Meneekö ensikertalaisella 30km vaellusreitti päivään?

vaeltamaan...

Haaveissa olisi lähteä vaeltamaan vielä tämän kesän aikana pidempi luontoreitti.

Nyt mietinkin, onko turhan haastavaa valita ensimmäiselle vaellukselle 30km lenkki. Kuvauksen mukaan reitti tasoltaan vaativa. Oma kuntotasoni on hyvä.

Lisäksi olisi mukava saada tietoa varusteista, jotka tulisi olla mukana päivän vaelluksella.

10

10055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kesävaeltaja

      Sopiva vauhti on noin 3 km/ tunti, maaston vaativuus toki vaikuttaa kokonaisaikaan. Jos sinulla on kohtalainenkaan peruskunto, iin varmasti selvät hyvin tuosta 30 km:n vaelluksesta. Tärkeää on kuitenkin muistaa pitää kunnon tauko (yksi pidempi ja lyhyitä tarpeen mukaan). Päivän vaellukselle ei kannata paljon raahata tavaraa mukaansa, reitin suunnittelu vähentää merkittävästi tarvittavien varusteiden määrää ja näin myös kantamisen riemua. Reppuun / Rinkkaan mukaan vaihtopaita ja-sukkia, syömistä ja juomista, rakkolaastareita. Makuupussin ottaisin varalta, jos kuitenkin unen tarve yllättää. Ja tietysti reipasta retkimieltä.

      • Vanha jäärä

        Ensikertalaisella menee useinkin, kokeneempi osaa ottaa rauhallisemmnin.


    • nuinmullaainakinmenee

      kyllä 5--30 kilometriä menee esim jos lähtee aamulla 5--8 välillä patikoimaan niin menee aikaa 1tunti ja 20 minuttia--- 9 tuntia ja jos pysähtyniin sillon menee 1 tunti ja 40 minuttia --11 tuntia
      tietenkin jos on tisi vaativa reitti niin sit menee vielä lisäksi 30 minuttia viiva 3 tuntia nemmän aikaa koska vauhti vaativissa kohissa saattaa olla hitaampaa

    • Poluton

      Jos reitti menee polkujen ulkopuolella, pitäisin 30 km liian pitkänä. Nyrkkisääntö on, että jos ei polkua ole, niin 2 km tunnissa on hyvä aikataulu. Siihen mahtuu passelin pituiset tauot.
      Jos taas kuljetaan vahvaa polkua pitkin, niin 30 km ok vaikkakin pitkä.

    • Menemaratonille

      Menee, mutta ei sinä mitään järkeä ole. Toisekseen ei se ole mikään vaellus, päiväkävely se on. Jos reitti kuvataan vaativaksi, siihen kuluu taukoineen reilusti yli kellon ympärys ja lopussa vituttaa ja väsyttää. Se ei liene tarkoitus. Jos ehdoin tahdoin haluaa pilata hyvän harrastuksen alun heti eka reissulla, niin mikä ettei.

    • Gumpe

      Komppaan edellistä. Reppuun juotavaa n. viisi litra, jos ei ole tankkausmahdollisuutta matkalla. Hiilaripitoista evästä. Laastaria pitkä pätkä. Buranaa. Rahaa taksimatkaa varten ja kännykkä sen taksin tilaamiseksi.
      Varaa kaksi päivää, niin kerkiät katsella ympärille ja nauttia muutenkin luonnosta ja maisemista.

    • AsiaaPohtinut

      Jospa tuo kyselijä on tähän mennessä saanut vastauksen, käveleekö hän 30 km päivässä vai ei. Vallankin, kun asiaa kysyttiin vuonna 2013.

    • VanhaJeti

      Kun kerran joskus alle 30-vuotiaana (senaikaisena) normikuntoisena vaimon kanssa vedettiin 42-45 km päivämatkoja noin 25 kilon rinkan kanssa, ja intissä kilpamarssi 45 km vielä rynkkykin mukana, niin ei todellakaan ole mikään ihmetemppu hyväkuntoiselta kävellä 30 km päivässä jos vain polku on edes jonkinlainen, etenkin ilman mitään erityistä kuormaa. Nyt kun tarkemmin ajattelee niin teinipoikina käveltiin ihan näyttämisen halusta 73 kilsan patikka pitkin pikitien reunaa, pensa-asemien vesihanasta juotiin vettä pahimpaan janoon. 30 kilsaa on vain semmoiset 7 tuntia, eikä todellakaan kannata ottaa kannettavaksi juuri yhtään mitään, kevyet eväät ja litra vettä riittää hyvin. Sen kuin pistelee tossua toisen eteen. Jonain kesäyönä lukioaikoina piipahdettiin partiokämpälläkin kurkkaamassa, josko tyttöpartiolaiset olisivat retkellä. 17 km tuli kävelyä suuntaansa. Eivät olleet. Kännykät ovat jossain määrin helpottaneet elämää...

      Tosin kyllä normikuntoisen käsite on himan päässyt haalistumaan, mistä kertoo sekin, että tämmöistä asia pitää ihan internetistä kysellä.

    • Anonyymi

      Menee se, mutta en suosittele. Siinä on jatkuva kiire päällä ja tauot jää liika lyhyiksi. Sitten et palaudu ja lihakset ovat ihan maitohapoilla. Seuraavana päivänä tuntuu että joka ikinen lihas mitä jaloista löytyy on kuin olisi hakattu kepillä. Lisäksi vammojen mahdollisuus kasvaa kun lihakset väsyy.

    • Anonyymi

      Kolilla koettu 30 asteen helteessä ja kyllähän se 30 km meni päivässä. Toista päivää ei sitten enää tehnyt mieli taapertaa vaan taksi alle ja takaisin autolle. Olisi pitänyt pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja lyhyemmissä päivätaipaleissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe