna se oli melko kauhistuttavaa katsella, kun joukko aikuisia puhui siansaksaa ja nyyhkytti maassa samalla kun he olivat sekaisin.

        -Tämä on pelottavaa... ehkä jopa kulttimaista?

        -Se EI ole puhumista millään kielillä. Se on huuttujen tavujen toistamista ja sopivasti "JEEESUKSEN nimessä" kiinnittymistä johonkin sinne.

        -Kysymys kuuluu: "Ymmärtääkö pastori MITÄÄN, MITÄ HÄN SANOO?" Lisäksi Jumalan SANA sanoo: "KUNKANEN EI SAA PUHUA SEURAKUNNALLE KIELILLÄ, ellei TULKKI OLE." Lopeta miehen seuraaminen ja lue itsesi Jumalan SANAA, jotta osoitat olevasi hyväksytty. OLE KUIN PUROJAT!!!
        Jotkut niistä kommenteista, käännösvirheitä voi olla:
        -se on vain demonista

        -Olen sääli niitä lapsia. Jotkut heistä ymmärtävät, että se kaikki on BS:ää, mutta jotkut heistä jäävät siihen kiinni.

        -Glossolalia on aito henkinen harjoitus, joka esitetään tässä videossa väärin, eikä lasten tulisi olla tekemisissä sen kanssa
        se on epäeettistä.

        Milloin ja missä tämä kuvattiin?

        - latasin tämän tapauksen kanavalleni. Itse asiassa latasin sen juuri tänään. Jos joku on kiinnostunut näkemään lisää tapauksia tästä, kertokaa minulle mitä mieltä olette (voitte vapaasti jättää kommentteja).

        -Surullista ovat lapset, jotka tekevät näin miellyttääkseen vanhempiaan. Jos katsot joitakin pelokkaita lapsia, he jatkavat tärinää ja katsovat ympärilleen: ”Okei, muut ihmiset tekevät sitä edelleen, minun on jatkettava.” He eivät ole vielä valmiita. Näin sen myös kirkossani, kun kävin siellä. Lapsilla ei ole aavistustakaan, mitä tapahtuu, ja he vain seuraavat sitä, mitä vanhimmat kertovat heille, että pitäisi tapahtua.

        Tästä youtube-videosta on 706 kommenttia, joista monet ovat omakohtaisia kokemuksia, koska ovat itse osallistuneet siihen.
        Jotkut niistä kommenteista, käännösvirheitä voi olla:

        -Se näyttää minusta aivan voodoo-riivaukselta. Epäilen, että kyseessä on täsmälleen sama mekanismi.
        Hänen kielensä ei ole mitään erikoista, hän vain toistaa samaa asiaa kerta toisensa jälkeen. Useimmiten sen vauvat tekevät näin"

        Luulen, että hän piru vie tietää, että hän teeskentelee.

        Odotan otsikkoa ”Lapsi kuolee epileptiseen kohtaukseen kirkossa”. Voin helposti kuvitella, että lapsi saa kohtauksen, eikä kukaan huomaa sitä, koska KAIKKI lapset ovat lattialla kiemurtelemassa hullun lailla ja sylkevät siansaksaa.
        Hänen kielensä ei ole mitään erikoista, hän vain toistaa samaa asiaa kerta toisensa jälkeen. Useimmiten sen vauvat tekevät näin"

        Luulen, että hän piru vie tietää, että hän teeskentelee.

        Odotan otsikkoa ”Lapsi kuolee epileptiseen kohtaukseen kirkossa”. Voin helposti kuvitella, että lapsi saa kohtauksen, eikä kukaan huomaa sitä, koska KAIKKI lapset ovat lattialla kiemurtelemassa hullun lailla ja sylkevät siansaksaa.

        -En usko, että tämä on glossolaliaa, mutta kuulostaa jotenkin siltä, että hän puhuu jotain heimokieltä.

        - Pelottavaa on, että helluntailaisuus on kristinuskon nopeimmin kasvava haara.

        - Minut kasvatettiin käymään tällaisissa kirkoissa... hauskoja aikoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä youtube-videosta on 706 kommenttia, joista monet ovat omakohtaisia kokemuksia, koska ovat itse osallistuneet siihen.
        Jotkut niistä kommenteista, käännösvirheitä voi olla:

        -Se näyttää minusta aivan voodoo-riivaukselta. Epäilen, että kyseessä on täsmälleen sama mekanismi.
        Hänen kielensä ei ole mitään erikoista, hän vain toistaa samaa asiaa kerta toisensa jälkeen. Useimmiten sen vauvat tekevät näin"

        Luulen, että hän piru vie tietää, että hän teeskentelee.

        Odotan otsikkoa ”Lapsi kuolee epileptiseen kohtaukseen kirkossa”. Voin helposti kuvitella, että lapsi saa kohtauksen, eikä kukaan huomaa sitä, koska KAIKKI lapset ovat lattialla kiemurtelemassa hullun lailla ja sylkevät siansaksaa.
        Hänen kielensä ei ole mitään erikoista, hän vain toistaa samaa asiaa kerta toisensa jälkeen. Useimmiten sen vauvat tekevät näin"

        Luulen, että hän piru vie tietää, että hän teeskentelee.

        Odotan otsikkoa ”Lapsi kuolee epileptiseen kohtaukseen kirkossa”. Voin helposti kuvitella, että lapsi saa kohtauksen, eikä kukaan huomaa sitä, koska KAIKKI lapset ovat lattialla kiemurtelemassa hullun lailla ja sylkevät siansaksaa.

        -En usko, että tämä on glossolaliaa, mutta kuulostaa jotenkin siltä, että hän puhuu jotain heimokieltä.

        - Pelottavaa on, että helluntailaisuus on kristinuskon nopeimmin kasvava haara.

        - Minut kasvatettiin käymään tällaisissa kirkoissa... hauskoja aikoja.

        Paras kommentti mielestäni:
        Jotkut niistä kommenteista, käännösvirheitä voi olla:
        - joskus pakottaminen voi johtua pikemminkin henkisestä painostuksesta kuin fyysisestä vahingoittamisesta”

        Juuri niin. Mitä valinnanvaraa noilla lapsilla on, kun heille sanotaan, että ”jos et liity mukaan, palat helvetissä ikuisesti”?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paras kommentti mielestäni:
        Jotkut niistä kommenteista, käännösvirheitä voi olla:
        - joskus pakottaminen voi johtua pikemminkin henkisestä painostuksesta kuin fyysisestä vahingoittamisesta”

        Juuri niin. Mitä valinnanvaraa noilla lapsilla on, kun heille sanotaan, että ”jos et liity mukaan, palat helvetissä ikuisesti”?

        - Kauhea todellisuus... tämä on teidän mielenne uskonnosta. Sitä verrataan mielisairauteen, jota ei tunnisteta tai johon ei puututa siksi, mitä se todella on, ja siksi se pysyy piilossa, koska se on edelleen sosiaalisesti hyväksyttävää.
        Kliinisessä ympäristössä tai lääkärin vastaanotolla, jos kertoisitte hänelle kaiken, mikä liittyy uskomuksiinne, mutta muistakaa olla mainitsematta uskontoa... luulette, että joku tarkkailee teitä, joka myös lukee ajatuksianne ja rankaisee teitä siitä, mitä ajattelette tai uskotte. Tämä henkilö on näkymätön, mutta puhutte hänelle koko päivän, joskus jopa pyydätte häntä tekemään asioita teidän tai jonkun tuttavanne hyväksi. Jos muut ystäväsi eivät kuule tai näe häntä, hän sanoo heistä pahoja asioita ja saa teidät eroamaan toisistanne. Kun katsotte isoa peliä, sanot hänelle: ”Ole kiltti, anna joukkueeni voittaa”... Toinen asia, jonka voit mainita, on se, että hän kertoo sinulle, mitä sinun pitää tehdä, ja kun hän tekee niin, SINÄ USKOT, että sinun PITÄÄ TEHDÄ SE... tai muuten!!!! Tämä kaveri aikoo myös tappaa kaikki todella pian, joten ihmisten on parempi ALKAA nähdä ja kuulla häntä.
        Lista jatkuu ja jatkuu. Lääkärimme tässä harjoituksessa todennäköisesti diagnosoisi tämän paranoidiseksi skitsofreniaksi, johon liittyy psykoottisia taipumuksia, ja julistaisi teidät henkisesti epäterveeksi. Tämä on Kristuksen psykoosi, mitä näemme tässä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä saat seurata, millainen on aito kristinusko:
        Uskotko, että nämä kristittyjen videot osoittavat normaalia käytöstä?
        https://www.youtube.com/watch?v=X2V7KbbfRHA
        Hengestä humalassa, pyhää naurua
        https://www.youtube.com/watch?v=m-7px5Xyzlg
        Helluntailaiset / Karismaattiset lattian pyörittämistä haukkuvat kuin koirat

        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        https://www.youtube.com/watch?v=WwV8qZXExfc
        https://www.youtube.com/watch?v=9gbpec1jJnk
        Aito kristinusko.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, siihen huluuteen verrattuna kaikkein vaarallisemmatkin "idän opit" eivät vetää vertoja.

        https://www.youtube.com/watch?v=m-7px5Xyzlg
        Kristityt haluavat käännyttää kaikki tähän hulluuteen, koska "idän opetukset ovat vaarallisia ja saatanallisia. Videon perusteella kristinusko vaikuttaa olevan enemmänkin vaarallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=m-7px5Xyzlg
        Kristityt haluavat käännyttää kaikki tähän hulluuteen, koska "idän opetukset ovat vaarallisia ja saatanallisia. Videon perusteella kristinusko vaikuttaa olevan enemmänkin vaarallista.

        Tämän videon kautta voit tarkastella, miltä maailman ainoa oikea uskonto näyttää ja miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        Ja se on sellainen oikea uskonto, johon kaikkien ihmisten on käännyttävä. Se on kristittyjen tavoite. He ”pelastavat” vääräuskoisia idän palstoilla. Mutta miltä he pelastavat heidät? Normaaliudelta, he haluavat kaikkien muuttuvan sellaisiksi kuin heidät videolla kuvataan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän videon kautta voit tarkastella, miltä maailman ainoa oikea uskonto näyttää ja miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        Ja se on sellainen oikea uskonto, johon kaikkien ihmisten on käännyttävä. Se on kristittyjen tavoite. He ”pelastavat” vääräuskoisia idän palstoilla. Mutta miltä he pelastavat heidät? Normaaliudelta, he haluavat kaikkien muuttuvan sellaisiksi kuin heidät videolla kuvataan.

        https://www.perlego.com/book/2338795/pentecostalism-and-witchcraft-spiritual-warfare-in-africa-and-melanesia-pdf
        Pentecostalism and Witchcraft: Spiritual Warfare in Africa and Melanesia
        https://library.oapen.org/bitstream/id/772b156e-25e4-4881-a422-baecd8f24802/1001853.pdf
        Helluntailaisuus ja
        Noituus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.perlego.com/book/2338795/pentecostalism-and-witchcraft-spiritual-warfare-in-africa-and-melanesia-pdf
        Pentecostalism and Witchcraft: Spiritual Warfare in Africa and Melanesia
        https://library.oapen.org/bitstream/id/772b156e-25e4-4881-a422-baecd8f24802/1001853.pdf
        Helluntailaisuus ja
        Noituus

        https://www.amazon.com/Pentecostalism-Witchcraft-Spiritual-Contemporary-Anthropology/dp/331985819X

        Tässä avoimesti saatavilla olevassa kirjassa esitellään uutta etnografista työtä Afrikan ja Melanesian alueilta, joilla karismaattisen kristinuskon suosio voidaan yhdistää noituuden elvyttämiseen ja muuttamiseen. Teos osoittaa, miten Pyhästä Hengestä on tullut vastapuoli noitien, demonien ja velhojen uudelleen vahvistetulle läsnäololle pahan ilmentyminä. Opimme, miten tämä artikuloituu hengellisessä sodankäynnissä, ristiretkissä ja parantamis- tai noitasurmatoimissa. Kirjoittajat tuovat esiin, mitä tapahtuu ilmiöille, joita ihmiset käsittelevät paikallisesti erityisenä noituutena tai noituutena, kun ne muotoillaan uudelleen universalistisen helluntaidemonologian, sanaston ja vastakkainasettelun metodologian puitteissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.amazon.com/Pentecostalism-Witchcraft-Spiritual-Contemporary-Anthropology/dp/331985819X

        Tässä avoimesti saatavilla olevassa kirjassa esitellään uutta etnografista työtä Afrikan ja Melanesian alueilta, joilla karismaattisen kristinuskon suosio voidaan yhdistää noituuden elvyttämiseen ja muuttamiseen. Teos osoittaa, miten Pyhästä Hengestä on tullut vastapuoli noitien, demonien ja velhojen uudelleen vahvistetulle läsnäololle pahan ilmentyminä. Opimme, miten tämä artikuloituu hengellisessä sodankäynnissä, ristiretkissä ja parantamis- tai noitasurmatoimissa. Kirjoittajat tuovat esiin, mitä tapahtuu ilmiöille, joita ihmiset käsittelevät paikallisesti erityisenä noituutena tai noituutena, kun ne muotoillaan uudelleen universalistisen helluntaidemonologian, sanaston ja vastakkainasettelun metodologian puitteissa.

        Ei ole väliä, että kristityt vihaavat kaikkia itämaisia filosofioita ja opetuksia, he eivät edes tule toimeen keskenään. Lukuisat erilaiset kristilliset lahkot taistelevat keskenään, ja kukin väittää, että heillä on ainoa totuus. Yrittäkää nyt sitten edes sopia jostain asiasta kristinuskon sisällä, kun kerran muutkin lahkot ovat kristittyjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole väliä, että kristityt vihaavat kaikkia itämaisia filosofioita ja opetuksia, he eivät edes tule toimeen keskenään. Lukuisat erilaiset kristilliset lahkot taistelevat keskenään, ja kukin väittää, että heillä on ainoa totuus. Yrittäkää nyt sitten edes sopia jostain asiasta kristinuskon sisällä, kun kerran muutkin lahkot ovat kristittyjä.

        Video osoittaa saatanallista aktiivisuutta. Jos tämä touhu on sinulle normaalia, niin et todellakaan palvo jumalaa, vaan epäjumalia.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Video osoittaa saatanallista aktiivisuutta. Jos tämä touhu on sinulle normaalia, niin et todellakaan palvo jumalaa, vaan epäjumalia.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo

        Video osoittaa saatanallista aktiivisuutta. Jos tämä touhu on sinulle normaalia, niin et todellakaan palvo jumalaa, vaan epäjumalia.

        Ja tähän saatanalliseen hulluuteen haluat käännyttä muita idän palstalla olevia.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Video osoittaa saatanallista aktiivisuutta. Jos tämä touhu on sinulle normaalia, niin et todellakaan palvo jumalaa, vaan epäjumalia.

        Ja tähän saatanalliseen hulluuteen haluat käännyttä muita idän palstalla olevia.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo

        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        Sinulla ei siis ole henkien erottamisen lahjaa, jos uskot, että videon saatanallinen touhu on jumalallista.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja se vaikuttaa tervepäiseltä touhulta?
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        Aito kristinusko

        Jos jätät meidät rauhaan, emme enää paljasta mitään negatiivista kristinuskosta, kristitty. Mutta jos jatkat, mekin jatkamme. Tiedän kuitenkin, että te et tule lopettamaan, joten me kaikki aiomme vastustaa sinua. Nuorisomme on tästä tietoinen, ja he ovat aina valmiita kopioimaan tekstejä kristinuskosta. Siihen on kesäloman aikana runsaasti aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos jätät meidät rauhaan, emme enää paljasta mitään negatiivista kristinuskosta, kristitty. Mutta jos jatkat, mekin jatkamme. Tiedän kuitenkin, että te et tule lopettamaan, joten me kaikki aiomme vastustaa sinua. Nuorisomme on tästä tietoinen, ja he ovat aina valmiita kopioimaan tekstejä kristinuskosta. Siihen on kesäloman aikana runsaasti aikaa.

        Tämän videon kautta voit tarkastella, miltä maailman ainoa oikea uskonto näyttää ja miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        Ja se on sellainen oikea uskonto, johon kaikkien ihmisten on käännyttävä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän videon kautta voit tarkastella, miltä maailman ainoa oikea uskonto näyttää ja miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        Ja se on sellainen oikea uskonto, johon kaikkien ihmisten on käännyttävä

        https://yle.fi/a/3-10783708
        Osa Raamatusta on käännösvirheitä ja kulttuurisia tulkintoja – "Pyhän tekstin muuttuminen on välttämätöntä, koska sen täytyy olla relevanttia omalle ajalleen"

        Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa on maailman johtava Vanhan testamentin tutkimuksen huippuyksikkö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/a/3-10783708
        Osa Raamatusta on käännösvirheitä ja kulttuurisia tulkintoja – "Pyhän tekstin muuttuminen on välttämätöntä, koska sen täytyy olla relevanttia omalle ajalleen"

        Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa on maailman johtava Vanhan testamentin tutkimuksen huippuyksikkö.

        https://rivalnations.org/censored-bible/
        Your Bible Has Been Censored


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://rivalnations.org/censored-bible/
        Your Bible Has Been Censored

        Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on sensuroitu. Omistamastasi Raamatusta on poistettu jakeita ja kokonaisia kirjoja. Tuntemasi Raamattuun on lisätty ylimääräistä sisältöä. Raamattu, jota olet lukenut niin kauan kuin olet lukenut Raamattua, ei ole se Raamattu, jota Jeesus, apostolit tai alkuseurakunta olisivat lukeneet. Monia Jeesukseen viittaavia profetioita on muutettu tai poistettu. Riippumatta siitä, kuinka kauan olet ollut kristitty, et todennäköisesti ole koskaan tullut ajatelleeksi, että Raamattua on sensuroitu - mutta niin on tapahtunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on sensuroitu. Omistamastasi Raamatusta on poistettu jakeita ja kokonaisia kirjoja. Tuntemasi Raamattuun on lisätty ylimääräistä sisältöä. Raamattu, jota olet lukenut niin kauan kuin olet lukenut Raamattua, ei ole se Raamattu, jota Jeesus, apostolit tai alkuseurakunta olisivat lukeneet. Monia Jeesukseen viittaavia profetioita on muutettu tai poistettu. Riippumatta siitä, kuinka kauan olet ollut kristitty, et todennäköisesti ole koskaan tullut ajatelleeksi, että Raamattua on sensuroitu - mutta niin on tapahtunut.

        Kristinuskossa näyttää vallitsevan uskomus, että Raamattu sellaisena kuin me sen nykyään tunnemme, on aina ollut tällainen, ikään kuin se olisi säilynyt täydellisesti ja kopioitu vuosisatojen ajan. Vaikka tämä on varmasti pitänyt paikkansa viimeisten muutaman sadan vuoden ajan, suurimman osan Raamatun olemassaolosta sillä on ollut monia eri versioita ja tekstiperinteitä. Raamatun kirjoja on lisätty, poistettu ja muokattu.

        Vaikka Uuden testamentin kirjoituksista oli pitkälti päätetty 4. vuosisadalla, se, mitä nykyään kutsumme Vanhaksi testamentiksi, ei ollut täsmälleen samassa muodossa yli viidentoista sadan vuoden ajan kristinuskon historiassa. Kirkon Vanhan testamentin rajat pysyivät väljinä ja avoimina pitkälle keskiajalle, jolloin näiden kirjojen ryhmittelyn moninaisuus muuttuu mielettömäksi. Varhaiskirkossa ei ollut yksimielisesti tunnustettua Vanhaa testamenttia, ja kaanonien ja pyhien kirjoitusten kokoelmien moninaisuus säilyikin aina uskonpuhdistukseen (1500-luvulle) saakka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinuskossa näyttää vallitsevan uskomus, että Raamattu sellaisena kuin me sen nykyään tunnemme, on aina ollut tällainen, ikään kuin se olisi säilynyt täydellisesti ja kopioitu vuosisatojen ajan. Vaikka tämä on varmasti pitänyt paikkansa viimeisten muutaman sadan vuoden ajan, suurimman osan Raamatun olemassaolosta sillä on ollut monia eri versioita ja tekstiperinteitä. Raamatun kirjoja on lisätty, poistettu ja muokattu.

        Vaikka Uuden testamentin kirjoituksista oli pitkälti päätetty 4. vuosisadalla, se, mitä nykyään kutsumme Vanhaksi testamentiksi, ei ollut täsmälleen samassa muodossa yli viidentoista sadan vuoden ajan kristinuskon historiassa. Kirkon Vanhan testamentin rajat pysyivät väljinä ja avoimina pitkälle keskiajalle, jolloin näiden kirjojen ryhmittelyn moninaisuus muuttuu mielettömäksi. Varhaiskirkossa ei ollut yksimielisesti tunnustettua Vanhaa testamenttia, ja kaanonien ja pyhien kirjoitusten kokoelmien moninaisuus säilyikin aina uskonpuhdistukseen (1500-luvulle) saakka.

        Aito krostinusko:
        https://www.godsonlygospel.com/the-roots-of-pentecostalism-and

        https://www.youtube.com/watch?v=Re3lm9Deo3c&themeRefresh=1
        Tutustu siihen, miten Azusa Streetin herätyksestä alkunsa saaneella helluntailiikkeellä on historiallisia ja kulttuurisia yhteyksiä voodoo-käytäntöihin, jotka ovat muokanneet sen varhaisia johtajia ja uskomuksia. Tutustu helluntailaisuuden synkretistisiin juuriin afrikkalaisessa hengellisyydessä, paljastaen piilossa olevia yhteyksiä ja kyseenalaistaen perinteisiä tulkintoja. Tutustu kielilläpuhumiseen liittyvään raamatulliseen ja historialliseen kontekstiin ja erota sen todellinen merkitys kulttuuristen muutosten ja uskonnollisten muutosten keskellä.
        Äänestä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aito krostinusko:
        https://www.godsonlygospel.com/the-roots-of-pentecostalism-and

        https://www.youtube.com/watch?v=Re3lm9Deo3c&themeRefresh=1
        Tutustu siihen, miten Azusa Streetin herätyksestä alkunsa saaneella helluntailiikkeellä on historiallisia ja kulttuurisia yhteyksiä voodoo-käytäntöihin, jotka ovat muokanneet sen varhaisia johtajia ja uskomuksia. Tutustu helluntailaisuuden synkretistisiin juuriin afrikkalaisessa hengellisyydessä, paljastaen piilossa olevia yhteyksiä ja kyseenalaistaen perinteisiä tulkintoja. Tutustu kielilläpuhumiseen liittyvään raamatulliseen ja historialliseen kontekstiin ja erota sen todellinen merkitys kulttuuristen muutosten ja uskonnollisten muutosten keskellä.
        Äänestä

        https://www.youtube.com/watch?v=Re3lm9Deo3c
        Helluntailaisuus ja karismaattinen liike Voodoo-yhteys paljastettu


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=Re3lm9Deo3c
        Helluntailaisuuden saatanallinenalkuperä, voodoo, noituus.

        HELLUNTAILAISUUDEN JA KARISMAATTISEN LIIKKEEN JUURET.
        Helluntai- ja karismaattinen liike on hyvin paljon velkaa varhaisille mustille pyhyyskirkoille. Mustan pyhyyden helluntailaisuus, joka muodostui vuosina 1885-1916, "...ei ole kirkkokunta vaan pikemminkin useita kirkkokuntia käsittävä liike, joka tunnustaa uskovansa Pyhän Hengen kasteeseen, johon liittyy useita tunnustekoja, kuten kielilläpuhuminen, ja jonka historialliset juuret käsittävät sekä wesleylais-arminilaisen että Golgatan viimeistellyn työn suuntautumisen, mutta eivät aina rajoitu niihin. Osallistujat uskovat, että Pyhän Hengen kaste on normatiivinen kääntymyksen jälkeinen kokemus, joka on kaikkien kristittyjen saatavilla, jotta heistä tulisi tehokkaampia todistajia, jotka toteuttavat lähetyskäskyä" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HELLUNTAILAISUUDEN JA KARISMAATTISEN LIIKKEEN JUURET.
        Helluntai- ja karismaattinen liike on hyvin paljon velkaa varhaisille mustille pyhyyskirkoille. Mustan pyhyyden helluntailaisuus, joka muodostui vuosina 1885-1916, "...ei ole kirkkokunta vaan pikemminkin useita kirkkokuntia käsittävä liike, joka tunnustaa uskovansa Pyhän Hengen kasteeseen, johon liittyy useita tunnustekoja, kuten kielilläpuhuminen, ja jonka historialliset juuret käsittävät sekä wesleylais-arminilaisen että Golgatan viimeistellyn työn suuntautumisen, mutta eivät aina rajoitu niihin. Osallistujat uskovat, että Pyhän Hengen kaste on normatiivinen kääntymyksen jälkeinen kokemus, joka on kaikkien kristittyjen saatavilla, jotta heistä tulisi tehokkaampia todistajia, jotka toteuttavat lähetyskäskyä" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77).

        Tämä on vähintäänkin ironista, sillä tämä liike ei koskaan julistanut Jumalan armon evankeliumin todellisia oppeja. Nämä mustat pyhityskirkot olivat kasvualusta, josta syntyi nykyajan helluntai-karismaattinen liike: "Ehkä enemmän kuin mitään muuta 1900-luvun uskonnollista liikettä lännessä monet pitävät mustaa pyhyys-pyhätysliikkeitä erittäin merkittävänä katalysaattorina ja kasvualustana lukuisille kirkkokunnille, myös karismaattiselle uudistukselle, jotka kaikki korostavat Pyhän Hengen keskeistä asemaa. Historiantutkijat olivat kiinnittäneet niin vähän huomiota mustaan pyhyys- helluntailaisuuteen, että luterilainen teologi Dietrich Bonhoeffer kutsui sen osallistujia 'nykyaikaisen kirkkohistorian lapsipuoliksi' vieraillessaan Saksasta Yhdysvalloissa" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77). Liike viittaa loputtomasti Pyhään Henkeen, mutta ei kuitenkaan opeta sitä, mihin Pyhä Henki lähetettiin johdattamaan koko Jumalan kansaa: Totuuteen: "Mutta kun hän, Totuuden Henki, tulee, hän johdattaa teidät kaikkeen totuuteen..." (Joh. 16:13).
        Hyvin harvat julkaisut, olivatpa ne sitten uskonnollisia tai maallisia ja vain niille itselleen tunnetuista syistä, ovat koskaan käsitelleet sitä kummallista yhteyttä, joka vallitsi niiden varhaisten mustien pyhityskirkkojen, joista helluntailaisuus ja karismaattisuus ovat saaneet alkunsa, ja niiden mustien miesten ja naisten voodoo-uskonnon välillä, jotka muodostivat nämä varhaiset kokoontumiset. Voodoo-sana on peräisin länsiafrikkalaisesta sanasta, joka tarkoittaa Jumalaa. Edellä mainittu Dictionary of Pentecostal and Charismatic movements, joka on karismaattisuutta ja helluntailaisuutta kannattava julkaisu, myöntää: "...todisteiden perusteella näyttää siltä, että musta pyhyys- helluntailaisuus jakaa mustien orjien uskonnon perinnön, jonka historialliset juuret ovat syvällä afrikkalaisessa ja afro-karibialaisessa uskonnossa" (s. 77), ja merkittävin afrikkalainen ja afro-karibialainen uskonto on voodoo. Ja tämä on liike, joka synnytti tämän päivän karismaattiset ja helluntailiikkeet!!! Sen lisäksi, että Black Holiness -liike oli täynnä vääriä merkkejä ja valheellisia ihmeitä, se myös edisti John Wesleyn arminiolaisen tien saatanallisesti inspiroimaa evankeliumia, ja sen perustuslaissa oli kaikenlaisia voodoo-uskonnosta siirrettyjä perinteitä ja käytäntöjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on vähintäänkin ironista, sillä tämä liike ei koskaan julistanut Jumalan armon evankeliumin todellisia oppeja. Nämä mustat pyhityskirkot olivat kasvualusta, josta syntyi nykyajan helluntai-karismaattinen liike: "Ehkä enemmän kuin mitään muuta 1900-luvun uskonnollista liikettä lännessä monet pitävät mustaa pyhyys-pyhätysliikkeitä erittäin merkittävänä katalysaattorina ja kasvualustana lukuisille kirkkokunnille, myös karismaattiselle uudistukselle, jotka kaikki korostavat Pyhän Hengen keskeistä asemaa. Historiantutkijat olivat kiinnittäneet niin vähän huomiota mustaan pyhyys- helluntailaisuuteen, että luterilainen teologi Dietrich Bonhoeffer kutsui sen osallistujia 'nykyaikaisen kirkkohistorian lapsipuoliksi' vieraillessaan Saksasta Yhdysvalloissa" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77). Liike viittaa loputtomasti Pyhään Henkeen, mutta ei kuitenkaan opeta sitä, mihin Pyhä Henki lähetettiin johdattamaan koko Jumalan kansaa: Totuuteen: "Mutta kun hän, Totuuden Henki, tulee, hän johdattaa teidät kaikkeen totuuteen..." (Joh. 16:13).
        Hyvin harvat julkaisut, olivatpa ne sitten uskonnollisia tai maallisia ja vain niille itselleen tunnetuista syistä, ovat koskaan käsitelleet sitä kummallista yhteyttä, joka vallitsi niiden varhaisten mustien pyhityskirkkojen, joista helluntailaisuus ja karismaattisuus ovat saaneet alkunsa, ja niiden mustien miesten ja naisten voodoo-uskonnon välillä, jotka muodostivat nämä varhaiset kokoontumiset. Voodoo-sana on peräisin länsiafrikkalaisesta sanasta, joka tarkoittaa Jumalaa. Edellä mainittu Dictionary of Pentecostal and Charismatic movements, joka on karismaattisuutta ja helluntailaisuutta kannattava julkaisu, myöntää: "...todisteiden perusteella näyttää siltä, että musta pyhyys- helluntailaisuus jakaa mustien orjien uskonnon perinnön, jonka historialliset juuret ovat syvällä afrikkalaisessa ja afro-karibialaisessa uskonnossa" (s. 77), ja merkittävin afrikkalainen ja afro-karibialainen uskonto on voodoo. Ja tämä on liike, joka synnytti tämän päivän karismaattiset ja helluntailiikkeet!!! Sen lisäksi, että Black Holiness -liike oli täynnä vääriä merkkejä ja valheellisia ihmeitä, se myös edisti John Wesleyn arminiolaisen tien saatanallisesti inspiroimaa evankeliumia, ja sen perustuslaissa oli kaikenlaisia voodoo-uskonnosta siirrettyjä perinteitä ja käytäntöjä.

        Useita vuosia sitten progressiivisessa L.A. Weekly -lehdessä ilmestyi valitettavan vähän tunnettu mutta erittäin merkittävä artikkeli otsikolla "Hear That Long Snake Moan". Michael Venturan keväällä 1987 kirjoittama artikkeli valotti paljon nykyajan helluntai-karismaattisten liikkeiden alkuperää ja syntyperää. Seuraavassa on joitakin erittäin paljastavia otteita tästä artikkelista: "W.E.B. DuBois kuvasi mustien kristillistä uskontoa kolmen elementin kohtaamisena: 'Saarnaaja, musiikki ja vimma'. Sekä mustien että valkoisten fundamentalistien keskuudessa afrikkalainen voodoo on täysin koskemattomana, vain symbolit ovat muuttuneet. Voodoo-seremonian tavoitteena on jumalan haltuunotto. Pyhän Hengen riivaaminen on yhtä lailla "uskonnon muodollinen päämäärä" pyhitys- ja helluntaiseurakunnissa kuin riivaaminen on voodoossa. Paul Oliver kirjoittaa teoksessaan 'Songsters and Saints': Glossolalia eli käsittämättömien tavujen lausuminen, joiden uskottiin olevan Pyhän Hengen kieltä, oli monille todiste siitä, että puhuja oli Pyhän Hengen riivaama... ja tämä oli olennainen osa pyhitysprosessia. Hengen riivaamat ihmiset saattoivat kirkossa 'pudota' transsiin ja saattoivat jopa vaatia, että heitä pidettiin väkisin alhaalla tai kontrolloitiin, kunnes he tulivat tajuihinsa."""
        Ventura lisää, että eräs Metraux-niminen mies "...havaitsi myös tämän suhteen ja sanoi, että "helluntaisaarnaaja, joka kuvaili tuntemuksiaan, kun 'henki oli hänen yllään', luetteli minulle täsmälleen samat oireet kuin ne, joita kuulin niiden ihmisten suusta, jotka olivat joutuneet 'loa'n (jumalten) riivaamiksi...Kieltämättä ekstaasi, joka puhkeaa tiettyjen protestanttisten lahkojen seremonioiden aikana Yhdysvaltojen eteläosissa, heijastaa, jos ei riittien, niin ainakin uskonnollisen käyttäytymisen säilymistä" (s.43). ). Amerikkaan 1800-luvulla kuljetetut mustat orjat pitivät voodoo-tavat ja -perinteet hyvin elinvoimaisina. He rummuttivat usein voodoo-rytmejä puuvillapelloilla ja lauloivat. Kun orjanomistajat huomasivat, mitä he tekivät, he kielsivät rummutuksen. Sen sijaan voodoota harrastavat mustat orjat ryhtyivät koputtelemaan voodoo-rytmiä jalkojensa avulla, mikä tunnetaan nykyään steppitanssina.
        Tätä saatanallista, beat-vetoista musiikkia jatketaan nykyään karismaattisissa kokouksissa käyttämällä rock 'n' rollia, musiikkityyliä, jolla on kiistattomia yhteyksiä voodooon, kuten jotkut maailman johtavista maallisista muusikoista todistavat. Yksi rock and rollin isoisistä, Little Richard, sanoi näin: "Todellinen uskomukseni rock 'n' rollista - ja minulle on vuosien varrella liitetty paljon lauseita - on tämä: Uskon, että tällainen musiikki on demonista. ... Monet nykypäivän musiikin rytmeistä ovat peräisin voodoosta, voodoo-rummuista. Jos tutkii musiikkia rytmeissä, kuten minä olen tehnyt, huomaa, että se on totta... Se on tarttuvaa." (Little Richard, siteerannut Charles White, The Life and Times of Little Richard, s. 197). Juuri tästä voodoo-orjien uskonnosta kehittyi "...'mustien jumalanpalvelustyyli' jäsentymättömällä tavalla....Se oli orjan sopeutuminen kristinuskoon ilman, että hän luopui täysin alkuperäisestä uskonnollisesta jumalanpalvelustyylistään, joka myöhemmin osoittautui merkittäväksi vaikutukseltaan mustien uskonnolliseen elämäntapaan" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Useita vuosia sitten progressiivisessa L.A. Weekly -lehdessä ilmestyi valitettavan vähän tunnettu mutta erittäin merkittävä artikkeli otsikolla "Hear That Long Snake Moan". Michael Venturan keväällä 1987 kirjoittama artikkeli valotti paljon nykyajan helluntai-karismaattisten liikkeiden alkuperää ja syntyperää. Seuraavassa on joitakin erittäin paljastavia otteita tästä artikkelista: "W.E.B. DuBois kuvasi mustien kristillistä uskontoa kolmen elementin kohtaamisena: 'Saarnaaja, musiikki ja vimma'. Sekä mustien että valkoisten fundamentalistien keskuudessa afrikkalainen voodoo on täysin koskemattomana, vain symbolit ovat muuttuneet. Voodoo-seremonian tavoitteena on jumalan haltuunotto. Pyhän Hengen riivaaminen on yhtä lailla "uskonnon muodollinen päämäärä" pyhitys- ja helluntaiseurakunnissa kuin riivaaminen on voodoossa. Paul Oliver kirjoittaa teoksessaan 'Songsters and Saints': Glossolalia eli käsittämättömien tavujen lausuminen, joiden uskottiin olevan Pyhän Hengen kieltä, oli monille todiste siitä, että puhuja oli Pyhän Hengen riivaama... ja tämä oli olennainen osa pyhitysprosessia. Hengen riivaamat ihmiset saattoivat kirkossa 'pudota' transsiin ja saattoivat jopa vaatia, että heitä pidettiin väkisin alhaalla tai kontrolloitiin, kunnes he tulivat tajuihinsa."""
        Ventura lisää, että eräs Metraux-niminen mies "...havaitsi myös tämän suhteen ja sanoi, että "helluntaisaarnaaja, joka kuvaili tuntemuksiaan, kun 'henki oli hänen yllään', luetteli minulle täsmälleen samat oireet kuin ne, joita kuulin niiden ihmisten suusta, jotka olivat joutuneet 'loa'n (jumalten) riivaamiksi...Kieltämättä ekstaasi, joka puhkeaa tiettyjen protestanttisten lahkojen seremonioiden aikana Yhdysvaltojen eteläosissa, heijastaa, jos ei riittien, niin ainakin uskonnollisen käyttäytymisen säilymistä" (s.43). ). Amerikkaan 1800-luvulla kuljetetut mustat orjat pitivät voodoo-tavat ja -perinteet hyvin elinvoimaisina. He rummuttivat usein voodoo-rytmejä puuvillapelloilla ja lauloivat. Kun orjanomistajat huomasivat, mitä he tekivät, he kielsivät rummutuksen. Sen sijaan voodoota harrastavat mustat orjat ryhtyivät koputtelemaan voodoo-rytmiä jalkojensa avulla, mikä tunnetaan nykyään steppitanssina.
        Tätä saatanallista, beat-vetoista musiikkia jatketaan nykyään karismaattisissa kokouksissa käyttämällä rock 'n' rollia, musiikkityyliä, jolla on kiistattomia yhteyksiä voodooon, kuten jotkut maailman johtavista maallisista muusikoista todistavat. Yksi rock and rollin isoisistä, Little Richard, sanoi näin: "Todellinen uskomukseni rock 'n' rollista - ja minulle on vuosien varrella liitetty paljon lauseita - on tämä: Uskon, että tällainen musiikki on demonista. ... Monet nykypäivän musiikin rytmeistä ovat peräisin voodoosta, voodoo-rummuista. Jos tutkii musiikkia rytmeissä, kuten minä olen tehnyt, huomaa, että se on totta... Se on tarttuvaa." (Little Richard, siteerannut Charles White, The Life and Times of Little Richard, s. 197). Juuri tästä voodoo-orjien uskonnosta kehittyi "...'mustien jumalanpalvelustyyli' jäsentymättömällä tavalla....Se oli orjan sopeutuminen kristinuskoon ilman, että hän luopui täysin alkuperäisestä uskonnollisesta jumalanpalvelustyylistään, joka myöhemmin osoittautui merkittäväksi vaikutukseltaan mustien uskonnolliseen elämäntapaan" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77).

        Michael Ventura esittää lisähuomautuksen voodoo-seremonioiden ja varhaisen mustan pyhyyden ja helluntain kokoontumisten aikana tapahtuneiden ilmentymien ja tapahtumien häiritsevistä yhtäläisyyksistä: "Villi puhe, mukaan lukien kielillä puhuminen, johon Haitilla viitataan toisinaan nimellä 'puhuminen Afrikan kanssa'; riivauksen arvaamattomuus, miten musiikin kiihottamana vimma voi iskeä ihmisiin, jotka eivät sitä halua eivätkä usko siihen (tämä on yleistä karismaattisissa kokouksissa, erityisesti Toronton siunauskokouksissa, jotka alkoivat vuonna 1994, jossa monet, jotka epäilivät ja epäilivät noissa kokouksissa esiintyneiden ilmiöiden todenperäisyyttä, löysivät itsensä yhtäkkiä pyörimästä lattialla hysteerisessä ja hallitsemattomassa naurussa), kaikki nämä keskeiset voodoo-ilmiöt löytyvät useimmista mustista ja valkoisista fundamentalistisista kirkoista (sanomattakin on selvää, että kirjoittaja viittaa tässä yhteydessä noihin helluntailaisiin ja karismaattisiin fundamentalistisiin kirkkoihin).
        Maya Deren kertoo ensin vastustaneensa jumalaa ja sitten joutuneensa sen valtaamaksi erään seremonian aikana, jota hän oli seuraamassa..." (s. 43). On mielenkiintoista huomata, että jotkut ihmiset, jotka ovat olleet läsnä niiden kanssa, jotka kokeilivat huumeita, kuten LSD:tä, mutta jotka eivät olleet itse käyttäneet sitä, ovat kertoneet, että yhtäkkiä ja ilman varoitusta hekin alkoivat kokea sen huumeen vaikutuksia, jota muut olivat käyttäneet mutta josta he olivat kieltäytyneet, mikä osoitti, että kyseessä oli hengellinen kokemus. Samasta ilmiöstä ovat kertoneet monet, jotka ovat osallistuneet karismaattisiin kokouksiin pelkkinä tarkkailijoina. Yhtäkkiä hekin kokivat olevansa "hengessä teurastettuja" tai puhuvansa "kielillä", eivätkä kyenneet hallitsemaan suutaan (erään naisen suuhun oli tungettava pyyhe, jotta hänen "kielipuheensa" loppuisi!), tai he kierivät lattialla hysteerisessä naurussa, ja jotkut jopa yrittivät riisua vaatteensa. Hengellinen kokemus on tapahtumassa, mutta kaiken takana oleva henki EI ole Jumalan Pyhä Henki.
        Tammikuun 1. päivänä 1901 ilmestyi paikalle Agnes Ozman -niminen nainen, joka opiskeli Kansasin Topekassa sijaitsevassa Bethel Bible Collegessa, jonka perusti helluntailaisuuden kanssaperustaja Charles F. Parham ja joka väitti saaneensa kielilläpuhumisen lahjan, aivan kuten se annettiin helluntaipäivänä. Tästä seurasi se, mikä myöhemmin tuli tunnetuksi nimellä Azusa St. kokoukset, jotka alkoivat vuonna 1907 ja joihin osallistui ihmisiä kaikkialta maailmasta, aivan kuten 1990-luvun surullisenkuuluisat "Toronton siunauskokoukset", joihin ihmiset hölmösti parveilivat. Vielä nykyäänkin monet, ellei useimmat karismaatikot uskovat, että Azusa St:n kokoussarja, jota pidettiin kolme kertaa päivässä, seitsemänä päivänä viikossa ja joka jatkui vuosia, oli toinen helluntai, mutta kuten seuraavat lainaukset helluntailaisuuden perustajilta ja muilta silminnäkijöiltä osoittavat, nämä kunnioitetut kokoukset olivat kaukana jumalallisista ja raamatullisen järjestyksen tai ennakkotapauksen mukaisista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Michael Ventura esittää lisähuomautuksen voodoo-seremonioiden ja varhaisen mustan pyhyyden ja helluntain kokoontumisten aikana tapahtuneiden ilmentymien ja tapahtumien häiritsevistä yhtäläisyyksistä: "Villi puhe, mukaan lukien kielillä puhuminen, johon Haitilla viitataan toisinaan nimellä 'puhuminen Afrikan kanssa'; riivauksen arvaamattomuus, miten musiikin kiihottamana vimma voi iskeä ihmisiin, jotka eivät sitä halua eivätkä usko siihen (tämä on yleistä karismaattisissa kokouksissa, erityisesti Toronton siunauskokouksissa, jotka alkoivat vuonna 1994, jossa monet, jotka epäilivät ja epäilivät noissa kokouksissa esiintyneiden ilmiöiden todenperäisyyttä, löysivät itsensä yhtäkkiä pyörimästä lattialla hysteerisessä ja hallitsemattomassa naurussa), kaikki nämä keskeiset voodoo-ilmiöt löytyvät useimmista mustista ja valkoisista fundamentalistisista kirkoista (sanomattakin on selvää, että kirjoittaja viittaa tässä yhteydessä noihin helluntailaisiin ja karismaattisiin fundamentalistisiin kirkkoihin).
        Maya Deren kertoo ensin vastustaneensa jumalaa ja sitten joutuneensa sen valtaamaksi erään seremonian aikana, jota hän oli seuraamassa..." (s. 43). On mielenkiintoista huomata, että jotkut ihmiset, jotka ovat olleet läsnä niiden kanssa, jotka kokeilivat huumeita, kuten LSD:tä, mutta jotka eivät olleet itse käyttäneet sitä, ovat kertoneet, että yhtäkkiä ja ilman varoitusta hekin alkoivat kokea sen huumeen vaikutuksia, jota muut olivat käyttäneet mutta josta he olivat kieltäytyneet, mikä osoitti, että kyseessä oli hengellinen kokemus. Samasta ilmiöstä ovat kertoneet monet, jotka ovat osallistuneet karismaattisiin kokouksiin pelkkinä tarkkailijoina. Yhtäkkiä hekin kokivat olevansa "hengessä teurastettuja" tai puhuvansa "kielillä", eivätkä kyenneet hallitsemaan suutaan (erään naisen suuhun oli tungettava pyyhe, jotta hänen "kielipuheensa" loppuisi!), tai he kierivät lattialla hysteerisessä naurussa, ja jotkut jopa yrittivät riisua vaatteensa. Hengellinen kokemus on tapahtumassa, mutta kaiken takana oleva henki EI ole Jumalan Pyhä Henki.
        Tammikuun 1. päivänä 1901 ilmestyi paikalle Agnes Ozman -niminen nainen, joka opiskeli Kansasin Topekassa sijaitsevassa Bethel Bible Collegessa, jonka perusti helluntailaisuuden kanssaperustaja Charles F. Parham ja joka väitti saaneensa kielilläpuhumisen lahjan, aivan kuten se annettiin helluntaipäivänä. Tästä seurasi se, mikä myöhemmin tuli tunnetuksi nimellä Azusa St. kokoukset, jotka alkoivat vuonna 1907 ja joihin osallistui ihmisiä kaikkialta maailmasta, aivan kuten 1990-luvun surullisenkuuluisat "Toronton siunauskokoukset", joihin ihmiset hölmösti parveilivat. Vielä nykyäänkin monet, ellei useimmat karismaatikot uskovat, että Azusa St:n kokoussarja, jota pidettiin kolme kertaa päivässä, seitsemänä päivänä viikossa ja joka jatkui vuosia, oli toinen helluntai, mutta kuten seuraavat lainaukset helluntailaisuuden perustajilta ja muilta silminnäkijöiltä osoittavat, nämä kunnioitetut kokoukset olivat kaukana jumalallisista ja raamatullisen järjestyksen tai ennakkotapauksen mukaisista.

        Seuraavassa on silminnäkijän kertomus siitä, mitä Azusa-kadulla tapahtui eräänä iltana: Hänen edessään oli useita tuolirivistöjä, jotka olivat täynnä etsijöitä. 1. "Kun vierailin Azusa St. missiossa, ensimmäinen henkilö, joka kiinnitti huomioni, oli nainen, jolla oli ohut, valkoinen silkkivyötärö päällään ja joka seisoi täristen päästä päähän... Hänen edessään oli useita tuolirivistöjä, jotka olivat täynnä etsijöitä. Värillinen johtaja Seymour saarnasi, mutta en voinut irrottaa katsettani naisesta, joka jatkoi tärinää, kunnes hänen edessään oleva mies liukui alas tuoliltaan ja tuli tajuttomaksi. Silloin kadotin naisen silmistäni. Näkyyn kaatunut mies oli kalpea ja laiha ja suuren hermopaineen alaisena, ja hän jatkoi samassa asennossa lattialla, kunnes joukko etsijöitä oli kerääntynyt alttarin ympärille. Sitten hän nousi ylös, horjahti heidän luokseen ja alkoi ravistella kättään heidän kasvojensa edessä ja heilutella käsiään heidän päänsä yllä ja valittaa.
        Hän oli ilmeisesti yhä puoliksi tajuttomassa tilassa. Sitten hän pani kätensä naisten päiden päälle ja alkoi ravistella heidän hiuksiaan. Jotkut heistä menettivät itsehillintänsä ja joutuivat hypnoottisen loitsun alle. Hän hieroi erään miehen leukaa, kunnes uhri kaatui lattialle ja makasi siellä puoli tuntia, sitten hän alkoi yhtäkkiä höpöttää. Ne, jotka olivat saaneet 'helluntaipäivänsä', huusivat: 'Hänellä on kaste, hänellä on kaste!'". Haastan kenet tahansa löytämään raamatullisen ennakkotapauksen, joka olisi ollut Pyhän Hengen innoittama, eikä demonien innoittaman hulluuden osoitus! Vain eksyneet, naiivit, herkkäuskoiset ja tietämättömät, joita he ovat, voisivat mahdollisesti pettää itsensä tällaisella hulluudella luulemaan, että he olivat Jumalan Pyhän Hengen läsnäolossa ja vaikutuksen alaisina.
        Silminnäkijän kertomus jatkuu: "Nuori värillinen nainen, joka yritti parhaansa mukaan ymmärtää siansaksaa, kävi läpi kaikenlaisia vääristymiä yrittäessään saada kielensä toimimaan. Samalla kun alttarille pyrkijöiden keskuudessa tehtiin työtä, eräs värillinen nainen oli kädet valkoisen miehen kaulan ympärillä rukoillen hänen puolestaan. Eräs varttuneempi mies hyppäsi ylös tuolistaan ja alkoi änkyttää. Hän ei lausunut yhtään selvää tavua, mutta niin nopeasti kuin kieli sujui, hän sanoi: "tut-tut-tut-tut-tut-tut". Tämä oli todiste siitä, että hän oli saanut 'kasteensa'.
        Nainen, jolla oli silkkivyötärö päällä, ilmestyi jälleen, tällä kertaa laulaen kaukaista sävelmää, joka kuulosti hyvin epäluonnolliselta ja vastenmieliseltä....Kun alttarikutsu kuului, eräs nainen käveli eteen ja suuteli miestä... Sukupuolten väliset suudelmat ovat tavallisia kielikokouksissa." ('Demonit ja kielet', s. 71-73, A. White).
        Eräs toinen todistaja näissä kokouksissa, joissa vallitsi epäjärjestys ja sekasorto, kertoi seuraavaa: "Koko kieliliikkeen historian ajan lähetystyöntekijämme ovat olleet Los Angelesissa (jossa Azusa St. kokoukset pidettiin) ja ovat seuranneet sitä tarkoin siitä lähtien, kun se puhkesi ensimmäisen kerran Seymourin kokouksissa, ja todellakin, olosuhteet ovat olleet sellaiset, että olisi mahdotonta julkaista siellä tapahtuneita asioita.
        Sukupuolten välinen tuttuus julkisissa kokouksissa on ollut vähintäänkin järkyttävää. Helvetti on niittänyt hirvittävän sadon, ja uskottomuus on juurtunut Tyynenmeren rannikolle voimakkaammin kuin koskaan ennen." ("Demonit ja kielet", s. 82).
        Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements -teoksessa, jossa kerrotaan William J. Seymourista, helluntailaisuuden yhdestä perustajasta ja Azusa St. Missionin pastorista, sanotaan: "Seymour siirtyi pois kielten puhumisen teologiasta, joka on ensimmäinen fyysinen todiste Hengessä kastamisesta. Itse asiassa Seymour lopulta hylkäsi "alkutodistus"-opetuksen (kielillä puhuminen), koska se tarjosi "avoimen oven noidille ja spiritisteille ja vapaalle lovismille". (p.36). Kummallista, että niillä, jotka puhuivat kielillä Raamatussa, ei ollut mitään ongelmia noitien tai vastaavien kanssa heidän kokouksissaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seuraavassa on silminnäkijän kertomus siitä, mitä Azusa-kadulla tapahtui eräänä iltana: Hänen edessään oli useita tuolirivistöjä, jotka olivat täynnä etsijöitä. 1. "Kun vierailin Azusa St. missiossa, ensimmäinen henkilö, joka kiinnitti huomioni, oli nainen, jolla oli ohut, valkoinen silkkivyötärö päällään ja joka seisoi täristen päästä päähän... Hänen edessään oli useita tuolirivistöjä, jotka olivat täynnä etsijöitä. Värillinen johtaja Seymour saarnasi, mutta en voinut irrottaa katsettani naisesta, joka jatkoi tärinää, kunnes hänen edessään oleva mies liukui alas tuoliltaan ja tuli tajuttomaksi. Silloin kadotin naisen silmistäni. Näkyyn kaatunut mies oli kalpea ja laiha ja suuren hermopaineen alaisena, ja hän jatkoi samassa asennossa lattialla, kunnes joukko etsijöitä oli kerääntynyt alttarin ympärille. Sitten hän nousi ylös, horjahti heidän luokseen ja alkoi ravistella kättään heidän kasvojensa edessä ja heilutella käsiään heidän päänsä yllä ja valittaa.
        Hän oli ilmeisesti yhä puoliksi tajuttomassa tilassa. Sitten hän pani kätensä naisten päiden päälle ja alkoi ravistella heidän hiuksiaan. Jotkut heistä menettivät itsehillintänsä ja joutuivat hypnoottisen loitsun alle. Hän hieroi erään miehen leukaa, kunnes uhri kaatui lattialle ja makasi siellä puoli tuntia, sitten hän alkoi yhtäkkiä höpöttää. Ne, jotka olivat saaneet 'helluntaipäivänsä', huusivat: 'Hänellä on kaste, hänellä on kaste!'". Haastan kenet tahansa löytämään raamatullisen ennakkotapauksen, joka olisi ollut Pyhän Hengen innoittama, eikä demonien innoittaman hulluuden osoitus! Vain eksyneet, naiivit, herkkäuskoiset ja tietämättömät, joita he ovat, voisivat mahdollisesti pettää itsensä tällaisella hulluudella luulemaan, että he olivat Jumalan Pyhän Hengen läsnäolossa ja vaikutuksen alaisina.
        Silminnäkijän kertomus jatkuu: "Nuori värillinen nainen, joka yritti parhaansa mukaan ymmärtää siansaksaa, kävi läpi kaikenlaisia vääristymiä yrittäessään saada kielensä toimimaan. Samalla kun alttarille pyrkijöiden keskuudessa tehtiin työtä, eräs värillinen nainen oli kädet valkoisen miehen kaulan ympärillä rukoillen hänen puolestaan. Eräs varttuneempi mies hyppäsi ylös tuolistaan ja alkoi änkyttää. Hän ei lausunut yhtään selvää tavua, mutta niin nopeasti kuin kieli sujui, hän sanoi: "tut-tut-tut-tut-tut-tut". Tämä oli todiste siitä, että hän oli saanut 'kasteensa'.
        Nainen, jolla oli silkkivyötärö päällä, ilmestyi jälleen, tällä kertaa laulaen kaukaista sävelmää, joka kuulosti hyvin epäluonnolliselta ja vastenmieliseltä....Kun alttarikutsu kuului, eräs nainen käveli eteen ja suuteli miestä... Sukupuolten väliset suudelmat ovat tavallisia kielikokouksissa." ('Demonit ja kielet', s. 71-73, A. White).
        Eräs toinen todistaja näissä kokouksissa, joissa vallitsi epäjärjestys ja sekasorto, kertoi seuraavaa: "Koko kieliliikkeen historian ajan lähetystyöntekijämme ovat olleet Los Angelesissa (jossa Azusa St. kokoukset pidettiin) ja ovat seuranneet sitä tarkoin siitä lähtien, kun se puhkesi ensimmäisen kerran Seymourin kokouksissa, ja todellakin, olosuhteet ovat olleet sellaiset, että olisi mahdotonta julkaista siellä tapahtuneita asioita.
        Sukupuolten välinen tuttuus julkisissa kokouksissa on ollut vähintäänkin järkyttävää. Helvetti on niittänyt hirvittävän sadon, ja uskottomuus on juurtunut Tyynenmeren rannikolle voimakkaammin kuin koskaan ennen." ("Demonit ja kielet", s. 82).
        Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements -teoksessa, jossa kerrotaan William J. Seymourista, helluntailaisuuden yhdestä perustajasta ja Azusa St. Missionin pastorista, sanotaan: "Seymour siirtyi pois kielten puhumisen teologiasta, joka on ensimmäinen fyysinen todiste Hengessä kastamisesta. Itse asiassa Seymour lopulta hylkäsi "alkutodistus"-opetuksen (kielillä puhuminen), koska se tarjosi "avoimen oven noidille ja spiritisteille ja vapaalle lovismille". (p.36). Kummallista, että niillä, jotka puhuivat kielillä Raamatussa, ei ollut mitään ongelmia noitien tai vastaavien kanssa heidän kokouksissaan.

