Radio-ohjatun kellon huono toiminta

Lidl..?

Minulla on kaksi Lidlistä ostettua radio-ohjattua kelloa, joista toinen on kotonani ja toinen kesähuvilallani. Kellot sijaitsevat samalla leveyspiirillä mutta huvilan kello noin 70 kilometriä idempänä.

Kotona olevan kellon ajanpäivitys toimii kohtuullisen hyvin mutta näyttää riippuvan hieman säätilasta tms. Huvilan kellon päivitys on tänä kesänä toiminut erittäin huonosti, mutta se toimi ainakin kerran huvilalle tultuani toukokuun alussa. Parin kuukauden aikana kello on edistänyt yli minuutin, mikä kertoo siitä, että kello ei vastaanota kunnolla radiosignaalia.

Ajattelin, jos kellossa olisi jokin vika, ja vaihdoin ne keskenään, mutta sillä ei näytä olevan vaikutusta. Olisiko niin, että Saksasta lähetettävän signaalin tehoa olisi pienennetty tai suuntausta muutettu niin, että signaalivoimakkuus huvilalla ei ole enää riittävän suuri?

61

2385

  Vastaukset

  • Tehoa ei ole tietääkseni muutettu, mutta kellot ovat erittäin tarkkoja antennin suuntauksestaan. Kyseinen Mainflingenissä oleva lähetin on ympärisäteilevä, joten signaali riittävä nykyisin jokseenkin koko Suomessa.

   http://commons.wikimedia.org/wiki/File:DCF77-Range.png

   Itsellä useampia kelloja ja yhtä lukuunottamatta toimivat aivan hyvin Kuopion tasalla.

  • Peltikatto voi vaikuttaa asiaan.

  • ja äkänen emäntä.

  • Matalataajuisten radioaaltojen pinta-aaltokantaman kannalta on Suomi DCF77 vastaanoton suhteen rajamailla. Merkillepantavasti ionosfäärin vaimennus pientaajuisille radioaalloille kasvaa auringonvalon vaikutuksesta. Näin paras signaali tulee, kun koko radioaallon reitti on pilkkopimeä ts. sydäntalven öinä.

   Oma DCF77 synkronoiva rannekello täsmäytyy lisäantennin avulla talviöisin. Kesällä on oman kiteen tarkkuuden varassa, kalliina rannekellona edistää pari sekuntia kuussa. Halpistuotteiden tilanne ilman synkkaa voi olla tuurista kiinni.

  • Koska signaali lähetetään pitkäaaltoalueella, olettaisin, että kellon antenni on ns. ferriittiantenni. Missä asennossa kellon pitäisi sitten olla suhteessa lähetysantenniin? Millä tavalla puut ja muut esteet vaikuttavat vastaanottoon? Voisiko ajatella, että tässä vaikuttaa eräänlainen hidas häipymä ja vastaanottopaikkaan muodostuva signaali on erittäin heikko?

   • Juu, todennäköisesti on n. 5cm ferriittiantenni, joka on asennettu horisontaalisesti ts. kellotaulussa puolipäivä on ylhäällä tai LCD-näytön aika vaakasuorassa. Sauvan tulee osoittaa lähetysasemalle, lounas kutakuinkin lienee suunta. Puut ym. ovat aalloille miltei läpinäkyviä, ei ole tarvetta "näköyhteydelle", toisin kuin satelliittien vastaanotossa esim.


  • Taloudessa on kaksi Saksan pitkäaalto-asemaan synkkaavaa herätyskelloa, Ovat varmaan noin 15 vuotta sitten hankittuja. Toimivat alkuun kutakuinkin hyvin. Synkkaantuivat joka puolella huoneistoa melkein joka tunti. Tämä on synkkausväli. Sen jälkeen rivitaloasunnon avoinaiseen parvekkeeseen asennettiin metallirakenteet lasitusta ja kattoa varten. Tämän jälkeen ei synkkaa kuin olohuoneessa tietyssä paikassa ja siinäkin satunnaisesti. Nuo parvekkeen metallirakenteet maadoittavat betoniseen parvekkeeseen kentän tehokkaasti.

   Kun tulee talvi/kesäaika- muutokset, niin on ongelmia. Voi mennä päiviä ennenkuin synkkaus saa kellon siirrettyä tunnilla. Onkin paras irrottaa paristot hetkeksi kelloista ja panna ne takaisin paikalleen ja lähteä ulos avoimilla paikoilla kävelemään. Tällöin kellot nappaavat yleensä suhteellisen nopeasti synkan. Tämän jälkeen on siirrettävä aikaa 1 h eteenpäin Suomen ja Saksan aikaeron mukaisesti.

   Radio-ohjatut kellot toimivat Suomessa äärialueeiia. On paljon kiinni olosuhteista ja sijainnista, miten hyvin synkkaus toimii. Pohjois-Suomessa on varmasti paljon hankalampaa saada synkkaus kuin etelemässä. Korkea kerrostalo, jossa on Saksan suuntaan avointa näkyvyyttää on varmaan paras.

   Lisäksi minulla on halpa Kiinasta ostettu sääasema, jonka pitäisi synkata Saksan lähettimeen kerran vuorokaudessa. Ei ole vuoden aikana pystynyt siihen ilmeisesti kertaakaan.

   Oma lukunsa on sitten rannekellot. Niillä synkkaus voisi onnistuakin välillä, jos vähänkin liikkuu eri maisemissa. Ei ole kylläkään kokemusta.

  • Jos se kello nyt käy minuutin sinne tai tänne ? Onko sillä nyt niin väliä. Juuri tuossa heräsin ja totesin että ei nyt olekkaan ilta. Koko päivä piti nyt aloittaa uudestaan.

   • Mutta kun tuo automaattikello voi heittää monta tuntia vaikka oli esellisenä päivänä ajassa.


  • Ihme ja kumma, mutta kun katsoin kelloa eilen illalla klo 23.10, huomasin, että se oli päivittynyt klo 23.00. Kello on kohtisuorassa lähetysantenniin nähden eli kaakko-luode-suunnassa.

   Joka tapauksessa päivittyminen on paljon huonompaa kuin viime kesänä.

   En malta olla kehumatta rannekelloani, jolle tuli viime viikolla ikää 30 vuotta.

   http://oulun1.blogspot.fi/2010/12/seiko-kello.html

   • Heh, kloku käynyt Madeiralla ja se ei ole tropiikkia. On moni juntti kiertänyt kyllä vähän enemmän maailmaa.


   • II perämies kirjoitti:

    Heh, kloku käynyt Madeiralla ja se ei ole tropiikkia. On moni juntti kiertänyt kyllä vähän enemmän maailmaa.

    Perämies ei ole näköjään koskaan edes käynyt Madeiralla. Käyppä kattomasa. Suomestakin on halpoja lentoja sinne.
    junteilla näköjään lyö tyhjää ja falskaa liikaa.


  • Mikset ostanut jostain toisesta halpahallista tavallista patterilla toimivaa kelloa joka toimii?
   Elvistelysi vei sinut kuseen.

   • Ei tarvitse itse huolehtia kesä-/talviajan siirrosta, nääs...


  • Kannattaa käyttää kellosepällä jos aika heittää.

  • Sähköverkkoa tiedonsiirtoon käyttävät etäluettavat sähkömittarit tappavat DCF77 signaalin eteläistä suomea myöten. Jos tällainen mittari on talossa tai edes naapuritalossa, voit unohtaa tällaiset kellot.

   Ficoran (radiotaajuuksien käyttöä valvova viranomainen suomessa) kanta tähän on että DCF77.aa ei suojella suomessa eli sähkölaitosten viritykset saavat vapaasti häiritä tätä signaalia. Mittarit käyttävät mm. 83...93 kHz taajuuksia liikennöinnissään, signaali vuotaa ulos kaikkialta missä on sähköverkkoa ja peittää DCF77:n alleen. Liikennöinti on jatkuvaa/24h, vaikka lukemia ei oikeasti tarvittaisikaan kuin kerran tunnissa.

   • Äärimmäisen mielenkiintoista [sarcasm=off]. Siis Ficora oikeasti "nostaa kädet pystyyn" jonkin radiohäiriön kohdalla. Itse kärsin kotona, aiheen vierestä, SW-aluetta piinaavasta pärinästä ja jos syyksi paljastuu jokin nettihärpänkäkkäre olen varma ettei Tukes tee asialle mitään.


   • Olet oikeassa. Kun meille asennettiin etäluettava sähkömittari niin Digiboxi ei enää toiminut oikealla tavalla. Digiboxi vietiin toiseen taloon jossa ei ollut etäluettavaa sähkömittaria ja siellä toimi todella hyvin. Saimme huollosta tämän johdosta kerran uuden digiboxinkin kun eivät löytäneet siitä mitään vikaa vaan lähettivät varmuuden vuoksi uuden digiboxin. Nyt ostin Lidlin radio ohjatun kellon ja en tiedä miten useasti se päivittää kellon ajan. Edellinen Lidlistä ostettu kello ei toiminut kun se aina muutti sen ajan Saksan aikaan. Annoin kellon pois, mutta olisi pitänyt viedä kello Lidliin koska niissä oli jokin vika.  • Tämä tuntuu hyvin järkevältä selitykseltä. Alueella kulkee kaksi satojen metrien pituista AMKA-linjaa, jotka toiminevat hyvinä antenneina tuollaiselle pitkäaaltoiselle signaalille. Tiedonsiirtoon käytetyn signaalin tehon täytyy varmastikin olla kohtuullinen, jotta se ei vaimenisi liikaa jakelumuuntajassa ja keskijänniteverkossa, ja siksi sen teho kellon luona on varmastikin suurempi kuin oikea kellosignaali, minkä vuoksi S/I-suhde menee huonoksi.

   En tosin tiedä mittarin tiedonsiirtotapaa... Verkko on Fortumin.

   • Kyllä ne mittarisignaalit otetaan "ulos" jo ennen jakelumuuntajia.


   • Mittareitten käyttämä teho ei ole kohtuullinen, vaan kohtuuton. Johtimiin ajetaan joko 128 dBuV tai 134 dBuV, riippuen ajetaanko tuota häiriötä yhteen vai kaikkiin kolmeen vaiheeseen. Tämä luo jopa 1000 kertaa voimakkaamman säteilykentän kuin mikä tahansa muu lähde (yleisradioasemat, GSM tukiasemat jne). Häiriö kytkeytyy aivan kaikkiin sähkölaitteisiin virtalähteen välityksellä (menee hyvin läpi myös verkkosuotimista) tai säteilyteitse jopa sellaisiin laitteisiin, jotka eivät edes ole sähköverkossa (kuten radio-ohjattavat kellot). Siten aivan kaikenlaisia ongelmia voi olla odotettavissa.


   • Onneksi täällä maaseudun haja-asutusalueilla mittarit liikennöi matkapuhelinverkon kautta, joten kellot toimii mainiosti.


  • Minulla on ollut herätyskello ja seinäkello radio-ohjatut jo niin kauan kuin muistan. Eivät Lidlin kelloja. Aina näyttävät alle sekunnin tarkasti samaa aikaa, ja vaihtavat kesä ja talviajat kiltisti. Asun Kokkolassa. Muutaman kerran on ollut seinäkellon kanssa ongelmaa. Pariston vaihto on korjannut ongelman välittömästi. Pitäisi hankkia vielä kolmas olohuoneeseen.

  • itselläni on n. 30 vuotta ollut tällainen radio ohjattu kello ja toimii hyvin täälläkin Kemin korkeudella. Niin, samanlaisia kelloja minulla on useitakin. Mielestäni siinä on antenni vertikaalisessa asennossa, koska sen pitää ottaa signaali vastaan, olipa se kello sitten missä paikassa vain oikeassa asennossa. Sen olen huomannut, että TV vaikuttaa signaalin vastaanottoon. TV on makuuhuoneen seinän takana ja kun kello on yöpöydälläni ja etäisyys on tv:hen seinän läpi mitattuna n. 50 cm, niin kello ei päivitä. Kun vien kellon keittiön pöydälle, niin jopa päivitykset toimii moitteettomasti. Kellon sijainti ratkaisee todella paljon päivitys signaalin vastaanotto herkkyyteen.

  • Mulla ei oo mitään kelloa, katon ajan kännykästä.

   • Eikö se ole aika hankalaa näprätä puhelinta aina kun haluaisi vilkaista kelloa?


   • Saan aina tietää kellonajan kun hetken puhaltelen trumpettia ja varsinkin pimeän aikaan äkkiä kuuluu jostain kiroilua ja kellonaika täällä kerrostalossa...


   • Helppo_keino kirjoitti:

    Saan aina tietää kellonajan kun hetken puhaltelen trumpettia ja varsinkin pimeän aikaan äkkiä kuuluu jostain kiroilua ja kellonaika täällä kerrostalossa...

    täällä se ei auta koska huutavat kiroilun lisäksi vain että kato kelloa.


  • Uudet energiansäästölamput ja LED-lamput aiheuttavat radiohäiriöitä pitkillä radioaalloilla. Hehkulamppuja korvaavat halogeenilamput ja vanhat hehkulamput eivät aiheuta häiriöitä, mutta ne poistuvat vähitellen myynnistä, kannattaa hamstrata, kun vielä voit. Lisäksi tietokoneiden ja muiden uusien sähkölaitteiden hakkurivirtalähteet aiheuttavat tosi kovia rutinoita. Niistä kärsivät kellon lisäksi myös radioamatöörit ja dx-kuuntelijat. Ula ja TV-taajuuksille häiriöt eivät onneksi yllä.

   • Yltävät ihan hyvin. Häiriöitä olen havainnut radiokuulosuojaimmilla kun radio loppuu kuulumasta kun sytyttää valot. Olen havain häiriöitä vieläkin korkeammilla taajuuksilla joten kyllä ne yltävät korkeammallekin. DigiTV on immuni kohtalaisellekkin häiriötasolle ettei se ole ensimmäisenä häiriintymässä. Lisäisin tuohon häirittyjen listaan vielä merkittävänä häiriintyjänä lentoliikenteen ja puolustusvoimat. Iso osa nykyisin valmistettavista laitteitten virtalähteistä toimivat ihan hyvin ja niiden "radiosaaste" on vähäinen, mutta joistakin on kustannussyistä "unohdettu" häiriösuojauskomponentit kokonaan pois. Häiriön aiheuttamista voidaan nykyisin olla melko tietämättömiä kun kodin laitteet ovat lähinnä digi liikennettä tai FM joka on hieman kuurompi häiriöille.
    Asun itse Turun nurkilla melkein maalla ja kellolle löyty aikanaan paikka jossa se "pysyi ajassaan" kun kenttää ei näyttänyt löytyvän suunitellusta sijoituspaikasta. Kellon antennisuunta ei nykyisellään ole ihan optimi, mutta toimii hyvin siinäkohdin ja on nimenomaan tarkistuskellona käyttökelloihin oikeasta ajasta.


  • Bilteman sääasema siinä on kello, jonka voi tietenkin laittaa oikeeseen aikaan, mutta se vaihtaa aina Saksan ajan, eikä millään Suomenaikaa, osaa vaihtaa kesä- ja talviajat, mutta aina tunnin ero.

   • Etsi kaksoisaikanäyttö, johon pitäs pystyä laittanaan tunti lisää jolloin aika on oikea.


  • Minulla on kaksi radio-ohjattua viisariseinäkelloa. Taajama-alueella radiohäiriöitä on niin paljon, että DCF-77 pitkäaaltoasemaan synkkaavat kellot löytävät ajan vain yöaikaan. Uusin viritelmä on GPS-pöytäkello. Rakensin sen rakennussarjasta www.qrp-labs.com. Se löytää ajan myös päivällä, merkkivalo vilkkuu sekunin välein.

  • Oliskohan niin että Lidlin kellot ovat Saksan ajassa joka on eri kuin Suomessa. Siinä ei mitkään säädöt auta. Vaihda kello.

   • Tuskinpa näin on, tilasin Kiinasta sääaseman, kyllä sen radio-ohjattu kello pysyy hyvin Suomen ajassa. Onhan niissä alkuasetukset paljonko tuntia siirretään Lontoon ajasta.


   • Valitin Lidlissä kelloni hyppäämisestä Saksan aikaan. Viikon päästä tuli Saksasta ohje miten kellon saa pysymään okeassa ajassa. Nyt se toimii oikein hyvin ja synkronoituu aina yöllä, kun sen vie ikkunan vieressä olevalle keittiön pöydälle.


  • Mikä ihmeen AMKA-linja? Onko ammattikoululla joku kellon asentaja linja nykyään?

   • Kaipa niitä kursseja Suomessakin löytyy. Itse kävin aikoinaan Texasissa CwPb-kurssin (clockwork panelbeater) jolla olen elantoni kellopeltiseppänä ansainnut.  • Ostin kaksi tällaista kelloa juuri Lidlin kampanijasta. Toinen synkaa mut toinen ei :) Noin yleisesti ottaen Lidlin elektroniikka on hinta- laatusuhteeltan ok.

   • Ostin 6 kpl - 3 mustaa ja 3 valkoista. Näistä 2 valkoista synkkasi ja loput 4 eivät. Mustissa ja valkoisissa on samat merkinnät, joten niissä ei pitäisi olla eroa.

    Sitten huomasin käyttöohjeesta, että lähettimen pitäisi olla max 1500 km päässä. Miksihän Lidl myy noita esim Hämeessä, joka on kantaman ulkopuolella?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ostin 6 kpl - 3 mustaa ja 3 valkoista. Näistä 2 valkoista synkkasi ja loput 4 eivät. Mustissa ja valkoisissa on samat merkinnät, joten niissä ei pitäisi olla eroa.

    Sitten huomasin käyttöohjeesta, että lähettimen pitäisi olla max 1500 km päässä. Miksihän Lidl myy noita esim Hämeessä, joka on kantaman ulkopuolella?

    Lähettimiä on joka läänissä kuten Lidlejäkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ostin 6 kpl - 3 mustaa ja 3 valkoista. Näistä 2 valkoista synkkasi ja loput 4 eivät. Mustissa ja valkoisissa on samat merkinnät, joten niissä ei pitäisi olla eroa.

    Sitten huomasin käyttöohjeesta, että lähettimen pitäisi olla max 1500 km päässä. Miksihän Lidl myy noita esim Hämeessä, joka on kantaman ulkopuolella?

    >>Miksihän Lidl myy noita esim Hämeessä, joka on kantaman ulkopuolella?>>
    oliskohan että siihen kelloon saa manuaalisesti ajan?
    myyhän biltemakin suomessa dab-radioita.

    Mutta kyllä tuo siis hämeessä kuuluu tuo signaali, se on vain aika heikko ja laitteen sijoitteluun pitää kiinnittää huomiota.
    Itseasiassa niin hankala löytää paikka (muijan mielestä kelloa ei voi ikkunaan teipata) että tein sitten itse arduinolla kellon, joka ottaa ajan GLONASS:Sta.


  • En kommentoi alkukommenttia. Kommentoin 10.11.2019 ostamiani 8 kpl Lidlin radio-ohjattavia seinäkelloja. Ensinnäkin kun kellot saivat radiosignaalin niin kellojen ajat eivät olleetkaan suomen aikoja. Tuntiviisari oli joko yhden enemmän tai vähemmän (ei kaikki). Fiksu tietysti tekee siten, että purkaa kellon ja tönäisee pikkuviisaria joko tunnin eteenpäin tai taaksepäin. Sillä homma hoituu.. mutta miksi
   näitä Germany Desing Laatua myydään, kun eivät tiedä mikä kello sopii kuhunkin aikavyöhykkeeseen.. Pitkät Paskat Desing Didl !!

   • Eikö siinä voi tehdä aikavyöhykkeen korjausta (+1 h)?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikö siinä voi tehdä aikavyöhykkeen korjausta (+1 h)?

    Varmaan voi, mutta pitäisi tutustua kellon toimintoihin ja lukea käyttöohjetta...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Varmaan voi, mutta pitäisi tutustua kellon toimintoihin ja lukea käyttöohjetta...

    Ei voi. Ihmettelen näitä kommentoijia, jotka eivät omista kelloa eikä tiedä asiasta mitään.

    Kellon on 1 tunnin jäljessä. Jos kelloajan säätää manuaalisesti oikeaan, niin kello siirtyy automaattipäivitykseen ja se hakee tunnin väärän ajan. Kelloa ei saa pois automaattiasetuksesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei voi. Ihmettelen näitä kommentoijia, jotka eivät omista kelloa eikä tiedä asiasta mitään.

    Kellon on 1 tunnin jäljessä. Jos kelloajan säätää manuaalisesti oikeaan, niin kello siirtyy automaattipäivitykseen ja se hakee tunnin väärän ajan. Kelloa ei saa pois automaattiasetuksesta.

    Tuskin on sellaista kelloa joka olisi kiinteästi pakotettu yhdelle aikavyöhykkeelle. Linkki esiin kellon teknisiin tietoihin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuskin on sellaista kelloa joka olisi kiinteästi pakotettu yhdelle aikavyöhykkeelle. Linkki esiin kellon teknisiin tietoihin.

    Edelleenkään, ei kannata arvuutella, jos ei ole tietoa asiasta. Tällaisista "tuskin" ja "varmaan" kommenteista ei ole mitään apua. Mistä näitä besserwissereitä aina löytyy.

    Tekniset tiedot löytyy täältä
    https://www.lidl-service.com/static/3592502343/321928_FI_SV.pdf

    Kelloa on aiemminkin vedetty pois myynnistä juuri sen vuoksi, että ei hae aikaa oikein vyöhykkeen mukaan.
    https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/lidl-alkoi-myyda-maailman-tarkinta-kelloa-muuten-hyva-mutta/ff15b10f-1c4a-3abe-bac3-e7108d81f077

    Kellon saa näyttämään oikean tunnin, kun purkaa taulun ja vääntää pienellä voimalla tuntiviisarin tunnin eteenpäin. Oikeaa aikavyöhykkeen asetusta kellossa ei edelleenkään ole.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Edelleenkään, ei kannata arvuutella, jos ei ole tietoa asiasta. Tällaisista "tuskin" ja "varmaan" kommenteista ei ole mitään apua. Mistä näitä besserwissereitä aina löytyy.

    Tekniset tiedot löytyy täältä
    https://www.lidl-service.com/static/3592502343/321928_FI_SV.pdf

    Kelloa on aiemminkin vedetty pois myynnistä juuri sen vuoksi, että ei hae aikaa oikein vyöhykkeen mukaan.
    https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/lidl-alkoi-myyda-maailman-tarkinta-kelloa-muuten-hyva-mutta/ff15b10f-1c4a-3abe-bac3-e7108d81f077

    Kellon saa näyttämään oikean tunnin, kun purkaa taulun ja vääntää pienellä voimalla tuntiviisarin tunnin eteenpäin. Oikeaa aikavyöhykkeen asetusta kellossa ei edelleenkään ole.

    Hah hah, tarviiko sitä noin kädetön olla ettei viisarikelloa saa oikealle tunnille :D
    Ja vielä ilkeää tänne kirjoitella...


   • On minullakin vanha kaappikello, mutta en ole onnistunut saamaan sitä oikeaan aikaan, kun siinä ei varmaankaan ole mitään aikavyöhykkeen asetusta. Kello kyllä käy ja kukkuu, mutta aikanäyttö on niin sekona ettei tiedä onko yötä vai päivää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuskin on sellaista kelloa joka olisi kiinteästi pakotettu yhdelle aikavyöhykkeelle. Linkki esiin kellon teknisiin tietoihin.

    ^ ei löytänyt sokea kana jyvää tälläkään kertaa

    Seinälläni on jo toistakymmentä vuotta roikkunut radio-ohjattu kello, missä ei ole minkäänlaisia asetusmahdollisuuksia. Kun pariston vaihtaa, niin kello ajaa viisarit näyttämään 1:00 tai 13:00, näkökannasta riippuen...

    Fiksummat tässä kohtaa jo tajuaa, että valmistaja/maahantuoja on siirtänyt tuntiviisaria pykälän eteenpäin.

    Vähemmän fiksut tässä kohtaa älähtää, että kello alkaa näyttää väärin, kun talviaika vaihtuu kesäaikaan tai päinvastoin. ;-D

    Joo näyttäähän se väärää aikaa aikansa, koska radiosignaalin vastaanotto harvemmin onnistuu keskellä päivää. Joskus ei edes joka yö eli oikean ajan hukannut kello voi sekoilla pari päivääkin. Tätä ilmenee etenkin pariston ollessa heikko.

    Eikä tämä kello muuten ole ainutkertainen otus lajissaan...

    Toisaalta eteen on tullut sääasemia, missä on digitaalinen näyttö ja

    a) vehkeessä on mahdollisuus valita aikavyöhyke (suhteessa Saksan aikaan)

    b) aikavyöhykettä ei saa säädettyä, mutta radioasynkkauksen sentään saa pois päältä


   • Anonyymi kirjoitti:

    ^ ei löytänyt sokea kana jyvää tälläkään kertaa

    Seinälläni on jo toistakymmentä vuotta roikkunut radio-ohjattu kello, missä ei ole minkäänlaisia asetusmahdollisuuksia. Kun pariston vaihtaa, niin kello ajaa viisarit näyttämään 1:00 tai 13:00, näkökannasta riippuen...

    Fiksummat tässä kohtaa jo tajuaa, että valmistaja/maahantuoja on siirtänyt tuntiviisaria pykälän eteenpäin.

    Vähemmän fiksut tässä kohtaa älähtää, että kello alkaa näyttää väärin, kun talviaika vaihtuu kesäaikaan tai päinvastoin. ;-D

    Joo näyttäähän se väärää aikaa aikansa, koska radiosignaalin vastaanotto harvemmin onnistuu keskellä päivää. Joskus ei edes joka yö eli oikean ajan hukannut kello voi sekoilla pari päivääkin. Tätä ilmenee etenkin pariston ollessa heikko.

    Eikä tämä kello muuten ole ainutkertainen otus lajissaan...

    Toisaalta eteen on tullut sääasemia, missä on digitaalinen näyttö ja

    a) vehkeessä on mahdollisuus valita aikavyöhyke (suhteessa Saksan aikaan)

    b) aikavyöhykettä ei saa säädettyä, mutta radioasynkkauksen sentään saa pois päältä

    Taidat olla pikkasen seko.
    Koeta nyt päättää, kun on mahdollisuus valita aikavyöhyke ---- mutta aikavyöhykettä ei saa säädettyä...
    :D :D :D


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taidat olla pikkasen seko.
    Koeta nyt päättää, kun on mahdollisuus valita aikavyöhyke ---- mutta aikavyöhykettä ei saa säädettyä...
    :D :D :D

    Osaat kirjoittaa, muttet ymmärrä lukemaasi. Normi tyhmä tynnyri

    Viisarikelloja on tullut vastaan useampi tapaus, missä aikavyöhykkeen valintaa ei ole. Kellot saadaan näyttämään Suomen aikaa, kun tuntiviisaria siirtää tunnin eteenpäin.

    Diginäyttöisissä toimii viisarin siirto vähän huonommin. Näissä on tullut vastaan tapauksia, missä ei ole aikavyöhykkeen asetusta = koko radiokellotoiminto on siis huijausta. Eihän sitä voi käyttää lainkaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Osaat kirjoittaa, muttet ymmärrä lukemaasi. Normi tyhmä tynnyri

    Viisarikelloja on tullut vastaan useampi tapaus, missä aikavyöhykkeen valintaa ei ole. Kellot saadaan näyttämään Suomen aikaa, kun tuntiviisaria siirtää tunnin eteenpäin.

    Diginäyttöisissä toimii viisarin siirto vähän huonommin. Näissä on tullut vastaan tapauksia, missä ei ole aikavyöhykkeen asetusta = koko radiokellotoiminto on siis huijausta. Eihän sitä voi käyttää lainkaan.

    Varmaan et voi käyttää mitään vähäkin teknisempää vempainta...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei voi. Ihmettelen näitä kommentoijia, jotka eivät omista kelloa eikä tiedä asiasta mitään.

    Kellon on 1 tunnin jäljessä. Jos kelloajan säätää manuaalisesti oikeaan, niin kello siirtyy automaattipäivitykseen ja se hakee tunnin väärän ajan. Kelloa ei saa pois automaattiasetuksesta.

    Pyydä ohjetta Lidlistä miten kellon saa pysymään oikeassa ajassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Varmaan et voi käyttää mitään vähäkin teknisempää vempainta...

    Edelleenkään et ymmärrä lukemaasi. Mutta äänessä pitää silti olla. Normi tyhmä tynnyri.


   • Miksei ne kirjoita tähän ketjuun ettei tarvitse mennä etsimään.


  • Kannattaa kysyä signaalia lähettvältä radioasemalta missä vika.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maskisuositus tulee tällä viikolla

   Alatko käyttämään maskia kun liikut julkisilla paikoilla? Kyseessä on siis suositus, ei pakko.
   Maailman menoa
   200
   2689
  2. Sofia on 2 viikkoa Hangossa Stefun kanssa

   Kertoi ig. Mihis Isbe? Martina ei tytöstä huolehdi. Isbe ollut vain Hangossa Stefun suvulla. Vai hoitaako myös Sofia Isbeä Hangossa? Maralla ei ole
   Kotimaiset julkkisjuorut
   215
   2363
  3. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   57
   1254