Ollaan kummatkin toisessa avioliitossa, emme tehnee avioehtosopimusta. Nyt olemme alkaneet mietimään että miten tämä menee jos toiselle jotain sattuu. Meillä on kummallakin aikuisia lapsia edellisestä liitosta, yhteisiä ei. Miehen perilliset tuntuvat olevan huolissaan mieheni omaisuudesta. Meillä on kummallakin ennen avioliittoa hankittua omaisuutta, yhdessä emme mitään isompaa ole hankkineet. Olisiko selkeempää tehdä se avieohto tulevaisuuden varalle. Olisiko perinnön jako lasten ja eloon jääneen puolison kannalta helpompaa. Voiko tehdä sellaisen avioehdon joka koskee pelkästään ennen avioliittoa hankittua omaisuutta, jonka kunpikin haluamme jättää omille lapsillemme.
uusiopari avioehto
2
454
Vastaukset
- 20+15
Ilman avioehtoa avioliittonne päättyessä eroon tai kuolemaan tehdään ositus, jossa nettovaranne tasataan, paitsi rikkaamman lesken ei tarvitse antaa tasinkoa kuolleen puolisonsa perillisille. Ilmeisesti mies on rikkaampi, koska miehen lapset oireilevat.
On mahdollista avioehdolla rajata ennen avioliittoa ollut varallisuus, sen sijaan tullut ja sen tuotto avio-oikeuden ylkopuolelle.
Kyllähän avioehto selkeyttää varojen ositusta, mutta riippuu tietysti ennen avioliittoa olleen tilanteen kirjauksesta ja sen ylläpidosta. Uusioperheissä avioehto rauhoittaa perilliset, kunhan ei vanhana turhaan höperöidä testamenteilla. Leskellähän on lakiin perustuvana elinikäinen hallintaoikeus pesään kuuluvaan puolisoiden yhteisenä kotina olleeseen asuntoon ja koti-irtaimistoon, ellei leskellä ole toista vastaavaa asuntoa. - happily married
Olemme samanlaisessa tilanteessa. Kummallakin on lapsia, ei yhteisiä. Olemme iäkkäitä ja nyt myymässä asuntoa ja hankkimassa uutta esteetöntä. Mieheni omistaa asunnostamme 2/3 ja minä 1/3. Minulla on perintörahoja pankissa ja tarkoitus on ostaa uusi asunto puoliksi. Lisäksi meillä kummallakin on hieman osakevarallisuutta ja rahaa tileillä. Nämä omaisuuden osat (ei asumiseen liittyvät) haluaisimme menevän perintönä kuolleen lapsille heti jomman kumman kuollessa.
Jompikumpi voi kuolla asunnonvaihtoprosessin aikana ennen kuin uusi asunto on saatu ostetuksi. Tahtomme on, että leskellä säilyy asumistaso ennallaan eli hän voi käyttää asumiseen tarkoitetut varat uuden asunnon hankkimiseen.
Olisiko parasta avioehdolla määritellä avio-oikeuteen kuuluvaksi asunto tai siitä saatu maksu minun tiliosuuteni, toisin sanoen kaikki asuntoon tarkoittamamme varat olivatpa ne asunto-osakkeiden tai rahojen muodossa.
Ja lisäksi täytynee tehdä keskinäinen testamentti, jossa leski saa (hallinta?)oikeuden näihin avio-oikeuteen kuuluviin varoihin voidakseen ostaa asunnon.
Vai pitäisikö avioehdolla suoraan sulkea oma, määritelty omaisuus toiselta pois ja keskinäisellä testamentilla määrätä toisillemme ne asuntorahat?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oulaisen vaalitulos: Vahva alku, mutta lisää toimia tarvitaan
Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus167170- 1992547
Yh:n pihalla aina eri auto
Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan1041992En vittujakaan enää välitä sinusta nainen
Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.761538Exän käytös hämmentää (taas)
Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k1911079- 41990
Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va46959- 77863
- 45729
Susanna Laine paljastaa - Tästä farmilaiset yllättyvät joka kaudella: "Ettei olekaan niin paljon..."
Farmi Suomi vie Pieksämäelle maaseudulle ja suosikkirealityn juontajan puikoissa on Susanna Laine. Uudella kaudella muka7718