uusiopari avioehto

violaa

Ollaan kummatkin toisessa avioliitossa, emme tehnee avioehtosopimusta. Nyt olemme alkaneet mietimään että miten tämä menee jos toiselle jotain sattuu. Meillä on kummallakin aikuisia lapsia edellisestä liitosta, yhteisiä ei. Miehen perilliset tuntuvat olevan huolissaan mieheni omaisuudesta. Meillä on kummallakin ennen avioliittoa hankittua omaisuutta, yhdessä emme mitään isompaa ole hankkineet. Olisiko selkeempää tehdä se avieohto tulevaisuuden varalle. Olisiko perinnön jako lasten ja eloon jääneen puolison kannalta helpompaa. Voiko tehdä sellaisen avioehdon joka koskee pelkästään ennen avioliittoa hankittua omaisuutta, jonka kunpikin haluamme jättää omille lapsillemme.

2

357

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 20+15

   Ilman avioehtoa avioliittonne päättyessä eroon tai kuolemaan tehdään ositus, jossa nettovaranne tasataan, paitsi rikkaamman lesken ei tarvitse antaa tasinkoa kuolleen puolisonsa perillisille. Ilmeisesti mies on rikkaampi, koska miehen lapset oireilevat.
   On mahdollista avioehdolla rajata ennen avioliittoa ollut varallisuus, sen sijaan tullut ja sen tuotto avio-oikeuden ylkopuolelle.
   Kyllähän avioehto selkeyttää varojen ositusta, mutta riippuu tietysti ennen avioliittoa olleen tilanteen kirjauksesta ja sen ylläpidosta. Uusioperheissä avioehto rauhoittaa perilliset, kunhan ei vanhana turhaan höperöidä testamenteilla. Leskellähän on lakiin perustuvana elinikäinen hallintaoikeus pesään kuuluvaan puolisoiden yhteisenä kotina olleeseen asuntoon ja koti-irtaimistoon, ellei leskellä ole toista vastaavaa asuntoa.

  • happily married

   Olemme samanlaisessa tilanteessa. Kummallakin on lapsia, ei yhteisiä. Olemme iäkkäitä ja nyt myymässä asuntoa ja hankkimassa uutta esteetöntä. Mieheni omistaa asunnostamme 2/3 ja minä 1/3. Minulla on perintörahoja pankissa ja tarkoitus on ostaa uusi asunto puoliksi. Lisäksi meillä kummallakin on hieman osakevarallisuutta ja rahaa tileillä. Nämä omaisuuden osat (ei asumiseen liittyvät) haluaisimme menevän perintönä kuolleen lapsille heti jomman kumman kuollessa.

   Jompikumpi voi kuolla asunnonvaihtoprosessin aikana ennen kuin uusi asunto on saatu ostetuksi. Tahtomme on, että leskellä säilyy asumistaso ennallaan eli hän voi käyttää asumiseen tarkoitetut varat uuden asunnon hankkimiseen.

   Olisiko parasta avioehdolla määritellä avio-oikeuteen kuuluvaksi asunto tai siitä saatu maksu minun tiliosuuteni, toisin sanoen kaikki asuntoon tarkoittamamme varat olivatpa ne asunto-osakkeiden tai rahojen muodossa.

   Ja lisäksi täytynee tehdä keskinäinen testamentti, jossa leski saa (hallinta?)oikeuden näihin avio-oikeuteen kuuluviin varoihin voidakseen ostaa asunnon.

   Vai pitäisikö avioehdolla suoraan sulkea oma, määritelty omaisuus toiselta pois ja keskinäisellä testamentilla määrätä toisillemme ne asuntorahat?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Purra vaatii koko itärajaa kiinni, vihervasemmisto haukkoo henkeään

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000010018060.html Upeaa, isänmaallista toimintaa Riikka Purralta. 70 vuotta vanhat ja
   Maailman menoa
   464
   2958
  2. Koska olet viimeksi nähnyt

   ihastuksesi? Siis ihan ollut samassa paikassa, ei mitään vilaukselta nopeasti ☺️ Ja kerro myös oletko mies vai nainen?
   Ikävä
   123
   2126
  3. Suomen varapääministeri Riikka Purra ei tajua olevansa Venäjän hyödyllinen idiootti.

   Vai tajuaako? Purran blogiteksti, jossa haukutaan niin "ääliöliberaalit" kuin "trollaava lehdistö" on juuri sellaista k
   Maailman menoa
   529
   1928
  4. Ilmalämpöpumpun virrankulutus vrk:ssa,

   -pakkasta n.12 astetta -sisäyksikkö säädetty 22 asteeseen (ilp) -omakotitalo öljylämmityksellä ,patterit termostaatilla
   Koti ja rakentaminen
   86
   1672
  5. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   154
   1670
  6. Pinja Sanaksenaho rehellisenä Selviytyjät viidakko-oloista: "Pieni shokki, että herranjumala ei..."

   Ohhoh! Tubettaja Pinja Sanaksenaho joutui lähtemään Selviytyjät Suomi -kisasta, kun hänet äänestettiin ulos heimoneuvost
   Tv-sarjat
   11
   1478
  7. Sä oot mun toinen puolikas

   Missä oot? Tuu jo..
   Ikävä
   63
   1374
  8. Tankkausasema

   Haapajärveltä epäillysti 23.-24.11. välisenä yönä varastettu tankkausasema on löytynyt ja palautettu omistajalleen. Asia
   Oulainen
   13
   1056
  9. Ei tämä alun perin näin pitänyt mennä

   Emme voi olla enää edes kavereita.
   Ikävä
   41
   994
  10. Fatima Diarra Suomen pakolaiskiintiö nostettava moninkertaiseksi

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010021408.html Hallitus on laskemassa Suomen pakolaiskiintiön 500 pakolaiseen vuod
   Maailman menoa
   142
   933
  Aihe