Miten muissa teknillisissä yliopistoissa suhtaudutaan II

otetaan uusiksi

opiskelijoihin, jotka erehtyvät oikeasti antamaan palautetta kursseista ja vetäjistä?

Uusi aloitus aiheesta, koska edelliseen ilmaantui häirikkö, jolla ei ole ollut toistaiseksi mitään sanottavaa asiasta, pelkkää henkilökommentointia.

TTY:llä näyttää joutuvan jonkinlaisiin hampaisiin vaikka ei olisi sanonut edes pahasti palautetta antaessaan, mikä kertoo selvästi henkilökunnan ohutnahkaisuudesta. Valitettavasti luennoitsija tai tentaattori ei todellakaan ole aina paras arvioimaan omaa osaamistaan itse silloin, kun kyse on tiedon siirtämisestä häneltä opiskelijalle. Joillain tuntuu olevan lisäksi taipumusta kohdistaa opiskelijoihin omia aggressioitaan, joiden siirtovälineenä käytetään tehtäviä. Aivan erikoisesti olen ollut hämmästynyt siitä, miten tohtorin tutkinto tuntuu tekevän henkilöstä kaikkien alojen ja ihmisten asiantuntijan. Todellisuudessa joissain asioissa kannattaakin pitää tohtorin tai muun tutkijan näkemystä nimen omaan tienä, jota ei kannata ottaa tosissaan ja suhtautua siihen pelkkänä hänen kuvitelmanaan.

Valitettavasti toiseen aloitukseen tulleesta asiattomasta käytöksestä johtuen alkaa vaikuttaa siltä, että tämä on ongelma laajemmassakin mittakaavassa. Opiskelijoiden suut voidaan sulkea kyllä yliopistolla, täällä se on hiukan vaikeampaa mutta ilmeisesti yrittää täytyy.
Kyllähän yliopistoväki luulee tietävänsä kaikesta kaiken ja jos ei tiedä asiasta ei puhuta. Vai mitä?

8

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otetaan uusiksi

      Miten muissa teknillisissä yliopistoissa suhtaudutaan opiskelijoihin, jotka erehtyvät oikeasti laskemaan tenttilaskut väärin? TTY:llä näyttää saavan vääristä vastauksista hylätyn, vaikka ei olisi laskenut edes pahasti pieleen.

      Edelliseen aiheeseen ilmaantui häirikkö, jolla ei ole ollut toistaiseksi mitään sanottavaa asiasta, pelkkää henkilökommentointia. Aiheesta ei muka saisi keskustella, sillä jos laskut menevät pieleen, niin vika onkin muka laskijassa itse tehtävien sijaan? Asian siirtäminen aiheesta henkilöön on tunnettu argumentointivirhe.

      Eikö olekin jännä juttu miten koko ajan koetetaan kaataa asia opiskelijan niskaan - että väärin laskeminen olisi opiskelijan vika? Lisäksi edellisessä aiheessa alettiin rakennella jo olkiukkoakin, johon koetettiin saada huomio siirtymään henkilön lisäksi.

      • näkemiin, kiitos

        Viestisi on ilmoitettu asiattomaksi, ole hyvä ja mene muualle trollailemaan.


      • kiemurtelua taas
        näkemiin, kiitos kirjoitti:

        Viestisi on ilmoitettu asiattomaksi, ole hyvä ja mene muualle trollailemaan.

        Edelleen aihe hiertää ja henkilökommentointi sekä perättömät asiattomuusilmoitukset ovat parhaat keinot yrittää estää keskustelu? Ikävää jos paras tilannetta kuvaava sana on omerta.


    • palsta-mafia?

      Onhan se kurja juttu, että teknillinen yliopisto ei kykene keskustelemaan asiasta vaan koettaa vaientaa kiusalliseksi kokemansa palautteen keinolla millä hyvänsä.
      Parhaiten tilannetta kuvaa sana: omerta. Muuten tätä häirikön toimintaa on vaikea kuvata.

    • Ikävä juttu

      Aika ikävää. Siinä teknillisessä yliopistossa, jossa itse opiskelen, en ole itse ainakaan havainnut tuollaista syrjimistä palautteen perusteella. Proffille annettu palaute on johtanut positiivisiin muutoksiin, eivätkä yksittäiset henkilöt ole ainakaan omana aikanani joutuneet sillä tavoin hampaisiin.
      Kannattaa olla yhteydessä esim. opintoneuvojaan tai opiskelijajärjestön tyyppeihin. Uskon, että joko auttavat tai ainakin ohjaavat oikean henkilön puheille, jos kyse alkaa oikeasti olla jostain huonosta kohtelusta.

    • Työryhmän jäsen

      Olen ollut Aallossa mukana (anonyymin ja suullisen) palautteen käsittelyssä. Palaute luetaan ja kuunnellaan tarkasti. Opetuksen suunnittelu ja ongelmien korjaukset kuitenkin tapahtuvat hitaasti, vuoden tai parin viiveellä. Yksittäinen opiskelija voi antaa palautetta yksittäiselle opettajalle, mutta se tuskin vaikuttaa kovin paljon juuri tämän vuoden opetukseen. Siksi ei kannata jäädä jankuttamaan, vaan jatkaa omia opintoja eteenpäin. Ihmiset eivät ole täydellisiä. Seuraavilla kursseilla on toiset opettajat ja toiset ongelmat, eikä aiemmasta konfliktista tiedetä mitään.

      Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että sama aggressio toistuu yhä uusien opettajien kanssa, on palautteen antajan syytä pysähtyä miettimään, onko hänellä oikeat odotukset yliopisto-opetuksesta. Toisin kuin esim. lukiossa, opettajat yliopistossa ovat ensi sijassa tutkijoita, joille opetus on vain pieni osa työtä.

      • juueiiiii

        "..on palautteen antajan syytä pysähtyä miettimään.."

        Paha virhe. Ketjun aloittanut vammainen ei keskity mihinkään muuhun kuin tuohon lainaukseen, jota hän tulee pitämään verisenä henkilökohtaisena loukkauksena. Mitään muuta sisältöä hän ei huomioi vaan hän mitä luultavimmin vollottaa kun "palstamafia kommentoi henkilökohtaisesti yäää".


      • Työryhmän jäsen
        juueiiiii kirjoitti:

        "..on palautteen antajan syytä pysähtyä miettimään.."

        Paha virhe. Ketjun aloittanut vammainen ei keskity mihinkään muuhun kuin tuohon lainaukseen, jota hän tulee pitämään verisenä henkilökohtaisena loukkauksena. Mitään muuta sisältöä hän ei huomioi vaan hän mitä luultavimmin vollottaa kun "palstamafia kommentoi henkilökohtaisesti yäää".

        Ehkä tuon olisi voinut kijoittaa toisin: yliopisto-opettajat eivät yleensä ole ammattiopettajia. He opettavat tutkimustyön ohella. Opettajien ihmissuhde- ja pedagogiset taidot vaihtelevat, eikä niihin ole lainkaan pakollista koulutusta (toisin kuin esim. lukiossa tai amk:ssa). Vastuu opinnnoista jää kokonaan opiskelijalle. Toisaalta opettajien asiantuntemus omalla kapealla tutkimusalueella on yleensä hyvä. Kun tämän ymmärtää, ei odota samanlaista palvelua ja kasvatustaitoja kuin esim. lukiossa. Hyvä opiskelija saa näistä sekalaisista tohtoreista paljon irti ja pystyy valmistuttuaankin toimimaan sujuvasti asiantuntijayhteisössä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      51
      3636
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2098
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1584
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1434
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1391
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1312
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1208
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1134
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1079
    10. 23
      1059
    Aihe