uusiopari avioehto

violaa

Ollaan kummatkin toisessa avioliitossa, emme tehnee avioehtosopimusta. Nyt olemme alkaneet mietimään että miten tämä menee jos toiselle jotain sattuu. Meillä on kummallakin aikuisia lapsia edellisestä liitosta, yhteisiä ei. Miehen perilliset tuntuvat olevan huolissaan mieheni omaisuudesta. Meillä on kummallakin ennen avioliittoa hankittua omaisuutta, yhdessä emme mitään isompaa ole hankkineet. Olisiko selkeempää tehdä se avieohto tulevaisuuden varalle. Olisiko perinnön jako lasten ja eloon jääneen puolison kannalta helpompaa. Voiko tehdä sellaisen avioehdon joka koskee pelkästään ennen avioliittoa hankittua omaisuutta, jonka kunpikin haluamme jättää omille lapsillemme.

2

387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+15

      Ilman avioehtoa avioliittonne päättyessä eroon tai kuolemaan tehdään ositus, jossa nettovaranne tasataan, paitsi rikkaamman lesken ei tarvitse antaa tasinkoa kuolleen puolisonsa perillisille. Ilmeisesti mies on rikkaampi, koska miehen lapset oireilevat.
      On mahdollista avioehdolla rajata ennen avioliittoa ollut varallisuus, sen sijaan tullut ja sen tuotto avio-oikeuden ylkopuolelle.
      Kyllähän avioehto selkeyttää varojen ositusta, mutta riippuu tietysti ennen avioliittoa olleen tilanteen kirjauksesta ja sen ylläpidosta. Uusioperheissä avioehto rauhoittaa perilliset, kunhan ei vanhana turhaan höperöidä testamenteilla. Leskellähän on lakiin perustuvana elinikäinen hallintaoikeus pesään kuuluvaan puolisoiden yhteisenä kotina olleeseen asuntoon ja koti-irtaimistoon, ellei leskellä ole toista vastaavaa asuntoa.

    • happily married

      Olemme samanlaisessa tilanteessa. Kummallakin on lapsia, ei yhteisiä. Olemme iäkkäitä ja nyt myymässä asuntoa ja hankkimassa uutta esteetöntä. Mieheni omistaa asunnostamme 2/3 ja minä 1/3. Minulla on perintörahoja pankissa ja tarkoitus on ostaa uusi asunto puoliksi. Lisäksi meillä kummallakin on hieman osakevarallisuutta ja rahaa tileillä. Nämä omaisuuden osat (ei asumiseen liittyvät) haluaisimme menevän perintönä kuolleen lapsille heti jomman kumman kuollessa.

      Jompikumpi voi kuolla asunnonvaihtoprosessin aikana ennen kuin uusi asunto on saatu ostetuksi. Tahtomme on, että leskellä säilyy asumistaso ennallaan eli hän voi käyttää asumiseen tarkoitetut varat uuden asunnon hankkimiseen.

      Olisiko parasta avioehdolla määritellä avio-oikeuteen kuuluvaksi asunto tai siitä saatu maksu minun tiliosuuteni, toisin sanoen kaikki asuntoon tarkoittamamme varat olivatpa ne asunto-osakkeiden tai rahojen muodossa.

      Ja lisäksi täytynee tehdä keskinäinen testamentti, jossa leski saa (hallinta?)oikeuden näihin avio-oikeuteen kuuluviin varoihin voidakseen ostaa asunnon.

      Vai pitäisikö avioehdolla suoraan sulkea oma, määritelty omaisuus toiselta pois ja keskinäisellä testamentilla määrätä toisillemme ne asuntorahat?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe