Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pääaineen vaihtaminen laitoksien välillä, mutta samassa yliopist

3912313

Hei

Luin JYU:ssä pari vuotta englantia pääaineenani mutta mielenkiinnon lopahdettua hain tämän kesän haussa samaan yliopistoon opiskelemaan valtio-oppia, eli kokonaan toiselle laitokselle.

En ilmoittanut ko laitoksella minnekään että aion lopettaa/hakea uuteen pääaineeseen, vaan hain uuteen pääaineeseen aivan kuten uusi opiskelija olisi hakenut eli ilmoittauduin pääsykokeisiin normaalisti netissä, ja pääsin sisään.

Nyt on sitten tuhat kysymystä:

1) Olisiko jonnekin pitänyt ilmoittaa että lopetin tuon englannin ja hain toiselle laitokselle? Nyt tein niin että en ole oikeastaan vuoteen edes käynyt siellä, jossain vaiheessa vain lopetin kurssien suorittamisen.

2) Eli olisiko minun pitänyt ilmoittaa uudelle laitokselle että olen jo kirjoilla tässä yliopistossa? Sieltä tuli kotiin ne ilmoittautumis prujut mitkä tulee kaikille uusille opiskelijoille. Täytin ne mutta niissä ei kysytty muuta kuin että onko opiskeluoikeuksia MUISSA yliopistoissa.

3) Mitenkäs opintotuki? Pitääkö minun hakea sitä uudestaan kun olen kerran hakenut uudelle alalle? Vaikka periaatteessa vaihdoinkin vain pääainetta yliopiston sisällä.

Muita asioita mitä olen mahdollisesti jättänyt huomiotta? Tuhannet kiitokset jos joku osaa auttaa.

4

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8+9

      1) Luulisin että sinulla säilyy edelleen se englannin opinto-oikeus, lisäksi tulee vain oikeus suorittaa valtio-oppia pääaineena. Kun sen opinto-oikeuden on kerran saanut, sitä ei tuosta vaan menetä.

      2) Tietääkseni niistä ei tarvitse erikseen ilmoitella millään tavalla. Ehkä silloin, jos olisi kandi/gradu-vaiheessa, ja olisi sopinut jotain juttuja ohjaajan kanssa.

      3) Tästä en ole varma, eli kannattaa ottaa selvää. Ainakin itselläni lukee Kelan palvelussa tiedekunnan nimi, eli ehkä siinä pitää jonkinlainen muutosilmoitus tehdä.

    • nimmaroitsija

      tuohon 3. kysymykseen ainakin sen verran, että mielestäni pitää hakea uudestaan opintotukea, mutta huomaa, että tuen maksimimäärästä "vähennetään" jo tuonne enkkuun käyttämäsi kuukaudet (mikäli ET ole valmistunut kandiksi; jos olet, niin sitten pääset 70 op-tukikuukauden piiriin).

      Maksimitukikuukaudet kandin maisterin 300 op tutkintoon on 55. Jos siis olet opiskellut esim. 2 vuotta enkkua ja käyttänyt siinä 18 tukikuukautta, niin voit maksimissaan saada kandin maisterin opintoihin 37.

    • vinkvinks

      Vaikka nyt opiskelet valtio-oppia pääaineena, kannattaa englantia opiskella sellainen kokonaisuus (perus- ja aineopinnot), että voit liittää sen tutkintosi sivuaineeksi, mikä jouduttaa valmistumista.

    • serkkuserkku

      Mitä jos kysyt tiedekunnaltasi etkä Suomi24-palstalta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe