Viro Suomen pahin ongelma

observatore

Viro on ylivoimaisesti Suomen hyvinvoinnin suurin este tänä päivänä. Ilman nykyisenlaista Viroa Suomessa työttömyys olisi hyvin pientä, samoinkuin rikollisuus
ja muut sosiaalipuolen ongelmat. Virosta lähtöisin olevat huumeet, viina ja rikollisuus ovat Suomen tämän päivän kaikkien ongelmien takana merkittävimpänä tekijänä. Olisi ollut suuri etu Suomelle ettei Viron vastaista rajaa olisi koskaan avattu Suomen suuntaa. On turha hyssytellä tosiasioita sillä perusteella, että viron kieli sattuu olemaan sukua suomelle. Tosi asiat on tunnustettava. Viro on Suomen suurin ongelma siitä ei päästä mihinkään. Nykymuotoinen Viro on romahduttanut ennen niin hyvinvoiman Suomen.

16

485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämä on kyllä totta

      Miten niin pieni maa voikin saada kahdessakymmenessä vuodessa niin paljon pahaa aikaan. Kansa on ihan yhtä epärehellistä mitä sen johtajat.

    • Monet ovat hyödyt

      Kumma juttu kun en ole tällaista huomannut vaikka parikymmentä vuotta olen Viron kanssa ollut tekemisissä vientikaupan alalla.
      Onhan jo turismi Tallinaan päin ollut uusi henkireikä umpimielisille ja viinaan meneville suomalaisille, varmaan helpottanut psyykkisiä ongelmia. Toisaalta ongelmia sillä alalla ovat lisänneet suomalaiset salaviinan ja kaljan rahtaajat.

      Mutta onhan noita muita hyötyjä monia. Muutama sata yliopistojen opiskelupaikkaa Virossa on meikäläisten käytössä. Vientikauppaakin on jonkun verran, pienikin apu sillä suunnalla on meille eduksi. Muutamat maatalousyrittäjät ovat päässeet toteuttamaan toiveitaan Viron paremmassa ilmastossa. Ja monta teollisuuden alaa on käynnistänyt osavalmistusta virolaisissa tehtaissaan tai löytänyt alihankkijoita.
      Ja tietenkin virolainen työvoima on mukavasti helpottanut potemaamme työvoimapulaa. Ja vientiteollisuutemme on Virosta löytänyt Venäjän kauppaan kipeästi kaivattuja venäjän taitoisia ja Venäjän kulttuuria osaavia työntekijöitä.

      Vaikka Viro pieni on niin sen mukaan tulo on mukava lisä meidän omaan pieneen talouteemme.

      • niimpä niin

        Ja virolaiset ei juo sitten pisaran pisaraa. Se on kaikki Viron venäläisten "tunkeutujien" syytä. Juuh ihan miten vaan. Mitä höpiset Venäjän taidosta. Virolaiset ylimieliset fasistit vihaavat venäläisiä.


      • faktoittaja
        niimpä niin kirjoitti:

        Ja virolaiset ei juo sitten pisaran pisaraa. Se on kaikki Viron venäläisten "tunkeutujien" syytä. Juuh ihan miten vaan. Mitä höpiset Venäjän taidosta. Virolaiset ylimieliset fasistit vihaavat venäläisiä.

        Viro on hyvä esimerkki epäonnistuneesta valtiosta, joka säteilee kaikenlaisia ongelmia ympäristöönsä. On todellakin totta, että Virosta on tullut Suomen lähes kaikkien suurinpien ongelmien lähde; lisääntynyt alkoholismi,rikollisuus ja työttömyys ovat todellakin suurimmalta osin Viron ja virolaisten syytä. Tämä fakta on vaan totta siitäkin huolimatta, että vironkieli on suomenkielen lähisukulainen.


      • sitähän ne
        faktoittaja kirjoitti:

        Viro on hyvä esimerkki epäonnistuneesta valtiosta, joka säteilee kaikenlaisia ongelmia ympäristöönsä. On todellakin totta, että Virosta on tullut Suomen lähes kaikkien suurinpien ongelmien lähde; lisääntynyt alkoholismi,rikollisuus ja työttömyys ovat todellakin suurimmalta osin Viron ja virolaisten syytä. Tämä fakta on vaan totta siitäkin huolimatta, että vironkieli on suomenkielen lähisukulainen.

        Mikään ei näytä näille olevan pyhää. Hurstin laupeuden työstä yritetään etsiä rahallista hyötyä. Onneksi Hursti alkaa vaatia KELA korttia. Virolaisille jää lopulta ainoastaan ne perinteiset keinot.