        Lehdistö kuvaili Azusaa tyypillisesti 'värilliseksi' seurakunnaksi, joka kokoontui 'ränsistyneessä hökkelissä' ja teki yön 'kammottavaksi' 'palvojien ulvomalla'..."." (p.36). Seymourin toinen perustaja Charles Parham totesi seuraavaa: "Koskaan ei Jumalan palvelijoita ole ympäröity enemmän harhaanjohtavilla väärennöksillä todellisesta jumalallisesta kokemuksesta kuin tänä päivänä ja aikana... Taikurin työ on niin lähes täydellistä, että usein on todellakin vaikea erottaa oikeaa ja väärää... Olen nähnyt suuria vaaroja työssä täällä Los Angelesissa, ja osoittaessani niitä en viittaa yksittäisiin henkilöihin vaan itse työhön kokonaisuutena, jotta me kaikki voisimme nähdä virheellisen toimintatapamme ja palata takaisin Jumalan luokse." ('The Life Of Charles Parham', s. 166-167).
        Ja tämä niiden tapahtumien JOHTAJIEN taholta, joita nykyään pidetään yhtä suuressa arvossa niiden toimesta, jotka ovat ylläpitäneet tällaisia jumalattomia tapahtumia, kuin niitä pyhiä, Jumalan määräämiä tapahtumia, jotka tapahtuivat helluntaina. Nyt on yksi asia kohauttaa olkapäitään helluntailiikkeen tai karismaattisen liikkeen paljastajien kritiikistä, mutta jättää huomiotta tai päättää olla tietämätön helluntailaisuuden perustaneiden johtajien varoituksista ja päättää jatkaa perinteitä ja käytäntöjä, jotka nämä johtajat itse tuomitsivat, on hillitöntä typeryyttä!
        Yksi, ellei jopa kaikkein huolestuttavimmista näkökohdista näissä Azusa St. kokouksissa, joita monet nykyään tietämättöminä ja jumalanpilkkaavina pitävät Raamatussa kirjattujen helluntaipäivän tapahtumien kaltaisina, on nähtävissä seuraavissa kertomuksissa: "...Los Angelesin lukuisista okkulttisista yhdistyksistä tulleet spiritistit ja meediot alkoivat osallistua ja antaa jumalanpalvelukseen oman panoksensa istuntoihin ja transseihin. Seymour, jota nämä tapahtumat häiritsivät, kirjoitti Parhamille (hengelliselle isälleen) neuvoja siitä, miten käsitellä 'henkiä', ja pyysi häntä tulemaan Los Angelesiin ja ottamaan herätyksen valvonnan hoitaakseen." ("The Holiness Pentecostal Movement in the United States", s. 110). "W.J. Seymour kirjoitti edelleen kiireellisiä kirjeitä, joissa hän vetosi apuun, sillä kokouksissa oli päässyt valloilleen spiritistisiä ilmenemismuotoja, hypnoottisia voimia ja lihallisia vääntymisiä, jotka tunnettiin värillisten leirikokouksissa etelässä." ("The Life Of Charles Parham", s. 156).
        Kuulostaako mikään tästä edes etäisesti kuvaukselta Raamatun tosi kristittyjen välisistä tapaamisista? Ei tietenkään! Toisin kuin Azusa St. kokoukset, jotka eivät ainoastaan houkutelleet spiritistejä, meedioita ja muita vastaavia, vaan näimme heidän itse asiassa osallistuvan aktiivisesti ja ei vähäpätöisesti kokouksiin, näemme, että Jumalan ainoan Pyhän Hengen vuodatus helluntaina johti seuraavaan, kuten meille on kirjattu Apostolien teoissa 5:12,13: "Ja apostolien käsien kautta tapahtui kansan keskuudessa monia tunnustekoja ja ihmeitä; (ja he olivat kaikki yksimielisesti Salomon kuistilla. Muista ei kukaan uskaltanut liittyä heihin, vaan kansa ylisti heitä."" Yksikään meedio tai noita ei uskaltanut lähestyä Pyhää Henkeä, joka asui apostoleissa, jotka tekivät aitoja ihmeitä Pyhän Hengen voimalla. Sen sijaan, että Azusa-kadun kokoukset olisivat olleet paikka, jota olisi pitänyt välttää, ne olivat todellisuudessa mekka niin spiritisteille, noidille kuin meedioillekin! Pelkästään se, että nämä tosiasiat ovat vähän tunnettuja ja harvoin raportoituja, ei muuta sitä tosiasiaa, että ne kaikki ovat dokumentoituja ja todennettavissa olevia, historiallisia FAKTIA!!!
        Azusa Streetin perustajan Charles F. Parhamin viimeisten kommenttien pitäisi kaikua jokaisen karismaattisen mielissä, kun he alkavat nähdä ja hyväksyä sen korruptoituneen perustan, johon heidän liikkeensä perustuu: "Sallikaa minun puhua suoraan työstä, sellaisena kuin olen sen täällä havainnut. Löysin hypnoottisia vaikutteita, tuttujen henkien vaikutteita, spiritualistisia vaikutteita, mesmerisiä vaikutteita ja kaikenlaisia loitsuja ja kouristuksia, transsiin joutumista jne. Kaikki nämä asiat ovat vieraita ja tuntemattomia liikkeessä (Apostolisen uskon liikkeessä) Los Angelesin ulkopuolella, paitsi niissä paikoissa, joissa tästä kaupungista lähetetyt työntekijät ovat käyneet." ('The Life Of Charles Parham', s. 168). Parham lisäsi: "Saarnattuani kaksi tai kolme kertaa minulle ilmoitettiin kahdelta vanhimmalta, joista toinen oli hypnotisoija (olin nähnyt hänen panevan kätensä moniin, jotka tulivat lörpöttelemään, höpöttelemään ja puhumaan mitään kieltä), että minua ei haluta tähän paikkaan" ('The Life Of Charles Parham', s. 163). Epäilen, onko karismaattisia ylipäätään kovinkaan paljon, jotka ovat tietoisia kiistoista ja hyvin epäkristillisistä tapahtumista, joista vähäisimpänä ei ollut Jumalan evankeliumin saarnaamisen puuttuminen, mikä leimasi surullisenkuuluisat Azusa St. kokoukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehdistö kuvaili Azusaa tyypillisesti 'värilliseksi' seurakunnaksi, joka kokoontui 'ränsistyneessä hökkelissä' ja teki yön 'kammottavaksi' 'palvojien ulvomalla'..."." (p.36). Seymourin toinen perustaja Charles Parham totesi seuraavaa: "Koskaan ei Jumalan palvelijoita ole ympäröity enemmän harhaanjohtavilla väärennöksillä todellisesta jumalallisesta kokemuksesta kuin tänä päivänä ja aikana... Taikurin työ on niin lähes täydellistä, että usein on todellakin vaikea erottaa oikeaa ja väärää... Olen nähnyt suuria vaaroja työssä täällä Los Angelesissa, ja osoittaessani niitä en viittaa yksittäisiin henkilöihin vaan itse työhön kokonaisuutena, jotta me kaikki voisimme nähdä virheellisen toimintatapamme ja palata takaisin Jumalan luokse." ('The Life Of Charles Parham', s. 166-167).
        Ja tämä niiden tapahtumien JOHTAJIEN taholta, joita nykyään pidetään yhtä suuressa arvossa niiden toimesta, jotka ovat ylläpitäneet tällaisia jumalattomia tapahtumia, kuin niitä pyhiä, Jumalan määräämiä tapahtumia, jotka tapahtuivat helluntaina. Nyt on yksi asia kohauttaa olkapäitään helluntailiikkeen tai karismaattisen liikkeen paljastajien kritiikistä, mutta jättää huomiotta tai päättää olla tietämätön helluntailaisuuden perustaneiden johtajien varoituksista ja päättää jatkaa perinteitä ja käytäntöjä, jotka nämä johtajat itse tuomitsivat, on hillitöntä typeryyttä!
        Yksi, ellei jopa kaikkein huolestuttavimmista näkökohdista näissä Azusa St. kokouksissa, joita monet nykyään tietämättöminä ja jumalanpilkkaavina pitävät Raamatussa kirjattujen helluntaipäivän tapahtumien kaltaisina, on nähtävissä seuraavissa kertomuksissa: "...Los Angelesin lukuisista okkulttisista yhdistyksistä tulleet spiritistit ja meediot alkoivat osallistua ja antaa jumalanpalvelukseen oman panoksensa istuntoihin ja transseihin. Seymour, jota nämä tapahtumat häiritsivät, kirjoitti Parhamille (hengelliselle isälleen) neuvoja siitä, miten käsitellä 'henkiä', ja pyysi häntä tulemaan Los Angelesiin ja ottamaan herätyksen valvonnan hoitaakseen." ("The Holiness Pentecostal Movement in the United States", s. 110). "W.J. Seymour kirjoitti edelleen kiireellisiä kirjeitä, joissa hän vetosi apuun, sillä kokouksissa oli päässyt valloilleen spiritistisiä ilmenemismuotoja, hypnoottisia voimia ja lihallisia vääntymisiä, jotka tunnettiin värillisten leirikokouksissa etelässä." ("The Life Of Charles Parham", s. 156).
        Kuulostaako mikään tästä edes etäisesti kuvaukselta Raamatun tosi kristittyjen välisistä tapaamisista? Ei tietenkään! Toisin kuin Azusa St. kokoukset, jotka eivät ainoastaan houkutelleet spiritistejä, meedioita ja muita vastaavia, vaan näimme heidän itse asiassa osallistuvan aktiivisesti ja ei vähäpätöisesti kokouksiin, näemme, että Jumalan ainoan Pyhän Hengen vuodatus helluntaina johti seuraavaan, kuten meille on kirjattu Apostolien teoissa 5:12,13: "Ja apostolien käsien kautta tapahtui kansan keskuudessa monia tunnustekoja ja ihmeitä; (ja he olivat kaikki yksimielisesti Salomon kuistilla. Muista ei kukaan uskaltanut liittyä heihin, vaan kansa ylisti heitä."" Yksikään meedio tai noita ei uskaltanut lähestyä Pyhää Henkeä, joka asui apostoleissa, jotka tekivät aitoja ihmeitä Pyhän Hengen voimalla. Sen sijaan, että Azusa-kadun kokoukset olisivat olleet paikka, jota olisi pitänyt välttää, ne olivat todellisuudessa mekka niin spiritisteille, noidille kuin meedioillekin! Pelkästään se, että nämä tosiasiat ovat vähän tunnettuja ja harvoin raportoituja, ei muuta sitä tosiasiaa, että ne kaikki ovat dokumentoituja ja todennettavissa olevia, historiallisia FAKTIA!!!
        Azusa Streetin perustajan Charles F. Parhamin viimeisten kommenttien pitäisi kaikua jokaisen karismaattisen mielissä, kun he alkavat nähdä ja hyväksyä sen korruptoituneen perustan, johon heidän liikkeensä perustuu: "Sallikaa minun puhua suoraan työstä, sellaisena kuin olen sen täällä havainnut. Löysin hypnoottisia vaikutteita, tuttujen henkien vaikutteita, spiritualistisia vaikutteita, mesmerisiä vaikutteita ja kaikenlaisia loitsuja ja kouristuksia, transsiin joutumista jne. Kaikki nämä asiat ovat vieraita ja tuntemattomia liikkeessä (Apostolisen uskon liikkeessä) Los Angelesin ulkopuolella, paitsi niissä paikoissa, joissa tästä kaupungista lähetetyt työntekijät ovat käyneet." ('The Life Of Charles Parham', s. 168). Parham lisäsi: "Saarnattuani kaksi tai kolme kertaa minulle ilmoitettiin kahdelta vanhimmalta, joista toinen oli hypnotisoija (olin nähnyt hänen panevan kätensä moniin, jotka tulivat lörpöttelemään, höpöttelemään ja puhumaan mitään kieltä), että minua ei haluta tähän paikkaan" ('The Life Of Charles Parham', s. 163). Epäilen, onko karismaattisia ylipäätään kovinkaan paljon, jotka ovat tietoisia kiistoista ja hyvin epäkristillisistä tapahtumista, joista vähäisimpänä ei ollut Jumalan evankeliumin saarnaamisen puuttuminen, mikä leimasi surullisenkuuluisat Azusa St. kokoukset.

        https://www.perlego.com/book/2338795/pentecostalism-and-witchcraft-spiritual-warfare-in-africa-and-melanesia-pdf
        Pentecostalism and Witchcraft: Spiritual Warfare in Africa and Melanesia
        https://library.oapen.org/bitstream/id/772b156e-25e4-4881-a422-baecd8f24802/1001853.pdf
        Helluntailaisuus ja
        Noituus


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan sama meno jatkuu nytkin kirkoissa.
        https://www.youtube.com/watch?v=lHUFTPfFJ6Q
        Tällä kertaa baptistien kirkossa.
        Ihan sama meno jatkuu nytkin kirkoissa.
        https://www.youtube.com/watch?v=lHUFTPfFJ6Q
        Tällä kertaa baptistien kirkossa.

        Jos ajattelet, että tämä on normaalia seurakunnassa, niin silloin sinussa on jotain pahasti vialla. Ja tämä on nykypäivää. Tavat ovat edelleen pakanallisia.

        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        Voodoo-vaikutukset myös täällä, jos et pidä sitä pakanallisena, olet kyllä itse pakana.
        Aito kristinusko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        Voodoo-vaikutukset myös täällä, jos et pidä sitä pakanallisena, olet kyllä itse pakana.
        Aito kristinusko.

        Helluntailaisuuden historia alkaa Afrikasta, jossa voodoo (vodou), emämaan perinteinen uskonto ja diasporan perinteinen uskonto, on syntynyt. Täällä damballan käärmeenpalvojat valitettavasti kahlittiin ja lähetettiin ulkomaille ihmisorjiksi. Sattumoisin Afrikan länsi- ja keskirannikolta vietiin myös orjien uskontoa, Orissan henkiä ja kotimaan henkistä kulttuuria, mukaan lukien glossolaliaa. afrikkalaiset orjat löysivät tiensä Amerikkaan, erityisesti Louisianaan, joka on jatkumo tälle kertomukselle. miksi? Sata mailia New Orleansista lounaaseen, Hoodoo-maahan, syntyi William J. Seymour, orjien lapsi. William J. Seymourilla oli varhaisia elämänkokemuksia henkien ja rinnakkaisten ilmenemismuotojen kanssa, kuten hänen esi-isillään, jotka harjoittivat pakanallista voodoo-uskontoa.
        Toisin kuin he, hän oli kuitenkin protestantismin saastuttama, ja kolmekymppisenä, noin vuonna 1903, hän liittyi Jumalan kirkon Evening Light Saints -järjestöön. Tästä valkoisesta, mutta rodullisesti kattavasta pyhitysväen ryhmästä tuli hänen kotinsa. Täällä hän pelastui, täyttyi Hengellä ja sai papin viran.” Seymourin tarina jatkuu, kun hän vaihtaa uskontokuntia, oppeja, henkiä ja paikkakuntia. Vuonna 1906 hänet löydetään Houstonista, jossa Charles Fox Parham kouluttaa häntä ihmiskunnan tarvitsemasta hengellisestä työstä, joka ylittää sen, mitä Seymour sai ollessaan osa Evening Light Saintsia.
        Parhamin mukaan oli olemassa kolmaskin työ, jonka osoituksena oli kseno glossolalia. Se oli helluntain kaltainen ihme, jossa papit ja lähetyssaarnaajat pystyivät puhumaan vieraiden äidinkielillä (kielillä). Seymour uskoi siihen. 1906 Los Angelesiin saavuttuaan Seymour ”sai Pyhän Hengen ja kielet” ja hänestä tuli helluntailaisuuden isä. Hänen johdollaan lukuisat ihmisjoukot saivat tämän glossolalian Azusa-herätyksen yhteydessä, ja maailmanlaajuinen lähetystyö alkoi. Mutta paholainen piilee yksityiskohdissa, sillä ymmärrettävä kieli ei juurtunut Parhamin ja Seymourin lupaamalla tavalla.
        Koko konsepti oli epäonninen, eikä tuloksena ollut muuta kuin käsittämätöntä siansaksaa, kuten afrikkalaiset noitatohtorit harrastavat.” Paitsi että lähetyssaarnaajat pettyivät shamaanien kaltaiseen kielenkäyttöön, koko Azusan jälkikasvu ajautui sarjaan täsmällisiä ja samansuuntaisia ilmenemismuotoja, jollaisia on nähty voodoossa ja afrikkalaisessa perinteisessä uskonnossa.
        Jo varhain monet kirkkokunnat ja papit ottivat Damballan käärmeöljyä ja kokivat hänen pakanallisuuteen perustuvia reaktioitaan laittomasta seksistä glossolaliaan.Mutta helluntaipakanuus on energisoiva pupu, sillä vuoden 1906 alkuperäiset pakanalliset ilmenemismuodot kalpenevat sen rinnalla, mitä niin kutsuttu ”Pyhä Henki” tekee Azusan jälkeisessä maailmassa. Näyttää siltä, että pakanuuden Damballa-henki on naamioitunut oikeaksi Pyhäksi Hengeksi - ja luonut helluntaipakanuuden.
        Hänen ovela metodinsa on antanut helluntailaisille mahdollisuuden ”rukoilla kielillä”, mutta samaan aikaan he sihisevät kuin käärmeet, harrastavat homoseksiä, varastavat leskien rahoja valheellisella teeskentelyllä, puhuvat kuolleille, nauravat hallitsemattomasti ja harrastavat noituutta. Näitä, monien muiden helluntai-pakanallisten ilmentymien ohella, on käytetty kuvan maalaamiseen. Nyt kun lopulliset värit on asetettu tähän renderointiin, ottakaa aikaa tutkia sen sävyjä ja sommittelua - ja pohtikaa sitten sen pakanallisten sävyjen tulkintaa, 50 pakanallisen helluntailaisuuden sävyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaisuuden historia alkaa Afrikasta, jossa voodoo (vodou), emämaan perinteinen uskonto ja diasporan perinteinen uskonto, on syntynyt. Täällä damballan käärmeenpalvojat valitettavasti kahlittiin ja lähetettiin ulkomaille ihmisorjiksi. Sattumoisin Afrikan länsi- ja keskirannikolta vietiin myös orjien uskontoa, Orissan henkiä ja kotimaan henkistä kulttuuria, mukaan lukien glossolaliaa. afrikkalaiset orjat löysivät tiensä Amerikkaan, erityisesti Louisianaan, joka on jatkumo tälle kertomukselle. miksi? Sata mailia New Orleansista lounaaseen, Hoodoo-maahan, syntyi William J. Seymour, orjien lapsi. William J. Seymourilla oli varhaisia elämänkokemuksia henkien ja rinnakkaisten ilmenemismuotojen kanssa, kuten hänen esi-isillään, jotka harjoittivat pakanallista voodoo-uskontoa.
        Toisin kuin he, hän oli kuitenkin protestantismin saastuttama, ja kolmekymppisenä, noin vuonna 1903, hän liittyi Jumalan kirkon Evening Light Saints -järjestöön. Tästä valkoisesta, mutta rodullisesti kattavasta pyhitysväen ryhmästä tuli hänen kotinsa. Täällä hän pelastui, täyttyi Hengellä ja sai papin viran.” Seymourin tarina jatkuu, kun hän vaihtaa uskontokuntia, oppeja, henkiä ja paikkakuntia. Vuonna 1906 hänet löydetään Houstonista, jossa Charles Fox Parham kouluttaa häntä ihmiskunnan tarvitsemasta hengellisestä työstä, joka ylittää sen, mitä Seymour sai ollessaan osa Evening Light Saintsia.
        Parhamin mukaan oli olemassa kolmaskin työ, jonka osoituksena oli kseno glossolalia. Se oli helluntain kaltainen ihme, jossa papit ja lähetyssaarnaajat pystyivät puhumaan vieraiden äidinkielillä (kielillä). Seymour uskoi siihen. 1906 Los Angelesiin saavuttuaan Seymour ”sai Pyhän Hengen ja kielet” ja hänestä tuli helluntailaisuuden isä. Hänen johdollaan lukuisat ihmisjoukot saivat tämän glossolalian Azusa-herätyksen yhteydessä, ja maailmanlaajuinen lähetystyö alkoi. Mutta paholainen piilee yksityiskohdissa, sillä ymmärrettävä kieli ei juurtunut Parhamin ja Seymourin lupaamalla tavalla.
        Koko konsepti oli epäonninen, eikä tuloksena ollut muuta kuin käsittämätöntä siansaksaa, kuten afrikkalaiset noitatohtorit harrastavat.” Paitsi että lähetyssaarnaajat pettyivät shamaanien kaltaiseen kielenkäyttöön, koko Azusan jälkikasvu ajautui sarjaan täsmällisiä ja samansuuntaisia ilmenemismuotoja, jollaisia on nähty voodoossa ja afrikkalaisessa perinteisessä uskonnossa.
        Jo varhain monet kirkkokunnat ja papit ottivat Damballan käärmeöljyä ja kokivat hänen pakanallisuuteen perustuvia reaktioitaan laittomasta seksistä glossolaliaan.Mutta helluntaipakanuus on energisoiva pupu, sillä vuoden 1906 alkuperäiset pakanalliset ilmenemismuodot kalpenevat sen rinnalla, mitä niin kutsuttu ”Pyhä Henki” tekee Azusan jälkeisessä maailmassa. Näyttää siltä, että pakanuuden Damballa-henki on naamioitunut oikeaksi Pyhäksi Hengeksi - ja luonut helluntaipakanuuden.
        Hänen ovela metodinsa on antanut helluntailaisille mahdollisuuden ”rukoilla kielillä”, mutta samaan aikaan he sihisevät kuin käärmeet, harrastavat homoseksiä, varastavat leskien rahoja valheellisella teeskentelyllä, puhuvat kuolleille, nauravat hallitsemattomasti ja harrastavat noituutta. Näitä, monien muiden helluntai-pakanallisten ilmentymien ohella, on käytetty kuvan maalaamiseen. Nyt kun lopulliset värit on asetettu tähän renderointiin, ottakaa aikaa tutkia sen sävyjä ja sommittelua - ja pohtikaa sitten sen pakanallisten sävyjen tulkintaa, 50 pakanallisen helluntailaisuuden sävyä.

        Helluntailaisuuden historia alkaa Afrikasta, jossa voodoo (vodou), emämaan perinteinen uskonto ja diasporan perinteinen uskonto, on syntynyt. Täällä damballan käärmeenpalvojat valitettavasti kahlittiin ja lähetettiin ulkomaille ihmisorjiksi. Sattumoisin Afrikan länsi- ja keskirannikolta vietiin myös orjien uskontoa, Orissan henkiä ja kotimaan henkistä kulttuuria, mukaan lukien glossolaliaa. afrikkalaiset orjat löysivät tiensä Amerikkaan, erityisesti Louisianaan, joka on jatkumo tälle kertomukselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaisuuden historia alkaa Afrikasta, jossa voodoo (vodou), emämaan perinteinen uskonto ja diasporan perinteinen uskonto, on syntynyt. Täällä damballan käärmeenpalvojat valitettavasti kahlittiin ja lähetettiin ulkomaille ihmisorjiksi. Sattumoisin Afrikan länsi- ja keskirannikolta vietiin myös orjien uskontoa, Orissan henkiä ja kotimaan henkistä kulttuuria, mukaan lukien glossolaliaa. afrikkalaiset orjat löysivät tiensä Amerikkaan, erityisesti Louisianaan, joka on jatkumo tälle kertomukselle.

        Tämän videon kautta voit tarkastella, miltä maailman ainoa oikea uskonto näyttää ja miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        Ja se on sellainen oikea uskonto, johon kaikkien ihmisten on käännyttävä


    • Anonyymi

      Yllä olevista viesteistä näkee minkälainen on osan idän uskontojen kannattajien mielensisällöistä.

      • Anonyymi

        Yllä olevista viesteistä näkee minkälainen on osan kristinuskon kannattajien psyyke.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllä olevista viesteistä näkee minkälainen on osan kristinuskon kannattajien psyyke.

        Yllä olevista viesteistä näkee minkälainen on kristinuskon kannattajien psyyke.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        Videolla on aito kristinusko,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllä olevista viesteistä näkee minkälainen on kristinuskon kannattajien psyyke.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        Videolla on aito kristinusko,

        Yllä olevista viesteistä näkee minkälainen on kristinuskon kannattajien psyyke.
        Tässä saat seurata, millainen on aito kristinusko:
        Uskotko, että nämä kristittyjen videot osoittavat normaalia käytöstä?
        https://www.youtube.com/watch?v=X2V7KbbfRHA
        Hengestä humalassa, pyhää naurua
        https://www.youtube.com/watch?v=m-7px5Xyzlg
        Helluntailaiset / Karismaattiset lattian pyörittämistä haukkuvat kuin koirat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllä olevista viesteistä näkee minkälainen on kristinuskon kannattajien psyyke.
        https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
        Videolla on aito kristinusko,

        **Videolla on aito kristinusko,**
        Hyi olkoon. Millaisessa mielisairaalassa se on kuvattu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        **Videolla on aito kristinusko,**
        Hyi olkoon. Millaisessa mielisairaalassa se on kuvattu?

        Ihan kristittyjen kirkossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan kristittyjen kirkossa.

        Tuskin edes saatanapalvonnassa on mitään niin hyytävvä, kuin videoilla olevat kristittyjen kokoukset. Lapset pitäsi otta pois sellaisilta mielisairailta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin edes saatanapalvonnassa on mitään niin hyytävvä, kuin videoilla olevat kristittyjen kokoukset. Lapset pitäsi otta pois sellaisilta mielisairailta.

        Tuollaiseen aitoon kristillisyyteen kaikki pakotetaan, tuohon hulluuteen.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pappi oli pakottanut pojan sekä antamaan että vastaanottamaan suuseksiä, jonka jälkeen pappi oli ruiskuttanut pullosta vettä uhrin suuhun ja sanonut sen olevan puhdistavaa pyhää vettä.
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pedofiilipappien-hyvaksikaytto-oli-haikailematonta-alaston-lapsi-naytteli-jeesusta-ristilla-hyvaksikayttettavat-merkittiin-ja-alaikaiset-raiskatut-pakotettiin-aborttiin/7032956

        Pappi oli pakottanut pojan sekä antamaan että vastaanottamaan suuseksiä, jonka jälkeen pappi oli ruiskuttanut pullosta vettä uhrin suuhun ja sanonut sen olevan puhdistavaa pyhää vettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllä olevista viesteistä näkee minkälainen on kristinuskon kannattajien psyyke.
        Tässä saat seurata, millainen on aito kristinusko:
        Uskotko, että nämä kristittyjen videot osoittavat normaalia käytöstä?
        https://www.youtube.com/watch?v=X2V7KbbfRHA
        Hengestä humalassa, pyhää naurua
        https://www.youtube.com/watch?v=m-7px5Xyzlg
        Helluntailaiset / Karismaattiset lattian pyörittämistä haukkuvat kuin koirat

        Onpa inhottavaa, ja sellaisia ovat kristityt.


    • Anonyymi

      Yllä olevista viesteistä näkee minkälainen on osan idän uskontojen kannattajien mielensisältö.

      Ja he ovat levittäneet näitä viestejään kymmeniin keskusteluketjuihin.

      • Anonyymi

        Samalla tavalla kuin kristityt kopioivat Raamattua tuhansiin eri foorumeihin. Suomi24:ssä on tuhansia kilometrejä kopioita Raamatusta ja se yrittää käännyttää muita ihmisiä omaan uskontoonsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samalla tavalla kuin kristityt kopioivat Raamattua tuhansiin eri foorumeihin. Suomi24:ssä on tuhansia kilometrejä kopioita Raamatusta ja se yrittää käännyttää muita ihmisiä omaan uskontoonsa.

        kristityt käännyttävät omaan mielenvikaiseen kristinuskoon, kuten voitte huomata videoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kristityt käännyttävät omaan mielenvikaiseen kristinuskoon, kuten voitte huomata videoista.

        Ja he ovat levittäneet näitä viestejään kymmeniin keskusteluketjuihin.
        Ja kristityt ovat levittäneet näitä viestejään tuhansiin keskusteluketjuihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja he ovat levittäneet näitä viestejään kymmeniin keskusteluketjuihin.
        Ja kristityt ovat levittäneet näitä viestejään tuhansiin keskusteluketjuihin.

        Yllä olevista viesteistä näkee minkälainen on kristittyjen mentaliteetti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllä olevista viesteistä näkee minkälainen on kristittyjen mentaliteetti.

        Pappi oli pakottanut pojan sekä antamaan että vastaanottamaan suuseksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pappi oli pakottanut pojan sekä antamaan että vastaanottamaan suuseksiä.

        Jonka jälkeen pappi oli ruiskuttanut pullosta vettä uhrin suuhun ja sanonut sen olevan puhdistavaa pyhää vettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jonka jälkeen pappi oli ruiskuttanut pullosta vettä uhrin suuhun ja sanonut sen olevan puhdistavaa pyhää vettä.

        Jos kristityt jättä meidät rauhaan, emme enää paljasta mitään negatiivista kristinuskosta, kristitty. Mutta jos jatkat, mekin jatkamme. Tiedän kuitenkin, että te et tule lopettamaan, joten me kaikki aiomme vastustaa sinua. Nuorisomme on tästä tietoinen, ja he ovat aina valmiita kopioimaan tekstejä kristinuskosta. Siihen on kesäloman aikana runsaasti aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kristityt jättä meidät rauhaan, emme enää paljasta mitään negatiivista kristinuskosta, kristitty. Mutta jos jatkat, mekin jatkamme. Tiedän kuitenkin, että te et tule lopettamaan, joten me kaikki aiomme vastustaa sinua. Nuorisomme on tästä tietoinen, ja he ovat aina valmiita kopioimaan tekstejä kristinuskosta. Siihen on kesäloman aikana runsaasti aikaa.

        Aina tulee olemaan keskustelupalstalla huonosti käyttäytyviä kristittyjä.

        Mutta en tiedä ovatko he oikeita kristittyjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kristityt jättä meidät rauhaan, emme enää paljasta mitään negatiivista kristinuskosta, kristitty. Mutta jos jatkat, mekin jatkamme. Tiedän kuitenkin, että te et tule lopettamaan, joten me kaikki aiomme vastustaa sinua. Nuorisomme on tästä tietoinen, ja he ovat aina valmiita kopioimaan tekstejä kristinuskosta. Siihen on kesäloman aikana runsaasti aikaa.

        Ja sitten he vielä varoittavat muita jostakin new agesta, vaikka niiden oma uskonto on paljon iljettävämpi kuin kaikki muut yhteensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina tulee olemaan keskustelupalstalla huonosti käyttäytyviä kristittyjä.

        Mutta en tiedä ovatko he oikeita kristittyjä.

        -Mutta en tiedä ovatko he oikeita kristittyjä.-
        Kuin niin, kyllä ovat, ihan kristittyjä. Youtubessa on kovin paljon videoita juuri sellaisista kristittyjen kokouksista, lue kommentteja, siinä monet sanovat olevansa mukan kultissa ja pelkäävät. Myös Suomessa helluntailiikkeessä on hurjaa, mutta suureksi osaksi vain huutamisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -Mutta en tiedä ovatko he oikeita kristittyjä.-
        Kuin niin, kyllä ovat, ihan kristittyjä. Youtubessa on kovin paljon videoita juuri sellaisista kristittyjen kokouksista, lue kommentteja, siinä monet sanovat olevansa mukan kultissa ja pelkäävät. Myös Suomessa helluntailiikkeessä on hurjaa, mutta suureksi osaksi vain huutamisia.

        Jos edellä esitetyt tekstit pitävät paikkansa, eikä minulla ole mitään syytä epäillä sitä linkkien ja lehdistöviitteiden perusteella, kristinusko vaikuttaa olevan maailman kaamein uskonto, vaarallisin ja mielipuolisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos edellä esitetyt tekstit pitävät paikkansa, eikä minulla ole mitään syytä epäillä sitä linkkien ja lehdistöviitteiden perusteella, kristinusko vaikuttaa olevan maailman kaamein uskonto, vaarallisin ja mielipuolisin.

        Islam vaikuttaa kristinuskoon verrattuna selväjärkiseltä ja älykkäältä. Ehkä minun pitäisi kääntyä islamin puoleen. Aloitan Koraanin lukemisen. Minulla ei ole Koraania kotona, mutta sellaisen saa ilmeisesti kirjakaupasta. Paljonko se Koraani maksaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Islam vaikuttaa kristinuskoon verrattuna selväjärkiseltä ja älykkäältä. Ehkä minun pitäisi kääntyä islamin puoleen. Aloitan Koraanin lukemisen. Minulla ei ole Koraania kotona, mutta sellaisen saa ilmeisesti kirjakaupasta. Paljonko se Koraani maksaa?

        Ainakaan youtubessa ei ole sellaista järjettömyyttä kuin edellä mainituissa Christian-videoissa. Olen etsinyt youtubesta koraanimateriaalia, mielestäni siellä kaikki on selkeää ja ihmiset ovat selvin päin, eivät mielisairaita kuten yllä olevissa christian- videoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Islam vaikuttaa kristinuskoon verrattuna selväjärkiseltä ja älykkäältä. Ehkä minun pitäisi kääntyä islamin puoleen. Aloitan Koraanin lukemisen. Minulla ei ole Koraania kotona, mutta sellaisen saa ilmeisesti kirjakaupasta. Paljonko se Koraani maksaa?

        En tiedä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -Mutta en tiedä ovatko he oikeita kristittyjä.-
        Kuin niin, kyllä ovat, ihan kristittyjä. Youtubessa on kovin paljon videoita juuri sellaisista kristittyjen kokouksista, lue kommentteja, siinä monet sanovat olevansa mukan kultissa ja pelkäävät. Myös Suomessa helluntailiikkeessä on hurjaa, mutta suureksi osaksi vain huutamisia.

        *Myös Suomessa helluntailiikkeessä on hurjaa, mutta suureksi osaksi vain huutamisia.*
        Olen myös vieraillut ulkomailla helluntaikirkoissa, joissa on myös huutamista ja kaikenlaista outoa ja karseaa. Se on siis maanlaajuinen juttu, se on sekopäisyys kristinuskossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        *Myös Suomessa helluntailiikkeessä on hurjaa, mutta suureksi osaksi vain huutamisia.*
        Olen myös vieraillut ulkomailla helluntaikirkoissa, joissa on myös huutamista ja kaikenlaista outoa ja karseaa. Se on siis maanlaajuinen juttu, se on sekopäisyys kristinuskossa.

        Mielestäni luterilaiset ovat järkevämpiä kuin muut lahkot.


      • Anonyymi

        Kyllä, ne olivat kamalia videoita. En halua kristinuskoa millään tavoin. Mieluummin islam tai joku muu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sitten he vielä varoittavat muita jostakin new agesta, vaikka niiden oma uskonto on paljon iljettävämpi kuin kaikki muut yhteensä.

        Samaa mieltä.


    • Anonyymi

      Suurin osa kristityistä on ihan kunnon kristittyjä.

      Sama pätee muihinkin uskontoihin kuten buddhalaisuuteen.

      • Anonyymi

        En tiedä vielä, minkä uskonnon haluan, buddhalaisuuden, islamin tai jonkin muun, en ilmeisesti juutalaisuuden? Mutta tiedän, että se ei ole kristinusko. Haluan kuulua johonkin uskonnolliseen yhteisöön. Nämä videot pelottavat minua. Miten kristinuskossa voi olla noin mielipuolisia ihmisiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä vielä, minkä uskonnon haluan, buddhalaisuuden, islamin tai jonkin muun, en ilmeisesti juutalaisuuden? Mutta tiedän, että se ei ole kristinusko. Haluan kuulua johonkin uskonnolliseen yhteisöön. Nämä videot pelottavat minua. Miten kristinuskossa voi olla noin mielipuolisia ihmisiä?

        Kristinusko on alin taso.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinusko on alin taso.

        Joku kristitty yritti nolata new agea, mutta se kostautui kristitylle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku kristitty yritti nolata new agea, mutta se kostautui kristitylle.

        Käännytysyrityksen tulos oli päinvastainen kuin mitä kristitty oli aikonut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käännytysyrityksen tulos oli päinvastainen kuin mitä kristitty oli aikonut.

        Käännytysyrityksen tuloksena oli pikemminkin vastenmielisyys kristinuskoa kohtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku kristitty yritti nolata new agea, mutta se kostautui kristitylle.

        New age ei kuuluu lainkaan idän uskontoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        New age ei kuuluu lainkaan idän uskontoihin.

        Kristinusko on alimman kehityksen uskonto, islam on paljon pidemmälle kehitetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinusko on alimman kehityksen uskonto, islam on paljon pidemmälle kehitetty.

        Eroan kirkosta, minulle riittää.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=01anZFzLito
        Saatanallista.
        Jos taivaassa, jonne kristityt haluavat päästä, on tällaista mielenvikaisuutta, eikö helvetti ole kaikkein normaalein paikka?

        Koska kukaan idän foorumeilla ei halua sellaista mielenhäiriötä, jota videolla esitetään, helvetti, jos se olisi olemassa, olisi tuon mielenhäiriön vastakohta, ja varmasti parempi paikka, ainakaan siellä ei olisi kristittyjen muodostamaa seurakuntaa, joka käyttäytyisi yhtä saatanallisesti kuin videolla.
        https://www.youtube.com/watch?v=m-7px5Xyzlg
        Haluaako kukaan normaali ihminen kuulua sellaiseen kristittyjen yhteisöön?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska kukaan idän foorumeilla ei halua sellaista mielenhäiriötä, jota videolla esitetään, helvetti, jos se olisi olemassa, olisi tuon mielenhäiriön vastakohta, ja varmasti parempi paikka, ainakaan siellä ei olisi kristittyjen muodostamaa seurakuntaa, joka käyttäytyisi yhtä saatanallisesti kuin videolla.
        https://www.youtube.com/watch?v=m-7px5Xyzlg
        Haluaako kukaan normaali ihminen kuulua sellaiseen kristittyjen yhteisöön?

        https://www.youtube.com/watch?v=m-7px5Xyzlg
        Haluaako kukaan normaali ihminen kuulua sellaiseen kristittyjen yhteisöön?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=m-7px5Xyzlg
        Haluaako kukaan normaali ihminen kuulua sellaiseen kristittyjen yhteisöön?

        Kukaan ei enää ihmettele, koska tekstien ja videoiden perusteella ei voi edes odottaa kristityn käyttäytyvän normaalisti. Ja tekstit ovat virallisia ja dokumentoituja tapauksia lehtijutuissa, joten kukaan täysjärkinen ei voi epäillä niiden todenperäisyyttä.
        Jos taivas on samanlainen kuin videoissa, helvetti on varmasti parempi paikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei enää ihmettele, koska tekstien ja videoiden perusteella ei voi edes odottaa kristityn käyttäytyvän normaalisti. Ja tekstit ovat virallisia ja dokumentoituja tapauksia lehtijutuissa, joten kukaan täysjärkinen ei voi epäillä niiden todenperäisyyttä.
        Jos taivas on samanlainen kuin videoissa, helvetti on varmasti parempi paikka.

        videoiden sisältö ei todellakaan näytä jumalalliselta, ellei kristinusko sekoita Jumalaa ja Saatanaa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta seuraamalla kristinuskoa teille tapahtuu sellaista:
        https://www.godsonlygospel.com/the-roots-of-pentecostalism-and

        HELLUNTAILAISUUDEN JA KARISMAATTISEN LIIKKEEN JUURET.

        Helluntai- ja karismaattinen liike on hyvin paljon velkaa varhaisille mustille pyhyyskirkoille. Mustan pyhyyden helluntailaisuus, joka muodostui vuosina 1885-1916, "...ei ole kirkkokunta vaan pikemminkin useita kirkkokuntia käsittävä liike, joka tunnustaa uskovansa Pyhän Hengen kasteeseen, johon liittyy useita tunnustekoja, kuten kielilläpuhuminen, ja jonka historialliset juuret käsittävät sekä wesleylais-arminilaisen että Golgatan viimeistellyn työn suuntautumisen, mutta eivät aina rajoitu niihin. Osallistujat uskovat, että Pyhän Hengen kaste on normatiivinen kääntymyksen jälkeinen kokemus, joka on kaikkien kristittyjen saatavilla, jotta heistä tulisi tehokkaampia todistajia, jotka toteuttavat lähetyskäskyä" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77).
        Tämä on vähintäänkin ironista, sillä tämä liike ei koskaan julistanut Jumalan armon evankeliumin todellisia oppeja. Nämä mustat pyhityskirkot olivat kasvualusta, josta syntyi nykyajan helluntai-karismaattinen liike: "Ehkä enemmän kuin mitään muuta 1900-luvun uskonnollista liikettä lännessä monet pitävät mustaa pyhyys-pyhätysliikkeitä erittäin merkittävänä katalysaattorina ja kasvualustana lukuisille kirkkokunnille, myös karismaattiselle uudistukselle, jotka kaikki korostavat Pyhän Hengen keskeistä asemaa. Historiantutkijat olivat kiinnittäneet niin vähän huomiota mustaan pyhyys- helluntailaisuuteen, että luterilainen teologi Dietrich Bonhoeffer kutsui sen osallistujia 'nykyaikaisen kirkkohistorian lapsipuoliksi' vieraillessaan Saksasta Yhdysvalloissa" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77). Liike viittaa loputtomasti Pyhään Henkeen, mutta ei kuitenkaan opeta sitä, mihin Pyhä Henki lähetettiin johdattamaan koko Jumalan kansaa: Totuuteen: "Mutta kun hän, Totuuden Henki, tulee, hän johdattaa teidät kaikkeen totuuteen..." (Joh. 16:13).
        Hyvin harvat julkaisut, olivatpa ne sitten uskonnollisia tai maallisia ja vain niille itselleen tunnetuista syistä, ovat koskaan käsitelleet sitä kummallista yhteyttä, joka vallitsi niiden varhaisten mustien pyhityskirkkojen, joista helluntailaisuus ja karismaattisuus ovat saaneet alkunsa, ja niiden mustien miesten ja naisten voodoo-uskonnon välillä, jotka muodostivat nämä varhaiset kokoontumiset. Voodoo-sana on peräisin länsiafrikkalaisesta sanasta, joka tarkoittaa Jumalaa. Edellä mainittu Dictionary of Pentecostal and Charismatic movements, joka on karismaattisuutta ja helluntailaisuutta kannattava julkaisu, myöntää: "...todisteiden perusteella näyttää siltä, että musta pyhyys- helluntailaisuus jakaa mustien orjien uskonnon perinnön, jonka historialliset juuret ovat syvällä afrikkalaisessa ja afro-karibialaisessa uskonnossa" (s. 77), ja merkittävin afrikkalainen ja afro-karibialainen uskonto on voodoo. Ja tämä on liike, joka synnytti tämän päivän karismaattiset ja helluntailiikkeet!!! Sen lisäksi, että Black Holiness -liike oli täynnä vääriä merkkejä ja valheellisia ihmeitä, se myös edisti John Wesleyn arminiolaisen tien saatanallisesti inspiroimaa evankeliumia, ja sen perustuslaissa oli kaikenlaisia voodoo-uskonnosta siirrettyjä perinteitä ja käytäntöjä.
        Useita vuosia sitten progressiivisessa L.A. Weekly -lehdessä ilmestyi valitettavan vähän tunnettu mutta erittäin merkittävä artikkeli otsikolla "Hear That Long Snake Moan". Michael Venturan keväällä 1987 kirjoittama artikkeli valotti paljon nykyajan helluntai-karismaattisten liikkeiden alkuperää ja syntyperää. Seuraavassa on joitakin erittäin paljastavia otteita tästä artikkelista: "W.E.B. DuBois kuvasi mustien kristillistä uskontoa kolmen elementin kohtaamisena: 'Saarnaaja, musiikki ja vimma'. Sekä mustien että valkoisten fundamentalistien keskuudessa afrikkalainen voodoo on täysin koskemattomana, vain symbolit ovat muuttuneet. Voodoo-seremonian tavoitteena on jumalan haltuunotto. Pyhän Hengen riivaaminen on yhtä lailla "uskonnon muodollinen päämäärä" pyhitys- ja helluntaiseurakunnissa kuin riivaaminen on voodoossa. Paul Oliver kirjoittaa teoksessaan 'Songsters and Saints': Glossolalia eli käsittämättömien tavujen lausuminen, joiden uskottiin olevan Pyhän Hengen kieltä, oli monille todiste siitä, että puhuja oli Pyhän Hengen riivaama... ja tämä oli olennainen osa pyhitysprosessia. Hengen riivaamat ihmiset saattoivat kirkossa 'pudota' transsiin ja saattoivat jopa vaatia, että heitä pidettiin väkisin alhaalla tai kontrolloitiin, kunnes he tulivat tajuihinsa."""


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HELLUNTAILAISUUDEN JA KARISMAATTISEN LIIKKEEN JUURET.

        Helluntai- ja karismaattinen liike on hyvin paljon velkaa varhaisille mustille pyhyyskirkoille. Mustan pyhyyden helluntailaisuus, joka muodostui vuosina 1885-1916, "...ei ole kirkkokunta vaan pikemminkin useita kirkkokuntia käsittävä liike, joka tunnustaa uskovansa Pyhän Hengen kasteeseen, johon liittyy useita tunnustekoja, kuten kielilläpuhuminen, ja jonka historialliset juuret käsittävät sekä wesleylais-arminilaisen että Golgatan viimeistellyn työn suuntautumisen, mutta eivät aina rajoitu niihin. Osallistujat uskovat, että Pyhän Hengen kaste on normatiivinen kääntymyksen jälkeinen kokemus, joka on kaikkien kristittyjen saatavilla, jotta heistä tulisi tehokkaampia todistajia, jotka toteuttavat lähetyskäskyä" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77).
        Tämä on vähintäänkin ironista, sillä tämä liike ei koskaan julistanut Jumalan armon evankeliumin todellisia oppeja. Nämä mustat pyhityskirkot olivat kasvualusta, josta syntyi nykyajan helluntai-karismaattinen liike: "Ehkä enemmän kuin mitään muuta 1900-luvun uskonnollista liikettä lännessä monet pitävät mustaa pyhyys-pyhätysliikkeitä erittäin merkittävänä katalysaattorina ja kasvualustana lukuisille kirkkokunnille, myös karismaattiselle uudistukselle, jotka kaikki korostavat Pyhän Hengen keskeistä asemaa. Historiantutkijat olivat kiinnittäneet niin vähän huomiota mustaan pyhyys- helluntailaisuuteen, että luterilainen teologi Dietrich Bonhoeffer kutsui sen osallistujia 'nykyaikaisen kirkkohistorian lapsipuoliksi' vieraillessaan Saksasta Yhdysvalloissa" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77). Liike viittaa loputtomasti Pyhään Henkeen, mutta ei kuitenkaan opeta sitä, mihin Pyhä Henki lähetettiin johdattamaan koko Jumalan kansaa: Totuuteen: "Mutta kun hän, Totuuden Henki, tulee, hän johdattaa teidät kaikkeen totuuteen..." (Joh. 16:13).
        Hyvin harvat julkaisut, olivatpa ne sitten uskonnollisia tai maallisia ja vain niille itselleen tunnetuista syistä, ovat koskaan käsitelleet sitä kummallista yhteyttä, joka vallitsi niiden varhaisten mustien pyhityskirkkojen, joista helluntailaisuus ja karismaattisuus ovat saaneet alkunsa, ja niiden mustien miesten ja naisten voodoo-uskonnon välillä, jotka muodostivat nämä varhaiset kokoontumiset. Voodoo-sana on peräisin länsiafrikkalaisesta sanasta, joka tarkoittaa Jumalaa. Edellä mainittu Dictionary of Pentecostal and Charismatic movements, joka on karismaattisuutta ja helluntailaisuutta kannattava julkaisu, myöntää: "...todisteiden perusteella näyttää siltä, että musta pyhyys- helluntailaisuus jakaa mustien orjien uskonnon perinnön, jonka historialliset juuret ovat syvällä afrikkalaisessa ja afro-karibialaisessa uskonnossa" (s. 77), ja merkittävin afrikkalainen ja afro-karibialainen uskonto on voodoo. Ja tämä on liike, joka synnytti tämän päivän karismaattiset ja helluntailiikkeet!!! Sen lisäksi, että Black Holiness -liike oli täynnä vääriä merkkejä ja valheellisia ihmeitä, se myös edisti John Wesleyn arminiolaisen tien saatanallisesti inspiroimaa evankeliumia, ja sen perustuslaissa oli kaikenlaisia voodoo-uskonnosta siirrettyjä perinteitä ja käytäntöjä.
        Useita vuosia sitten progressiivisessa L.A. Weekly -lehdessä ilmestyi valitettavan vähän tunnettu mutta erittäin merkittävä artikkeli otsikolla "Hear That Long Snake Moan". Michael Venturan keväällä 1987 kirjoittama artikkeli valotti paljon nykyajan helluntai-karismaattisten liikkeiden alkuperää ja syntyperää. Seuraavassa on joitakin erittäin paljastavia otteita tästä artikkelista: "W.E.B. DuBois kuvasi mustien kristillistä uskontoa kolmen elementin kohtaamisena: 'Saarnaaja, musiikki ja vimma'. Sekä mustien että valkoisten fundamentalistien keskuudessa afrikkalainen voodoo on täysin koskemattomana, vain symbolit ovat muuttuneet. Voodoo-seremonian tavoitteena on jumalan haltuunotto. Pyhän Hengen riivaaminen on yhtä lailla "uskonnon muodollinen päämäärä" pyhitys- ja helluntaiseurakunnissa kuin riivaaminen on voodoossa. Paul Oliver kirjoittaa teoksessaan 'Songsters and Saints': Glossolalia eli käsittämättömien tavujen lausuminen, joiden uskottiin olevan Pyhän Hengen kieltä, oli monille todiste siitä, että puhuja oli Pyhän Hengen riivaama... ja tämä oli olennainen osa pyhitysprosessia. Hengen riivaamat ihmiset saattoivat kirkossa 'pudota' transsiin ja saattoivat jopa vaatia, että heitä pidettiin väkisin alhaalla tai kontrolloitiin, kunnes he tulivat tajuihinsa."""

        Ventura lisää, että eräs Metraux-niminen mies "...havaitsi myös tämän suhteen ja sanoi, että "helluntaisaarnaaja, joka kuvaili tuntemuksiaan, kun 'henki oli hänen yllään', luetteli minulle täsmälleen samat oireet kuin ne, joita kuulin niiden ihmisten suusta, jotka olivat joutuneet 'loa'n (jumalten) riivaamiksi...Kieltämättä ekstaasi, joka puhkeaa tiettyjen protestanttisten lahkojen seremonioiden aikana Yhdysvaltojen eteläosissa, heijastaa, jos ei riittien, niin ainakin uskonnollisen käyttäytymisen säilymistä" (s.43). ). Amerikkaan 1800-luvulla kuljetetut mustat orjat pitivät voodoo-tavat ja -perinteet hyvin elinvoimaisina. He rummuttivat usein voodoo-rytmejä puuvillapelloilla ja lauloivat. Kun orjanomistajat huomasivat, mitä he tekivät, he kielsivät rummutuksen. Sen sijaan voodoota harrastavat mustat orjat ryhtyivät koputtelemaan voodoo-rytmiä jalkojensa avulla, mikä tunnetaan nykyään steppitanssina. Tätä saatanallista, iskelmäpainotteista musiikkia jatketaan nykyään karismaattisissa seurakunnissa käyttämällä rock 'n' rollia, musiikkityyliä, jolla on kiistattomia yhteyksiä voodooon, kuten jotkut maailman johtavista maallisista muusikoista todistavat.
        Yksi rock'n'rollin isoisistä, Little Richard, sanoi näin: "Rock 'n' Rollista - ja minulle on vuosien varrella liitetty monia lauseita - on tämä: Uskon, että tällainen musiikki on demonista. ... Monet nykypäivän musiikin rytmeistä ovat peräisin voodoosta, voodoo-rummuista. Jos tutkii musiikkia rytmeissä, kuten minä olen tehnyt, huomaa, että se on totta... Se on tarttuvaa." (Little Richard, siteerannut Charles White, The Life and Times of Little Richard, s. 197). Juuri tästä voodoo-orjien uskonnosta kehittyi "...'mustien jumalanpalvelustyyli' jäsentymättömällä tavalla....Se oli orjan sopeutuminen kristinuskoon ilman, että hän luopui täysin alkuperäisestä uskonnollisesta jumalanpalvelustyylistään, joka myöhemmin osoittautui merkittäväksi vaikutukseltaan mustien uskonnolliseen elämäntapaan" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77).
        Michael Ventura esittää lisähuomautuksen voodoo-seremonioiden ja varhaisen mustan pyhyyden ja helluntain kokoontumisten aikana tapahtuneiden ilmentymien ja tapahtumien häiritsevistä yhtäläisyyksistä: "Villi puhe, mukaan lukien kielillä puhuminen, johon Haitilla viitataan toisinaan nimellä 'puhuminen Afrikan kanssa'; riivauksen arvaamattomuus, miten musiikin kiihottamana vimma voi iskeä ihmisiin, jotka eivät sitä halua eivätkä usko siihen (tämä on yleistä karismaattisissa kokouksissa, erityisesti Toronton siunauskokouksissa, jotka alkoivat vuonna 1994, jossa monet, jotka epäilivät ja epäilivät noissa kokouksissa esiintyneiden ilmiöiden todenperäisyyttä, löysivät itsensä yhtäkkiä pyörimästä lattialla hysteerisessä ja hallitsemattomassa naurussa), kaikki nämä keskeiset voodoo-ilmiöt löytyvät useimmista mustista ja valkoisista fundamentalistisista kirkoista (sanomattakin on selvää, että kirjoittaja viittaa tässä yhteydessä noihin helluntailaisiin ja karismaattisiin fundamentalistisiin kirkkoihin). Maya Deren kertoo ensin vastustaneensa ja sitten joutuneensa jumalan valtaamaksi erään seremonian aikana, jota hän oli seuraamassa..." (s. 43).
        On mielenkiintoista huomata, että jotkut ihmiset, jotka ovat olleet läsnä niiden kanssa, jotka kokeilivat huumeita, kuten LSD:tä, mutta jotka eivät olleet itse käyttäneet sitä, ovat kertoneet, että yhtäkkiä ja ilman varoitusta hekin alkoivat kokea sen huumeen vaikutuksia, jota muut olivat käyttäneet, mutta josta he olivat kieltäytyneet, mikä osoitti, että kyseessä oli hengellinen kokemus. Samasta ilmiöstä ovat kertoneet monet, jotka ovat osallistuneet karismaattisiin kokouksiin pelkkinä tarkkailijoina. Yhtäkkiä hekin kokivat olevansa "hengessä teurastettuja" tai puhuvansa "kielillä", eivätkä kyenneet hallitsemaan suutaan (erään naisen suuhun oli tungettava pyyhe, jotta hänen "kielipuheensa" loppuisi!), tai he kierivät lattialla hysteerisessä naurussa, ja jotkut jopa yrittivät riisua vaatteensa. Hengellinen kokemus on tapahtumassa, mutta kaiken takana oleva henki EI ole Jumalan Pyhä Henki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ventura lisää, että eräs Metraux-niminen mies "...havaitsi myös tämän suhteen ja sanoi, että "helluntaisaarnaaja, joka kuvaili tuntemuksiaan, kun 'henki oli hänen yllään', luetteli minulle täsmälleen samat oireet kuin ne, joita kuulin niiden ihmisten suusta, jotka olivat joutuneet 'loa'n (jumalten) riivaamiksi...Kieltämättä ekstaasi, joka puhkeaa tiettyjen protestanttisten lahkojen seremonioiden aikana Yhdysvaltojen eteläosissa, heijastaa, jos ei riittien, niin ainakin uskonnollisen käyttäytymisen säilymistä" (s.43). ). Amerikkaan 1800-luvulla kuljetetut mustat orjat pitivät voodoo-tavat ja -perinteet hyvin elinvoimaisina. He rummuttivat usein voodoo-rytmejä puuvillapelloilla ja lauloivat. Kun orjanomistajat huomasivat, mitä he tekivät, he kielsivät rummutuksen. Sen sijaan voodoota harrastavat mustat orjat ryhtyivät koputtelemaan voodoo-rytmiä jalkojensa avulla, mikä tunnetaan nykyään steppitanssina. Tätä saatanallista, iskelmäpainotteista musiikkia jatketaan nykyään karismaattisissa seurakunnissa käyttämällä rock 'n' rollia, musiikkityyliä, jolla on kiistattomia yhteyksiä voodooon, kuten jotkut maailman johtavista maallisista muusikoista todistavat.
        Yksi rock'n'rollin isoisistä, Little Richard, sanoi näin: "Rock 'n' Rollista - ja minulle on vuosien varrella liitetty monia lauseita - on tämä: Uskon, että tällainen musiikki on demonista. ... Monet nykypäivän musiikin rytmeistä ovat peräisin voodoosta, voodoo-rummuista. Jos tutkii musiikkia rytmeissä, kuten minä olen tehnyt, huomaa, että se on totta... Se on tarttuvaa." (Little Richard, siteerannut Charles White, The Life and Times of Little Richard, s. 197). Juuri tästä voodoo-orjien uskonnosta kehittyi "...'mustien jumalanpalvelustyyli' jäsentymättömällä tavalla....Se oli orjan sopeutuminen kristinuskoon ilman, että hän luopui täysin alkuperäisestä uskonnollisesta jumalanpalvelustyylistään, joka myöhemmin osoittautui merkittäväksi vaikutukseltaan mustien uskonnolliseen elämäntapaan" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77).
        Michael Ventura esittää lisähuomautuksen voodoo-seremonioiden ja varhaisen mustan pyhyyden ja helluntain kokoontumisten aikana tapahtuneiden ilmentymien ja tapahtumien häiritsevistä yhtäläisyyksistä: "Villi puhe, mukaan lukien kielillä puhuminen, johon Haitilla viitataan toisinaan nimellä 'puhuminen Afrikan kanssa'; riivauksen arvaamattomuus, miten musiikin kiihottamana vimma voi iskeä ihmisiin, jotka eivät sitä halua eivätkä usko siihen (tämä on yleistä karismaattisissa kokouksissa, erityisesti Toronton siunauskokouksissa, jotka alkoivat vuonna 1994, jossa monet, jotka epäilivät ja epäilivät noissa kokouksissa esiintyneiden ilmiöiden todenperäisyyttä, löysivät itsensä yhtäkkiä pyörimästä lattialla hysteerisessä ja hallitsemattomassa naurussa), kaikki nämä keskeiset voodoo-ilmiöt löytyvät useimmista mustista ja valkoisista fundamentalistisista kirkoista (sanomattakin on selvää, että kirjoittaja viittaa tässä yhteydessä noihin helluntailaisiin ja karismaattisiin fundamentalistisiin kirkkoihin). Maya Deren kertoo ensin vastustaneensa ja sitten joutuneensa jumalan valtaamaksi erään seremonian aikana, jota hän oli seuraamassa..." (s. 43).
        On mielenkiintoista huomata, että jotkut ihmiset, jotka ovat olleet läsnä niiden kanssa, jotka kokeilivat huumeita, kuten LSD:tä, mutta jotka eivät olleet itse käyttäneet sitä, ovat kertoneet, että yhtäkkiä ja ilman varoitusta hekin alkoivat kokea sen huumeen vaikutuksia, jota muut olivat käyttäneet, mutta josta he olivat kieltäytyneet, mikä osoitti, että kyseessä oli hengellinen kokemus. Samasta ilmiöstä ovat kertoneet monet, jotka ovat osallistuneet karismaattisiin kokouksiin pelkkinä tarkkailijoina. Yhtäkkiä hekin kokivat olevansa "hengessä teurastettuja" tai puhuvansa "kielillä", eivätkä kyenneet hallitsemaan suutaan (erään naisen suuhun oli tungettava pyyhe, jotta hänen "kielipuheensa" loppuisi!), tai he kierivät lattialla hysteerisessä naurussa, ja jotkut jopa yrittivät riisua vaatteensa. Hengellinen kokemus on tapahtumassa, mutta kaiken takana oleva henki EI ole Jumalan Pyhä Henki.

        Tammikuun 1. päivänä 1901 ilmestyi paikalle Agnes Ozman -niminen nainen, joka opiskeli Kansasin Topekassa sijaitsevassa Bethel Bible Collegessa, jonka perusti helluntailaisuuden kanssaperustaja Charles F. Parham ja joka väitti saaneensa kielilläpuhumisen lahjan, aivan kuten se annettiin helluntaipäivänä. Tästä seurasi se, mikä myöhemmin tuli tunnetuksi nimellä Azusa St. kokoukset, jotka alkoivat vuonna 1907 ja joihin osallistui ihmisiä kaikkialta maailmasta, aivan kuten 1990-luvun surullisenkuuluisat "Toronton siunauskokoukset", joihin ihmiset hölmösti parveilivat. Vielä nykyäänkin monet, ellei useimmat karismaatikot uskovat, että Azusa St:n kokoussarja, jota pidettiin kolme kertaa päivässä, seitsemänä päivänä viikossa ja joka jatkui vuosia, oli toinen helluntai, mutta kuten seuraavat lainaukset helluntailaisuuden perustajilta ja muilta silminnäkijöiltä osoittavat, nämä kunnioitetut kokoukset olivat kaukana jumalallisista ja raamatullisen järjestyksen tai ennakkotapauksen mukaisista. Seuraavassa on silminnäkijän kertomus siitä, mitä Azusa St.:ssä tapahtui eräänä iltana: "Kun vierailin Azusa St. Missionissa, ensimmäinen henkilö, joka kiinnitti huomioni, oli nainen, jolla oli päällään ohut, valkoinen silkkivyötärö ja joka seisoi täristen päästä päähän..
        Hänen edessään oli useita tuolirivistöjä, jotka olivat täynnä etsijöitä. Värillinen johtaja Seymour saarnasi, mutta en voinut irrottaa katsettani naisesta, joka jatkoi tärinää, kunnes hänen edessään oleva mies liukui alas tuoliltaan ja tuli tajuttomaksi. Silloin kadotin naisen silmistäni. Näkyyn kaatunut mies oli kalpea ja laiha ja suuren hermopaineen alaisena, ja hän jatkoi samassa asennossa lattialla, kunnes joukko etsijöitä oli kerääntynyt alttarin ympärille. Sitten hän nousi ylös, horjahti heidän luokseen ja alkoi ravistella kättään heidän kasvojensa edessä ja heilutella käsiään heidän päänsä yllä ja valittaa. Hän oli ilmeisesti yhä puoliksi tajuttomassa tilassa. Sitten hän pani kätensä naisten päiden päälle ja alkoi ravistella heidän hiuksiaan. Jotkut heistä menettivät itsehillintänsä ja joutuivat hypnoottisen loitsun alle. Hän hieroi erään miehen leukaa, kunnes uhri kaatui lattialle ja makasi siellä puoli tuntia, sitten hän alkoi yhtäkkiä höpöttää. Ne, jotka olivat saaneet 'helluntaipäivänsä', huusivat: 'Hänellä on kaste, hänellä on kaste!'". Haastan kenet tahansa löytämään raamatullisen ennakkotapauksen, joka olisi ollut Pyhän Hengen innoittama, eikä demonien innoittaman hulluuden osoitus! Vain eksyneet, naiivit, herkkäuskoiset ja tietämättömät, joita he ovat, voisivat mahdollisesti pettää itsensä tällaisella hulluudella luulemaan, että he olivat Jumalan Pyhän Hengen läsnäolossa ja vaikutuksen alaisina.
        Silminnäkijän kertomus jatkuu: "Nuori värillinen nainen, joka yritti parhaansa mukaan ymmärtää siansaksaa, kävi läpi kaikenlaisia vääristymiä yrittäessään saada kielensä toimimaan. Samalla kun alttarille pyrkijöiden keskuudessa tehtiin työtä, eräs värillinen nainen oli kädet valkoisen miehen kaulan ympärillä rukoillen hänen puolestaan. Eräs varttuneempi mies hyppäsi ylös tuolistaan ja alkoi änkyttää. Hän ei lausunut yhtään selvää tavua, mutta niin nopeasti kuin kieli sujui, hän sanoi: "tut-tut-tut-tut-tut-tut". Tämä oli todiste siitä, että hän oli saanut 'kasteensa'. Nainen, jolla oli silkkivyötärö päällä, ilmestyi jälleen, tällä kertaa hän lauloi kaukaista sävelmää, joka kuulosti hyvin epäluonnolliselta ja vastenmieliseltä....Kun alttarikutsu kuului, eräs nainen käveli eteen ja suuteli miestä... Sukupuolten väliset suudelmat ovat tavallisia kielikokouksissa." ('Demonit ja kielet', s. 71-73, A. White).
        Eräs toinen todistaja näissä kokouksissa, joissa vallitsi epäjärjestys ja sekasorto, kertoi seuraavaa: "Koko kieliliikkeen historian ajan lähetystyöntekijämme ovat olleet Los


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tammikuun 1. päivänä 1901 ilmestyi paikalle Agnes Ozman -niminen nainen, joka opiskeli Kansasin Topekassa sijaitsevassa Bethel Bible Collegessa, jonka perusti helluntailaisuuden kanssaperustaja Charles F. Parham ja joka väitti saaneensa kielilläpuhumisen lahjan, aivan kuten se annettiin helluntaipäivänä. Tästä seurasi se, mikä myöhemmin tuli tunnetuksi nimellä Azusa St. kokoukset, jotka alkoivat vuonna 1907 ja joihin osallistui ihmisiä kaikkialta maailmasta, aivan kuten 1990-luvun surullisenkuuluisat "Toronton siunauskokoukset", joihin ihmiset hölmösti parveilivat. Vielä nykyäänkin monet, ellei useimmat karismaatikot uskovat, että Azusa St:n kokoussarja, jota pidettiin kolme kertaa päivässä, seitsemänä päivänä viikossa ja joka jatkui vuosia, oli toinen helluntai, mutta kuten seuraavat lainaukset helluntailaisuuden perustajilta ja muilta silminnäkijöiltä osoittavat, nämä kunnioitetut kokoukset olivat kaukana jumalallisista ja raamatullisen järjestyksen tai ennakkotapauksen mukaisista. Seuraavassa on silminnäkijän kertomus siitä, mitä Azusa St.:ssä tapahtui eräänä iltana: "Kun vierailin Azusa St. Missionissa, ensimmäinen henkilö, joka kiinnitti huomioni, oli nainen, jolla oli päällään ohut, valkoinen silkkivyötärö ja joka seisoi täristen päästä päähän..
        Hänen edessään oli useita tuolirivistöjä, jotka olivat täynnä etsijöitä. Värillinen johtaja Seymour saarnasi, mutta en voinut irrottaa katsettani naisesta, joka jatkoi tärinää, kunnes hänen edessään oleva mies liukui alas tuoliltaan ja tuli tajuttomaksi. Silloin kadotin naisen silmistäni. Näkyyn kaatunut mies oli kalpea ja laiha ja suuren hermopaineen alaisena, ja hän jatkoi samassa asennossa lattialla, kunnes joukko etsijöitä oli kerääntynyt alttarin ympärille. Sitten hän nousi ylös, horjahti heidän luokseen ja alkoi ravistella kättään heidän kasvojensa edessä ja heilutella käsiään heidän päänsä yllä ja valittaa. Hän oli ilmeisesti yhä puoliksi tajuttomassa tilassa. Sitten hän pani kätensä naisten päiden päälle ja alkoi ravistella heidän hiuksiaan. Jotkut heistä menettivät itsehillintänsä ja joutuivat hypnoottisen loitsun alle. Hän hieroi erään miehen leukaa, kunnes uhri kaatui lattialle ja makasi siellä puoli tuntia, sitten hän alkoi yhtäkkiä höpöttää. Ne, jotka olivat saaneet 'helluntaipäivänsä', huusivat: 'Hänellä on kaste, hänellä on kaste!'". Haastan kenet tahansa löytämään raamatullisen ennakkotapauksen, joka olisi ollut Pyhän Hengen innoittama, eikä demonien innoittaman hulluuden osoitus! Vain eksyneet, naiivit, herkkäuskoiset ja tietämättömät, joita he ovat, voisivat mahdollisesti pettää itsensä tällaisella hulluudella luulemaan, että he olivat Jumalan Pyhän Hengen läsnäolossa ja vaikutuksen alaisina.
        Silminnäkijän kertomus jatkuu: "Nuori värillinen nainen, joka yritti parhaansa mukaan ymmärtää siansaksaa, kävi läpi kaikenlaisia vääristymiä yrittäessään saada kielensä toimimaan. Samalla kun alttarille pyrkijöiden keskuudessa tehtiin työtä, eräs värillinen nainen oli kädet valkoisen miehen kaulan ympärillä rukoillen hänen puolestaan. Eräs varttuneempi mies hyppäsi ylös tuolistaan ja alkoi änkyttää. Hän ei lausunut yhtään selvää tavua, mutta niin nopeasti kuin kieli sujui, hän sanoi: "tut-tut-tut-tut-tut-tut". Tämä oli todiste siitä, että hän oli saanut 'kasteensa'. Nainen, jolla oli silkkivyötärö päällä, ilmestyi jälleen, tällä kertaa hän lauloi kaukaista sävelmää, joka kuulosti hyvin epäluonnolliselta ja vastenmieliseltä....Kun alttarikutsu kuului, eräs nainen käveli eteen ja suuteli miestä... Sukupuolten väliset suudelmat ovat tavallisia kielikokouksissa." ('Demonit ja kielet', s. 71-73, A. White).
        Eräs toinen todistaja näissä kokouksissa, joissa vallitsi epäjärjestys ja sekasorto, kertoi seuraavaa: "Koko kieliliikkeen historian ajan lähetystyöntekijämme ovat olleet Los

        "Lehdistö kuvaili Azusaa tyypillisesti 'värilliseksi' seurakunnaksi, joka kokoontui 'ränsistyneessä hökkelissä' ja teki yön 'kammottavaksi' 'palvojien ulvomalla'...". (p.36). Seymourin toinen perustaja Charles Parham totesi seuraavaa: "Koskaan ei Jumalan palvelijoita ole ympäröity enemmän harhaanjohtavilla väärennöksillä todellisesta jumalallisesta kokemuksesta kuin tänä päivänä ja aikana... Taikurin työ on niin lähes täydellistä, että usein on todellakin vaikea erottaa oikeaa ja väärää... Olen nähnyt suuria vaaroja työssä täällä Los Angelesissa, ja osoittaessani niitä en viittaa yksittäisiin henkilöihin vaan itse työhön kokonaisuutena, jotta me kaikki voisimme nähdä virheellisen toimintatapamme ja palata takaisin Jumalan luokse." ('The Life Of Charles Parham', s. 166-167).
        Ja tämän sanovat niiden tapahtumien JOHTAJAT, joita nykyään pidetään yhtä suuressa arvossa niiden toimesta, jotka ovat ylläpitäneet tällaisia jumalattomia tapahtumia, kuin niitä pyhiä, Jumalan määräämiä tapahtumia, jotka tapahtuivat helluntaina. Nyt on yksi asia kohauttaa olkapäitään helluntailiikkeen tai karismaattisen liikkeen paljastajien kritiikistä, mutta jättää huomiotta tai päättää olla tietämätön helluntailaisuuden perustaneiden johtajien varoituksista ja päättää jatkaa perinteitä ja käytäntöjä, jotka nämä johtajat itse tuomitsivat, on hillitöntä typeryyttä!

