Alfa ja Saab

ehkä alfa

Alfa ja Saab ovat sellaisia erikoisautoja, että niitä ei saisi edes myydä Toyotaan ja Volkkariin tottuneille vanhempien 50-vuotiaaksi asti hyysäämille jotka eivät osaa tehdä itse yhtään mitään.

Täydellisiä vastakohtia Toyotalle ja muille pelkille kulkuneuvoille nuo Alfa ja Saab. Kulkuneuvot eivät vaadi paljon eivätkä myöskään anna juuri mitään. Taas nuo Autot joilla on sielu vaativat hoivaamista ja huolenpitoa ja vastineeksi antavat paljon.

On hienoa, että on näitä kohtuuhintaisia sielukkaita autoja joilla voi harrastaa sitä autoilua. Voi kuunnella ja kommunikoida autonsa kanssa. Siksi ainakin minä olen ajanut Saabilla vuodesta 1973. Nyt niitä ei enää saa. Olen kokeillut nyt monia erimerkkisiä kulkuneuvoja ja vain Alfassa saa samanlaisia tunnelmia kuin Saabissa.

7

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nissanprimera1.6

      Ai siksi,kun eivät kestä normaalia käyttöä,vai miksei?Alfaa ja saabia turha verrata keskenään.Alfa on sporttinen,ja saab "pappa-auto".Se mikä auto on sielukas,niin asia on omistajan päässä.7 alfaa omistaneena,nykyisin nissanilla ajavana sanottava että ,samanlaisia peltikasoja nuo,pois lukien ajo-ominaisuudet.Jos vikaisuus tekee autosta sielukkaan,niin omissa sitä ei vissiin sitten ollut

    • 159 3.2

      saab tylsä,hohdoton,mitäänsanomaton tojo osastoa.
      alfa ajettava,kuin nainen

      • ehkä alfa

        Kyllä Saab Aerona tai Vectorina on ihan Alfan perheautoversio. Hyvät penkit missä pysyy, nahka tuoksuu ja ramppiin voi noilla sporttiversioiden alustoilla ladata ihan kuin Alfalla. Olen samaa mieltä sikäli, että ihan tavallinen perus-Saab Linear on kyllä harmainen kangassisustuksineen keppivaihteilla aika tylsä.

        Alfasta olen samaa mieltä. Se on kuin nainen. Uusia piirteitä ja ulottuvuuksia löytyy lisää kun tutustuu paremmin.


    • kerranalfa

      Mikä tahansa auto on sielukas,kun kyseessä ns:gti versio.Alfan perus mallikin on omanlaisensa ajettavuutena ym.Se erottaa alfan muista

      • aloittaja..

        Noin se varmaan Alfan kohdalla on. Ehkä juuri siksi itsekin tavoitin niin helposti Alfasta sitä sielukkuutta ja intressi heräsi. Kaikista autoista ei saa sielukasta millään varusteluversiolla. Itselleni tulee esimerkkinä mieleen Corollan se 192hv sport-malli. Kyllä jonkun pitää sen kanssa oikein sanoa, että tässä on nyt tämä erikoismalli.


    • hfdsgfh

      Minulla on itselläni sekä Alfa (156), että Saab (9-5). Vallankin kivoja autoja molemmat. Olen aiemmin omistanut japanilaisia, mutta ajattelin koittaa toisenlaisia menopelejä. Tähän mennessä pitää sanoa, että Saab on luonteeltaan sellainen vähän yksinkertainen jurrikka. Voimaa on valtavasti ja meno vakaata. Erittäin miellyttävä peli, vielä kun olisi manuaali. Alfa on kyllä tosiaan vähän kuin nainen, vieläpä sellainen sprintteri. Hyvin omalaatuinen ajettava, joskin todella hyvä. Hyvä aivan erilailla kuin Saab.

      Pidän kovasti molemmista autoista, joskin Alfan eduksi on sanottava sen aivan loistava hinta/laatusuhde. Alfoja saa muutamalla tonnilla aivan loistavassa kunnossa. Lisäksi mitä osiin tulee ovat osat suorastaan halpoja ja netistä löytyy aivan pikkutyöllä yleiset viat, niiden syyt ja ohjeet korjaamiseen. Miksipä ei Saabiinkin löytyisi, löytyy toki. Kyllä kunnon Saabisti kuuluu, ilman muuta, maan mainioon Saab-klubiin. Alfa-klubiin en kuulu, mutta suomessa toimii oikein hyvä Alfa yhteisö, josta saa vinkkejä ja apua, jos sellaista tarvitsee.

      Kyllä Saabkin siis mielestäni on sielukas auto, mutta aivan toisella tavalla kuin Alfa. Jos olisi pakko valita kummalla ajaisin, ajaisin Alfalla. Ainakin juuri nyt ajattelen näin. Niin ja molempien autojen mittarissa on vähän yli 260tkm. Saabissa taitaa olla vähän enemmän. Molempia saa korjailla vähän väliä, kyllä noille kilometreille alkaa jo yhtä sun toista kuluvaa, ja muutakin osaa mennä. Mutta mielestäni tämä on aivan normaalia ja kiinni aivan siitä miten edellinen omistaja autoaan on pitänyt. Sama homma se on ollut aiempienkin omistamieni autojen kohdalla. Sitä voi aina valita vaikka uuden auton ja maksaa sitten siitä lystistä sitä velkaa. Tahikka sitten ajella vanhoilla romuilla ja korjailla niitä sitten tarpeen mukaan. Ei pidä olla nuija ja ostaa autoa tonnilla ja itkeä sitten kaiken maailman turuilla ja toreilla kun siinnä koslassa on jotain vikaa. Voipi sitä itsensä helpommallakin nolata. -Esimerkiksi haukkumalla jotakin merkkiä, jota ei ole koskaan omistanutkaan tai on omistanut yhden yksilön kolmekymmentä vuotta sitten, eikä digannut.

      Autoilu maksaa ja herättää tunteita. :D

    • Giuliettakuski

      Itse omistin yhden Saabin ja olisin varmaan jatkanutkin Saabilla ellei kaikkien tuntemat ongelmat olisi iskeneet valmistajalla päälle. Autosta jäi kuitenkin erittäin "hyvä maku".

      Koska itselleni ei riitä paikasta A paikkaan B-valintaperuste, eikä edes pelkkä hyvä jälleenmyyntiarvo (joka toki on plussaa), niin valinta kohdistui Alfaan. Autossa on mielestäni sopiva sekoitus muotoilua ja ominaisuuksia, sekä lisäksi sen kuuluisan fiiliksen (mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan) saa ikäänkuin kaupan päälle. Yksi fiilikseen vaikuttava seikka on ehkä merkin harvinaisuus. Kun katselin esim. viikolla liikennevaloissa, kun risteävän kadun jonossa oli 3kpl Nissan Quashqaita peräkkäin niin mietin, että aika vaikea siinä olisi kuvitella saavuttavansa mitään kovin kummoista fiilistä. Alfan tilanne harvinaisuuden osalta alkaa tosin olla kohta jo kriittinen, sillä mikäli uusia malleja ei kohta tule, niin Saabin kohtalo voi odottaa?

      Mutta otsikkoon palatakseni, niin molemmat merkit, Saab ja Alfa, saavat täältä suunnalta peukkua ylös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2435
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      271
      2058
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2040
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1767
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1238
    Aihe