Mistä tämä voisi johtua?

mitä tää ob?

Olen yli 30- vee nainen, allerginen eläimille ja monille ruoka-aineille. Atooppinen iho on myös kiusanani, mutta se on ollut ihan kunnossa pieniä ihottumia lukuunottamatta koko ikäni.

Viime vuodet ( 6 vuotta) olen ollut raskaana tai imettänyt koko ajan ja jättänyt tästä johtuen ympärivuotisen antihistamiinilääkityksen pois. Muuten olenkin voinut ihan hyvin, kunnes noin kolme vuotta sitten minulle tuli ihottumaa. Se ei reagoinut kortisoniin ja lähti pois valohoidolla. Kunnes ilmestyi toiseen paikkaan. Ja taas sama rumba. Nyt valohoidolla on häädetty ihottuma kolmesti ja aina se ilmestyy takaisin.

Rasvaan itseni monta kertaa päivässä, ruokavalio on tarkistettu ja mikään ei auta. Yöt etenkin iho kutisee, revin se puoliunissani rikki ja nukkuminen on huonoa. Kutina katoaa, kun olemme mökillä. Ja ihottumakin tuntuu paranevan.Kun tulemme mökiltä kotiin, minulle tulee usein hengitysvaikeuksia, olen lapsen ventolinea välillä lainannut. Hengitysvaikeudet menevät kuitenkin pian ohi.

Muita oireita on ajoittainen tukkoisuus/ todella runsas liman eritys, joka valuu kurkussa. Suuni kuivuu myös usein ihan yhtäkkiä, nieleminenkin on silloin vaikeaa, tämä menee välillä nopeasti ohi, välillä jatkuu useampia tunteja. Mökillä en kärsi yhtä usein tästä suun kuivumisestakaan.Olen kotona lasten kanssa.

11

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nahkis1

      Ettei olis hometta kämpässä?

    • ap vastaa

      Asutaan 60-luvulla rakennetussa kerrostalossa. Vessa remontoitiin pari vuotta sitten, silloin lattiasta löytyi laattoja purkaessa jonkin verran kosteutta, mutta se kuivatettiin ja laitettiin kaikki asianmukaiset kosteussuojat ym.

      Missä home voisi piileskellä? Miten tilannetta kannattaisi alkaa selvittelemään? Voiko home aiheuttaa kutinaa ja iho-ongelmia?

    • nahkis1

      Googlaamalla selviää enemmän aiheesta,ei omakohtaista kokemusta.

    • Henna

      Onko sinulle tehty keuhkopuhallustestjä ja selvitetty astman mahdollisuus? Mikäli ei, kannattaa varata aika tk:n astmahoitajalle.

    • ap jatkaa

      Minulla oli lapsena astma. En usko siitä olevan kyse, koska hengenahdistus tulee vain kotiin tullessa pidemmältä reissulta. Esim. viime talvena sitä ei tullut kertaakaan. Ahdistusta kestää yhden illan verran ja sitten olo palautuu normaaliksi.

    • Kova hyötybakteeri-

      pula limakalvoillasi ja pelkään pahoin, että syyllisen hyöty-bakteeripulaan löydät tuon sivun ensimmäisellä testillä:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/


      Äitinä lue tuo sivu visusti niin tajuat miksi juuri pieni lapsi kärsii kvht-altistuksesta eniten:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/08-09-2010-meijereiden-takia-maidon-kasittelyssa-on-vakava-terveysuhka-maidon-homogenointi-on-lopetettava-valittomasti/mhb-naisten-vaivat-vauvan-odotus-lapsi-ja-parantavat-maitohappobakteerit-tarkea-ala-lammita-mikroaaltouunissa/

    • ravinto vaikuttaa

      Viljat ja/tai maitotuotteet pois 4-8 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa. Voi olla, että kumpikaan ei sovi.

      Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteiini (vehnä, ruis ja ohra), peruna sekä maito tuottavat limaa elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20% läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi). C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin.

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1 (joidenkin tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

      Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia.

      Kaikkein huonoin tilanne on maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.
      http://www.prweb.com/releases/2013/6/prweb10851751.htm

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

    • ap uudelleen

      Viljoja en syö ollenkaan, mutta jos ongelmat aiheuttaisi esim. maito, niin eikö niitä ongelmia olisi myös mökillä? En siellä siirry pelkälle siideriruokavaliolle. Maitohappobakteerit on käytössä, syön myös ab-jugurttia ja vitamiineja purkista saadakseni kaiken tarvitsemani, koska allergiat rajoittavat ruokavaliota. D:tä saan päivässä paljon, sitä on vitamiinitabletissa ja lisättynä käyttämissäni maitotuotteissa. Allergiaa aiheuttava taitaa löytyä täältä kodista, ei ruokavaliostani.

    • juokaa vettä

      Ethän syö synteettisiä vitamiinjea?

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

      Prosessoitu maito saattaa olla ongelmasi?

      Homekkin täytyy sulkea pois.

      Mutta jos lapsilasi ei ole mitään ongelmia, niin tuskin kotonasi on hometta.

      Lue maidosta ja osta vaikka raakamaitoa.

      • ap taas kerran

        En juo maitoa, käytän kyllä muita maitotuotteita, kuten juustoja ja jugurtteja. Ja vielä kerran toistan kysymykseni, miten maito tai joku muu ruoka- aine olisi se ongelma, kun oireilen vain kotona ollessani, mökillä syön ihan samoja juttuja, mutta iho ja muutkin oireet helpottuvat. Eikö se oireilu olisi ihan samaa, jos ongelmat viihtyisivät maidosta myös siellä mökillä?

        Lapsilla on ollut astmaoireilua, joka vaihtelee hyvin paljon. Pienempinä ovat olleet tukkoisempia ja kasvaessa oireet ovat helpottuneet.


    • nahkis1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      76
      1362
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1195
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      924
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      906
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      78
      848
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      794
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      793
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      776
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      774
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      675
    Aihe