        Yksi, ellei jopa kaikkein huolestuttavimmista, näkökohdista näissä Azusa St:n kokouksissa, joita monet nykyään tietämättään ja jumalanpilkallisesti pitävät Raamatussa kirjattujen helluntaipäivän tapahtumien kaltaisina, voidaan nähdä seuraavissa kertomuksissa: "...Los Angelesin lukuisista okkulttisista yhdistyksistä tulleet spiritistit ja meediot alkoivat osallistua ja antaa jumalanpalvelukseen oman panoksensa istuntoihin ja transseihin. Seymour, jota nämä tapahtumat häiritsivät, kirjoitti Parhamille (hengelliselle isälleen) neuvoja siitä, miten käsitellä 'henkiä', ja pyysi häntä tulemaan Los Angelesiin ja ottamaan herätyksen valvonnan hoitaakseen." ("The Holiness Pentecostal Movement in the United States", s. 110). "
        "W.J. Seymour kirjoitti edelleen kiireellisiä kirjeitä, joissa hän pyysi apua, sillä kokouksissa oli tapahtunut spiritistisiä ilmenemismuotoja, hypnoottisia voimia ja lihallisia vääristymiä, jotka tunnettiin värillisten leirikokouksissa etelässä." ("The Life Of Charles Parham", s. 156). Kuulostaako mikään tästä edes etäisesti kuvaukselta Raamatun tosi kristittyjen kokouksista? Ei tietenkään! Toisin kuin Azusa St. kokoukset, jotka eivät ainoastaan houkutelleet spiritistejä, meedioita ja muita vastaavia, vaan näimme heidän todella osallistuvan aktiivisesti ja ei vähäpätöisesti kokouksiin, näemme, että Jumalan ainoan ja ainoan Pyhän Hengen vuodatus helluntaina johti seuraavaan, kuten meille on kirjattu Apostolien teoissa 5:12,13: "Ja apostolien käsien kautta tehtiin kansan keskuudessa monia tunnustekoja ja ihmeitä; (ja he olivat kaikki yksimielisesti Salomon kuistilla. Muista ei kukaan uskaltanut liittyä heihin, vaan kansa ylisti heitä."" Yksikään meedio tai noita ei uskaltanut lähestyä Pyhää Henkeä, joka asui apostoleissa, jotka tekivät aitoja ihmeitä Pyhän Hengen voimalla. Sen sijaan, että Azusa-kadun kokoukset olisivat olleet paikka, jota olisi pitänyt välttää, ne olivat todellisuudessa mekka niin spiritisteille, noidille kuin meedioillekin! Pelkästään se, että nämä tosiasiat ovat vähän tunnettuja ja harvoin raportoituja, ei muuta sitä tosiasiaa, että ne kaikki ovat dokumentoituja ja todennettavissa olevia, historiallisia FAKTIA!!!
        Azusa Streetin perustajan Charles F. Parhamin viimeisten kommenttien pitäisi kaikua jokaisen karismaattisen mielissä, kun he alkavat nähdä ja hyväksyä sen korruptoituneen perustan, johon heidän liikkeensä perustuu: "Sallikaa minun puhua suoraan työstä, sellaisena kuin olen sen täällä havainnut. Löysin hypnoottisia vaikutteita, tuttujen henkien vaikutteita, spiritualistisia vaikutteita, mesmerisiä vaikutteita ja kaikenlaisia loitsuja ja kouristuksia, transsiin joutumista jne. Kaikki nämä asiat ovat vieraita ja tuntemattomia liikkeessä (Apostolisen uskon liikkeessä) Los Angelesin ulkopuolella, paitsi niissä paikoissa, joissa tästä kaupungista lähetetyt työntekijät ovat käyneet." ('The Life Of Charles Parham', s. 168). Parham lisäsi: "Saarnattuani kaksi tai kolme kertaa minulle ilmoitettiin kahdelta vanhimmalta, joista toinen oli hypnotisoija (olin nähnyt hänen panevan kätensä moniin, jotka tulivat lörpöttelemään, höpöttelemään ja puhumaan mitään kieltä), että minua ei haluta tähän paikkaan" ('The Life Of Charles Parham', s. 163). Epäilen, onko karismaattisia ylipäätään kovinkaan paljon, jotka ovat tietoisia kiistoista ja hyvin epäkristillisistä tapahtumista, joista vähäisimpänä ei ollut Jumalan evankeliumin saarnaamisen puuttuminen, mikä leimasi surullisenkuuluisat Azusa St. kokoukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Lehdistö kuvaili Azusaa tyypillisesti 'värilliseksi' seurakunnaksi, joka kokoontui 'ränsistyneessä hökkelissä' ja teki yön 'kammottavaksi' 'palvojien ulvomalla'...". (p.36). Seymourin toinen perustaja Charles Parham totesi seuraavaa: "Koskaan ei Jumalan palvelijoita ole ympäröity enemmän harhaanjohtavilla väärennöksillä todellisesta jumalallisesta kokemuksesta kuin tänä päivänä ja aikana... Taikurin työ on niin lähes täydellistä, että usein on todellakin vaikea erottaa oikeaa ja väärää... Olen nähnyt suuria vaaroja työssä täällä Los Angelesissa, ja osoittaessani niitä en viittaa yksittäisiin henkilöihin vaan itse työhön kokonaisuutena, jotta me kaikki voisimme nähdä virheellisen toimintatapamme ja palata takaisin Jumalan luokse." ('The Life Of Charles Parham', s. 166-167).
        Ja tämän sanovat niiden tapahtumien JOHTAJAT, joita nykyään pidetään yhtä suuressa arvossa niiden toimesta, jotka ovat ylläpitäneet tällaisia jumalattomia tapahtumia, kuin niitä pyhiä, Jumalan määräämiä tapahtumia, jotka tapahtuivat helluntaina. Nyt on yksi asia kohauttaa olkapäitään helluntailiikkeen tai karismaattisen liikkeen paljastajien kritiikistä, mutta jättää huomiotta tai päättää olla tietämätön helluntailaisuuden perustaneiden johtajien varoituksista ja päättää jatkaa perinteitä ja käytäntöjä, jotka nämä johtajat itse tuomitsivat, on hillitöntä typeryyttä!

        Yksi, ellei jopa kaikkein huolestuttavimmista, näkökohdista näissä Azusa St:n kokouksissa, joita monet nykyään tietämättään ja jumalanpilkallisesti pitävät Raamatussa kirjattujen helluntaipäivän tapahtumien kaltaisina, voidaan nähdä seuraavissa kertomuksissa: "...Los Angelesin lukuisista okkulttisista yhdistyksistä tulleet spiritistit ja meediot alkoivat osallistua ja antaa jumalanpalvelukseen oman panoksensa istuntoihin ja transseihin. Seymour, jota nämä tapahtumat häiritsivät, kirjoitti Parhamille (hengelliselle isälleen) neuvoja siitä, miten käsitellä 'henkiä', ja pyysi häntä tulemaan Los Angelesiin ja ottamaan herätyksen valvonnan hoitaakseen." ("The Holiness Pentecostal Movement in the United States", s. 110). "
        "W.J. Seymour kirjoitti edelleen kiireellisiä kirjeitä, joissa hän pyysi apua, sillä kokouksissa oli tapahtunut spiritistisiä ilmenemismuotoja, hypnoottisia voimia ja lihallisia vääristymiä, jotka tunnettiin värillisten leirikokouksissa etelässä." ("The Life Of Charles Parham", s. 156). Kuulostaako mikään tästä edes etäisesti kuvaukselta Raamatun tosi kristittyjen kokouksista? Ei tietenkään! Toisin kuin Azusa St. kokoukset, jotka eivät ainoastaan houkutelleet spiritistejä, meedioita ja muita vastaavia, vaan näimme heidän todella osallistuvan aktiivisesti ja ei vähäpätöisesti kokouksiin, näemme, että Jumalan ainoan ja ainoan Pyhän Hengen vuodatus helluntaina johti seuraavaan, kuten meille on kirjattu Apostolien teoissa 5:12,13: "Ja apostolien käsien kautta tehtiin kansan keskuudessa monia tunnustekoja ja ihmeitä; (ja he olivat kaikki yksimielisesti Salomon kuistilla. Muista ei kukaan uskaltanut liittyä heihin, vaan kansa ylisti heitä."" Yksikään meedio tai noita ei uskaltanut lähestyä Pyhää Henkeä, joka asui apostoleissa, jotka tekivät aitoja ihmeitä Pyhän Hengen voimalla. Sen sijaan, että Azusa-kadun kokoukset olisivat olleet paikka, jota olisi pitänyt välttää, ne olivat todellisuudessa mekka niin spiritisteille, noidille kuin meedioillekin! Pelkästään se, että nämä tosiasiat ovat vähän tunnettuja ja harvoin raportoituja, ei muuta sitä tosiasiaa, että ne kaikki ovat dokumentoituja ja todennettavissa olevia, historiallisia FAKTIA!!!
        Azusa Streetin perustajan Charles F. Parhamin viimeisten kommenttien pitäisi kaikua jokaisen karismaattisen mielissä, kun he alkavat nähdä ja hyväksyä sen korruptoituneen perustan, johon heidän liikkeensä perustuu: "Sallikaa minun puhua suoraan työstä, sellaisena kuin olen sen täällä havainnut. Löysin hypnoottisia vaikutteita, tuttujen henkien vaikutteita, spiritualistisia vaikutteita, mesmerisiä vaikutteita ja kaikenlaisia loitsuja ja kouristuksia, transsiin joutumista jne. Kaikki nämä asiat ovat vieraita ja tuntemattomia liikkeessä (Apostolisen uskon liikkeessä) Los Angelesin ulkopuolella, paitsi niissä paikoissa, joissa tästä kaupungista lähetetyt työntekijät ovat käyneet." ('The Life Of Charles Parham', s. 168). Parham lisäsi: "Saarnattuani kaksi tai kolme kertaa minulle ilmoitettiin kahdelta vanhimmalta, joista toinen oli hypnotisoija (olin nähnyt hänen panevan kätensä moniin, jotka tulivat lörpöttelemään, höpöttelemään ja puhumaan mitään kieltä), että minua ei haluta tähän paikkaan" ('The Life Of Charles Parham', s. 163). Epäilen, onko karismaattisia ylipäätään kovinkaan paljon, jotka ovat tietoisia kiistoista ja hyvin epäkristillisistä tapahtumista, joista vähäisimpänä ei ollut Jumalan evankeliumin saarnaamisen puuttuminen, mikä leimasi surullisenkuuluisat Azusa St. kokoukset.

        Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements kertoo meille, että: "Azusa St. herätys oli vain vahvistus ilmiölle, joka oli jo alkanut mustien pyhyys- helluntailaisten keskuudessa" (s. 80).
        "Monet entiset karismaatikot, mukaan lukien pastorit, ovat luopuneet siitä, mitä he olivat aluksi pitäneet Pyhän Hengen todellisina lahjoina. Harvoin tiedostetaan, että on monia entisiä karismaatikkoja ja helluntailaisia, jotka ovat arvioineet koko kysymyksen uudelleen Raamatun, kokemuksen ja historian kannalta ja kääntäneet selkänsä väitteille raamatullisten lahjojen nykyaikaisesta heräämisestä. Eräs entinen helluntaipastori G.E. Gardner, joka toimi 25 vuotta helluntailaisena, julisti: "Olen kuullut satoja kielisanomia ja tulkintoja. Yksikään ei ole koskaan lisännyt mitään arvokasta kokoukseen" ("Korintin katastrofi", s. 53). Gardner lisää, että näiden nykyaikaisten karismaattisten kokemusten tavoittelu "ei ole koskaan vaaratonta" ("The Corinthian Catastrophe", s. 55).
        Yksi koskettavimmista todistuksista tässä suhteessa tulee mieheltä, joka vietti yli 20 vuotta Apostolisen uskon lähetyksen, Täyden evankeliumin kirkon ja Jumalan seurakuntien helluntai-ilmapiirissä osallistuen eri johtajien suuriin kampanjoihin ja auttaen heitä niissä. Hän kirjoitti: "Laskin kädet sairaiden päälle. Minä nuhtelin kuolemaa. Profetoin. Puhuin kielillä. Minä tulkitsin. Sanoisin nyt kaikessa vilpittömyydessäni, etten nähnyt enkä kokenut mitään sellaista, mikä saisi minut uskomaan, että helluntailaisuus tarjoaa MITÄÄN Uuden testamentin kirkon kokemuksen kaltaista." ('Reformation Today', loka-marraskuu 1973, K. Haarnhof, s. 20). Edellä siteerattu helluntaipappi myöntää, että karismaattisissa ja helluntailiikkeissä on monia vilpittömiä ihmisiä, mutta hänen johtopäätöksensä ja hänen paljastuksensa "virheellisestä opillisesta perustasta, manipuloivasta indoktrinaatiosta" ja "latautuneesta ilmapiiristä" ovat edelleen vakaita. Vilpittömyys ei voi koskaan olla todiste, joka osoittaa, että se, mitä joku kiihkeästi ajaa, on Jumalasta. Eikä kiivaus ilman oikeaa tietoa voi koskaan olla oikeasta Jumalasta tai johtaa oikeaan Jumalaan (ks. Room. 10:1-4). Kukaan ei pelastu pelkän kiihkon tai pelkän vilpittömyyden vuoksi, vaan vain jos hänelle on annettu lahjaksi Jumalan mahtavassa evankeliumissaan ilmoittama totuudenrakkaus (2. Tess. 2:9-14).Kuten tarkkanäköinen uskova, jossa Jumalan Totuuden Sana ja Totuuden Henki asuvat, voi selvästi ja välittömästi havaita, nämä Azusa St. kokoukset, jotka käynnistivät nykyajan karismanian ensimmäisen aallon maailmassa, olivat kaukana Jumalan määräämistä kokouksista. Kokoukset olivat selvästi saatanallinen väärennös niistä ihmeellisistä tapahtumista, jotka tapahtuivat kristillisen kirkon ainoana syntymäpäivänä: Helluntaipäivänä, kuten Apostolien teoissa kuvataan. Azusa St. kokoukset eivät olleet ainoastaan saatanallisen toiminnan pesä, joka johti jumalattomiin kokemuksiin ja hengelliseen vapaamielisyyteen, vaan mikä tärkeintä, nämä kokemukset, joita miljoonat ihmiset etsivät vielä tänäkin päivänä, antoivat myös uskottavuutta väärille evankeliumeille ja niiden hyväksymiselle niiden petettyjen vastaanottajien mielissä ja sydämissä. Jumalan evankeliumia ei koskaan saarnattu Azusa-kadulla, eikä Pyhä Henki siksi koskaan tehnyt siellä mitään työtä. Sillä miksi Totuuden Henki antaisi merkkejä ja ihmeitä siellä, missä ei saarnattu Jumalan oikeaa ja ainoaa evankeliumia. Kuitenkin tosiasiat ja pyhät kirjoitukset heitettiin taivaan tuuliin, kun tästä ruman näköisestä ja pyhien kirjoitusten vastaisesta sotkusta helluntailiike kasvoi ja kasvoi, ja myöhemmin,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements kertoo meille, että: "Azusa St. herätys oli vain vahvistus ilmiölle, joka oli jo alkanut mustien pyhyys- helluntailaisten keskuudessa" (s. 80).
        "Monet entiset karismaatikot, mukaan lukien pastorit, ovat luopuneet siitä, mitä he olivat aluksi pitäneet Pyhän Hengen todellisina lahjoina. Harvoin tiedostetaan, että on monia entisiä karismaatikkoja ja helluntailaisia, jotka ovat arvioineet koko kysymyksen uudelleen Raamatun, kokemuksen ja historian kannalta ja kääntäneet selkänsä väitteille raamatullisten lahjojen nykyaikaisesta heräämisestä. Eräs entinen helluntaipastori G.E. Gardner, joka toimi 25 vuotta helluntailaisena, julisti: "Olen kuullut satoja kielisanomia ja tulkintoja. Yksikään ei ole koskaan lisännyt mitään arvokasta kokoukseen" ("Korintin katastrofi", s. 53). Gardner lisää, että näiden nykyaikaisten karismaattisten kokemusten tavoittelu "ei ole koskaan vaaratonta" ("The Corinthian Catastrophe", s. 55).
        Yksi koskettavimmista todistuksista tässä suhteessa tulee mieheltä, joka vietti yli 20 vuotta Apostolisen uskon lähetyksen, Täyden evankeliumin kirkon ja Jumalan seurakuntien helluntai-ilmapiirissä osallistuen eri johtajien suuriin kampanjoihin ja auttaen heitä niissä. Hän kirjoitti: "Laskin kädet sairaiden päälle. Minä nuhtelin kuolemaa. Profetoin. Puhuin kielillä. Minä tulkitsin. Sanoisin nyt kaikessa vilpittömyydessäni, etten nähnyt enkä kokenut mitään sellaista, mikä saisi minut uskomaan, että helluntailaisuus tarjoaa MITÄÄN Uuden testamentin kirkon kokemuksen kaltaista." ('Reformation Today', loka-marraskuu 1973, K. Haarnhof, s. 20). Edellä siteerattu helluntaipappi myöntää, että karismaattisissa ja helluntailiikkeissä on monia vilpittömiä ihmisiä, mutta hänen johtopäätöksensä ja hänen paljastuksensa "virheellisestä opillisesta perustasta, manipuloivasta indoktrinaatiosta" ja "latautuneesta ilmapiiristä" ovat edelleen vakaita. Vilpittömyys ei voi koskaan olla todiste, joka osoittaa, että se, mitä joku kiihkeästi ajaa, on Jumalasta. Eikä kiivaus ilman oikeaa tietoa voi koskaan olla oikeasta Jumalasta tai johtaa oikeaan Jumalaan (ks. Room. 10:1-4). Kukaan ei pelastu pelkän kiihkon tai pelkän vilpittömyyden vuoksi, vaan vain jos hänelle on annettu lahjaksi Jumalan mahtavassa evankeliumissaan ilmoittama totuudenrakkaus (2. Tess. 2:9-14).Kuten tarkkanäköinen uskova, jossa Jumalan Totuuden Sana ja Totuuden Henki asuvat, voi selvästi ja välittömästi havaita, nämä Azusa St. kokoukset, jotka käynnistivät nykyajan karismanian ensimmäisen aallon maailmassa, olivat kaukana Jumalan määräämistä kokouksista. Kokoukset olivat selvästi saatanallinen väärennös niistä ihmeellisistä tapahtumista, jotka tapahtuivat kristillisen kirkon ainoana syntymäpäivänä: Helluntaipäivänä, kuten Apostolien teoissa kuvataan. Azusa St. kokoukset eivät olleet ainoastaan saatanallisen toiminnan pesä, joka johti jumalattomiin kokemuksiin ja hengelliseen vapaamielisyyteen, vaan mikä tärkeintä, nämä kokemukset, joita miljoonat ihmiset etsivät vielä tänäkin päivänä, antoivat myös uskottavuutta väärille evankeliumeille ja niiden hyväksymiselle niiden petettyjen vastaanottajien mielissä ja sydämissä. Jumalan evankeliumia ei koskaan saarnattu Azusa-kadulla, eikä Pyhä Henki siksi koskaan tehnyt siellä mitään työtä. Sillä miksi Totuuden Henki antaisi merkkejä ja ihmeitä siellä, missä ei saarnattu Jumalan oikeaa ja ainoaa evankeliumia. Kuitenkin tosiasiat ja pyhät kirjoitukset heitettiin taivaan tuuliin, kun tästä ruman näköisestä ja pyhien kirjoitusten vastaisesta sotkusta helluntailiike kasvoi ja kasvoi, ja myöhemmin,

        1960-luvun puolivälissä, sitä kutsuttiin yleisesti karismaattiseksi liikkeeksi.Eräs Uuden testamentin tutkija on tehnyt seuraavan havainnon: "Liian kauan (kristittyinä itseään pitävät) ovat olettaneet, että ei-karismaattisten on esitettävä kiistattomia raamatullisia todisteita siitä, että ihmeelliset merkkilahjat todella lakkasivat. Ei-karismaattisilla ei kuitenkaan ole mitään taakkaa todistaa tätä, koska historia on sen jo todistanut. Se on kiistaton tosiasia, jonka monet helluntailaiset myöntävät. Sen vuoksi karismaatikkojen on todistettava raamatullisesti, että merkkilahjat alkavat uudelleen kirkkausaikana ja että nykyiset ilmiöt ovat tätä uudelleen esiintymistä. Toisin sanoen heidän on todistettava, että heidän kokemuksensa ovat sellaisten lahjojen toistumista, joita ei ole esiintynyt lähes 1900 vuoteen." ('The Cessation Of The Sign Gifts', s. 374). Vaikka tämä on erittäin hyvä huomio, se olisi melko turhaa puuhaa, kun otetaan huomioon, että nämä karismaattiset ryhmät, jotka painottavat niin paljon merkkejään ja ihmeitään kuin Jeesuksen Kristuksen persoonaa ja työtä, eivät ole kertaakaan julistaneet evankeliumia.
        Merkit ja ihmeet ovat oikeastaan vain jäävuoren huippu. Vielä suurempi paha kaikessa tässä helluntai- ja karismaattisessa kaaoksessa on se tosiasia, että kaiken jännityksen, hymyilevien kasvojen ja ekstaattisten kokemusten keskellä Jumalan armon evankeliumin oppeja ei saarnata, ja siksi kukaan ei pelastu. Ihmiset on yksinkertaisesti huijattu kaiken helluntailaisuuden ja karismaattisuuden piirissä tapahtuvan toiminnan ja ekstaattisen hälinän vuoksi uskomaan, että koska kaikki tapahtuu Jeesuksen nimessä, nämä liikkeet ovat Jumalan itsensä hyväksymiä ja kaikki niihin osallistuvat ovat kristittyjä. MIKÄÄN EI VOISI OLLA KAUEMPANA TOTUUDESTA! Jos ei ole evankeliumia, eli Jumalan evankeliumia, silloin kyseessä ei ole kristillinen kokoontuminen ja kaikki läsnä olevat ilmiöt ovat kaikkea muuta kuin kristittyjä. Kirjoitukset sanovat selvästi 2. Johanneksen kirjeen 9. luvussa, että "Joka rikkoo eikä pysy Kristuksen opissa, sillä EI OLE JUMALAA...". Jos yksilöillä, jotka eivät pidä kiinni Jumalan evankeliumista, ei ole Jumalaa, mikä saa kenenkään ajattelemaan, että tällaisten ihmisten kokoontumiseen osallistuu, sitä määrää ja tukee Jumala? Matematiikka on varsin yksinkertaista: EI EVANKELIUMIA - EI JUMALAA!!!
        Kaikkien esitettyjen todisteiden valossa voimme vain päätellä, että vaikka karismaattisessa liikkeessä on monia vilpittömiä ihmisiä, liike itsessään ei voi olla Jumalasta, sillä kaikki sen väittämät "lahjat", "merkit" ja "ihmeet" ovat yhtä virheellisiä ja täynnä epätäydellisyyttä kuin ne, jotka ovat yhteisiä jokaiselle sitä edeltäneelle kultille. Tämä liike ei ole mitään uutta, se on vain suurin laatuaan. Mihinkään näistä valheellisista merkeistä ja ihmeistä ei liity todellista evankeliumia, joten miten Jumala voi olla niiden takana? Mitä järkeä olisi kaikissa näissä merkeissä ja ihmeissä, jos niitä kokeville ihmisille ei opeteta totuutta ja heitä ei pelasteta? Ehdotan, että sen sijaan, että karismaattiset hylkäävät tämän artikkelin vihaisena ja turhautuneena, heillä olisi tarpeeksi rohkeutta lukea kirja "Pyhän Hengen pilkkaaminen", josta tämä artikkeli on otettu, ja oppia lisää hätkähdyttäviä tosiasioita helluntailiikkeistä ja karismaattisista liikkeistä, joita he niin kiihkeästi pyrkivät puolustamaan ja joihin he haluavat kuulua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1960-luvun puolivälissä, sitä kutsuttiin yleisesti karismaattiseksi liikkeeksi.Eräs Uuden testamentin tutkija on tehnyt seuraavan havainnon: "Liian kauan (kristittyinä itseään pitävät) ovat olettaneet, että ei-karismaattisten on esitettävä kiistattomia raamatullisia todisteita siitä, että ihmeelliset merkkilahjat todella lakkasivat. Ei-karismaattisilla ei kuitenkaan ole mitään taakkaa todistaa tätä, koska historia on sen jo todistanut. Se on kiistaton tosiasia, jonka monet helluntailaiset myöntävät. Sen vuoksi karismaatikkojen on todistettava raamatullisesti, että merkkilahjat alkavat uudelleen kirkkausaikana ja että nykyiset ilmiöt ovat tätä uudelleen esiintymistä. Toisin sanoen heidän on todistettava, että heidän kokemuksensa ovat sellaisten lahjojen toistumista, joita ei ole esiintynyt lähes 1900 vuoteen." ('The Cessation Of The Sign Gifts', s. 374). Vaikka tämä on erittäin hyvä huomio, se olisi melko turhaa puuhaa, kun otetaan huomioon, että nämä karismaattiset ryhmät, jotka painottavat niin paljon merkkejään ja ihmeitään kuin Jeesuksen Kristuksen persoonaa ja työtä, eivät ole kertaakaan julistaneet evankeliumia.
        Merkit ja ihmeet ovat oikeastaan vain jäävuoren huippu. Vielä suurempi paha kaikessa tässä helluntai- ja karismaattisessa kaaoksessa on se tosiasia, että kaiken jännityksen, hymyilevien kasvojen ja ekstaattisten kokemusten keskellä Jumalan armon evankeliumin oppeja ei saarnata, ja siksi kukaan ei pelastu. Ihmiset on yksinkertaisesti huijattu kaiken helluntailaisuuden ja karismaattisuuden piirissä tapahtuvan toiminnan ja ekstaattisen hälinän vuoksi uskomaan, että koska kaikki tapahtuu Jeesuksen nimessä, nämä liikkeet ovat Jumalan itsensä hyväksymiä ja kaikki niihin osallistuvat ovat kristittyjä. MIKÄÄN EI VOISI OLLA KAUEMPANA TOTUUDESTA! Jos ei ole evankeliumia, eli Jumalan evankeliumia, silloin kyseessä ei ole kristillinen kokoontuminen ja kaikki läsnä olevat ilmiöt ovat kaikkea muuta kuin kristittyjä. Kirjoitukset sanovat selvästi 2. Johanneksen kirjeen 9. luvussa, että "Joka rikkoo eikä pysy Kristuksen opissa, sillä EI OLE JUMALAA...". Jos yksilöillä, jotka eivät pidä kiinni Jumalan evankeliumista, ei ole Jumalaa, mikä saa kenenkään ajattelemaan, että tällaisten ihmisten kokoontumiseen osallistuu, sitä määrää ja tukee Jumala? Matematiikka on varsin yksinkertaista: EI EVANKELIUMIA - EI JUMALAA!!!
        Kaikkien esitettyjen todisteiden valossa voimme vain päätellä, että vaikka karismaattisessa liikkeessä on monia vilpittömiä ihmisiä, liike itsessään ei voi olla Jumalasta, sillä kaikki sen väittämät "lahjat", "merkit" ja "ihmeet" ovat yhtä virheellisiä ja täynnä epätäydellisyyttä kuin ne, jotka ovat yhteisiä jokaiselle sitä edeltäneelle kultille. Tämä liike ei ole mitään uutta, se on vain suurin laatuaan. Mihinkään näistä valheellisista merkeistä ja ihmeistä ei liity todellista evankeliumia, joten miten Jumala voi olla niiden takana? Mitä järkeä olisi kaikissa näissä merkeissä ja ihmeissä, jos niitä kokeville ihmisille ei opeteta totuutta ja heitä ei pelasteta? Ehdotan, että sen sijaan, että karismaattiset hylkäävät tämän artikkelin vihaisena ja turhautuneena, heillä olisi tarpeeksi rohkeutta lukea kirja "Pyhän Hengen pilkkaaminen", josta tämä artikkeli on otettu, ja oppia lisää hätkähdyttäviä tosiasioita helluntailiikkeistä ja karismaattisista liikkeistä, joita he niin kiihkeästi pyrkivät puolustamaan ja joihin he haluavat kuulua.

        Kun seuraatte kristinuskoa, erityisesti helluntailaisuutta, teille tapahtuu tällaista. Eikä edellä mainittujen tekstien aitoutta ja niiden dokumentoituja todisteita voi kiistää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun seuraatte kristinuskoa, erityisesti helluntailaisuutta, teille tapahtuu tällaista. Eikä edellä mainittujen tekstien aitoutta ja niiden dokumentoituja todisteita voi kiistää.

        https://www.godsonlygospel.com/the-roots-of-pentecostalism-and
        HELUNNUSTALISMIN JA KARIMAATTISEN LIIKKEEN JUURET


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Videoiden sisältö ei todellakaan näytä jumalalliselta, ellei kristinusko sekoita sekoita Jumalaa ja Saatanaa.

        Mikäli edellä luetellut kirjoitukset ovat totta, mistä minulla ei ole mitään syytä epäillä lukiessani linkkejä ja lehdistötiedotteita, kristinusko vaikuttaisi olevan maailman hirvein uskonto, vaarallisin ja mielipuolisin uskonto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäli edellä luetellut kirjoitukset ovat totta, mistä minulla ei ole mitään syytä epäillä lukiessani linkkejä ja lehdistötiedotteita, kristinusko vaikuttaisi olevan maailman hirvein uskonto, vaarallisin ja mielipuolisin uskonto.

        Kristinuskon "jumala" sanoo:
        "Sinulla on vain kaksi vaihtoehtoa. Joko teet, mitä minä sanon, ja pelastut, tai joudut ikuiseen helvettiin, jos et tee niin.
        Tai sanooko sen saatana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinuskon "jumala" sanoo:
        "Sinulla on vain kaksi vaihtoehtoa. Joko teet, mitä minä sanon, ja pelastut, tai joudut ikuiseen helvettiin, jos et tee niin.
        Tai sanooko sen saatana?

        Kristinusko on epätoivoinen yritys pelastaa ihmiset Jumalalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinusko on epätoivoinen yritys pelastaa ihmiset Jumalalta.

        Jos ikuinen helvetti olisi olemassa, on lähinnä makuasia, palvooko ihminen Jumalaa vai paholaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ikuinen helvetti olisi olemassa, on lähinnä makuasia, palvooko ihminen Jumalaa vai paholaista.

        Jos yksikin luotu joutuisi lopulta ikuiseen tuskaan, maailma olisi kosminen painajainen ja sen luoja kosminen Hitler.

        Hitleriä ja Jumalaa erottaisi lähinnä se, että Hitlerin masinoima holokausti kesti muutaman vuoden, mutta Jumalan ikioma Auschwitz olisi ikuinen.

        Jumalan hyvyyden ja ikuisen helvetin välillä on ammottava ristiriita, jonka ratkaisemiseksi teologit ovat esittäneet monenlaisia selityksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos yksikin luotu joutuisi lopulta ikuiseen tuskaan, maailma olisi kosminen painajainen ja sen luoja kosminen Hitler.

        Hitleriä ja Jumalaa erottaisi lähinnä se, että Hitlerin masinoima holokausti kesti muutaman vuoden, mutta Jumalan ikioma Auschwitz olisi ikuinen.

        Jumalan hyvyyden ja ikuisen helvetin välillä on ammottava ristiriita, jonka ratkaisemiseksi teologit ovat esittäneet monenlaisia selityksiä.

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/toimittajalta-kristinusko-on-joko-jumalallinen-rakkaustarina-tai-kosminen-painajainen
        Kristinusko on jumalallinen rakkaustarina tai kosminen painajainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/toimittajalta-kristinusko-on-joko-jumalallinen-rakkaustarina-tai-kosminen-painajainen
        Kristinusko on jumalallinen rakkaustarina tai kosminen painajainen

        Kaikkialla saarnataan ja moniin kristillisiin oppeihin sisältyy oppi, jonka mukaan kuolleita syntisiä kidutetaan iankaikkisen piinan liekeissä ja että heidän lyhyen maallisen elämänsä aikana tekemiensä rikkomusten vuoksi heidän on kestettävä ikuista kärsimystä. Mutta se on ristiriidassa rakkauden, laupeuden ja oikeudenmukaisuuden ymmärtämisen kanssa. Eräs valistunut teologian tohtori sanoi kerran: "Helvetin marttyyrien näkeminen lisää vanhurskaiden ikuista onnea. Kun he näkevät siellä omanlaisensa, joiden tilanne on niin kauhea, kun he itse ovat niin korkeassa asemassa, heidän autuutensa moninkertaistuu."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkialla saarnataan ja moniin kristillisiin oppeihin sisältyy oppi, jonka mukaan kuolleita syntisiä kidutetaan iankaikkisen piinan liekeissä ja että heidän lyhyen maallisen elämänsä aikana tekemiensä rikkomusten vuoksi heidän on kestettävä ikuista kärsimystä. Mutta se on ristiriidassa rakkauden, laupeuden ja oikeudenmukaisuuden ymmärtämisen kanssa. Eräs valistunut teologian tohtori sanoi kerran: "Helvetin marttyyrien näkeminen lisää vanhurskaiden ikuista onnea. Kun he näkevät siellä omanlaisensa, joiden tilanne on niin kauhea, kun he itse ovat niin korkeassa asemassa, heidän autuutensa moninkertaistuu."

        Mistä Raamatun sivuilta tällainen opetus löytyy? Onko taivaassa olevilta lunastetuilta RIISTETTY KAIKKI SÄÄLI JA MYÖTÄTUNTO ja jopa yksinkertainen inhimillisyyden tunne? Vai korvautuvatko nämä tunteet stoalaisten tunteettomuudella ja villien julmuudella? Ei, ja jälleen kerran ei; Jumalan kirjassa ei ole mitään sellaista. Ehkä ne, jotka saarnaavat tällaisia ajatuksia, ovat koulutettuja ja jopa hyvin arvostettuja, mutta he ovat Saatanan temppujen pettämiä. Hän rohkaisee heitä tulkitsemaan väärin Raamatun ankaraa kieltä ja saa heidät löytämään Raamatusta julmuutta ja uhkauksia, jotka ovat ominaisia hänelle itselleen, mutta eivät Vapahtajallemme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä Raamatun sivuilta tällainen opetus löytyy? Onko taivaassa olevilta lunastetuilta RIISTETTY KAIKKI SÄÄLI JA MYÖTÄTUNTO ja jopa yksinkertainen inhimillisyyden tunne? Vai korvautuvatko nämä tunteet stoalaisten tunteettomuudella ja villien julmuudella? Ei, ja jälleen kerran ei; Jumalan kirjassa ei ole mitään sellaista. Ehkä ne, jotka saarnaavat tällaisia ajatuksia, ovat koulutettuja ja jopa hyvin arvostettuja, mutta he ovat Saatanan temppujen pettämiä. Hän rohkaisee heitä tulkitsemaan väärin Raamatun ankaraa kieltä ja saa heidät löytämään Raamatusta julmuutta ja uhkauksia, jotka ovat ominaisia hänelle itselleen, mutta eivät Vapahtajallemme.

        Vaikka olettaisimmekin, että Herra on mielissään syntisten kärsimyksistä, niiden huokauksista ja huudoista, joita Hän pitää helvetin tulessa, mikä on näiden kärsimysten tarkoitus? Onko mahdollista, että nämä kauheat huudot ovat suloisinta musiikkia Äärettömän Rakkauden korvissa? Väitetään, että jumalattomien loputon kärsimys osoittaa Jumalan vihan syntiä kohtaan, joka tuhoaa maailmankaikkeuden rauhan ja rauhallisuuden. Voi, mikä kauhea jumalanpilkka! Näyttäisi siis siltä, että Jumalan viha syntiä kohtaan on syy sen jatkuvuuteen. Monet teologit väittävät, että jatkuva kidutus ilman toivoa armosta katkeroittaa kurjia, jotka vapisevat kirouksista ja pilkasta ja lisäävät syyllisyyttään. Synnin jatkuva lisääntyminen loputtomien aikojen kuluessa ei voi edistää Jumalan kirkkautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka olettaisimmekin, että Herra on mielissään syntisten kärsimyksistä, niiden huokauksista ja huudoista, joita Hän pitää helvetin tulessa, mikä on näiden kärsimysten tarkoitus? Onko mahdollista, että nämä kauheat huudot ovat suloisinta musiikkia Äärettömän Rakkauden korvissa? Väitetään, että jumalattomien loputon kärsimys osoittaa Jumalan vihan syntiä kohtaan, joka tuhoaa maailmankaikkeuden rauhan ja rauhallisuuden. Voi, mikä kauhea jumalanpilkka! Näyttäisi siis siltä, että Jumalan viha syntiä kohtaan on syy sen jatkuvuuteen. Monet teologit väittävät, että jatkuva kidutus ilman toivoa armosta katkeroittaa kurjia, jotka vapisevat kirouksista ja pilkasta ja lisäävät syyllisyyttään. Synnin jatkuva lisääntyminen loputtomien aikojen kuluessa ei voi edistää Jumalan kirkkautta.

        1500-luvulla elänyt sveitsiläinen reformaattori Jean Calvin totesi, että helvetti on täynnä alle kyynärän pituisia pikkulapsia. Calvinin mukaan kyseiset lapset, samoin kuin muut helvettiin joutuvat, päätyvät ikuiseen kadotukseen siksi, että Jumala on niin etukäteen päättänyt. Miksi? Koska Jumala voi. Piste.
        2000-luvulla elävä yhdysvaltalainen David Bentley Hart toteaa, että JOS IHMISET AJATTELEVAT JUMALASTA KUTEN CALVIN, ON LÄHINNÄ MAKUASIA, PALVOOKO IHMINEN JUMALAA VAI PAHOLAISTA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1500-luvulla elänyt sveitsiläinen reformaattori Jean Calvin totesi, että helvetti on täynnä alle kyynärän pituisia pikkulapsia. Calvinin mukaan kyseiset lapset, samoin kuin muut helvettiin joutuvat, päätyvät ikuiseen kadotukseen siksi, että Jumala on niin etukäteen päättänyt. Miksi? Koska Jumala voi. Piste.
        2000-luvulla elävä yhdysvaltalainen David Bentley Hart toteaa, että JOS IHMISET AJATTELEVAT JUMALASTA KUTEN CALVIN, ON LÄHINNÄ MAKUASIA, PALVOOKO IHMINEN JUMALAA VAI PAHOLAISTA.

        Kristinusko, tai se, mitä siitä on jäljellä, vaikuttaa Tukholman syndroomalta.

        Tukholma-syndrooma on psykologinen tila, jossa panttivangeille tai muulla tavoin vastoin tahtoaan kaapatuille henkilöille kehittyy myötämielinen suhtautuminen kaappaajiinsa. Syndrooman vaikutuksesta kaapatut saattavat puolustaa kaappaajiaan tai auttaa näitä, sekä antaa jälkeenpäin näistä myötämielisiä todistuksia.

        Ehkä tällä ikuisella helvettiopilla on jotain tekemistä sen kanssa, vaikkakin huonommassa muodossa. Kristittyjen on pakko rakastaa sitä, joka lähettää ihmisiä ikuiseen kidutukseen. Koska jos ei rakasta, se on syy joutua ikuiseen kidutukseen. Mutta entä jos hän jonain päivänä lähettää myös "pelastuneet" ikuiseen kidutukseen? Koska miten voitte luottaa sellaisen sanaan, joka käyttäytyy niin? Kristityn elämä on siis jatkuvaa pelkoa, jopa "taivaassa".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinusko, tai se, mitä siitä on jäljellä, vaikuttaa Tukholman syndroomalta.

        Tukholma-syndrooma on psykologinen tila, jossa panttivangeille tai muulla tavoin vastoin tahtoaan kaapatuille henkilöille kehittyy myötämielinen suhtautuminen kaappaajiinsa. Syndrooman vaikutuksesta kaapatut saattavat puolustaa kaappaajiaan tai auttaa näitä, sekä antaa jälkeenpäin näistä myötämielisiä todistuksia.

        Ehkä tällä ikuisella helvettiopilla on jotain tekemistä sen kanssa, vaikkakin huonommassa muodossa. Kristittyjen on pakko rakastaa sitä, joka lähettää ihmisiä ikuiseen kidutukseen. Koska jos ei rakasta, se on syy joutua ikuiseen kidutukseen. Mutta entä jos hän jonain päivänä lähettää myös "pelastuneet" ikuiseen kidutukseen? Koska miten voitte luottaa sellaisen sanaan, joka käyttäytyy niin? Kristityn elämä on siis jatkuvaa pelkoa, jopa "taivaassa".

        Kristittyjen on pakko rakastaa sitä, joka lähettää ihmisiä ikuiseen kidutukseen. Koska jos ei rakasta, se on syy joutua ikuiseen kidutukseen. Mutta entä jos hän jonain päivänä lähettää myös "pelastuneet" ikuiseen kidutukseen? Koska miten voitte luottaa sellaisen sanaan, joka käyttäytyy niin? Kristityn elämä on siis jatkuvaa pelkoa, jopa "taivaassa".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristittyjen on pakko rakastaa sitä, joka lähettää ihmisiä ikuiseen kidutukseen. Koska jos ei rakasta, se on syy joutua ikuiseen kidutukseen. Mutta entä jos hän jonain päivänä lähettää myös "pelastuneet" ikuiseen kidutukseen? Koska miten voitte luottaa sellaisen sanaan, joka käyttäytyy niin? Kristityn elämä on siis jatkuvaa pelkoa, jopa "taivaassa".

        Tarkastellaan asiaa kristillisestä näkökulmasta. Tarkoittaako tämä sitä, että jos minä olen pelastunut ja nautin ikuisuudesta taivaassa, kun taas kaikki ne, jotka olivat minun läheisiä ja jotka eivät ole pelastuneet, kärsivät helvetissä? On parempi olla helvetissä heidän kanssaan ja kärsiä yhdessä kuin "nauttia" taivaasta, kun rakkaani kärsivät samaan aikaan. Jos joku rakastamasi ihminen kärsii kauheasti, voitko silti nauttia elämästäsi täysillä, vaikka oletkin tässä maailmassa. Silloin kysymys myötätunnosta ei nouse esiin. En voi rakastaa jotakuta, jota pelkään, enkä voi pelätä jotakuta, jota rakastan. Tässä mielessä lasten hankkiminen on myös hirvittävää itsekkyyttä, egoismia, koska aina on olemassa mahdollisuus, että lapset eivät pelastu. Miksi siis hankkia lapsia, jos on mahdollista, että yksikin heistä joutuu helvettiin? Täällä on niin paljon vastoinkäymisiä. Pelkästään se, että et rakasta Jumalaa, on riittävä syy joutua ikuisesti helvettiin. Voitko rakastaa jotakuta, kun tiedät, että hän lähettää ikuiseen kidutukseen kärsimään? Kärsimyksen täytyy tietysti olla kuin rangaistus, mutta sitten saa taas uuden mahdollisuuden. Rangaistuksen kautta oppii jotain. Jopa julmat vanhemmat antavat lapselleen toisen mahdollisuuden, mutta eivät tässä tapauksessa, vaikka me kaikki olemme Hänen lapsiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkastellaan asiaa kristillisestä näkökulmasta. Tarkoittaako tämä sitä, että jos minä olen pelastunut ja nautin ikuisuudesta taivaassa, kun taas kaikki ne, jotka olivat minun läheisiä ja jotka eivät ole pelastuneet, kärsivät helvetissä? On parempi olla helvetissä heidän kanssaan ja kärsiä yhdessä kuin "nauttia" taivaasta, kun rakkaani kärsivät samaan aikaan. Jos joku rakastamasi ihminen kärsii kauheasti, voitko silti nauttia elämästäsi täysillä, vaikka oletkin tässä maailmassa. Silloin kysymys myötätunnosta ei nouse esiin. En voi rakastaa jotakuta, jota pelkään, enkä voi pelätä jotakuta, jota rakastan. Tässä mielessä lasten hankkiminen on myös hirvittävää itsekkyyttä, egoismia, koska aina on olemassa mahdollisuus, että lapset eivät pelastu. Miksi siis hankkia lapsia, jos on mahdollista, että yksikin heistä joutuu helvettiin? Täällä on niin paljon vastoinkäymisiä. Pelkästään se, että et rakasta Jumalaa, on riittävä syy joutua ikuisesti helvettiin. Voitko rakastaa jotakuta, kun tiedät, että hän lähettää ikuiseen kidutukseen kärsimään? Kärsimyksen täytyy tietysti olla kuin rangaistus, mutta sitten saa taas uuden mahdollisuuden. Rangaistuksen kautta oppii jotain. Jopa julmat vanhemmat antavat lapselleen toisen mahdollisuuden, mutta eivät tässä tapauksessa, vaikka me kaikki olemme Hänen lapsiaan.

        Tässä mielessä lasten hankkiminen on myös hirvittävää itsekkyyttä, egoismia, koska aina on olemassa mahdollisuus, että lapset eivät pelastu. Miksi siis hankkia lapsia, jos on mahdollista, että yksikin heistä joutuu helvettiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinusko on epätoivoinen yritys pelastaa ihmiset Jumalalta.

        Kuinka usein on sanottu, että Raamattu on sensuroitu?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://rivalnations.org/censored-bible/
        Raamattusi on sensuroitu

        Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on sensuroitu. Omistamastasi Raamatusta on poistettu jakeita ja kokonaisia kirjoja. Tuntemasi Raamattuun on lisätty ylimääräistä sisältöä. Raamattu, jota olet lukenut niin kauan kuin olet lukenut Raamattua, ei ole se Raamattu, jota Jeesus, apostolit tai alkuseurakunta olisivat lukeneet. Monia Jeesukseen viittaavia profetioita on muutettu tai poistettu. Riippumatta siitä, kuinka kauan olet ollut kristitty, et todennäköisesti ole koskaan tullut ajatelleeksi, että Raamattua on sensuroitu - mutta niin on käynyt.

        Uskonnollinen perinne voi olla hyvä asia, ja joskus se voi olla hyvin huono asia. Kun on kyse siitä, mistä Raamatun versiosta luemme, uskonnollinen perinne voi estää meitä saamasta käyttöönsä tarkinta ja luotettavinta versiota. Arkeologisten löytöjen ja tekstikriittisten tutkimusten ansiosta olemme saaneet selville, että Jeesus, apostolit, Uuden testamentin kirjoittajat ja varhaiskirkko lukivat Raamatun eri versiosta kuin me nykyään.

        Tämä Uuden testamentin kirjoittajilla ollut aikaisempi raamatunversio on suurelta osin kadonnut käytöstä, mutta sitä voi yhä löytää, jos sitä etsii. Lue seuraavasta, millä tavoin Raamattuasi on sensuroitu ja miksi sillä on merkitystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on sensuroitu. Omistamastasi Raamatusta on poistettu jakeita ja kokonaisia kirjoja. Tuntemasi Raamattuun on lisätty ylimääräistä sisältöä. Raamattu, jota olet lukenut niin kauan kuin olet lukenut Raamattua, ei ole se Raamattu, jota Jeesus, apostolit tai alkuseurakunta olisivat lukeneet. Monia Jeesukseen viittaavia profetioita on muutettu tai poistettu. Riippumatta siitä, kuinka kauan olet ollut kristitty, et todennäköisesti ole koskaan tullut ajatelleeksi, että Raamattua on sensuroitu - mutta niin on käynyt.

        Uskonnollinen perinne voi olla hyvä asia, ja joskus se voi olla hyvin huono asia. Kun on kyse siitä, mistä Raamatun versiosta luemme, uskonnollinen perinne voi estää meitä saamasta käyttöönsä tarkinta ja luotettavinta versiota. Arkeologisten löytöjen ja tekstikriittisten tutkimusten ansiosta olemme saaneet selville, että Jeesus, apostolit, Uuden testamentin kirjoittajat ja varhaiskirkko lukivat Raamatun eri versiosta kuin me nykyään.

        Tämä Uuden testamentin kirjoittajilla ollut aikaisempi raamatunversio on suurelta osin kadonnut käytöstä, mutta sitä voi yhä löytää, jos sitä etsii. Lue seuraavasta, millä tavoin Raamattuasi on sensuroitu ja miksi sillä on merkitystä.

        Eri Raamattuja?

        Kristinuskossa näyttää vallitsevan uskomus, että Raamattu sellaisena kuin me sen nykyään tunnemme, on aina ollut tällainen, ikään kuin se olisi säilynyt täydellisesti ja kopioitu vuosisatojen ajan. Vaikka tämä on varmasti pitänyt paikkansa viimeisten muutaman sadan vuoden ajan, suurimman osan Raamatun olemassaolosta sillä on ollut monia eri versioita ja tekstiperinteitä. Raamatun kirjoja on lisätty, poistettu ja muokattu.

        Vaikka Uuden testamentin kirjoituksista oli pitkälti päätetty 4. vuosisadalla, se, mitä nykyään kutsumme Vanhaksi testamentiksi, ei ollut täsmälleen samassa muodossa yli viidentoista sadan vuoden ajan kristinuskon historiassa. Kirkon Vanhan testamentin rajat pysyivät väljinä ja avoimina pitkälle keskiajalle, jolloin näiden kirjojen ryhmittelyn moninaisuus muuttuu mielettömäksi. Varhaiskirkossa ei ollut yksimielisesti tunnustettua Vanhaa testamenttia, ja kaanonien ja pyhien kirjoitusten kokoelmien moninaisuus säilyikin aina uskonpuhdistukseen (1500-luvulle) saakka.

        Jeesuksen aikana Uutta testamenttia ei vielä ollut, eikä heprealaisia kirjoituksia ollut vielä täysin kanonisoitu. Kaikki käytettävissä oleva todistusaineisto osoittaa, että ennen toista vuosisataa jKr. raamatunteksti oli vielä poikkeuksellisen häilyvä ja että monista kirjoista oli olemassa useita toisistaan poikkeavia tekstiperinteitä. Jeesuksen ja alkuseurakunnan aikaa leimasi tekstien moninaisuus, ei yhtenäisyys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eri Raamattuja?

        Kristinuskossa näyttää vallitsevan uskomus, että Raamattu sellaisena kuin me sen nykyään tunnemme, on aina ollut tällainen, ikään kuin se olisi säilynyt täydellisesti ja kopioitu vuosisatojen ajan. Vaikka tämä on varmasti pitänyt paikkansa viimeisten muutaman sadan vuoden ajan, suurimman osan Raamatun olemassaolosta sillä on ollut monia eri versioita ja tekstiperinteitä. Raamatun kirjoja on lisätty, poistettu ja muokattu.

        Vaikka Uuden testamentin kirjoituksista oli pitkälti päätetty 4. vuosisadalla, se, mitä nykyään kutsumme Vanhaksi testamentiksi, ei ollut täsmälleen samassa muodossa yli viidentoista sadan vuoden ajan kristinuskon historiassa. Kirkon Vanhan testamentin rajat pysyivät väljinä ja avoimina pitkälle keskiajalle, jolloin näiden kirjojen ryhmittelyn moninaisuus muuttuu mielettömäksi. Varhaiskirkossa ei ollut yksimielisesti tunnustettua Vanhaa testamenttia, ja kaanonien ja pyhien kirjoitusten kokoelmien moninaisuus säilyikin aina uskonpuhdistukseen (1500-luvulle) saakka.

        Jeesuksen aikana Uutta testamenttia ei vielä ollut, eikä heprealaisia kirjoituksia ollut vielä täysin kanonisoitu. Kaikki käytettävissä oleva todistusaineisto osoittaa, että ennen toista vuosisataa jKr. raamatunteksti oli vielä poikkeuksellisen häilyvä ja että monista kirjoista oli olemassa useita toisistaan poikkeavia tekstiperinteitä. Jeesuksen ja alkuseurakunnan aikaa leimasi tekstien moninaisuus, ei yhtenäisyys.

        Nykyisin käyttämämme Vanha testamentti perustuu hepreankielisiin käsikirjoituksiin, joita kutsutaan 10. vuosisadalla jKr. laadituksi masoreettiseksi tekstiksi, eli noin tuhat vuotta Jeesuksen ajan jälkeen. Jos Raamattu on erehtymätön, kuten jotkut kristityt väittävät, silloin Vanhan testamenttimme pitäisi olla täsmälleen sama Vanha testamentti, jota Jeesus ja Uuden testamentin kirjoittajat käyttivät - mutta näin ei ole. Raamattua on sensuroitu.
        Jeesuksen, apostolien ja varhaiskirkon Raamattu

        Raamatuntutkijat ovat tienneet jo hyvin pitkään, että Jeesus ja Uuden testamentin kirjoittajat eivät lukeneet tai tutkineet samaa Vanhaa testamenttia, jota me käytämme nykyään. Tästä on itse asiassa todisteita suoraan Raamatussasi. Sinun tarvitsee vain lukea, miten Uuden testamentin kirjoittajat lainasivat Vanhaa testamenttiaan, ja huomaat, että heidän lainauksensa ei melkein aina vastaa sitä, mitä sinulla on Vanhassa testamentissasi. Uudessa testamentissa on noin 300 Vanhan testamentin lainausta. Useimmat niistä eivät vastaa Vanhaa testamenttiasi, vaan ne vastaavat pikemminkin aikaisempaa Vanhan testamentin versiota, jota kutsutaan Septuagintaksi.

        Vanhan testamentin käsikirjoituksia on itse asiassa kolme perhettä: samarialainen, Septuaginta ja masoreettinen. Samarialaiset hyväksyivät vain viisi ensimmäistä kirjaa, Tooran, ja ne ovat vanhimmat, noin 400-luvulta eKr. peräisin olevat. Septuaginta käännettiin kreikaksi noin 250-100 eaa. ja se sisälsi 62 kirjaa. Masoreettinen on peräisin keskiajalta, noin 900-luvulta jKr. ja sisältää 39 kirjaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyisin käyttämämme Vanha testamentti perustuu hepreankielisiin käsikirjoituksiin, joita kutsutaan 10. vuosisadalla jKr. laadituksi masoreettiseksi tekstiksi, eli noin tuhat vuotta Jeesuksen ajan jälkeen. Jos Raamattu on erehtymätön, kuten jotkut kristityt väittävät, silloin Vanhan testamenttimme pitäisi olla täsmälleen sama Vanha testamentti, jota Jeesus ja Uuden testamentin kirjoittajat käyttivät - mutta näin ei ole. Raamattua on sensuroitu.
        Jeesuksen, apostolien ja varhaiskirkon Raamattu

        Raamatuntutkijat ovat tienneet jo hyvin pitkään, että Jeesus ja Uuden testamentin kirjoittajat eivät lukeneet tai tutkineet samaa Vanhaa testamenttia, jota me käytämme nykyään. Tästä on itse asiassa todisteita suoraan Raamatussasi. Sinun tarvitsee vain lukea, miten Uuden testamentin kirjoittajat lainasivat Vanhaa testamenttiaan, ja huomaat, että heidän lainauksensa ei melkein aina vastaa sitä, mitä sinulla on Vanhassa testamentissasi. Uudessa testamentissa on noin 300 Vanhan testamentin lainausta. Useimmat niistä eivät vastaa Vanhaa testamenttiasi, vaan ne vastaavat pikemminkin aikaisempaa Vanhan testamentin versiota, jota kutsutaan Septuagintaksi.

        Vanhan testamentin käsikirjoituksia on itse asiassa kolme perhettä: samarialainen, Septuaginta ja masoreettinen. Samarialaiset hyväksyivät vain viisi ensimmäistä kirjaa, Tooran, ja ne ovat vanhimmat, noin 400-luvulta eKr. peräisin olevat. Septuaginta käännettiin kreikaksi noin 250-100 eaa. ja se sisälsi 62 kirjaa. Masoreettinen on peräisin keskiajalta, noin 900-luvulta jKr. ja sisältää 39 kirjaa.

        https://rivalnations.org/censored-bible/
        Your Bible Has Been Censored


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi täällä puhutaan kristinuskosta?

        Eihän kukaan halua sitä, mutta kristilliset äärijärjestöt tunkeutuvat tänne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän kukaan halua sitä, mutta kristilliset äärijärjestöt tunkeutuvat tänne.

        Kuinka upealta kuulostaa, kun kristinuskon pakottaminen toisille tuottaa lopputuloksen, joka on päinvastainen kuin mitä kristityt ovat tarkoittaneet? Aivan, kristinuskon jumalan täytyy olla kauhea, jos kristityt yrittävät "pelastaa" ihmisiä jumalan julmuudelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka upealta kuulostaa, kun kristinuskon pakottaminen toisille tuottaa lopputuloksen, joka on päinvastainen kuin mitä kristityt ovat tarkoittaneet? Aivan, kristinuskon jumalan täytyy olla kauhea, jos kristityt yrittävät "pelastaa" ihmisiä jumalan julmuudelta.

        "Jumala" olisi voinut päättää olla heittämättä "pelastumattomia" "ikuiseen helvettiin". Niinpä kristittyjen tarkoituksena on pelastaa ihmisiä jumalalta tai joltakin, joka väittää olevansa Jumala, muttei ole sitä. Kysymys voi olla myös käännösvirhe tai tarkoituksellinen väärintulkinta. Ehkä kristinuskossa jumalat ja saatanat ovat vaihtaneet paikkaa.
        Mikäli joku lähettää ihmisiä ikuiseen helvettiin, on lähinnä makuasia, palvotaanko Jumalaa vai saatanaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jumala" olisi voinut päättää olla heittämättä "pelastumattomia" "ikuiseen helvettiin". Niinpä kristittyjen tarkoituksena on pelastaa ihmisiä jumalalta tai joltakin, joka väittää olevansa Jumala, muttei ole sitä. Kysymys voi olla myös käännösvirhe tai tarkoituksellinen väärintulkinta. Ehkä kristinuskossa jumalat ja saatanat ovat vaihtaneet paikkaa.
        Mikäli joku lähettää ihmisiä ikuiseen helvettiin, on lähinnä makuasia, palvotaanko Jumalaa vai saatanaa.

        Niinpä koko kristittyjen palstoilla harjoittama alistamisen kultti on epätoivoinen yritys pelastaa ihmiset jumalalta. Minkälainen jumala se oikein on, jos ihmisiä pitää pelastaa jumalalta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä koko kristittyjen palstoilla harjoittama alistamisen kultti on epätoivoinen yritys pelastaa ihmiset jumalalta. Minkälainen jumala se oikein on, jos ihmisiä pitää pelastaa jumalalta?

        Kristinuskon sortokultti yrittää vain pelastaa ihmisiä Jumalalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinuskon sortokultti yrittää vain pelastaa ihmisiä Jumalalta.

        Jer. 19:9 Ja minä panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa, jolla heitä ahdistavat heidän vihollisensa, ne, jotka etsivät heidän henkeänsä.
        Hes. 5:10 Sentähden tulevat sinun keskelläsi isät syömään lapsiansa, ja lapset tulevat syömään isiänsä, ja minä teen sinussa tuomiot ja hajotan sinun jäännöksesi kaikkiin tuuliin
        2Kun. 6:28 Ja kuningas sanoi hänelle: mikä sinun on? Hän sanoi: tämä vaimo sanoi minulle: tuo tänne poikas, että sen söisimme tänäpänä; syökäämme huomenna minun poikani.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä koko kristittyjen palstoilla harjoittama alistamisen kultti on epätoivoinen yritys pelastaa ihmiset jumalalta. Minkälainen jumala se oikein on, jos ihmisiä pitää pelastaa jumalalta?

        Vaikka helvetti onolemassa, niin se ei ole ikuista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka helvetti onolemassa, niin se ei ole ikuista.

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2018/01/astro-teologia-osa-35-helvetti.html
        Helin vertauskuva tulee Auringon vuotuisen syklin vaiheesta, jolloin aurinko "laskeutuu manalaan" syyspäiväntasauksessa. Vuoden pimeällä puoliskolla päivä on yötä lyhyempi - se vaikuttaa niin luontoon kuin myös ihmismieleen. Jokaisella on varmasti kokemusta siitä miten erilainen oma mielenmaisema voi olla talvella verrattuna kesään.

        Kun ihmisen mieli vetäytyy "talvehtimaan" (toki periaatteessa vuodenajasta riippumatta, mutta usein juuri talvella), mieli "laskeutuu manalaan" pohtimaan vaikeita ja kivuliaita asioita. Se on itsetutkiskelua, jossa kohdataan oma varjopuoli - se osa itsestä, jota emme mielellämme näytä toisille tai edes itsellemme. Kun mieli on tässä tilassa, se on paikassa jota muinaisskandinaavit kutsuivat nimellä hel.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2018/01/astro-teologia-osa-35-helvetti.html
        Helin vertauskuva tulee Auringon vuotuisen syklin vaiheesta, jolloin aurinko "laskeutuu manalaan" syyspäiväntasauksessa. Vuoden pimeällä puoliskolla päivä on yötä lyhyempi - se vaikuttaa niin luontoon kuin myös ihmismieleen. Jokaisella on varmasti kokemusta siitä miten erilainen oma mielenmaisema voi olla talvella verrattuna kesään.

        Kun ihmisen mieli vetäytyy "talvehtimaan" (toki periaatteessa vuodenajasta riippumatta, mutta usein juuri talvella), mieli "laskeutuu manalaan" pohtimaan vaikeita ja kivuliaita asioita. Se on itsetutkiskelua, jossa kohdataan oma varjopuoli - se osa itsestä, jota emme mielellämme näytä toisille tai edes itsellemme. Kun mieli on tässä tilassa, se on paikassa jota muinaisskandinaavit kutsuivat nimellä hel.

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2016/03/astro-teologia-osa-31-aamen.html
        Aamen viittaa Egyptissä vaikuttaneen druidistisen koulukunnan auringonjumala Ameniin (Amen Ra, Ammon, Amun) ja tarkoittaa aurinkoa. Vaikka amenistit olivat olleet Aton-kultin kantaisä faarao Akhenatonin aikakaudella atonistien verivihollisia, se ei estänyt myöhempiä atonisteja käyttämästä tätä aurinkoon viittaavaa termiä omassa teologiassaan. Atonisteille kristinuskon luomisen motiivit oli enemmän poliittisia kuin hengellisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2016/03/astro-teologia-osa-31-aamen.html
        Aamen viittaa Egyptissä vaikuttaneen druidistisen koulukunnan auringonjumala Ameniin (Amen Ra, Ammon, Amun) ja tarkoittaa aurinkoa. Vaikka amenistit olivat olleet Aton-kultin kantaisä faarao Akhenatonin aikakaudella atonistien verivihollisia, se ei estänyt myöhempiä atonisteja käyttämästä tätä aurinkoon viittaavaa termiä omassa teologiassaan. Atonisteille kristinuskon luomisen motiivit oli enemmän poliittisia kuin hengellisiä.

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/06/astro-teologia-osa-20-nasaret.html
        Lähes identtinen sana Nasir puolestaan tarkoitti tähteä Sirius. Jos Jeesus oli "Siriuksesta", ja Sirius oli Egyptissä Isis-jumalattaren pyhä tähti ("Isisin sielu"), mitäköhän Raamatun kirjoittajat tällä tarkoittivat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/06/astro-teologia-osa-20-nasaret.html
        Lähes identtinen sana Nasir puolestaan tarkoitti tähteä Sirius. Jos Jeesus oli "Siriuksesta", ja Sirius oli Egyptissä Isis-jumalattaren pyhä tähti ("Isisin sielu"), mitäköhän Raamatun kirjoittajat tällä tarkoittivat?

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/07/astro-teologia-osa-22-kristus.html
        Nimi Jeesus on peräisin irlantilaisesta druidismista. Muinaisirlantilaisessa mytologiassa, kauan ennen kristinuskoa, oli auringonjumala nimeltä Esus (kirjoitetaan myös muodossa Hesus, Hesu, Esa, Iesa, Yesu, Jesu). Jeesus (Jesus, Hesus) on nimenä suora kopio irlantilaisen mytologian Esus-jumalasta.

        "When Christianity preached Jesus as God, it preached the most familiar name of its own deity to Druidism; and in the ancient British tongue 'Jesus' has never assumed its Greek, Latin, or Hebrew form, but remains the pure Druidic 'Yesu'." - Fredrick Haberman (Tracing Our Ancestors)


        Jeesus ja Esus olivat molemmat auringonjumalia. (Aiheesta lisää kirjoituksissa Neitsyestä syntynyt, Kuolleista noussut, Lucifer, Eläinrata ja luku 12, Puuseppä ja Pyhät puut.) Mytologioiden mukaan molemmat olivat myös puuseppiä ja kuolivat ristiinnaulittuna. Mytologioiden yksityiskohtien yhteneväisyys on ilmeinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/07/astro-teologia-osa-22-kristus.html
        Nimi Jeesus on peräisin irlantilaisesta druidismista. Muinaisirlantilaisessa mytologiassa, kauan ennen kristinuskoa, oli auringonjumala nimeltä Esus (kirjoitetaan myös muodossa Hesus, Hesu, Esa, Iesa, Yesu, Jesu). Jeesus (Jesus, Hesus) on nimenä suora kopio irlantilaisen mytologian Esus-jumalasta.

        "When Christianity preached Jesus as God, it preached the most familiar name of its own deity to Druidism; and in the ancient British tongue 'Jesus' has never assumed its Greek, Latin, or Hebrew form, but remains the pure Druidic 'Yesu'." - Fredrick Haberman (Tracing Our Ancestors)


        Jeesus ja Esus olivat molemmat auringonjumalia. (Aiheesta lisää kirjoituksissa Neitsyestä syntynyt, Kuolleista noussut, Lucifer, Eläinrata ja luku 12, Puuseppä ja Pyhät puut.) Mytologioiden mukaan molemmat olivat myös puuseppiä ja kuolivat ristiinnaulittuna. Mytologioiden yksityiskohtien yhteneväisyys on ilmeinen.

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/01/astro-teologia-osa-15-inri.html

        Kuten tapana on, symboliikalla on eksoteerinen taso ja esoteerinen taso. Tämä Kirkon jäsenilleen kertoma selitys INRI-lyhenteestä on tietenkin eksoteerinen taso, jonka tarkoitus on peittää esoteerinen taso. Kun symboliikassa näkee minkä tahansa "neljän ryhmän", esoteerinen taso liittyy aina neljään elementtiin (tuli, vesi, ilma ja maa) tavalla tai toisella.

        Kristinuskon astrologisista juurista on runsaasti esimerkkejä. Ristin symboliikka juontaa juurensa astronomiaan - päiväntasauksiin ja päivänseisauksiin. Kun astrologiselle eläinratakiekolle piirtää mihin tahansa kohtaan ristin, siitä muodostuu aina neljän elementin ryhmä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/01/astro-teologia-osa-15-inri.html

        Kuten tapana on, symboliikalla on eksoteerinen taso ja esoteerinen taso. Tämä Kirkon jäsenilleen kertoma selitys INRI-lyhenteestä on tietenkin eksoteerinen taso, jonka tarkoitus on peittää esoteerinen taso. Kun symboliikassa näkee minkä tahansa "neljän ryhmän", esoteerinen taso liittyy aina neljään elementtiin (tuli, vesi, ilma ja maa) tavalla tai toisella.

        Kristinuskon astrologisista juurista on runsaasti esimerkkejä. Ristin symboliikka juontaa juurensa astronomiaan - päiväntasauksiin ja päivänseisauksiin. Kun astrologiselle eläinratakiekolle piirtää mihin tahansa kohtaan ristin, siitä muodostuu aina neljän elementin ryhmä.

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-4-pyha-kolminaisuus.html
        Pyhä kolminaisuus
        Pyhä kolminaisuus on ikivanha käsite, joka löytyy todella monista kulttuureista ja uskonnollisista perinteistä. Se on kuvattu todella monella eri tavalla ja sillä on todella monta eri symbolista tasoa. Esimerkkejä: Hindulaisessa versiossa kolmiyhteinen jumala käsittää persoonat Brahma, Vishnu ja Shiva. Tätä sanotaan Trimurtiksi. Egyptissä kolminaisuutta edusti Osiris, Isis ja Horus. Babyloniassa kolminaisuus koostui jumalista Nimrod, Semiramis ja Tammuz.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-4-pyha-kolminaisuus.html
        Pyhä kolminaisuus
        Pyhä kolminaisuus on ikivanha käsite, joka löytyy todella monista kulttuureista ja uskonnollisista perinteistä. Se on kuvattu todella monella eri tavalla ja sillä on todella monta eri symbolista tasoa. Esimerkkejä: Hindulaisessa versiossa kolmiyhteinen jumala käsittää persoonat Brahma, Vishnu ja Shiva. Tätä sanotaan Trimurtiksi. Egyptissä kolminaisuutta edusti Osiris, Isis ja Horus. Babyloniassa kolminaisuus koostui jumalista Nimrod, Semiramis ja Tammuz.

        Pyhä kolminaisuus on ikivanha käsite, joka löytyy todella monista kulttuureista ja uskonnollisista perinteistä. Se on kuvattu todella monella eri tavalla ja sillä on todella monta eri symbolista tasoa. Esimerkkejä: Hindulaisessa versiossa kolmiyhteinen jumala käsittää persoonat Brahma, Vishnu ja Shiva. Tätä sanotaan Trimurtiksi. Egyptissä kolminaisuutta edusti Osiris, Isis ja Horus. Babyloniassa kolminaisuus koostui jumalista Nimrod, Semiramis ja Tammuz.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhä kolminaisuus on ikivanha käsite, joka löytyy todella monista kulttuureista ja uskonnollisista perinteistä. Se on kuvattu todella monella eri tavalla ja sillä on todella monta eri symbolista tasoa. Esimerkkejä: Hindulaisessa versiossa kolmiyhteinen jumala käsittää persoonat Brahma, Vishnu ja Shiva. Tätä sanotaan Trimurtiksi. Egyptissä kolminaisuutta edusti Osiris, Isis ja Horus. Babyloniassa kolminaisuus koostui jumalista Nimrod, Semiramis ja Tammuz.

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-5-pedon-luku.html
        Pedon luku

        Kokonainen prekessiosykli kestää 25 920 vuotta. Tätä kutsutaan nimillä Suuri vuosi, Platoninen vuosi tai Kosminen vuosi. Kun tämä sykli jaetaan 12 astrologiseen aikakauteen, yhden aikakauden pituudeksi tulee 2160 vuotta. Numerologiassa lukujen lopussa olevat nollat edustavat suuruusluokkaa tai skaalaa. Luvun 2160 "juuri" on 216, joka sattuu olemaan sama kuin 6 x 6 x 6.

        Luku 666 on astrologisessa mielessä pyhä luku, johon on piilotettu "prekession salaisuus", tai "aikakausien salaisuus". Kirkko ei tietenkään halua tavallisten ihmisten tietävän tätä, joten se on demonisoitu pahan sarvipäisen mielikuvitusolennon luvuksi. Jos joku tutkii tätä lukua ja sen taustaa, hänet on helppo tuomita "paholaisen riivaamaksi" tai vastaavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-5-pedon-luku.html
        Pedon luku

        Kokonainen prekessiosykli kestää 25 920 vuotta. Tätä kutsutaan nimillä Suuri vuosi, Platoninen vuosi tai Kosminen vuosi. Kun tämä sykli jaetaan 12 astrologiseen aikakauteen, yhden aikakauden pituudeksi tulee 2160 vuotta. Numerologiassa lukujen lopussa olevat nollat edustavat suuruusluokkaa tai skaalaa. Luvun 2160 "juuri" on 216, joka sattuu olemaan sama kuin 6 x 6 x 6.

        Luku 666 on astrologisessa mielessä pyhä luku, johon on piilotettu "prekession salaisuus", tai "aikakausien salaisuus". Kirkko ei tietenkään halua tavallisten ihmisten tietävän tätä, joten se on demonisoitu pahan sarvipäisen mielikuvitusolennon luvuksi. Jos joku tutkii tätä lukua ja sen taustaa, hänet on helppo tuomita "paholaisen riivaamaksi" tai vastaavaksi.

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/01/astro-teologia-osa-6-ristin-alkupera.html
        Ristin alkuperä
        Kristinuskon astro-teologinen tausta nousee vahvasti esiin, kun katsotaan sen tärkeintä symbolia - ristiä. On jokseenkin ironista, että kristinuskon keskeisin symboli on alkuperältään niin puhdasta astrologiaa kuin vain ikinä voi olla.

        Kauan ennen kristinuskoa maailman monissa kolkissa tunnettiin symboli nimeltä aurinkoristi.


        Onko siis ihme, että atonistinen kristinusko on valinnut symbolikseen juuri ristin? Kun tarkastellaan kristillistä symboliikkaa, nähdään miten Kirkko painottaa ristin ja auringon välistä yhteyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/01/astro-teologia-osa-6-ristin-alkupera.html
        Ristin alkuperä
        Kristinuskon astro-teologinen tausta nousee vahvasti esiin, kun katsotaan sen tärkeintä symbolia - ristiä. On jokseenkin ironista, että kristinuskon keskeisin symboli on alkuperältään niin puhdasta astrologiaa kuin vain ikinä voi olla.

        Kauan ennen kristinuskoa maailman monissa kolkissa tunnettiin symboli nimeltä aurinkoristi.


        Onko siis ihme, että atonistinen kristinusko on valinnut symbolikseen juuri ristin? Kun tarkastellaan kristillistä symboliikkaa, nähdään miten Kirkko painottaa ristin ja auringon välistä yhteyttä.

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-1-neitsyesta-syntynyt.html
        Neitsyestä syntynyt
        Olipa kerran jumalan poika, joka syntyi neitsyestä...

        Näin joulun alla on sopiva hetki kertoa tarina alkuperäisestä neitsyestä, joka synnytti jumalan pojan. Tarina menee tuhansien vuosien taa Egyptiin, jonne muinaisten viisaiden johdolla syntyi huikea korkeakulttuuri. Nuo muinaset viisaat olivat niin sanotun Tähdistö-kultin (Stellar cult) "pappeja", mestariastronomeja, mestariastrologeja ja maailmankaikkeuden salaisuuksien ymmärtäjiä, joiden tietoisuuden taso oli niin korkea, että sitä on nykyaikana mahdoton edes ymmärtää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-1-neitsyesta-syntynyt.html
        Neitsyestä syntynyt
        Olipa kerran jumalan poika, joka syntyi neitsyestä...

        Näin joulun alla on sopiva hetki kertoa tarina alkuperäisestä neitsyestä, joka synnytti jumalan pojan. Tarina menee tuhansien vuosien taa Egyptiin, jonne muinaisten viisaiden johdolla syntyi huikea korkeakulttuuri. Nuo muinaset viisaat olivat niin sanotun Tähdistö-kultin (Stellar cult) "pappeja", mestariastronomeja, mestariastrologeja ja maailmankaikkeuden salaisuuksien ymmärtäjiä, joiden tietoisuuden taso oli niin korkea, että sitä on nykyaikana mahdoton edes ymmärtää.

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-2-kuolleista-noussut.html
        Kuolleista noussut
        Osa 1: Neitsyestä syntynyt

        Astro-teologisen kirjoitussarjan toinen osa jatkaa joulun teemalla. Ja vähän pääsiäisenkin.

        Kristityssä perinteessä on paljon lainauksia astrologiasta ja astronomiasta, jotka olivat kaikkien pakanauskontojen ja kulttien perustana. Muinaisten viisaiden Tähdistö-kultti loi pohjan myös Egyptissä alkunsa saaneille monoteistisille uskonnoille. Ei ole ihme, että kristinusko on edelleen täynnä astrologisia allegorioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-2-kuolleista-noussut.html
        Kuolleista noussut
        Osa 1: Neitsyestä syntynyt

        Astro-teologisen kirjoitussarjan toinen osa jatkaa joulun teemalla. Ja vähän pääsiäisenkin.

        Kristityssä perinteessä on paljon lainauksia astrologiasta ja astronomiasta, jotka olivat kaikkien pakanauskontojen ja kulttien perustana. Muinaisten viisaiden Tähdistö-kultti loi pohjan myös Egyptissä alkunsa saaneille monoteistisille uskonnoille. Ei ole ihme, että kristinusko on edelleen täynnä astrologisia allegorioita.

        https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-3-aikakausien.html
        Aikakausien symbolit
        Oletteko koskaan ihmetelleet miksi kristinuskossa käytetään niin paljon kala-symbolia? Tai miksi muinaiset jumalhahmot kuvattiin joskus pässeinä tai härkinä?

        Moni vain kohauttaa olkiaan nähdessään näitä symboleja, koska olemme kadottaneet kykymme ymmärtää uskontojen astrologista taustaa. Kaikki uskonnot ovat astrologiaa muodossa tai toisessa.

        Tämä tarina on useita tuhansia vuosia pitkä. Aloitetaan atonistien arkkivihollisesta Amon aurinkojumalasta. Muinaisessa Egyptissä Amonin vanha symboli oli härkä. Kun Raamatun tarinassa Mooses raivostui israelilaisten tekemästä kultaisesta härästä / vasikasta, se oli raivoa Amonin ikivanhan symbolin palvonnasta. Raamattu tosin ei kerro mitä jumalaa kultainen vasikka edustaa, koska Aton-kultti ei halua paljastaa menneisyyttään Egyptissä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hengestä humalassa, pyhää naurua
        https://www.youtube.com/watch?v=m-7px5Xyzlg
        Helluntailaiset / Karismaattiset lattian pyörittämistä haukkuvat kuin koirat

        Kun kristityt yrittävät väkisin käännyttää muita, sitä enemmän ihmiset alkavat hylätä kristinuskoa, ainakin täällä.


    • Anonyymi

      New Age -harjoituksissa, kuten meditaatiossa, kehotetaan meitä hiljentämään mielemme, jotta voimme rauhoittaa ajatuksemme ja saavuttaa lopullisen selkeyden. Tyhjä mieli on paholaisen leikkikenttä. Jos harjoitatte meditaatiota, teidän pitäisi lopettaa se välittömästi.

      • Anonyymi

        "Tyhjä mieli on paholaisen leikkikenttä. Jos harjoitatte meditaatiota, teidän pitäisi lopettaa se välittömästi."

        "Tyhjä mieli on tuulimyllyjen leikkikenttä. Jos harjoitatte tyylimyllyleikkejä, teidän pitäisi lopettaa se välittömästi."


        "Tyhjä mieli on pakkokäännyttäjien leikkikenttä. Jos harjoitatte sitä, teidän pitäisi lopettaa se välittömästi."


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2595
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1138
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1044
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1001
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      913
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      881
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      822
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      33
      782
    Aihe