Haitteko tämän takia yliopistoon?

43+15

Oliko kyseessä jokin ala, jonne sisäänpääsyprosentti oli melko suuri? Menittekö yliopistoon vain statuksen vuoksi?

18

827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väärä valinta

      Kun lukioaikana ei selvinnyt, mihin ammattiin tuntisin kutsumusta, minulla oli toimintasuunnitelma tällaisen varalle: Pyrin niin hyvään opiskelupaikkaan, kuin papereillani pääsee. Toteutin tämän suunnitelman ja menin yliopistoon.

      Valmistuin työttömäksi maisteriksi yhteiskuntatieteistä, monien muiden tapaan. Valinta siis osoittautui vääräksi. En kuitenkaan syytä väärästä valinnasta itseäni, sillä sitä toista ja mahdollisesti oikeampaa vaihtoehtoa ei vain ilmaantunut toteutettavaksi.

    • VernaKarma

      AMK:ssa ei voi opiskella alaa, joka minua kiinnostaa. Myönnän kyllä, että yliopisto on minulle mös eräänlainen statussymboli, sillä suvustani kovin moni ei ole yliopistoa käynyt.

    • tuulivoima.

      hain ja pääsin opiskelemaan haluamaani alaa

      amkistakin olisi se löytynyt (lähes vastaava), mutta DI nostaa parempaa palkkaa. tykkään myös teoreettisuudesta jota yliopistossa enemmän tarjolla. ja jos pääsee yliopistoon niin miksei? suvussa kolmatta polvea, ja onhan se statuskin tietysti ihan kiva :)

    • kiukkane

      Itse asiassa kyllästyin työntekoon ja päädyin alanvaihtoon, statuksella ja sisäänpääsyprosenteilla ei tässä 30 -iässä ole minkäänlaista merkitystä. Mielenkiinto rakaisee.

      • työtönhoi

        Yliopiston status on kyllä näinä päivinä aika haalea... akateemisia työttömiä ennätysmäärä. Itse aikoinaan hain, minne arvelin pääseväni - muualta ei löytynyt senkään verran kiinnostavaa. Nyt todennäköisesti odottaa työttömyys, kuten monia muitakin vasta valmistuneita maistereita. Pitäisiköhän nyt ajatella jatkokoulutusta siltä pohjalta, mikä olisi järkevintä työllisyyttä ajatellen.


      • kiukkane
        työtönhoi kirjoitti:

        Yliopiston status on kyllä näinä päivinä aika haalea... akateemisia työttömiä ennätysmäärä. Itse aikoinaan hain, minne arvelin pääseväni - muualta ei löytynyt senkään verran kiinnostavaa. Nyt todennäköisesti odottaa työttömyys, kuten monia muitakin vasta valmistuneita maistereita. Pitäisiköhän nyt ajatella jatkokoulutusta siltä pohjalta, mikä olisi järkevintä työllisyyttä ajatellen.

        Tämä on tätä nykypäivää. Toki kannattaa tavallla tai toisella hankkia ammatti, joka pitää leivän syrjässä kiinni. Minä voin aina palata duunarihommiini jos kaikki muu menee pieleen. Kyse onkin lähinnä siitä, että leipätyö leipäännyttää pahasti vuosien jälkeen, jos sitä kohtaan ei tunne mielenkiintoa....siksi tällainen unelmien tavoittelu, työttömyys tai pätkätyöt eivät pelota. Aikansa kutakin.


    • elämän tarkoitus

      Tähän kohtaan sopisi pian palstalta tuttu Alkuajatus-kirjan mainospuffi, eikö teistäkin?

      • 2+16

        Olet oikeassa. Koulutus on tavallaan vain moderni metsästyskeino, ennenvanhaan heitettiin keihästä, nykyään joutuu hankkimaan paperit jotta saisi ruokaa. Koska leivän hankkimiseen ja pelkästään selviämiseen menee kaikki aika, ei ihminen kerkeä toteuttamaan omaa elämäänsä. Ongelman ratkaisemiseen voin suositella Alkuajatusta, siitä löytyy toimivaa tietoa, jonka avulla pääsee kyseisestä sekavuudesta vapaaksi.


    • Pirkka.

      Sisäänpääsyprosentti pääsykokeisiin osallistuneista oli about 10 %. Ilmottautuneista alle 5 %. Ja valmistun yliopistosta ammattiin, jota olen jo useamman vuoden halunnut.

      Kuulostaahan se ihan kivalta olla yliopistossa, mutta ei se todellakaan ole mikään syy hakeutua opiskelemaan. Motiivi opiskeluun liittyy unelma-ammattiin ja siihen, että mikään AMK:n tai ammattikoulun puolella ei kiinnostanut.

    • braqu

      Heh, en tiedä mitä kautta oikeastaan päädyin tähän ketjuun, mutta hyvä kysymys. :D

      Minä pääsin korkeakouluun 20 vuotta sitten. Silloin sitä arvostettiin enemmän kuin nykyään, jolloin "kaikki menevät yliopistoon/korkeakouluun". Tuolloin 90-luvun alkupuolella oli syvä lama, mutta silti teknisen tai kaupallisen alan korkeakoulutetuilla oli edessään hyvä tulevaisuus. Myös nyt on heikko taloustilanne ja akateeminen työttömyys on siirtymässä suhdanteellisesta työttömyydestä rakenteelliseksi työttömyydeksi. Enää koulutus ei ole tae työpaikasta.

      Oma päätökseni oli jo lukiossa aika selvä, koska alue kiinnosti minua. Myös status vaikutti jonkin verran valintaan, olisin suvun jos en nyt ensimmäinen niin ainakin yksi harvoista korkeakoulutetuista. Toisaalta tuolloin 20 vuotta sitten yliopistoilla ja korkeakouluilla oli enemmän statusta kuin nykyään. Sittemmin myös nuoremmat sukulaiseni ovat pyrkineet ja päässeet yliopistoon. Itse luin lopulta korkeakoulussa tohtoriksi asti ja sukulaiseni on väittelemässä tohtoriksi tänä vuonna yliopistosta.

      Sisäänpääsyprosentti alallani oli jo tuolloin 20 vuotta sitten pieni, vaikka nykyään taitaa olla vielä pienempi.

    • 73526560

      Meneekö joku oikeasti yliopistoon statuksen vuoksi? Itse en ainakaan pidä yliopistossa opiskelevia ihmisiä yhtään sen hienompina kuin amiksessa opiskelevia. Aion itsekin pyrkiä yliopistoon koska vain siellä voin opiskella haluamaani alaa, mutta ei kyllä tulisi mieleenikään että se tekisi minusta jotenkin paremman tai hienomman ihmisen jos sinne pääsisin.

      • Kuuleppas.

        Sinulla on arvot pielessä jos maailmankatsomuksessasi on vain tasavertaisia ihmisiä. Näin nyky-yhteiskunnan normien mukaan.


    • 73526560

      En usko että minulla on arvot pielessä jos pidän kaikkia ihmisiä tasavertaisina. Nyky-yhteiskunta voi olla eri mieltä, mutta minulle henk.kohtaisesti on aivan sama onko joku siivooja vai diplomi-insinööri.

      • läpinäkyvää

        joko puhut paskaa tai olet siivooja


      • 73526560
        läpinäkyvää kirjoitti:

        joko puhut paskaa tai olet siivooja

        En puhu paskaa, siivoojan hommia olen kyllä aikoinaan tehnyt ja paljon muutakin ns. paskaduunia. Peruskoulussa ja lukiossa taas olen aina pärjännyt loistavasti ja saanut kiitettäviä arvosanoja ja jos yliopistoon pääsen (ja uskon pääseväni vaikka työtä sen eteen pitää tietysti tehdäkin) niin uskoisin soveltuvani sinne hyvin. Ehkä se joidenkin korviin kuulostaa jeesustelulta, että sanoo pitävänsä kaikkia ihmisiä tasavertaisina, mutta niin minä vain ajattelen =).


      • Divide et impera
        73526560 kirjoitti:

        En puhu paskaa, siivoojan hommia olen kyllä aikoinaan tehnyt ja paljon muutakin ns. paskaduunia. Peruskoulussa ja lukiossa taas olen aina pärjännyt loistavasti ja saanut kiitettäviä arvosanoja ja jos yliopistoon pääsen (ja uskon pääseväni vaikka työtä sen eteen pitää tietysti tehdäkin) niin uskoisin soveltuvani sinne hyvin. Ehkä se joidenkin korviin kuulostaa jeesustelulta, että sanoo pitävänsä kaikkia ihmisiä tasavertaisina, mutta niin minä vain ajattelen =).

        "Kaikki alasti syntyneet ovat tasavertaisia" sanoi äitini, rauha hänen sielulleen. Mukava kuulla, että joku vielä ajattelee noinkin - arvaa minkä hälinän aikanaan työpaikallaan sai aikaan siivooja, joka lähti yliopistoon....laitoksella taas on ihmisiä niin eri taustoilla, ettei kukaan pidä aiempaa ammattiani kummallisena - tai no, kyltereiltä en ole kysellyt ;)
        Olihan se sinänsä helppoa, että duunissa sai kulkea melkeinpä sormi nenässä - toiset eivät odota siivoojalta edes alkeellisia käytöstapoja. Onneksi heitä on yhä vähemmän.
        Niin, eivät kaikki palomiehet ole komeita eivätkä hoitajat kevytkenkäisiä.


    • maisteri vaan

      Halusin yliopistoon opiskelemaan aineita, jotka kiinnostivat minua todella. Pyrin kolmeen yliopistoon ja pääsin kaikkiin, vaikka sisäänpääsyprosentti oli silloin noin 10.

      Opiskelin ja valmistuin maisteriksi. Alani töitä sain jo ennen valmistumistani. Tutkinto on mukava sikälikin, että yliopiston ovet edelleen aina avoinna lisäopintoihin.

      Status, jos sitä on, on kiva bonus. Suvussa on kaikkea parturista professoriin. Maisteri ei siinä joukossa ole mikään erikoisuus. Eikä varsinkaan maassamme yleensä.

    • Kylterinaikkonen

      Minä olen teini-iässä tehnyt siivoojan töitä ja ollut mansikan poimijana. Olen myös istunut kaupan kassalla ja tehnyt ns. "duunarin töitä". Nyt opiskelen kauppatieteitä yliopistossa ja olen erittäin kiitollinen näistä työkokemuksista, sillä kun tulevaisuudessa johdan yrityksiä ja ihmisiä, ymmärrän myös tämän duunarin näkökulman. Tämän lisäksi on naurettava ajatus, että yliopisto tekee ihmisistä jotenkin parempia tai arvokkaampia. Itse arvostan henkilökohtaisia ominaisuuksia ja koulutus ei todellakaan ole tae menestyksestä, kuten nämä akateemisten työttömyysluvut kertovat. Veljeni esim. on automyyjä ja tienaa 8000e/kk ja hän on käynyt "vain" ammattikoulun. Näiden statusajattelijoiden kannattaisi hieman pohtia sellaista asiaa, että miten tämä maailma pyörisi, jos jokainen ihminen hankkisi itselleen yliopistotutkinnon? Ei tämä maailma toimi niin. Jokainen työ on arvokasta ja erilaisia tekijöitä tarvitaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2802
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      259
      2792
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2395
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      207
      1876
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1348
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1162
    Aihe