Pelko avoimen vaatimuksista

perfektionisti..

Mua kiinnostaisi alkaa opiskelemaan avoimessa mutta jännitän että en pärjää siinä ollenkaan. Olisin todella kiinnostunut pskylogiasta mutta en ole kirjoittanut sitä lukiossa, kävin vain pakolliset kurssit. Kiinnostus alkoi vasta kun aloin itsenäisesti lukemaan aiheesta lukion jälkeen.
En tiedä yhtään miten vaikea taso siellä on. Paljon englanninkielisiä oppikirjoja yleensä mutta kielitaitoni on ihan hyvä, mutta ei loistava. Ruotsi on aika heikko.
Pelkään myös kauheesti jos tulee hirveitä määriä luettavaa koska lukionkin määrät tuntuivat välillä ylivoimaisilta.
Olen nyt kahden vaiheilla kannattaisiko yrittää kuitenkin. Ylioppilas olen mutta en muuten kouluttautunut ja itsetunto on vähän heikko. Sorrun välillä myös yliyrittämään ja uuvun siitä :O Onkohan se oikea paikka kun en keksi muutakaan eikä ole tulevaisuden haaveita. Pitäsisikö ensin käydä jotain kursseja jotka ohjaavat siihen miten avoimessa menetellään/kirjoitetaan esseita yms.? Neuvoa saa!

5

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12+304

      Kannattaa ehkä alkuun ottaa vain yksi psykologian kurssi avoimesta ja valita itseäsi eniten kiinnostava aihe (kuitenkin perusopintotasoinen kurssi). Pääset vähän jyvälle yliopistotasoisesta opiskelusta jne. Jos kurssi tuntuu liian haastavalta, etkä halua sitä jatkaa, et menetä kuin muutaman kympin (kun taas jos kerralla valitsisit esim. kaikki psykan perusopinnot ja keskeyttäisit ne, olisi se minimissään 250 euron tappio).

      On totta, että tenttikirjoista iso osa on englanniksi, mutta luennot pidetään kuitenkin usein suomeksi. Esim. Helsingin avoimessa järjestetään ilmaisia opintoiltoja (1-3 kertaa aiheesta riippuen), joissa käydään läpi esim. tenttivastauksien rakenteita ja sen sellaista, joten kannattaa ehkä käydä sellainen katsastamassa.

    • 1+2

      Jos psyka ei napaa tai aluksi onnistu, käy jonkin toisen aineen kursseja, vaikka yksi kerrallaa. Kannattaa tutkailla, mitä voi suorittaa esseillä ja mitä tenttimällä ja valita sen jälkeen oma ja sopivin tapa suorittaa kursseja, jos voi valita.
      Rohkeutta ja itseluottamusta vaan. Kannattaa etsiskellä sivuja, jotka ohjaavat opiskeluun.
      Ja tärkeintä, liika suorittaminen pois. 5 on aika mahdoton arvosana saavuttaa, eikä sitä tarvitse saada, 3 ja 4 ovat tosi hyviä.

    • Humed

      Kursseilla englanninkielistä luettavaa 500-1200 sivua/5op, eli kyllä siinä lukea saa...

    • yo-ope

      "Pelkään myös kauheesti jos tulee hirveitä määriä luettavaa koska lukionkin määrät tuntuivat välillä ylivoimaisilta.
      Onkohan se oikea paikka kun en keksi muutakaan eikä ole tulevaisuden haaveita. Pitäsisikö ensin käydä jotain kursseja jotka ohjaavat siihen miten avoimessa menetellään/kirjoitetaan esseita yms.? "
      Jos opiskelet hitaalla aikataululla, voit opiskella yhden opintojakson kerrallaan, siten ei tule paineita, jos alussa vieraskielisen materiaalin lukeminen on hitaampaa.Tässäkin lukunopeus ja ymmärtäminen paranevat ja nopeutuvat harjoituksen myötä.
      Perusopinnoissa psykan kirjat on vielä aika helppoja, vaikka paksuja ovatkin. Yleensä kaikkien avointen yliopistojen nettisivuilla on selkeät ohjeet esseiden kirjoittamiseen, lähdeviittaukseen yms. mitä yo-opinnoissa vaaditaan. Ne näkyvät opiskelijalle sen jälkeen kun opintojakson maksu on maksettu. Esseetä voit kirjoittaa omassa tahdissasi. Hyvä luku- ja kirjoitusaikataulu jäsentävät opintoja ja vähentävät stressiä. Aikataulu kannattaa tehdä realistiseksi. Tee koe: Jos pystyt lukemaan ja sisäistämään tekemään selkokieliset muistiinpanot englanninkielisestä tekstistä 20 s. tunnissa, ei kannata yrittää lukea yhtä 300 sivun kirjaa päivässä. Jaa kirjan lukeminen siis useampaan jaksoon, ja pureskele pieninä palasina. Jos teet esseetä, lue ensin tehtävänanto huolella. Se kannattaa pitää mielessä kirjaa/kirjoja/artikkeleita lukiessa.
      Jos siis motivaatio opiskeluun löytyy, niin eikun harjoittelemaan tehokasta ja mielekästä opiskelua, sehän on taito, jossa voi kehittyä. :)

    • 2+34

      10 sivua tunnissa on jo ihan hyvin, jos samalla sisäistää asiat.
      Rohkeasti alkuun, perslihaksia tuo vaatii mutta ne kehittyvät harjoitellessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      778
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      636
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe