Miksei kukaan sano tätä asiaa ääneen HÄISTÄ!

Hääjuhlija

Hei kaikki kuluvan, menneiden ja tulevien kesän sulhot ja morsiamet sekä valitettavasti vieraaksi joutuneet; Minun mieltäni askarruttaa asia jos toinenkin tästä pariutumisriitistä, joita häiksi kutsutaan.

AJANKOHTA.

Osaatteko te laskea, että kesää on Suomessa hyvänä vuonna kolme kuukautta, joista keskiverto Virtasella on lomaa yksi kuukausi? Kuinka monen uskotte haluavan tulla teidän vuoksenne hikoilemaan johonkin työväentaloon tai kirkkoon keskellä metsää?

Monissa, monissa ja taas monissa häissä vierailleena henkilönä kerron teille: KUKAAN EI HALUA OLLA KESÄLLÄ HÄISSÄ. Kesällä ihmiset haluavat tehdä juuri sitä mitä haluavat ja hiostaviin vaatteisiin ja väsyineisiin kinkereihin, jotka ovat kaikkien mielestä todennäköisesti vielä surkeat, ei halua kukaan.

POLTTARIT:

Kuljettuksineen, juomineen, ohjelmineen, ylimääräisinen menoineen kertaa 13 455 menee AINA satoja euroja. Tekohymyssä suin maksetaan ja ollaan mielin kielin: "Kun tää nyt on hänen suuri päivä!" Älkää ihmetelkö, jos häiden jälkeen alkaa yhteydenpito vähentyä, kun olette halunneet kavereitanne kiduttaa. Oma oli vikanne.

Ohjelmat polttareissa noudattavat 98%:sti aina samaa kaavaa:

- omaperäinen sankarin yllättäminen
- täysin typerä ja epäkekseliäs asiaankuuvuva teema (epäonnistuu aina)
-sukupuolesta riippuen liian kalliit AINA samat menot ja tekemiset
-kaason/bestmanin kuukausien valmistelu ja ajan haaskaus
-vittuuntuneet vieraat, joiden kuuluu tietenkin kaikki tarjota, koska on sen sankarin suuri päivä

MORSIAN

Katsopa nainen itseäsi peilistä ja jos näet pulleaposkisen, oluella tai siiderillä turvonneen ei-koskaan-liikuntaa harrastaneen kasan ihraa peilissä, et todellakaan ole suven suloisin morsian. Miehesi todennäköisesti menee kanssasi naimisiin vain siksi, että pakotit ja hän ei jaksa käydä uudestaan läpi rumbaa jonkun löytämisestä, joka hänen paitansa silittää ja sukkansa pesee.

50% todennäköisyydellä kaasoksi pyytämäsi henkilö ei pidä sinuun yhteyttä häiden jälkeen moneen kuukauteen, jos koskaan, koska luulet olevasi niin erikoinen kun menet naimisiin ja luulet sen oikeuttavan ärsyttävään ja kliseiseen prinsessamaiseen käytökseen. Kannatti varmasti?

Jos miehille tehtäisiin gallup, jossa tiedusteiltaisiin, kuinka monen miehen UNELMA on mennä naimisiin, vastaus olisi alle 10%. Puhun nyt siis rehellisistä vastauksista, en niistä joihin vastataan naisen ja miehen yhteistuumin. Kysy siis itseltäsi; Kumman meistä tämä idea oli?

SULHANEN

- - -

BUDJETTI

Koska häät ovat vain kerran elämässä (just joo!), tulee niihin tietenkin varautua asiaankuuluvalla budjetilla. Kuka nyt ei haluaisi käyttää 15.000e sukulaisten ja ystävien syöttämiseen?

Kuka ei haluaisi ostaa hääpukua, jonka hintalapussa on 1000e hinta ja jota käytetään vain kerran?

Kampaajat, kynnet, naamat ja kaikki muu mahdollinen siihen päälle ja sitten ihmettelette, että miksi tulee riitaa?

"Kun tää on tää meidän suuri päivä niin kyllä mulla on oikeus vaatia parasta."

Odota vaan.

HÄÄT

Kiusallinen, kliseinen, kaverilta kopioitu vihkiminen samoine pakollisine korinttolaiskirjeineen ei kiinnosta ketään. Naimisiin kuuluu mennä rakkaudesta. Onko omaperäisyys liikaa vaadittu?

Lohta, lihapullia, keitettyjä perunoita ja vihreää salaattia, AINA. Once in a lifetime. - - -

Lakanaleikki, tietokilpailu, vasara/kaulin, hävetkää! Muut häpeävät jo teidän puolesta ääneti!

AVIOLIITTO

Kestää n. päivän, ennen kuin häät unohtuvat ja palaatte takaisin samoihin riitoihin auki jäävistä ovista, likaisista sukista lattialla, roskien viemisestä jne jne. Kannatti mennä naimisiin, muuten kaikki edellä mainittu olisi ollut ilmaista sen 15000e sijasta.

LAPSET

Useimmiten häiden jälkeen syntyy se tuleva 2010-luvun renessanssinero, joka omien vanhempien mielestä on kaunein/komein tyttö/poika, jota maa päällään on kantanut. En mene tähän sen enempää, mutta muistakaa kertoa Facebookissa kaikki lapsenne tekemiset mahdollisimman monien kuvien kera. Kaverinne lähtevät eivätkä palaa.

PETTÄMINEN

Victoria Milan- deittisivusto varatuiille ihmisille. Satoja tuhansia jäseniä avaamisen jälkeen. Tarvitseeko sanoa enempää? Eihän mulle niin käy...

AVIOERO

Noin karkeasti puolet uusista avioliitoista päättyy eroon ennen pitkää. Enhän minä kuulu tuohon puolikkaaseen...

YHTEENVETO

Kiitos jälleen kaikille sulhoille ja morsiamille! Jos häänne ovat vielä edessä, niin katselkaapa vieraiden naamoja! Tekohymy tai aito, kumpi vaan itse haluatte!

28

2960

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iloa häistä

      @Hääjuhlija, kukaan ei todella kaipaa sinua häihinsä. Onneksi on monta muuta ihmistä, jotka mielellään osallistuvat häihin. Edellisen kerran olen saanut kutsun kolme vuotta sitten ja oli todella mukavat häät, joissa oli paljon perinteitä.

      AJANKOHTA.

      Häissä en hikoile sen enempää kuin muuallakaan. Naisen on helppo pukeutua kevyesti ja mieskin voi yleensä valita kesäpuvun ja myöhemmin olla jopa paitahiasillaan.
      Kesällä on helppo mennä häihin jopa 500 kilometrin päähän, kun siihen voi yhdistää pari yötä hotellissa pienoislomaa.
      Hääjuhlija voi järjestää omat häänsä koska haluaa, jos nyt noin negatiivisena ihmisenä tulee edes kosituksi.
      Ihmettelen, missä näitä tylsiä häitä pidetään, kun itse en ole sellaisiin kutsua saanut..

      POLTTARIT:

      Porukka voi todella päättää, kuinka paljon rahaa käyttää polttareihin tai olla niistä kokonaan pois. Mikään pakollinen kuviohan tämä ei ole. Ystävysten kokoontuminen vaikka morsiussaunaan on sen sijaan kivaa rupattelua ja irtiottoa hääjärjestelyistä. Olen tietysti jäävi. Olen ollut vain yksissä polttareissa ja illan vanhetessa jätin seurueen juopumaan.

      MORSIAN

      Kaikki morsiamet haluavat olla kauneimmillaan. Nämä pulleaposkiset neitoset ovat mahdollisesti sydämellisempiä ja iloisempia ihmisiä kuin ketjun aloittaja. Heidän kanssaan ei tulee riitaa joka asiasta. Sulhanen on todennäköisesti rakastunut häneen.

      Sydämellinen morsian kohtelee myös kaasoaan hyvin. Ja kaaso auttaa sen mukaan, mitä odottaa myöhemmin vastapalvelusta ollessaan itse morsio.

      Yhtään miestä ei ole alttarille väkisin raahattu, tuskin pappi tai tuomari sellaista vihkisikään.

      SULHANEN

      Ahaa, pidät sulhasia täydellisinä, vaikka ensin epäilit, että he vain nössöilevät mennessään naimisiin, koska miehistä alle 10 prosenttia sitä haluaa.

      BUDJETTI

      Jokainen pariskunta päättää itse häidensä budjetista. Mitä se hääjuhlijalle kuuluu? Jotkut nauttivat juhlimisesta. Hääjuhlia ja hääpukuja on monen hintaisia. On kyllä kohteliasta viilata kyntensä, mutta pidennykset eivät ole edelleenkään pakollisia. Kyllä niitä isompiakin riidanaiheita on tarjolla, kuten auton ostaminen tai omistusasunnon hankkiminen. Ja jos toinen on kovin tuhlaavainen ja toinen pihi, niin ei siinä liitolle ole muutenkaan edellytyksiä. Kannattaa tutustua ennen häiden järjestämistä.

      HÄÄT

      Siviilivihkimisessä ei lueta korinttolaiskirjettä, mutta hääjuhlija voi kunnioittaa vihittävien vakaumusta. Siinä puhutaan rakkaudesta! Naimisiin on perinteisesti menty taloudellisista syistä, mutta viimeiset sata vuotta on omistettu rakkaudelle.
      Mitä pahaa on perinteiden noudattamisessa? Aina häissä on ollut jotain omaleimaista. Vihkipari, paikka ja vieraat tekevät siitä erilaisen.

      Lohta, lihapullia, keitettyjä perunoita ja vihreää salaattia, AINA. Ovat kaikki oikein hyvää ruokaa.

      Lakanaleikki, tietokilpailu, vasara/kaulin.. Mitä häpeämistä näissä on?

      AVIOLIITTO

      Kestää n. päivän, ennen kuin häät unohtuvat. Ihmettelen, mihin tämä väitteesi perustuu. Monilla on häistää mukavia muistoja, joita on tallennettu kuviin, videoihin ja ennen kaikkea muistiin ja sydämiin.
      Samat asiat jatkuvat, tottakai. Häät eivät onneksi muuta ihmistä toiseksi, vaan vihille mennessä voi luottaa siihen, millaisen kumppanin on itselleen valinnut.


      LAPSET

      Olisi tosi kurjaa, jos vanhemmat eivät rakastaisi lastaan. On niin ihanaa katsoa sitä ainutlaatuista kasvua ja kehitystä ja auttaa lapsiaan. Vaikka kaverit lähtisivät, niin ystävät pysyvät.


      PETTÄMINEN

      Ei kannata lainkaan mennä parisuhteeseen, jos tavoitteena on vain pettäminen. Hääjuhlijan kumppanit ovat ehkä löytäneet positiivisempaa seuraa.

      AVIOERO

      Avioero on joskus molempien ja etenkin lasten parhaaksi. Ihmiset joskus unohtavat, että avioliitossa on kaksi osapuolta ja kirkollisen vihkimisen mukainen tahtominen unohtuu. Aina ei ole tutustuttu toiseen riittävästi, eikä ymmärretty, millainen juoppo tai itsekäs tyyppi sen pinnan alla piilee.

      YHTEENVETO

      Kiitos jälleen kaikille sulhoille ja morsiamille! Toivotan teille muistorikkaita häitä ja onnellista loppuelämää.

    • hauskapa

      Hahaa, olipa hupaisa teksti hääjuhlijalta :D nauratti lukea.

      Mutta itse asiaan: Mikäli olet suunnitellut kesälle jotain muuta tärkeämpää menoa, tai sinulla ei ole varaa/ halua, sinun ei ole pakko osallistua häihin. Vieraat tekevät juhlan, joten en usko, että kukaan kaipaa häihin pakotettuja tekohymyilijöitä paikalle; ilmoita, ettet pääse. Sama koskee polttareita.


      Tähän voisi auttaa positiivinen asenne.

    • tapahtumatuottaja

      Räväkästi kirjoitettu ja paljon on jutussa tottakin. Tosin ammattini puolesta voin sanoa, että kyllä häistä saa toimivat ja tarjoilusta toisenlaiset. Meille on vasta kotiutumassa hääkonsultit, hääjärjestelijät ja sen sellaiset osaajat, jotka asianmukaista korvausta vastaan toteuttaisivat häät perinteisesti tai persoonallisesti eri vuodenaikoina. Minunkin mielestä häille olisi upeat puitteet kesän lisäksi myös muina vuodenaikoina ja jopa edullisimmin kustannuksin, mutta perinteitä haluaa harva muuttaa. Asiat tehdään niin kuin on sukupolvien ajan totuttu tekemään ja koska monille muistoja ei jää kuin kesähäistä harva osaa ajatella niin luovasti, että kuvittelisi itsensä vaikkapa syysmorsiameksi ( miten se eroaa kesäisen viileästä sadepäivästä?).

      En myöskään tajua polttareihin liittyvää yletöntä ryyppäämistä. Kaikenlaista ohjelmaa on tarjolla, eikä tartte itse edes miettiä enempää. Mieluummin joku kunnon elämys kuin kiertää samoja, tuttuja pubeja tuntitolkulla. Tässä kyllä kaivataan asennemuutosta urakalla. Hyvä, että ap tarttui siihen ongelmaan.

      • minichoo

        Minä en ymmärrä mikä pakko on kaikilla mennä kesällä naimisiin? Itse ainakin valitsisin syksyn tai talven, pimeää jolloin voi valaista hienosti tiloja illalla ja hyvällä säällä näkyy tähdetkin. Myös perinteiset suomalaiset hääleikit on vaan ikävystyttäviä. Mielestäni musiikki, tanssi, ruoka ja seurustelu riittää, ehkä jokin esiintyminen joltain taiteilijalta lisäksi... Itse ainakin haluan pitää tyylikkäät juhlat joihin ei kuulu mitään morsiamen ryöstöä tms. tylsää.


    • Hääjuhlija

      Hei kaikki ja kiitos vastauksistanne,

      heti alkuun pahoittelut herkkähipiäisille; sarkastisen ja kärkkään sävyn ei ollut tarkoitus loukata ketään, vaan subjektiivisesti esittää asia omasta mielestäni valossa, jossa sen näen.

      Jonkun verran näitä keskustelupalstoja lukeneena olen todennut, että viestien vastauksissa päänaukominen ei hyödytä ketään vaan asiallinen jatkokeskustelu on hedelmällisempää.

      Kaikissa kirjoituksissa on aina vääjäämättä kirjoittajan omat kokemukset esillä, joten kilpaa huutaminen ei hyödyttäne ketään.

      @iloa häistä

      "@Hääjuhlija, kukaan ei todella kaipaa sinua häihinsä. Onneksi on monta muuta ihmistä, jotka mielellään osallistuvat häihin. Edellisen kerran olen saanut kutsun kolme vuotta sitten ja oli todella mukavat häät, joissa oli paljon perinteitä."

      Asia lienee päin vastoin; ihmiset, jotka ovat sosiaalisia, pidettyjä ja joilla on ystäviä enemmän kuin naapurit, ovat valitettavasti kavereidensa ja sukulaistensa ns. "Ehdottomasti kutsuttavat ihmiset" -listalla, mikä tarkoittaa joissakin tapauksissa vääjäämättä sitä, että joka vuosi kutsuja tulee yhä useampi ja useampi ja neljät häät kesässä polttareineen vie kahdeksan viikonloppua lumettomasta vuodenajastamme. Puhumattakaan uusista, aikuisiällä hankituista ystävyyssuhteista, nepä ne vasta lisäävätkin kutsujen määrää. Koitapa pari vuotta suunnitella kesämenosi tällaisessa tahdissa ja takaan, että sinuakin alkaa harmittaa.

      Mitä loppu kommentteihisi tulee, vaikuttaa siltä, että perinteiset suomalaiset häät lihapullineen ja kaulinleikkeineen ovat juuri sinua varten ja olet mitä enemmän halukas menemään edellä mainittuihin tapahtumiin. Odota siis; mikäli avioitumattomia hyviä ystäviä sinulla on, jossain kohtaa pääset varmasti hassunhauskoja morsiamenryöstöjä katsomaan, mauttomia lihapullia syömään ja tarjoilivateja tuliaisina viemään.

      Tylsäähän se olisi, jos kaikki samanlaisia olivat; iloitkaamme siis toistemme erilaisuudesta.

      @hauskapa

      "Mikäli olet suunnitellut kesälle jotain muuta tärkeämpää menoa, tai sinulla ei ole varaa/ halua, sinun ei ole pakko osallistua häihin."

      Tässä se ongelma ja koko jutun pointti piileekin:

      -12 viikonloppua, joista useimmilla on se 4-6 vko vapaata. Paras aika olla, tehdä ja mennä niin kuin mieli tekee olla sitomatta itseään aikaan ja paikkaan. Kesähäät ovat aina kesällä, ja jos häitä on monet, joku niistä osuu varmasti päiviin, joita et haluaisi häissä viettää.

      -Mitä varallisuuteen tulee; kukaan ei varmasti mene konkurssiin tai pikavippikierteeseen 3-4 häävierailun vuoksi yhden kesän aikana. Suomi on globaalissa vertailussa vauras maa ja rahaa kyllä meiltä jokaiselta tarvittaessa ja halutessa löytyy, se on todettu. Kyse on vain vaihtoehtokustannuksesta.

      Sen koommin ei liene muutenkaan epäselvää, etteikö kutsu häihin olisi aina mairitteleva. Tarkoittaahan se sitä, että jompikumpi tahi peräti molemmat päivän suuren sankareista pitävät sinusta ja haluavat elämänsä suurimman jubileensa kanssasi kokea. Ystäviä he ovat ja heitä halutaan tietenkin miellyttää.

      Mistä päästäänkin aiheeseen, joka sivuaa sekä aikaa että rahaa: Miksei häitä voisi järjestää NIMENOMAAN syksyllä, kuten @tapahtumatuottaja niin hienosti asian ilmaisi? Ja miksei saman tien käyttäisi hänen tapaistaan alan ammattilaista järjestelyiden apuna, ettei häistä tulisi sellaista amatöörikaasojen ja ei-asiasta-kiinnostuneiden bestmanien tuottamaa tusinatavaraa? Varmasti paras tonni, jonka häihinsä voi sijoittaa?

      Ja mikä on vikana keväässä kauniissa kukkaisessa kun luonto herää eloon ja symboloi ns. uudelleensyntymää, kun talven selkä taittuu ja suvi tuo tuleva suloinen jo kolkuttaa ovea porstuassa? Puhumattakaan syksystä, jolloin tuuli tunnelmallisesti tuivertaa ulkona, mutta kynttilät luovat hämärtyvään iltaan lämpöä ja morsian kaunein loistavi kilpaa syys-ruskan värien kanssa?

      @tapahtumatuottaja

      "Asiat tehdään niin kuin on sukupolvien ajan totuttu tekemään ja koska monille muistoja ei jää kuin kesähäistä harva osaa ajatella niin luovasti, että kuvittelisi itsensä vaikkapa syysmorsiameksi ( miten se eroaa kesäisen viileästä sadepäivästä?)."

      TOUCHÉ.

    • Iloa häistä

      Olen ohittanut sen hääbuumi-iän. Itse asiassa kuulun sukupolveen, jonka monet tuttavat ovat pitäneet vain pienet häät. Häämuoti ja buumi tuli sen jälkeen.

      Olen ollut myös seremoniamestarina. Kun morsiuspari toivoo paljon perinteitä, niin en voi tehdä jotain ihan toisenlaista. Toisaalta joukossa voi olla joku juttu, joka kuvastaa erityisesti morsiusparia. Kun joukossa on ihmisiä, jotka ehdottomasti haluavat tehdä "ryöstön", niin eihän sitä kannata estää. Siitä pitää ottaa ilo irti.

      Hinta voi vaikuttaa siihen, että häitä pidetään kesällä. On edullisempaa kestitä ihmisä seuratalolla kuin ravintolassa.

      • Hääjuhlija

        Hyviä pointteja kyllä, ymmärrän.


    • ei kannata yleistää

      "Miksei kukaan sano tätä asiaa ääneen HÄISTÄ!"

      Koska kaikki eivät ajattele kuten sinä.

