Milloin paloi ensi kertaa hermo lapseesi?

Osallistuva isä

Meillä 9.5kk vanha ihan mahtava poika ja tällä viikolla palanut hermo. Alkoi vituttaa se, kun herra ei syö kun syötetään. Vedin nyrkillä pöytään, ja poikahan alkoi itkeä säikähdyksestä. Viime yönä sitten jätkä hillui klo 02 asti ja uhkasin viedä pennun psykiatriselle osastolle tutkimuksiin.

Minulla on kyllä hyvä pinna ja kestän monenlaista, mutta väsymys ja se kun jätkälle ei mikään kelpaa, vaikka kuinka yrittää alkaa kyrpiä näköjään aika paljon.


Lastenpsykiatri Sinkkonen on sanonut olevan normaalia, että pienen lapsen voi hetkellisesti haluta suunnilleen heittää seinään.
Eri asia mitä vihapäissään ajattelee kuin tekee käytännössä.

Olen itse sitä mieltä, että lapsilla tulee olla rajat ja rakkautta, mutta missä vaiheessa rajoja pitää alkaa asettaa?

18

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parkujanholhooja

      No voi hyvä isä, jospa lasella ei ole nälkä, kun ei syö. Sitten vain siirretään ruokailua tunnilla, kahdella tai neljällä. Ja tarjotaan vettä. Ja pidetään sylissä jos itkettää. Luonnollisesti jos ei syö ollenkaan, niin on ammattiavun paikka. Syöko vielä rintaa, jospa silloin on sen tarvetta. Rentoudu hyvä mies.
      Jos lapsi huutaa yöllä, niin sitten vain kuljetetaan eri asennoissa. Ja valvotaan tuntikaupalla. Ja otetaan asenne, että nyt eletään tätä vaihetta, Aikansa kutakin. Pääasia on että tulee tasapainoinen aikuinen, kaikki lähtee lapsen hyväsymisestä sellaisena kuin hän on.

      • Osallistuva isä

        Kyllä syö rintaa ja on tissiin koukussa. Pitäisikö jo vieroittaa, nii. Nukkuisi yöt paremmin?

        Toki näyttää vähän nuhaakin olevan ja monenlaista uutta, että jospa siksi nukkui? Itse olen isäkuukaudella ja äiti kulkee töissä. Sehän tässä vähän säälittää, kun toinen imettää yöt ja päivät käy töissä :(

        Mutta missä vaiheessa lapsille aletaan rajat asettamaan?


    • !!!!!!!!!!

      Rajat pitää asettaa heti kun niitä aletaan tarvita. Esimerkiksi yöimetykset voi ihan hyvin jättää jo pois, olisi voinut jo aikoja sitten. En minä ainakaan noin vanhaa ole enää öisin imettänyt, vaikka aamuisin ja iltaisin imetinkin vielä pitkään.

      Jos lapsi ei syö, niin sillä ei ole nälkä. Ota ruoka pois ja laita lapsi muihin hommiin. Tuollaisella riehumisella hänelle tulee korkeintaan kammo syömistilanteita kohtaan, eikä se auta lainkaan asiaa. Nukkumisen voi hoitaa kuntoon siten, ettei leiki tai touhua lapsen kanssa öisin yhtään. Hänet voi laittaa pinnasänkyyn ja antaa olla siellä. Jos itkee, niin välillä käy kippaamassa takaisin makuuasentoon ja sitten jatketaan unia (tai itkemistä tai mitä se lapsi tekeekään). Aika nopeasti oppii, että ei se yöhuuto ole kivaa, kun ei sillä saa edes huomiota - eikä tissiä.

      Joo, lasta kohtaan voi joskus tuntea harmistusta, mutta nyrkillä pöytään lyöminen tai muu lasta säikäyttävä (varsinkin noin pienen asian vuoksi) on todella typerää. Kuulostaa sellaiselta alle vuoden ikäisen tavalta reagoida asioihin. Mitä tuo rajojen asettaminen sinun mielestäsi tarkoittaa?

    • imalin

      Siis ihan tosissasi olet vauvaa viemässä psykiatrille. Huhhuh, se olet sinä joka sinne kuuluisi!!!!

      • Osallistuva isä

        Kuka tässä sanoi että tosissani olisin lasta psykiatrille viemässä?


      • imalin
        Osallistuva isä kirjoitti:

        Kuka tässä sanoi että tosissani olisin lasta psykiatrille viemässä?

        Ei tuollaisella uhkailla pientä "pentua". Säälin lastasi


    • Ei tarvitse

      Tissi pois kakaralta

      • Aloittakaa tästä

        Tarkennuksena äiti-ihmiseltä, että ihan aluksi se yötissi pois. Noin iso lapsi, joka periaatteessa saa syödä jo vaikka mitä (paitsi suolaa, sokeria, E-koodeja, voimakkaita mausteita ja tavallista maitoa) ei tissiä yöllä tarvitse!!!


    • tätinen

      Itse imetin 1,3 vuotiaaksi. Itse lapsi sitten käänsi päänsä pois. Otin puoli vuotta virkavapaata äitiysloman päälle. En kyllä mitään rajoja asetellut kuin joskun 2 vuoden jälkeen, aikalailla lapsen ehdoilla elettiin. Oikein fiksu lapsi on tullut.
      Lastenkasvatus on ala, jossa on monta tietäjää. Koeta itseksesi miettiä sopiva ja sellainen että se on lapsen parhaaksi, vaikka kuinka väsyttäisi ja toki aika ajoin suututtaisikin.

    • Väsymys pois

      Jos lapsi ei syö, älä pakolla syötä, kyllä hän seuraavalla kerralla syö jos on terve.

      Kyllä sinä huomaat onko oikuttelua vaiko tarvitsee lääkärin tutkimusta.
      Meillä ei pakolla syötetty,, jos oikutteli siirrettiin pois ruokapöydästä, eikä tuputettu.

      Oman väsymyksen hoito on tärkein hoitaa pois, jotta tuo pinna kestää, sillä lapsi o lapsi ja toimii hetken mielijohteesta, et voi vielä saada häntä tuossa vaiheessa sinun tahtosi mukaan toimimaan ja toivottavasti et koskaan halua hänestä mitään "kloonia" tehdäkään.

      Mutta kun lapsi nukkuu, silloin nukkuu myös väsyneet vanhemmat, eivät villakoirat karkaa tai pyykitkään jnd. Virkeä ihminen tekee puolessa ajassa kotityöt siitä, mitä väsynyt ihminen.
      Ilatisin nukkumaan ajoissa, että sitä unta ehtii saamaan, mitään et menetä telkan hölynpölystä katsomatta jääneistä, uutiset ovat televion tärkein anti.

    • Kreeti

      Pelkkä nuha voi riittää siihen että lapsen ruokahalu menee. Jos lapsi on sairas, voi mennä monta pävää pelkällä nesteillä, ja kun lapsesi saa rintamaitoa, niin hän pärjää kyllä.

      Muista että ysikuinen on vielä valtavan pieni. Rajoja tarvitaan tuossa vaiheessa vain itsensä satuttamisen estämiseen. Ruokamäärät määrää lapsi jatkossakin; aikuiset mitä ja milloin syödään.

      Yritä suhteuttaa, hyvä mies.

    • Kolmen lapsen isä

      Kun vanhin poika oli vähän yli 17 vuotta. Silloin piti todeta pojalle että turha varttua ajokorttia ja autoa ellei vittuilu lopu.

    • hjkhjhjghfmhgc

      Aika pahaltaa kuulosta tuo että vanhempi saa raivarin jos pieni lapsi ei syö. 9kk on viel vauva. Minä tarjoaisin jotain muuta tai antaisin myöhemmin ruokaa. Tuollainen raivokohtaus saattaa vain vaikeuttaa syömätilanteita jatkossa. Et kai halua että syöminen herättää lapsessa pelkoa? Näin saat vain enemmän ongelmia liittyen lapsen ruokiluun. Pohdi sitä miksi lapsi ei syö! Lapset ei tee vanhemmille kiusaa vaan yleensä syömättömyyteen on jokin syy.

    • löjkji8767765

      Lapset saattavat heräillä öisin vielä useamman vuoden. Se on vanhemmuutta ymmärtää että näin on. Murkut nukkuu sit aikanaan vaikka vuorokauden ympäri!

    • Vaatii pitkää pinnaa

      Kyllä meidän tyttö taisi olla yli 2-vuotias, kun ekan kerran jouduin laskemaan hiljaa mielessäni kymmeneen.

      Tuollainen reilu 9 kk:n ikäinen haluaa jo syödä itse, niin että anna hänelle oma lusikka käteen ja sitten ujutat siinä samalla ruokaa suuhun.

      Jos lapsi valvoo vielä kello 2 aamuyöllä, hän on nukkunut liikaa päivällä. Touhutkaa yhdessä paljon päivällä, niin eiköhän uni maita.

      "Rajoja" pitää toki olla alusta asti, mutta ei niitä aseteta lyömällä nyrkkiä pöytään - vaan kärsivällisyydellä ja johdonmukaisuudella.

    • mek

      Itse olen 18v tyttären isä' eikä olekoskaan hermot mennyt mutta rajat on pidetty ja kun ikää tuli niin vastuuta ja vapautta pitää antaa. Yhden nuoruuden kaverin aksvatusmetodeja seurannenna olen todennut että vaimonsa kanssa tekevät lapsen kaasvatuksesta ihan liian vaikeeta.

    • Muutama on kasvatett

      Tissin anto pitää jo lopettaa!! Maito vie nälän pois ja yöllä valvoo sen takia kun haluaisi luputtaa sitä tissiä. Se on kerrasta poikki, vähän kapinoi tai ei ollenkaan kun ette anna periksi. Se on just sitä rajojen laittoa.

      Tuttipulloon vettä ja nokkamukiin maitoa tai vettä ruoan kanssa. Älä pakota syömään ja kokeile just sitä, että annat lusikan käteen niin voi harjoitella itse sitä syömistä. Sen varjolla ujutat MIELEISTÄ ruokaa suuhun.

      Ei aikuinenkaa pysty syömään jos ei ole nälkä tai on huono-olo. Laita iltakylvyn jälkeen ajoissa nukkumaan, ettei mene unet ohi. Yöllä ei seurustella, jos heräilee niin laitat vaan takaisin nukkumaan etkä puhu mitään, lopulta jää sinne.
      Eikä tarvitse yöllä mitään maitoa eikä tuttipulloa korkeintaan tutti suuhun.

      Tässä tätä rajojen laittoa :)

    • 5 kk pojan äiti

      Tsemppiä ja jaksamista sinulle! Minun miehelläni meni hermo poikaamme ensimmäisen kerran kun tämä oli alle 1 kk vanha eikä suostunut syömään tissiä (opettelimme imetystä eikä siitä tullut aluksi yhtään mitään vaikka kuinka yritimme).

      Isätkin ovat ihmisiä ja kaikenlaiset tuntemukset ovat ihan normaaleja eikä niistä kannata sen kummemmin stressaantua. Ei ole ihmekään että hermot on koetuksella kun olet yhtäkkiä 24/7 pojan kanssa kun äiti on palannut töihin, ja univelkaa on ihan taatusti!!! Tärkeää on ettei anna tunteiden vaikuttaa käyttäytymiseen siten että alat käyttäytyä niin että lapsi pelästyy/ säikähtää. Kaikille kuitenkin sattuu ylilyöntejä ja niistä sitten opitaan ja mennään eteenpäin viisaampana.

      Jaksamista sinulle, olet varmasti mitä parhain isä lapsellesi. Ja rohkea kun uskallat puhua asiasta suoraan ja uskallat etsiä neuvoja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5953
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3625
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1919
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1408
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe