Sektio ja vaatteet

Tapa vai erikoisuus?

Onko näin, että vain Keski-Suomen keskussairaalassa kaikki leikkaukseen saman päivän aikana menijät laitetaan samaan tilaan riisuutumaan ja pukemaan leikkaussalivaatteet päälle? Esimerkiksi siis suunniteltuun sektioon menijät. Siis naiset ja miehet erilleen, mutta ei muuten mitään yksityisyyssuojaa. Eikö sellainen toiminta ole väärin ja loukkaa potilaan yksityisyyttä? Eihän muilla potilailla esimerkiksi ole mitään vaitiolovelvollisuutta. Ei sillä, alastomuus on luonnollista, mutta nykypäivänä se ei taida olla luonnollista mennä tuosta noin vain riisuutumaan vieraiden ihmisten edessä. Sairaalan henkilökunta siis eri asia, mutta että toiset potilaat...

8

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • napakakara

      Täytyy sanoa, etten tiedä vastausta kysymykseesi, mutta eikös ihan samalla lailla olla esim. uimalassakin? Riisutaan samassa tilassa, ilman mitään erityistä suojaa? :)
      Ymmärrän kyllä, että sairaala on ehkä eri asia, tuli vain mieleen..

      Mietin vain, että millä lailla koet sen loukkaavan yksityisyyttä tai vaitiolovelvollisuutta? Kun eihän siinä potilastietoja varmaan käsitellä niin että muut kuulevat?

      Tietenkin jotkut kokevat alastomuuden vaivautuneesti, ja synnytykseen valmistautuminen on kuitenkin henk.kohtainen asia/tila.

      Toivottavasti asia selviää, jos joku jotain tietäisi tästä käytännöstä. :)

    • Tapa vai erikoisuus?

      Joo siis pointti oli, että uimahalliinhan kaikki menee vapaaehtoisesti riisuutumaan, mutta sairaalaan ei. Ja siis että toiset potilaathan saavat puhua toisista potilaista mitä haluavat. Miettii, jos leikkaukseen olisi tulossa myös vaikka vihattu naapuri. :D Ei naapurilla siis olisi mitään velvollisuutta olla hiljaa toisten asioista.

    • alati sairas

      Et varmaankaan ole aiemmin ollut sairaalassa. Tulet huomaamaan, että esimerkiksi lääkärinkierto hoidetaan tavallisesti niin, että lääkärit tulevat potilashuoneeseen, jossa kaikki huoneessa olivat kuulevat yksityiskohtia potilaskertomuksestasi. Sairaalassa saat kyllä heittää tältä osin kaiken yksityisyyden suojan romukoppaan, sitä ei ole.

    • Tapa vai erikoisuus?

      Siis olen kyllä ollut useampaankin otteeseen sairaalassa ja oon kyllä tietoinen just esim. tuosta lääkärinkierrosta. Mut ihmetyttää siis tämä tyyli että tosiaan pistetään ihmiset samaan tilaan kaikki vaan riisuutumaan. En siis ole mistään muusta sairaalasta moista tapaa kuullut ja kiinnostaisikin tietää, että onko Jyväskylä "edellä kävijä" tässä asiassa. Voisikohan jotkut leikkauksissa käyneet kommentoida miten muualla Suomessa toimitaan?

    • Wimbledion

      En todella ymmärrä pointtiasi?

      Eiköhän tuo tietysti ole tiloista kiinni myöskin, mutta siis tuskinpa vain jkylä mikään erikoisuus on. Toivottavasti pikku kakkamoottoreistasi ei kasva noin neuroottisia ihmispelkääjiä.

      Tai ehkä sinulla on niin kaunis ja upea keho, että koet sen puhuttelevan ihmisiä vielä vuosienkin päästä. :DDDDD

      • Tapa vai erikoisuus?

        Niin no.. Ehkä myös hiljattain Jyväskylässä leikkauksissa käyneillä 70-vuotiailla mummoilla on omasta mielestään niin kaunis ja upea keho, että heitä on myös ihmetyttänyt ja ahdistanut tilanne, missä käsketään riisuutumaan vieraiden ihmisten edessä...

        Pointti on edelleen se, että toimitaanko näin myös muualla Suomessa sairaaloissa? Koska ei kukaan lähipiiristäni tiennyt että noin voidaan tehdä. Eikös se laki potilaan oikeuksistakin kerro ensimmäisenä potilaan yksityisyyden suojaamisesta.


    • Wimbledion

      Etpä taida ainakaan (toivottavasti!) hoitoalalla itse olla, paasaat potilaan oikeuksista takertuen noin typerään asiaan. Et todella käsitä tuota paasaamaasi asiaa ollenkaan.

      Vikise sitten, kun on yhteisvessat ilman väliseiniä tai saat synnyttää samassa salissa samaan aikaan useamman muun kanssa.

      Ja se nyt sattuu olemaan myös sairaalan tiloista kiinni onko edes mahdollisuus pukeutua "YKSITYISESTI".

      • Tapa vai erikoisuus?

        Hehe. Ei voi nyt kyllä muuta kuin nauraa. :D Et sitten liian tosissaan ota harmitonta kysymystä? :D

        Potilaan oikeudet nyt kuitenkin pitäis toteutua joka sairaalassa, eihän niissä muuten mitään järkeä olisi. Eri asia sitten jos on jokin pakko- tai hätätilanne.

        Olis varmaan pitänyt jotenkin galluppityyliin kysyä, miten eri sairaaloissa toimitaan. Olis ehkä vähän asiallisempi suhtautuminen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2045
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1533
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe