ShorinRyu ja Shotokan erot?

Karate kiinnostaa

Heip. Onko tietoa kuinka paljon Shorin Ryu eroaa Shotokanista suomessa? Onko katat samoja? Onko opetuksen taso sama molemmissa? Shotokan kiinnostaisi enemmän mutta kun Shorin Ryu sali on ihan tuossa naapurissa.
Ymmärtääkseni Shotokan on saanut vaikutteensa Shorin Ryusta joten jos annat 15 vuotta elämästäsi Shorin Ryulle, vaihdat paikkakuntaa ja siellä ei olekaan kun Shotokan koulu, niin onko se sitten taas alkeiskurssille mentävä? Karate on karatea, mutta tarviiko aina aloittaa puhtaalta pöydältä kun vaihtaa tyylisuuntaa?

3

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiavastaus

      juu ei, katat ei ole samoja. Samaa juurta ovat, mutta Shotokan japanilaistunut, ja asennoiltaan ja voimantuotoltaan täysin eri tavaraa. Painu sinne Shorin Ryuhun, jos 15 vuotta jaksaat tahkota, siinä vaiheessa pystyut jo pistämään oman dojon pystyyn.

      kun tyylisuuntaa vaihtaa, on se uuden dojon asia miten alusta aloitat. Eteneminen on kumminkin todennäköisesti ripeää, jos on useita vuosia aktiivisesti harjoitellut jotain muuta karaten tyylisuuntaa.

    • Budokako

      Meido-kan Espoo järjestämä peruskurssi alkaa 3.9. Seurassa harjoitetaan Shoko-ryu -tyylisuuntaa, joka on Suomessa kehitetty, Suomen Karateliiton hyväksymä ja sen alainen tyylisuunta. Tyylisuunnan perustana ovat 70- ja 80-luvuilla meillä Shorinji-ryun nimellä harjoitellut tekniikat, eli tyyli, jota lähes puolet Suomen silloisista karatekoista harjoitti.
      Mukaan vaan koittamaan miltä treeni tuntuu

    • www.jj75.net

      Shorin-ji-ryu on ottelumaista, okinawalaista, nopeaa, pistekarateksikin sanottua... tosin lantioliikkellä voimantuotanto tehdään joko pyörien, mutta oikasemalla liikkeet pitkälllä harjottelulla ja nopeuden tuomalla lisäedulla. Voimaa saadaan ohjattua oikeassa kohdassa tarvittaessa, kontrollointi helpompaa. Pelkästään liikesuuntien ja kaiken muuttaminen ottelussa on helpompaa lihashallinnan tuomalla lisäedulla. Koska tyylisuunta tähtää nopeuteen ja siinä on mahdollista harjotella taekwondomaista ottelutyyliäkin niin halutessaan, se luo mielenkiintosemman pohjan koko tyylisuunnalle. Potkut on suunniteltu komboissakin oikein käytettynä hyppyjä varten ilmeisesti Kyan Chōtokun myötävaikuttamana. Ottelu on hyvin teknisesti toteutettu jättäen vastustajalle 10% iskupinta-alan perusotteluasennossakin. Hyvin monipuolinen kun sen hiffaa. Vaatii ehdottomasti hyvin osatessa lahjoja ja pitkää aikaa hiomiselle. Ei ole helppo ylläpitää. Lapsen omainen notkeus ja liikkuminen säilytettävä ja aloitettava viimeistään murrosiän kynnyksellä tai kaikki katoaa ja toivottua lopputulosta ei saavuteta koskaan.

      Shotokan on näyttävää, voimakasta ja sovellettavissa otteluihin tietyissä rajoissa. Samat ki voimat voi saavuttaa shorin-ji-ryussa, mutta hitaammin, opittuna helpommin sovellettavat otteluihin.. Shotokania suositaan koska suurimmalla osalla porukasta on yksinkertasesti niin paskat kropan ominaisuudet ja myöhään alotettu karate, ettei ne anna myöden ja kurialaisuus näkyy lajissa muttei muussa elämisessä. Suomalaiselle tasamaan tallaajalle varmasti omiaan.

      Kokemusta 25 v.

      Niillä paikkakunnilla missä shorin-ji-ryu on muuttunut shotokaniksi on porukka myös vaihtunut. Monet pitävät silti kiinni omista tyylisuunnistaan pohdiskellen onko ne oikeita vaikka sen pitäs antaa tietynlainen pohja omalle liikkumiselle. Mikään ei estä itse opiskelua 5 vuoden jälkeenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe