Vauvan kaatuilut

huolestunutäiti

Siis miten ihmeessä vauvaa voi suojata pahemmilta kaatumisilta? Itselläni on aina sydän kurkussa kun toinen (8,5kk) on oppinut seisomaan tuen avulla ja kovin on hapuilevaa menoa... tänäänkin yritti kurkottaa lattialta samalla jotain, kun seisoi ja kaatui kyljelleen niin että pää osui lattiaan. Itkuhan siitä tuli mutta ei kestänyt onneksi pitkään oli normaali itsensä. Olen jotenkin niin hysteerinen että pelkään aivotärähdystä. En uskalla enään jättää vauvaa hetkeksikään yksikseen... jos käyn vessassakin niin otan yleensä mukaan! Siis eihän vauvaa voi suojella koko aikaa, mutta nuo itsensä satuttamiset huolettaa silti kovasti :( Seisookin joskus ilman että pitää kunnolla jostain kiinni. Milloin tajuaa että pitää olla varovainen liikkeissään?

6

458

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Elämää pumpulissako?

   Voi hohhoijaa, kuuluu elämään

  • Lilymom

   Mä olen sitä mieltä, että vaikka toki suurimmilta haavereilta on vanhempien työ varjella, niin pään kolautukset ja muut pikku kolhut kuuluvat välttämättömästi vauvan oppimiseen omista rajoistaan. Mitä enemmän hän kokee tasapainon menettämisen tunteita ja kellahtaa kumoon, sitä nopeammin vauva käsittää mihin kykenee. Mullakin tytär kaatuili ihan istuma-asennosta yhtenään takaraivolleen ja säikähti sitä, mutta äkkiä sen sitten oppii. Kyllähän mäkin huolestuin että kolhiiko se itseään liikaa ja tuntuu pahalta kun toinen itkee, mutta säikähtämisestä on usein vain kyse, ei kivusta. Näihin kypäröihin en itse ainakaan lähde. Vaikkakin ymmärrän ne jos lapsi lähtee todella aikaisin liikkeelle eikä järkeä vielä päässä ole.

  • Menee..

   viikossa parissa ohi, vauvat oppii nopeasti. Eikä turhan paljon kannata vauvan kokeiluja estää, silloin se oppiminen kestää kauemmin. Ja vauvakin oppii ettei pientä muksahdusta kannata säikähtää kun itse reagoit mahdollisimman vähän.

  • k56de

   Jos ihan kamalasti stressaat niin hommaa semmoinen konttauskypärä alkuun, että askel varmistuu. Meillä on menty ihan sillä periaatteella, että ei pieni kolhaus mitään haittaa, eikä kyllä kuhmuja kummempaa ole tullut.

  • jkdbfljk

   Meillä lähti lapsi kävelemään 9kk ikäsenä.. Oli horjuvaa menoa ja kuhmuja tuli viikottain mutta nopeasti oppi ottamaan vastaan käsillään, kellahtamaan pepulleen ja olemaan varovaisempi. En ole missään välissä mitään suojakypärää edes miettinyt, tarkempi on saanut olla ja itkuja tulee vieläki välillä kun kaatuu vauhdista. lapsi nyt 11kk ja juoksee :D

  • + + + + + +

   Meillä tyttö oppi 7 kk:n iässä nousemaan tukea vasten ja käveli ilman tulea 10 kk iässä. Mitään isompia kolhuja hän ei saanut, vaan osasi itse olla aika varovainen.

   Silloin kun hän vielä istui lattialla ja olo oli huteraa, pidin jotain pehmeää hänen takanaan, jos olisi sattunut unohtamaan, ettei selkänojaa olekaan. :)
   Sinäkin voit vain katsoa, että teräviä kulmia tai kovia esineitä ei ole hollilla jos lapsi kaatuu. Jos hänellä on joku "lempipaikka", jossa nousee ylös (sohva, olkkarin pöytä), voisit pitää lattialla jotain täkkiä, joka pehmentäisi pahimmat kolhut.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   143
   1916
  2. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   97
   1619
  3. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   1385
  4. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1290
  5. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   60
   1287
  6. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1156
  7. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   951
  8. Parasta mitä hän ....

   Mikä on parasta mitä ikävöimäsi henkilö on sanonut sinulle?
   Ikävä
   38
   917
  9. Sofian dj-deitti

   No nyt on päässy hyvään seuraan, joko päästään romanssin makuun? :)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   914
  10. Tuleeko mielipiteestä rikos?

   Sananvapaus kyseenalaistetaan? Tuleeko sodan toisen osapuolen puolustusmielipide rikolliseksi toiminnaksi? Tai vastaavasti sodan osapuolen tekojen syy
   Maailman menoa
   465
   896
  Aihe