      Jos noin paljon nyppii käyttää 'rakkaat' viikonloppunsa ensin tärkeän ystävän kanssa polttareissa tyttöjen illan merkeissä ja sitten yhden/kahden tärkeän ihmisen suurena päivänä, älä sitten mene. Surullista, että ajattelet noin ihmisistä, jotka pitävät sinua ystävänään.

      Miksi kaikki perinteinen on muka noin vastenmielistä? Ok, lakanantaittelu ja tiputanssi on nähty tarpeeksi monta kertaa, mutta mitä vikaa on esimerksi kenkäleikissä? Se on jokaisen parin kohdalla erilainen ja suurimmasta osasta väestöä on kiva tutustua pariin paremmin hassujen faktojen merkeissä.

      Miksi pitäisi palkata hääsuunnittelija, ammattijuontaja jne.. jos nimenomaan itse nauttii suunnittelusta, askartelusta tai koristelusta ? Miksi moiseen pitäisi tuhlata rahaa? On ihmisiä, joille on kunniatehtävä esimerksi olla kaaso rakkaalle ystävälleen.

      "Kuinka monen uskotte haluavan tulla teidän vuoksenne hikoilemaan johonkin työväentaloon tai kirkkoon keskellä metsää? Monissa, monissa ja taas monissa häissä vierailleena henkilönä kerron teille: KUKAAN EI HALUA OLLA KESÄLLÄ HÄISSÄ. Kesällä ihmiset haluavat tehdä juuri sitä mitä haluavat ja hiostaviin vaatteisiin ja väsyineisiin kinkereihin, jotka ovat kaikkien mielestä todennäköisesti vielä surkeat, ei halua kukaan."

      No tässä sinulle yksi henkilö, joka oikein mielellään menisi häihin myös kesällä, jos lähipiirissä sellaisia pidettäisiin. On ensinnäkin pukeutumiskysymys hikoileeko omissa vaatteissaan vai ei. Ei kannata laittaa sitä PVC-noita-asua ensi kerralla AP ;) Viimeiset häät, joissa olin, eivät todellakaan olleet surkeat tai väsyneet. Hääpari oli valloittavan suloisen rakastunut, bändi loistava ja iltaa jatkettiin tanssien pitkälle yöhön. Haukkumisesi kuulostaa katkeralta.

      Mitä polttareihin tulee, ne ovat tavallisesti morsiamen parhaan ystävän järjestämät, ja kun toinen on tärkeä, hänelle haluaa ikimuistoisen ja omannäköisen päivän. Useimmiten morsian ei osallistu suunnitteluun. Millä perusteella teema epäonnistuu aina? Onko sinun lähipiirisi niin huonosti toisensa tuntevaa ja välittävää, ettei morsiameen liittyvää teemaa ole kukaan keksinyt? Entä sitten, jos tehdään vaikka morsiustaikoja? Oletko myös virpomista ja ristiäisissä veden valelua vastaan?


      Loppujen lopuksi säälittää, että olet noin täynnä vihaa ja katkeruutta. Ja miksi? Surullista, että koet itsellesi tärkeäksi haukkua läheisiäsi läskeiksi hulluiksi (kerroithan omista kokemuksistasi morsiantenkin suhteen) ja pakkoavioliittoon meneviksi nyssyiksi. Jotkut miehet itse asiassa kosivat ihan omasta tahdostaan, usko tai älä. Et taida tietää, mitä on rakkaus.

      Kaikki naiset eivät myöskään halua muuttaa itseään kaikenmaailman teko-lisäkkeillä, tai merkkipuvulla. Joillekuille tärkeintä ei ole prinsessapuku, samppanja, blingbling yms. vaan se mistä siinä päivässä on kyse. Oman rakkaansa kanssa avioliiton aloittamisesta, tiesitkös? Kyllä, nykyään Suomeenkin on rantautunut tämä överijenkkimeiniki designpukuineen, jääjoutsenineen, photobootheineen ym. juuri omaperäisyyden tavoittelun hedelmät TIETYN väestöryhmän pariin. Arvaanpa, että aloittaja asuu kehä3:n sisäpuolella.

      Sama koskee myös budjettia. Noita 15000e budjetteja näkyy yleisemmin em. alueella. Ja siellä on myös arkipäivää tekoripset, tekokynnet, tekorusketus jne. merkkivaatteet, erikoiskahveilla hienostelu jne. Rahalla mälläämistä pitää sitten tietysti jatkaa prinsessapäivänä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sellaista kaikki Suomen naiset - tai morsiamet - haluaisivat.

      "Kiusallinen, kliseinen, kaverilta kopioitu vihkiminen samoine pakollisine korinttolaiskirjeineen ei kiinnosta ketään. Naimisiin kuuluu mennä rakkaudesta. Onko omaperäisyys liikaa vaadittu?"

      Vihkikaavassa on tiedätkös tiettyjä osia, joita ei voi muuttaa, jos haluaa laillisen vihkisimisen. Kaikilla ei myöskään ole esim. tuttua pappia, joka voisi vetää epiikkisen puheen tai tuttuna Tarja Turusta, joka voisi lurauttaa kirkossa (tai halua laittaa rahaa hänen palkkaamiseensa). Raamattu maailman myydyimpänä kirjana kiinnostaa kyllä monia. Mitä pahaa siinä on, että valitsee jotain tavallista? Pitäisikö kaikkien kilpailla siitä, kenellä oli omaperäisimmät häät? Luulenpa, että jokainen morsian haluaa tehdä häistään ikimuistoiset.

      Tahtoisinpa kuulla, millaiset häät ovat sinusta täydelliset? Mikä ei olisi sinusta kuolettavan tylsää ja kulunutta? Mikä olisi niiiiiin alkuperäistä? Ja jos kerta häissä on noin kamalaa, niin miksi sitten ilmoittaudut? Jotkut menevät syömään ilmaista ruokaa, no et ainakaan sinä, kun ruokahan on AINA pahaa sinusta..

      • Hääjuhlija

        Anteeksi, jos pahoitit mielesi.

        Kirkko ja Raamattu ovat suuri ja tärkeä osa häitä, viittasin vain yhden kirjan yhteen lukuun, joka useimmiten luetaan ja siihen, että tuossa hienossa teoksessa on varmasti muitakin joita voi käyttää.

        Jokainen järjestäköön omanlaisensa häät.


      • ei kannata yleistää
        Hääjuhlija kirjoitti:

        Anteeksi, jos pahoitit mielesi.

        Kirkko ja Raamattu ovat suuri ja tärkeä osa häitä, viittasin vain yhden kirjan yhteen lukuun, joka useimmiten luetaan ja siihen, että tuossa hienossa teoksessa on varmasti muitakin joita voi käyttää.

        Jokainen järjestäköön omanlaisensa häät.

        No puhuit itsesi pussiin.. ensin haukut aivan lyttyyn ihmiset, jotka luulevat sinun olevan heidän ystävänsä ja sitten ilmoitat että "Jokainen järjestäköön omanlaisensa häät."

        Eipä näytä itselläsikään olevan niitä omaperäisiä ideoita...

        Etkä vastannut, miksi sitten ilmottaudut häihin?


      • Hääjuhlija
        ei kannata yleistää kirjoitti:

        No puhuit itsesi pussiin.. ensin haukut aivan lyttyyn ihmiset, jotka luulevat sinun olevan heidän ystävänsä ja sitten ilmoitat että "Jokainen järjestäköön omanlaisensa häät."

        Eipä näytä itselläsikään olevan niitä omaperäisiä ideoita...

        Etkä vastannut, miksi sitten ilmottaudut häihin?

        Upeaa sisälukutaitoa:

        Olen siis pk-seutulainen nainen, joka vihaa ystäviään.

        Vastasit aika lailla jokaisella argumentillasi siihen, miksi alunperin tekstin kirjoitinkin. Kirjoituksesi oli niin häikäisevän upea, että olen kanssasi joka asiasta samaa mieltä.

        Terveisin, PVC-Noita-akka


      • ei kannata yleistää
        Hääjuhlija kirjoitti:

        Upeaa sisälukutaitoa:

        Olen siis pk-seutulainen nainen, joka vihaa ystäviään.

        Vastasit aika lailla jokaisella argumentillasi siihen, miksi alunperin tekstin kirjoitinkin. Kirjoituksesi oli niin häikäisevän upea, että olen kanssasi joka asiasta samaa mieltä.

        Terveisin, PVC-Noita-akka

        Haukkua osaat, mutta muuta et sitten osaakaan... Miksi haukut, jos "Jokainen järjestäköön omanlaisensa häät." ?

        Miksi osallistut häihin, jos siellä on niin kurjaa?


      • Hääjuhlija
        ei kannata yleistää kirjoitti:

        Haukkua osaat, mutta muuta et sitten osaakaan... Miksi haukut, jos "Jokainen järjestäköön omanlaisensa häät." ?

        Miksi osallistut häihin, jos siellä on niin kurjaa?

        Osallistun häihin, koska ystäväni ovat minulle tärkeitä.

        Anteeksi, että pahoitin mielesi. Olen pahoillani.


    • Helvi-täti

      Olen tällainen päälle viisikymppinen täti, siis perhejuhlien pakollista kalustoa ja allekirjoitan kyllä monet ketjun avajan kommenteista. Polttareihin minua ei toki enää kutsuta, mutta häiden lisäksi kesällä on niin paljon muitakin juhlia, erityisesti rippijuhlista on tullut varsinainen viikonloppusyöppö. Mistä lähtien kaikki vanhempien pikkuserkutkin on pitänyt ruveta kutsumaan rippijuhliin? Kun kesässä on kolmet häät, neljät rippijuhlat ja parit syntymäpäivät, ei juuri muuta menoa voi suunnitellakaan. Kesään sattuvat hautajaiset toki ymmärrän.
      Häiden järjestelyyn käytetään paljon aikaa ja vaivaa, erityisesti morsiamille kaiken pitäisi olla täydellistä. Sitten pelokkaasti kopioidaan kaikkea, mitä on tv-ohjelmissa ja häälehdissä nähty. Mitään ei uskalleta jättää pois. Valitettavan usein tuloksena on jotain mikä aiheuttaa lähinnä myötähäpeää. Miksei voisi ottaa rennommin ja käyttää arvokas juhla-aika esim. tanssiin, karaokeen tai vapaaseen rupatteluun vieraiden kanssa. Itseäni harmittaa usein, kun juuri häissä näkee harvinaisempiakin sukulaisia ja tuttavia, mutta heidän kanssaan ei ehdi jutella, kun morsiamenryöstö tai joku muu väkinäinen kotkotus alkaa. Häistä halutaan tehdä ohjattu näytelmä. Se voi onnistua jos esiintyjät ovat tarpeeksi taitavia. Heikkojen lenkkien myötä kokonaisuus pettää.
      Joku vetää nytkin herneen nenäänsä ja sanoo, ettei minun kaltaisiani kukaan halua kutsuakaan. Kyllä haluaa. Minun lahjakortissani ei ole nuukailtu.

    • Tuleva vaimo

      Olen ollut monenlaisissa häissä todella ankeissa ja todella ihanissa.
      Tärkentä onnistuneissa häissä ja muissakin juhlissa, on se että vieraat ihan aidosti viihtyvät. Loppuun asti suunniteltu/ohjelmoitu juhla poistaa rentouden ja spontaaniuden tilaisuudesta.
      Olemme 50-kymppinen pari ja menossa naimisiin ensi kesäkuussa. Emme aio kaivella sukkanauhoja ja muitakin leikkejä inhoamme molemmat. Teemana on rento ja mukava meidän näköisemme juhla, johon kuuluu hyvä ruoka, viini ja hyvä musiikki sekä vapaata seurustelua.
      Ohjelmarunkoa emme tule laatimaan ja vaatteetkin osaan jo itse pukea ( en siis tarvitse kaasoa).
      Juhlaan tulevat ne jotka haluavat ja pääsevät paikalle.Ymmärrämme että ihmisillä on muitakin menoja, niin toimimme itsekin kun kutsuja tilaisuukiin tulee.
      Ikä ainakin tuo rohkeutta ja rentoutta tehdä oman näköisensä tilaisuus.
      Naimisiin menemme koska rakastamme toisimme todella syvästi.

      • Hääjuhlija

        Hei,

        Suunnitelmanne kuulostaa upealta, pitäkää erittäin hauskat ja ikimuistoiset juhlat.

        Ennen kaikkea, onnellista avioliittoa :)


    • NoWeddingThisSummer

      Hääjuhlija, olen kanssasi samaa mieltä! Olet ihan oikeassa!

    • Kaasokki

      Hääjuhlija, oot pro!!

      Niille, jotka ette näe allekirjoittaneen sarkastisuutta ja sen alla piilevää asiaa niin onnea teille. Jos joku tosiaan voi sanoa nauttivansa siitä, että kesällä on vaikka neljät häät joista kahden polttareihinkin saa kunnian osallistua ja edelleen on kivaa jee jee, niin myönnettäkööt hänelle pyhimyspalkinto.

      En käsitä tätä oman ikäluokkani hääbuumia. Ja useampia järjestelyitä läheltä seuranneena voin kyllä sanoa, ettei se ole morsiollekaan mikään nautinto. Väkisin tehdään omista häistä ne parhaat ja uniikit lopputuloksena ylistressaantunut morsio ja vittuuntunut lähipiiri.

      Ja erityisesti tuo asia, että vuodessa on ne 9 muutakin kuukautta, mikä helv. tekee kesäkuukausista ne ainoat oikeat?? Ainoa asia, jossa ei pyritä erilaisuuteen.........

      • Hääjuhlija

        Kiitos Kaasokki :)


    • helvetilliset häät

      Aloittajalla kiva kirjoitus.Mietin itse juuri samoja asioita.Että jos mennään naimisiin,niin miten pilata häät?

      Tulossa on omat talvihäät ja aivan pienet appivanhempien ja sisarusten vain ollessa läsnä.
      Viettelenkin täällä perjantai yötä tuunaamalla kaavaa hääpukua varten jonka ajattelin ommella.Lueskelen teidän juttuja...Pakko avautua tässä ohessa.

      Olin "kohtalaisen ankeissa" häissä tänä kesänä.Tuntuu pahalta kritisoida mutta koko homma oli erittäin rasittava.

      Periaatteessa koko juttu alkoi ennen polttareita.Naispuolinen tuttavani jonka kanssa olimme tutustuneet reilu vuosi sitten kirppis-seikkailuiden merkeissä ilmoitti menevänsä naimisiin.Tietenkin olin iloinen hänen puolestaan ja lupasin avustaa kaikessa missä vain olisin voinut mm vieraiden majoituksissa.Ei siinä mitään.Mutta sitten tuttavani alkoi heittäytyä suhteeni vaateliaaksi.

      Hääpaikka joka oli tiedossa piti kaydä siistimässä ulkomaalausten ja pihahommien kera.Lisänä oli kaikki hääkarkkien jne muun rekvisiitan valmistelu.En kerinnyt tekemään kaikkea listalla ollutta töitteni takia ja tuttavani loukkaantui asiasta.Hän alkoi ilkeilemään työnteostani ja soittelemaan kesken työpäivää piikittelypuheluita omasta hääkiireestään.Hän oli työttömänä tuolloin.Periaatteessa asetelma oli jo mahdollisimman huono siirtyessämme polttarivaiheeseen.Häitäkään ei pystynyt enään tässä vaiheessa jättämään väliin.

      Polttarit olivat mahdollisimman tyylittömät hieromasauvoineen ja että tuleva morsian halusi esiintyä puolialasti sekä kaatokännissä.Minua hävetti todella paljon.Päädyin kuitenkin koko jutun maksajaksi.Asia jäi kirvelemään koska rahan menolle ei tullut illan aikana loppua,minulla oli juuri tuolloin tiukkaa sekä pari muuta hommaan osallistunutta eivät halunneet osallistua kuluihin.Polttareita vietettiin tulevan morsiammen toimesta mm.jahtaamalla tämän entisiä poikaystäviä ympäri kaupunkia.

      Häät alkoivat iltapäivällä.Hääpari oli kännissä jo kirkossa.
      Hääparin tuttava joka oli järjestänyt noutopöydän oli humalatilansa takia kykenemätön huolehtimaan hääpaikalla tarjoilusta.Kun kahvinkeittosta ruoan kesken loppumisen takia ei tullut mitään niin tarjouduin avuksi.Pian selvisi että häät olivat aivan tavalliset ryyppäjäiset.Kun ei ollut muutakaan tekemistä niin osa vieraista lähti ennen "tositoimia" kotiinsa ja loput harvat jäivät ottamaan kaatokännit.Morsiuspari alkoi jossain vaiheessa syödä kakkua sormin ja sitä oli joka paikassa.Lähdimme kohteliaisuusajan jälkeen häistä pois yritimme olla pitkään koska vieraita ei ollut alunperinkään kuin alle 30.Hoidimme majoituksen ja aamiaisen meillä yöpyneille häävieraille.
      Häistä seuranneella viikolla morsian haukkui minut nk koska jollain hänen tuttavallaan oli häissä ollut joku ongelma.Ongelma oli kuulema minun syytäni.Sen jälkeen ei olla enään tavattu tai soiteltu.Kiitos olisi kuitenkin ollut kiva.Edes siitä perhanan lahjasta.Mutta vaikka asia meni näin en halua heille mitään pahaa.Toivottavasti liitto kestää.

      Jäi todella huono mieli tuosta tuttavan hääasiasta.Itse menen nyt naimisiin,mutta ketään ulkopuolisia en halua paikalle ja en aio osallistua enään kenenkään toisen häihin tai näiden järjestelyihin.Minulla jäi näistä kesäisistä häistä suorananainen hääjuhlatrauma.
      Kai näitä tällaisiakin peijjaishäitä sitten on.Tulipahan koettua.

      • Hääjuhlija

        Huh,

        Olipahan kokemus sulla... Olen pahoillani, että tuollaista jouduit kokemaan, ei varmasti jäänyt hyvä mieli.

        Muista, että häissä on kyse rakkaudesta ja siksi naimisiin olet menossa. Pitäkää hauska, ikimuistoinen ja teidän näköisenne hääjuhla. Avioliitto on se tärkein, eikä ne häät.

        Kaikkea hyvää ja onnellista avioliittoa sinulle ja puolisollesi.


      • 20+16

        Hyvä satu, trolli!


    • Toista mieltä.

      Häät on aina ihanat, rakkauden juhlat.
      On väärin sanoa, että rakastaminen ei olisi oikein. Rakkautta pitää vaalia, sitä pitää juhlia. Inhoan pikkuhäitä ja salavihkimisiä, isot häät ovat ihanat.

      • niin että häät on ihanat rakkauden juhlat, kunhan ne on isot häät?
        makunsa kullakin tietysti, mutta sillä juhlien koollako rakkaus mitataan?


    • jeps4

      Hieman vanha aloitus näemmä, mutta kiitos sai nauraa :D

    • ei kiitos

      LOISTAVA KIRJOITUS AP:LTÄ!!! :D Olen niin samaa mieltä lähes kaikesta. Itse en halua juuri tämän kaltaisia perinteisiä häitä.. En tiedä miten juhlin naimisiinmenoa, mutta en taatusti kuten useimmat. Ehkä pidämme vain kivat kekkerit kesämökillä ja jotain omaperäistä ohjelmaa. En voi kuvitella itseäni perinteisiin prinsessahäiihin.

    • 500 häihin-ei lomaa

      Naseva, hyvin totuudenmukainen avaus. Ja mitä tulee tuohon rahan menoon, sehän ei lopu tähän. Aviopari synnyttää keskimäärin kaksi lasta, joita sitten juhlistetaan joka vuosi nimppari, synttäri - ja joululahjoin.

      Puhutaan aina siitä, mitä lapset kustantaa vanhemmille, mutta miksei kukaan avaa keskustelua siitä, mitä avioituvat, perheelliset kaverit kustantavat meille sinkkutovereille.

      Muuten häissä on kiva käydä, vaikka nyt välillä lomalle osuukin, mutta tuo rahan meno -kellä on enää varaa??

    • totuus hinnasta

      Vihkiminen ei edelleenkään maksa mitään. Se ylimääräinen hössötys maksaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe