Kiinnitä huomiosi testosteroniruokiin

testot ylös

Miesten pitäisi tutkijoiden mukaan kiinnittää enemmän huomiota siihen, kuinka paljon testosteronia he saavat ruokavalion kautta.

Lähde: http://www.makuja.fi/artikkelit/1782071/tiesitko/taydellinen-aamiainen-miehille-kasvattaa-lihaksia-ja-lisaa-halukkuutta/

"Tutkimusten mukaan testosteronitasot laskevat vuosi vuodelta miehen päästessä 30 vuoden ikään. Testosteronivaje voi näkyä muun muassa ärtyneisyytenä, vihaisuutena sekä seksuaalisena haluttomuutena. Henkisen tasapainon lisäksi testosteroni on tärkeä hormoni myös lihasten rakentumisen ja rasvanpolton kannalta. Tutkimusten mukaan riittävä testosteronitaso voi ehkäistä myös erilaisia sairauksia, kuten syöpää ja kakkostyypin diabetesta

Muun muassa näiden syiden vuoksi miesten pitäisikin tutkijoiden mukaan kiinnittää yhä enemmän huomiota siihen, kuinka paljon testosteronia he saavat ruokavalion kautta. Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota siihen, mitä suuhunsa pistää ennen ja jälkeen nukkumaanmenon. Ravitsevaan aamiaiseen kannattaa siis panostaa.

Muista riittävä rasvansaanti

Elimistö muodostaa testosteronia kolesterolista, joten riittävä rasvan saanti on elintärkeää testosteronitasojen ylläpitämiselle. Myös rasvan laadulla on väliä: tyydyttyneiden ja kertatyydyttymättömien rasvahappojen kuten oliiviöljyn runsas saanti on tutkimuksissa yhdistetty koehenkilöiden korkeampiin testosteronitasoihin. Muita hyviä rasvanlähteitä ovat esimerkiksi pähkinät kananmunat ja rasvaiset kalat. Myös lihansyönnistä on todettu olevan apua testosteronitasojen nostamiseen.

Täydellinen aamiainen miehille

Valmista aamiaiseksi esimerkiksi kasviksia sisältävä munakas. Munakkaan sekaan kannattaa pilkkoa myös valkosipulia, sillä valkosipulin sisältämä yhdiste vähentää stressihormoni kortisolin tuotantoa. Jos kortisolia on elimistössä liikaa, häiriintyy testosteronin tuotanto.

Riittävä D-vitamiinin saanti on myös erittäin tärkeää testosteronihormonin tuotannolle, joten muista maitotuotteet ja rasvaiset kalat ruokavaliossasi. Aamiaiseksi sopii vaikkapa se perinteinen lasi maitoa.

Näitä aineksia miesten kannattaa suosia ruokavaliossaan:

– D-vitamiinipitoiset tuotteet, kuten maito ja rasvaiset kalat
– Kananmunat
– Kukkakaali, parsakaali ja muut vihannekset
– Pinjansiemenet
– Sinkkipitoiset ruoat, kuten osterit, maksa, poronliha, vehnäleseet

14

1806

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • uppalaja
  • 125µg

   Tutkimus: Ylipainoisilla pojilla hälyttävän alhaiset testosteronitasot
   Ylipaino voi haitata nuorten miesten seksuaalista kehitystä ja vaikuttaa heidän lisääntymiskykyynsä. Tuoreessa amerikkalaistutkimuksessa ylipainoisten nuorten testosteronitasot olivat puolet alhaisemmat kuin normaalipainoisilla nuorilla.

   Jos testosteronitasot säilyvät näin alhaisina läpi koko teini-iän, tutkijoiden mukaan on olemassa todellinen vaara, että heistä kehittyy impotentteja ja lisääntymiskyvyttömiä aikuisia.

   Löydön teki sama Buffalon yliopiston ryhmä, joka havaitsi, että aikuisilla ylipainoisilla ja tyypin 2 diabeetikoilla testosteronitasot ovat huomattavasti alentuneet.

   Nyt julkaistu tutkimus on kuitenkin ensimmäinen, jossa lihavuuden ja testosteronin yhteyttä on tutkittu 14–20-vuotiailla pojilla. Tulokset osoittivat, että ylipainoisilla pojilla oli noin 50 prosenttia vähemmän testosteronia kuin normaalipainoisilla pojilla. Koska testosteroni ohjaa poikien sukupuolista kypsymistä, näin alhaiset testosteronitasot voivat vaikuttaa haitallisesti seksuaalisten toimintojen kehittymiseen, tutkijat sanovat.

   Painon pudottamisen paremman ravinnon ja liikunnan uskotaan palauttavan testosteronitasot normaaliksi.
   http://www.hs.fi/elama/Tutkimus Ylipainoisilla pojilla hälyttävän alhaiset testosteronitasot/a1305608818080

   D-vitamiini ja testosteroni!
   Tuoreen itävaltaistutkimuksen mukaan veren D-vitamiinipitoisuus kulkee käsi kädessä testosteronipitoisuuden kanssa. Jos veressä oli runsaasti D-vitamiinia, niin silloin myös veren testosteronipitoisuus ja vapaan androgeenin indeksi (FAI) olivat korkeat. Tutkimuksessa oli mukana 2299 miestä.

   Vapaan androgeenin indeksi (FAI) lasketaan kokonaistestosteronin ja sukupuolihormoneja sitovan globuliinin (SHBG) suhteesta. FAI kuvastaa erittäin hyvin androgeenivaikutusta. Testosteronituotannon lisääntyessä SHBG:n synteesi vähenee ja FAI suurenee merkkinä lisääntyneestä androgeenivaikutuksesta.
   http://manninen-nutraceuticals.blogspot.fi/2010/01/d-vitamiini-ja-testosteroni.html

   Aikaisemmissa tutkimuksissa on havaittu, että tunnin auringonotto voi nostaa miehen testosteronia 69 prosenttia. Testosteroni on miehen tärkein sukupuolihormoni. Se huolehtii sukupuolielinten kehityksestä ja luo edellytykset tyypillisille miehisille seksuaalisuuden piirteille (edistää siemennesteen tuotantoa ja pitää yllä seksihaluja). UV-säteily kiihdyttää D-vitamiinin tuotantoa iholla. Tässä tapahtumassa on lähtöaineena skvaleeni, joka muuntuu 7-hydrokolesteroliksi ja edelleen D-vitamiinin esiasteeksi (kalsidioliksi). Munuaisissa kalsidioli muuttuu varsinaiseksi D3-vitamiiniksi (kalsitroliksi). Ilman auringon UV-säteilyä 7-hydrokolestroli muuttuu kolesteroliksi! Tätä ette varmaan ole ajatelleetkaan, mutta seerumin kolesterolipitoisuudet ovat talvella korkeampia kuin kesällä ja se johtuu nimenomaan tästä auringon roolista.

   Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UV-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16.
   http://sundqvist.blogspot.fi/2010/03/d-vitamiini-lisaa-testosteronia.html

   D-vitamiini lisää miesten testosteronia
   http://terveyshymy.fi/tohtori-tolonen/d-vitamiini-lisaa-miesten-testosteronia

   Testosteronipitoisuudet alenevat usein miehillä ikääntymiseen liittyen, ja se voi esimerkiksi vähentää jaksamista ja lisätä väsymystä. Korkeammista testosteronipitoisuuksista on apua esimerkiksi lihasmassan ja luuntiheyden säilyttämisessä. Uuden kontrolloidun itävaltalaistutkimuksen mukaan riittävä D-vitamiinilisä kohottaa testosteronipitoisuuksia miehillä.

   Tutkimusryhmään kuuluneet käyttivät 83 mikrogramman suuruista päivittäistä D-vitamiinilisää vuoden ajan. Kontrolliryhmään kuuluneet saivat lumevalmistetta. D-vitamiinilisä kohotti kokonaistestosteronin, bioaktiivisen testosteronin ja vapaan testosteronin määrää. Kontrolliryhmässä ei muutoksia havaittu.
   http://ruohikolla.blogspot.fi/2010/12/d-vitamiinilisa-kohottaa-testosteronia.html

   Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.
   http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

  • 125µg

   Eli yksinkertaistettuna: Aikuinen tarvitsee hyvää rasvaa ja proteiinia vähintään 80 grammaa päivässä sekä vähintään 500 grammaa kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja). Kaikissa kasvikunnan tuotteissa on kuituja, joten sitä kansallisruokaamme "ruisleipää" EI kukaan tarvitse kuidun takia.

   Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

   C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

   C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20% läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi). C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.

   D-vitamiinia 50-125µg / vrk

   Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1 (joidenkin tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

   Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

   Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

   Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

   Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia.

   Kaikkein huonoin tilanne on maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.
   http://www.prweb.com/releases/2013/6/prweb10851751.htm

   D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

   Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

   Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

   Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

   Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

   Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

   Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

   • ex hermoheikki

    Itse oon popsinut D-aspartiinihappoa testojen nosto mielessä. 3g päivässä palkkarissa tai muuten vaan mehuun sekoitettuna. Tuo ei ole edes kovin kallista tavaraa jos tilailee esim. iHerb.com sivuilta. Toi mitä ite vedän löytyy haulla "AI Sports Nutrition Anabolic Innovations, D-Aspartic Acid". Ikää löytyy komeat 30v ja treeniä olen vedellyt vajaat 9v. Olen huomannut ainakin omalla kohdalla että pinnaa löytyy nyt enemmän ja hermot kestää paremmin.

    Ps. Jos innostutte kokeilemaan ym. D-aspartiinihappoa käyttäkää alennuskoodia JFV140 niin saatte 5 $ hinnasta pois! Lätätkää myös ilmaiset D vitamiinit mukaan tilaukseen niin ei pääse syksykään masentamaan ;)


  • faggey

   Mutta ruisleipää on paljon mukavampi rouskuttaa kuin tympäännyttäviä kasviksia ja juureksia, joista ei saa kuin heikotuksen tunteen, vaikka puoli kiloa popsisi.

   • gggg

    Ei niitä kasviksia pelkästään kannata popsia, vaan lisukkeina se 500 g päivässä. Itsekin syön 100% täysruislimppua (Uotilan maalaisruisviipaleet) sekä tietenkin paljon proteiiniruokia (broileri, kala, paistinaudanliha, katkaravut, tonnikala, kananmuna, maitorahka, raejuusto, sienet ym.) sekä laadukkaita öljyjä (extraneitsytoliiviöljy, pähkinät, avokado jne.)


  • granaattiomenaa kyll

   Granaattiomenaa varsinkin ja pomegranaattiomenan erityisesti:

   http://www.voice.fi/uutiset/terveys-ja-hyvinvointi/tama-hedelma-ajaa-naisille-saman-asian-kuin-viagra/23/38172

   Lainaus:

   "Tuoreen tutkimuksen mukaan vain lasillinen pomegranaattiomenan mehua päivittäin saa naisen seksihalut nousemaan kattoon.

   Osallistujat joivat neljän päivän aikana päivittäisen lasin pomegranaattiomenan mehua ja heidän hormonitasonsa mitattiin sekä ennen kokeilua että sen jälkeen.

   Kävi ilmi, että pomegranaattiomenan mehu kasvattaa testosteronitasoja sekä miehissä että naisissa. Naisissa mehu ajoi lähes saman asian kuin Viagran nauttiminen. Testosteritasot nousivat osallistujilla hurjat 16-30 prosenttia päivittäisen pomegranaattiomenan mehuannoksen avulla."

  • miesruokaa

   bodaajan ruokia kirjoitti:
   "- Asidofilus- ja bifidobakteereja sisältävä jogurtti (esim. Valio A rasvaton hyla luonnonjogurtti) pari lasillista/pvä."

   Jogurteista näyttäisi olevan suurta hyötyä testosterinitasojen ja maskuliinisten piirteiden lisäämisessä miehillä. Itse juon päivittäin pari lasillista (x2dl) Valio A rasvaton luonnonjogurttia tai Luonto rasvaton -luonnonjogurttia.

   Lainaukset:

   http://www.mtv3.fi/makuja/hyvaolo.shtml/jogurtista-paljastui-yllattavia-sivuvaikutuksia--joka-miehen-unelma?1541782

   Jogurtista paljastui yllättäviä sivuvaikutuksia – joka miehen unelma?

   "Harvadin lääketieteellisen koulun viimevuotinen tutkimus osoitti jogurtin pienentävän ylipainoriskia. Nyt Massachusettsin teknologisen instituutin tutkijat ovat löytäneet jogurtista lisää mielenkiintoisia ja suorastaan huvittavia sivuvaikutuksia."

   "Massachusettsin teknologisen instituutin syöpätutkija Susan Erdman ja geenispesialisti Eric Alm päättivät Harvardin tutkimuksesta innostuneena testata jogurtin vaikutuksia hiirillä. Tutkijat valitsivat kokeeseensa yhteensä 80 hiirtä, joista puolelle syötettiin rasvaista, vähäkuituista ja vähäravinteista ruokaa ja toiselle puoliskolle vaniljajogurttia. Tutkijat halusivat selvitää kokeensa avulla, miten probioottipitoinen ruokavalio todellisuudessa vaikuttaa ylipainoon ja sen aiheuttamiin sairauksiin."

   "Ensimmäiseksi tutkijat havaitsivat, että jogurttia syöneiden hiirien turkki oli yllättävän kiiltävä verrattuna rasvaista ruokavaliota noudattaneisiin hiiriin. Jogurttia syöneiden hiirten turkkikarvoitus olikin 10 kertaa paksumpaa kuin muiden hiirien."

   "Toiseksi tutkimuksissa havaittiin, että jogurttia syöneet urospuoliset hiiret alkoivat kävellä rehvastellen. Uroshiiret halusivat myös esitellä kriittisiä paikkojaan hanakammin naaraspuolisille hiirille."

   "Kolmas havainto saattanee ehkä selittää jollain tapaa uroshiirien machomaista käytöstä. Tutkijat nimittäin havaitsivat, että jogurtti sai urospuolisten hiirien kivekset kasvamaan. Jogurttia syöneillä uroshiirillä oli testin lopussa noin 15 prosenttia suuremmat kivekset kuin rasvaruokadieetillä olleilla."

   "Tutkijat epäilevät tutkimustulosten johtuvan jogurtin sisältämistä probioottisista mikrobeista. Harvardissa onkin parhaillaan menossa jatkotutkimus, jossa selvitetään jogurtin vaikutuksia ihmisten hedelmällisyyteen."

   Lähde: Scientific American

   Näyttäisi siltä että jogurtti on testosteronia lisäävää ravintoa, josta luulisi olevan hyötyä varsinkin bodaajille. Todennäköisesti ihmisiin vaikutus on samansuuntainen kuin hiiriin.

   Unohda Viagra! Tämä joka kodin ruoka-aine tekee laihaksi ja seksikkääksi?
   http://www.voice.fi/uutiset/ilmiot/unohda-viagra-tama-joka-kodin-ruoka-aine-tekee-laihaksi-ja-seksikkaaksi/8/38290

   Tutkijat yllättyivät: Tämä ruoka kasvattaa kiveksiä
   http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2012051115564946_se.shtml

  • Garlicia

   Raa’an valkosipulin syöminen kahdesti viikossa vähentää syövän riskiä 44 %
   http://www.magneettimedia.com/raaan-valkosipulin-syominen-kahdesti-viikossa-vahentaa-syovan-riskia-44/

   Silppua sipulit ravinnoksi, mausteeksi ja lääkkeeksi.
   http://www.magneettimedia.com/silla-sipuli/

   Lääkinnällisin sipuli on valkosipuli, jota viljellään yleisesti pohjoisella pallonpuoliskolla. Professori Sinikka Piippo kertoo, että valkosipuli alentaa korkeaa verenpainetta.

   -Verenpaineen aleneminen perustuu valkosipulin aiheuttamaan verisuonien laajentumiseen ja sydämen lyöntinopeuden hidastamiseen. Valkosipuli rentouttaa sydäntä ja sileää lihaksistoa.

   Valkosipuli on aspiriinin veroinen.

   -Valkosipuli ohentaa verta ja ehkäisee verihiutaleiden kokkaroitumista, joten sitä voi käyttää aspiriinin asemasta. Se vähentää verisuonten kalkkeutumista ehkäisten myös sydänkohtauksia.

   Valkosipuli parantaa verenkiertoa.

   -Ääreisverenkierron parantuminen edistää aivojen verenkiertoa sekä hapensaantia katkokävelyssä.

   -Valkosipuli saattaa myös parantaa verenkiertovaivoista johtuvaa muistin huononemista. Tällä tavoin valkosipuli hillitsee ikään liittyviä verisuonimuutoksia, kiteyttää Sinikka Piippo.

   Valkosipuli pitää aisoissa myös veren korkeaa kolesterolia.

   -Valkosipuli estää kolesterolisynteesiä ja laskee kokonaiskolesterolia 6-12 % ja triglyseriditasoja 8-27 %. Terveillä henkilöillä 5 grammaa tuoretta valkosipulia päivittäin, kolmen kuukauden ajan, pienentää kokonaiskolesterolia 13 % ja triglyseridejä 25 %, selvittää Piippo.

   Valkosipuli nostaa HDL-arvoa ja estää LDL-kolesterolin hapettumista. Sen parantava vaikutus rasva-arvoihin on selvempi kuin sen vaikutus muihin sydän- ja verisuonitautia ehkäiseviin tekijöihin.

   Valkosipuli estää valtimoiden sileän lihaksen vaurioita ja pitää ne joustavina.

   -Valkosipulista on hyötyä laskimovaivoihin, suonikohjuihin ja peräpukamiin. Valkosipuli saattaa hidastaa myös Alzheimerin tautiin liittyvien amyloidilaatojen kerääntymistä aivoihin.

   Valkosipulin allisiini ja muut rikkiyhdisteet kilpailevat insuliinin kanssa maksassa.

   -Tämä johtaa vapaan insuliinin lisääntymiseen veressä. Valkosipuli auttaa haiman insuliinituotannossa ja lisää insuliiniherkkyyttä. Se alentaa myös verensokeria ja saa rasvan lähtemään elimistössä liikkeelle painonhallitsijoiden iloksi, Sinikka Piippo kertoo.

   Valkosipulilla on ilmeisesti puolustusmekanismia stimuloiva vaikutus, sillä se lisää mm. valkosolujen tuotantoa veressä.

   -Valkosipuli lisää ihmisen omia puolustusmekanismeja, jotka toimivat esimerkiksi myrkkyjä, lisäaineita ja raskasmetalleja vastaan.

   -Valkosipulin syöminen torjuu bakteereita verestä ja virtsasta sekä poistaa elimistöstä kuonaa ja myrkkyjä. Allisiini ja ajoeeni tuhoavat bakteereita, joihin jotkut antibiootit eivät tehoa.

   -Valkosipuli torjuu myös helicobakteeria, jolla on yhteys mahahaavan ja – syövän syntyyn. Torjuttujen listoille pääsevät myös bakteerit, kuten giardia, salmonella ja listeria.

   Valkosipuli ehkäisee Piipon mukaan myös tehokkaammin hiivasienitulehdusta (Candida albicansin aiheuttamaa) kuin yleensä sienilääkkeet.

   Valkosipulin syömisen jälkeen saattaa nousta hiki pintaan.

   -Valkosipuli on limaa irrottavaa ja se helpottaa usein astman, heinänuhan ja muiden allergioiden oireita. Se ehkäisee ja helpottaa kurkkutulehduksia, yskää ja vilustumista sekä lyhentää flunssan kestoa. Iensairauksia voi ehkäistä pureksimalla raakoja valkosipulin kynsiä, Piippo neuvoo.

   Valkosipuli parantaa myös maksan ja sapen toimintaa sekä suojaa maksaa myrkyiltä ja vapailta radikaaleilta.

   Professori Sinikka Piippo kertoo, että valkosipuli ehkäisee syöpää paremmin kuin muut sipulit. Yli 20 valkosipulin yhdistettä on tutkittu syövän torjunnassa. Ainesosista tärkeimpiä ovat diallyylidisulfidit, jotka lisäävät syöpäsolujen itsetuhoa.

   -Valkosipulin on todettu vähentävän mm. peräsuoli, paksunsuoli-, maha-, rinta-, eturauhas-, ruokatorvi-, iho- ja aivosyöpien esiintymistä. Diallyylidisulfidi vähentää mm. mahasyöpäriskiä puolella, ja peräsuolisyöpää jopa enemmän.

   -Diallyylidisulfidi vähentää myös syöpäsolujen kykyä tuottaa valkuaisaineita, jotka tekisivät niistä vastustuskykyisiä kemoterapialle, Piippo toteaa.

   Valkosipuli tehoaa myös ruoansulatushäiriöihin ja ilmavaivoihin.

   -Valkosipuli vähentää käymis- ja mätänemisprosessia suolistossa ja suojaa sieni- ja hiivainfektioilta. Se torjuu suolistotulehduksia estämällä patogeenisten bakteerien kasvua tuhoamatta suoliston omaa luonnollista bakteerikantaa, sanoo Piippo.

   Pitkäaikaisina kuureina valkosipulin uskotaan parantavan myös henkistä terveyttä.

   -Se saattaa lievittää masennusta, stressiä, hermostuneisuutta sekä auttaa väsymykseen ja keskittymisvaikeuksiin.

   • testossa

    Valkosipuli vaikuttaa estroo laskevasti, eli nostaa testoo alentamalla sen vastavaikuttajaa. Pieniä vaikutuksia, mutta kaikki on kuitenkin kotio päin. Sama juttu muuten parsalla ja parsakaalilla.


   • potkii eloa
    testossa kirjoitti:

    Valkosipuli vaikuttaa estroo laskevasti, eli nostaa testoo alentamalla sen vastavaikuttajaa. Pieniä vaikutuksia, mutta kaikki on kuitenkin kotio päin. Sama juttu muuten parsalla ja parsakaalilla.

    Valkosipuli nostaa testosteronitasoja
    "valkosipuli nostaa miesten testosteronitasoja kiveksissä"
    Luin tämmösen pikku artikkelin joskus vuos sitten Bodaus lehdestä.
    Mua ainaki rupee panettaa ihan hlvtisti, ku oon pistäny valkosipulia esim. pizzan päälle(tosimies vetää tietenkin raakana).

    http://www.pakkotoisto.com/treeni/29875-valkosipuli-nostaa-testosteronitasoja/


   • rynkkääjä
    testossa kirjoitti:

    Valkosipuli vaikuttaa estroo laskevasti, eli nostaa testoo alentamalla sen vastavaikuttajaa. Pieniä vaikutuksia, mutta kaikki on kuitenkin kotio päin. Sama juttu muuten parsalla ja parsakaalilla.

    Raa'alla valkosipulilla potenssi paranee!
    Valkosipulin vaikutuksesta verenkiertoon vapautuu typpioksidia. Viagra toimii samoin. Typpioksidilla on iso rooli erektiossa: se rentouttaa siittimen suonenseinämien lihaskudosta, suonet laajenevat ja veren virtaaminen niihin lisääntyy.' Kertoo Aamulehti.

    Syö esim. kolme valkosipulin kynttä päivässä, yksi aamulla, toinen päivällä ja kolmas illalla. Hajuhaittojen minimoimiseksi leikkaa kynsi suikaleiksi ja niele ne veden tai mehun kanssa niin että ottavat mahdollisimman vähän kiinni suun pinnoille. Syö samalla jotain muuta, ettei valkosipuli polttele vatsassa kuten se saattaa herkkävatsaisille tehdä. Varsinkin kiinalainen valkosipuli on erittäin väkevää raakana. Teho on aivan yhtä hyvä kuin Viagralla ja seisoo kuin järki räjähdyspisteessä sykkien.


  • testo UP

   TREENI, ARKI JA TESTOVOIMA

   1. Treenaa korkealla intensiteetillä ja lyhyitä treenejä
   2. Käytä isoja perusliikkeitä salilla - kyykky, mave, penkki ja Olympia liikkeet. 6- 10 sarjaa, 5-6 toistoa per liike.
   3. Treenaa jalkoja
   4. 45-60min on sopiva kesto treenille.
   5. Keskity räjähtäviin suorituksiin ja pidä sarjojen välit mahdollisimman lyhyinä
   6. Liikaharjoittelu ja ylikunto laskee testosteroni-tuotantoa.
   7. Älä stressaa - pitkäaikainen stressi laskee testosteronitasoja.
   8. Ole seksuaalisesti aktiivinen
   9. Nuku tarpeeksi, säännöllisesti ja öisin.

   RAVINTO JA TESTOVOIMA

   1. Syö riittävästi välttämättömiä rasvahappoja - eli avokadot ja kala dieettiin.
   2. Älä juo itseäsi humalaan. Koskaan. Yksi ilta humalassa laskee testosteroni tasoja jopa viikon ajan!
   3. Syö paljon vihanneksia. Parsakaalia, kukkakaalia, retiisiä, nauriita ja kaalia. Näiden on osoitettu laskevan estrogeenitasoja dramaattisesti - eli nostavan testosteronitasoja.
   4. Syö valkosipulia, joka vaikuttaa estrogeeniin laskevasti, eli nostaa testosteronia alentamalla sen vastavaikuttajaa.
   5. Lakritsi laskee testo-tasoja
   6. Oliiviöljy nostaa (ylipäänsä kaikki illalla nautittu rasva)
   7. Sinkin (~35mg) kanssa myös magnesiumia(~450mg) ja b vitamiineja (=zma)
   8. Tyydyttyneitä rasvoja pitää syödä jos testojen kasvattaminen kiinnostaa. Hyviä lähteitä on mm. punainen liha ja kananmunat. Punainen liha sisältää sinkkiäkin, joka tukee testotasoja. Kreatiinistakin on apua. Punaisessa lihassa on kreatiinia. Kreatiini tosin nostaa IGF-1 eritystä.
   Kananmunissa, juustossa ja punaisessa lihassa on myös kolesterolia, josta kehon luonnollinen tesosteroni tehdään.
   9. Liiallinen kuidun saanti on yhteydessä matalempiin tesotasoihin.
   10. Yksinkertaistettuna mitä korkeammalla kalorit, sitä korkeammalla testot.
   11. Myös hiilareita kannattaa syödä runsaasti. On huomattu, että jos proteiinia saadaan liikaa suhteessa hiilareihin, niin testotasot alkavat laskea.
   12. Korkeahiilarinen ruokavalio kohottaa testosteronitasoja.
   13. Palkkari hh/pr 2/1 puolet ennen treeniä, puolet jälkeen. Esim heraa ja rusinoita
   14. Vihreä tee on hyväksi.
   15. Kokonaisenergiasta 30-40% rasvaa
   16. Proteiini-hiilari-suhde noin 1:2
   17. Kaloreita yli kulutuksen
   18. Rasvat illalla, hiilihydraatit aamulla ja päivällä. Rasvat illalla siksi, että lähes kaikki testosteronin eritys tapahtuu yöllä ja kolesteroli on testosteronin eritykselle tärkein raaka-aine.

   säännöllinen unirytmi riittävä lepo tehokkaat kuntosaliharjoitteet monipuolinen ruokavalio rasvapitoista ruokaa illalla enemmän sinkit, magnesiumit ja b6 illalla kalaöljyt ja vitamiinimineraalivalmisteet aamulla

   Siinä nyt koostettuna vähän näitä testohommia. Luulis että on tasot tapissa jos kaikki nuot toteutuu

  • Anonyymi

   Jep.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maajussi-Kallen Niina julkaisi salakuvat pariskunnan rakkauskesästä: "Ettei KUKAAN huomannut..."

   Rakastua voi missä vaan, vaikka reality-ohjelmassa, totta se on. Tämä pariskunta joutui salailemaan suhdettaan aluksi, mutta onneksi ei enää. Ja nyt s
   Maajussille morsian
   27
   8810
  2. Nyt on valtamedia paniikissa

   Iltalehden ja yhtä aikaa suomi24 palstalle on ilmestynyt naurettavia esimerkkejä rokotevastaisten muka uskomuksista. Taitaa olla viimeisiä yrityksiä
   Maailman menoa
   403
   2980
  3. Jukka jättänyt on Kellyn ja kyllähän se tiedettiin jo etukäteenkin

   Kelly suunnitteli et muuttavat asuu yhteen, vaikka Jukka varmasti osti itselleen ja vaimolleen hulppean asunnon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   91
   2013
  4. Mitä Ihmettä siellä koulussa on oikein tapahtunut ? ?

   Kyselee ulkopaikkakuntalainen. Onko teillä asiasta tietoa ?
   Oulu
   55
   1554
  5. Tiedätkö nainen

   Että olet suloinen kun minun seurassani olet kuin jänis ajovaloissa poukkoilemassa. Mutta urhoollisesti esität kuitenkin rohkeaa. Tykkään sinusta iha
   Ikävä
   63
   1412
  6. Mikä oli minussa hyvää

   mies? Mistä pidit? Mutta se ei nyt kuitenkaan riittänyt enempään kanssakäymiseen. t. nainen
   Ikävä
   57
   1140
  7. Miten voisin saada sinut?

   Otsikossa on kaikki oleellinen. m->n
   Ikävä
   62
   1084
  8. Kylläpä taas teatteria stories, esitetään siivoojaa,vaikka käy siivooja kotona

   Teatteria niinkuin kaikki muukin,naamaa väännetään kuin mielipuoli ja nenää nyrpistellän,koskahan seuraava kisa, semmonen johon osallistuu oikeasti,ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   149
   1064
  9. Woke-Yle lietsoo vihaa valkoihoisia kohtaan?

   Aamun (25.11.2021) useissa tv-uutisissa Ylen toimittaja kertoi, että Yhdysvalloissa on nostettu syytteet kolmea valkoihoista miestä vastaan. Miehiä sy
   Maailman menoa
   242
   1006
  10. Koronaa puolelta ja toiselta - rokottaen ja kieltäytyen

   (Otamme innokkaasti rokotteita ja osa vastustaa niitä sinnikkäästi -ehkä tässä ääripäät, mutta miksi? Molemmille on laajassa näkökulmassa puolensa ja
   Maailman menoa
   302
   955
  Aihe