    • Kokkeiltu on

      Ehkä meilläkin venäjän kielen taito tulevaisuudessa yleistyy ja paranee. Virossa on ihmisiä, joka venäjää osaavat. Joko kotikielenä tai sitten kouluissa opittuna, olihan heillä 50 vuotta pakkovenäjä oppiaineena. Ja varmaan nuorisostakin osa pitää huolta että oppii venäjää, ainahan on hyvä pystyä naapurien kanssa toimimaan.

      Jos suomalainen firma on aikeissa lähteä mukaan Venäjän kauppaa niin yksi keino on palkata muutama henkilö Virosta, joille kynnys toimia venäläisten kanssa on matalampi kuin suomalaisille. Henkilöhaku Suomesta tuottaa helposti vain tulkin tapaisia löytöjä, osaavat venäjää, mutta varsinaista muuta ammattitaitoa ei sitten olekaan.
      Itselläni on ollut työtovereina pari virolaista insinööriä, heille on tekniikka tuttua, venäjän kieli sujuuu ja ymmärtävät venäläistä tapaa ajatella ja toimia.

      • insistäkö

        Sinäkö insinööri. Toisaalta idän insinöörit tiedetään. Paljonko insinöörin paperit maksaa Viron opinahjossa. Petroskoissa hinnat kallistuneet. Kyllä sitä Petroskoissakin viidellätoista tonnilla paperit saa.


    • Nyt se on sanottu

      Kyllä ilman Viroa Suomessa tuskin olisi lainkaan työttömyyttä ja kaikki muutkin ongelmat alkoholismista rikollisuusten olisivat vain murto-osa nykyisestä. Ikävä tosiasia, että sukulaiskansasta on tullut Suomen ongelma nro 1 ja Suomen hyvinvoinnin este.

    • Luonnevikaisiako??

      Huvittaa nuo kielteisesti suhtautuvat. Jotenkin yhtä huonoa naapureihin suhtautumista kuin muidenkin Neuvostoliiton lähiulkomaiden kesken. Kohta itsenäisyyden palautumisen jälkeen Baltianmaiden veljeys ja yhteistyö lopahti pienimpään mahdolliseen. En ole havainnut juuri mitään yhteistyötä Viron ja Latvian enkä Latvian ja Liettuan välillä, lukuunottamatta kaikkialle levinneitä kauppaketjuja.

      Samaan kiukutteluun näyttää olevan haluja täällä pohjoisimmassa rajamaassakin. No, ei ihme sieltä kai se periytyy metsäsuomalaisten käytöksestä.

    • +++

      Observatore on Suomen pahin ongelma.

      Mistä näitä oikein sikiää ? Osaa kuitenkin suomen kieltä jollain lailla.

      • ooops11

        Täys somppuhan se on. Ei kannata moiseen turhakkeeseen reagoida. Pelkää omien tukiaisten pienenevän.


    • YKe

      YK-Kyllä tämä Viro on Suomelle ongelma ollut ja tulee olemaan vielä enemmän
      Jenkkien laittaissa sinne tukiasemansa .Jenkkit tuli vain ja ainostaan Vakoilun takia ,nyt on hyvä mesta vakoilla.Suomea sekä Venäjää ja koko skandinavia tehokkaast
      Nyt lokataan kansalaisten puhelimet,sähköpostit kaikki!Virolle tämä on suurirasite
      Nato joukkojen kustannukset maksettavaksi!Viron köyhälistöstä tulee rutiköyhiä!
      Viimeksi olen käynyt naapurissa v.2006 tuskin astun jalallani siihen maahan koskaan.Siellä ei ole EU-myötä kuin kaksi vientituotetta.VITUT&VIINA

      • ja onko sitäkään

        Vittu on löysää ja muutenkin päihteet heikentään virolaisten ämmien ja sikojen suorituskykyä. Mafia todella on siellä voimakas ja sitähän tunnetusti pyörittävät lähinnä paikalliset ryssät. Amerikkalaiset punaniskat joutuvat vielä vaikeuksiin siellä sukupuolitautien, rikollisuuden ja korruption kanssa.


    • idiootit1

      vittu tääl on idioottimaista porukkaa varmaan kaikki jotain 50v työttömiä alkoholisteja, joilla ei oo muuta tekemistä kun syyttää muita omasta surkeudestaan

      • katos peiliin

        Äläpä viroLOINEN taas projisoi.


    • Anonyymi

      On yhä 2021

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe