omenoiden syönti

omenia.

Puut tossa kotipihalla ovat kohta täynnä syötäviä omenoita. Kysyin kerran lääkäriltäni, mitä omenien syönti vaikuttaa verensokeriini, joka oli silloin 5,9. Lääkäri sanoi, voit syödä miten paljon tahansa, ei se ole haitaksi verensokerillesi.

Ihmettelin vastausta silloin ja asia tuli taas mieleen, kun katselin omenapuitani.
Onko jollain tarkempaa tietoa asiasta. Omenassa taitaa olla hiilareita 5-10 gr.

14

415

  Vastaukset

  • Lekurisi ei tiennyt, niissä on hiilareita. Korvaa omenat voilla, rasvaisilla juustoilla ja kookosrasvalla. Niitähän eräät piirit suosittelevat.

   • höpö höpö OMENAT OVAT HYVIÄ KAIKILLE paitsi sokerikammoisille hiilari pelleille.


  • No hei, jos nyt omenan sillon tällön popsii, ei haittaa, älä kuitenkaan mätä ämpärillistä kerralla, siitähän tässä on kyse. Älä myöskään syö puoltakiloa juustoa tai voita kerralla. Kohtuus kaikessa ja maalaisjärkeä saa käyttää. Ei kannata lähteä Pekka Puskan ja karppaajien väliseen sotaan mukaan.

   Ja pitää muistaa, että onhan omenassa muutakin, kun hiilareita

  • EI OMPPUJA !! Tulee hiilareita. Paketti pekonia ennemmin.

  • Kaikki on tietysti kiinni määrästäkin. Kotimaisissa omenoissa on hiilareita jonkin verran vähemmän kuin ulkomaisissa. Kotimaiset omenat ovat lisäksi pienempiä kuin ulkomaiset. Yksi kotimainen silloin tällöin ei varmaan nosta verensokeria paljon. Voi tietysti uhrata pari liuskaa ja mitata ennen omenen syöntiä ja 1 h sen jälkeen, jolloin yleensä arvo on isoimmillaan.

   • Hedelmiä ja vihanneksia käsketään syömään puoli kiloa päivässä. Kyllä siihen tarvitaan enemmän kuin yksi pieni omena. Ja joka päivä.


   • Kertyy niistäkin kirjoitti:

    Hedelmiä ja vihanneksia käsketään syömään puoli kiloa päivässä. Kyllä siihen tarvitaan enemmän kuin yksi pieni omena. Ja joka päivä.

    Tuosta voi syödä valtaosan vähähiilihydraattisia kasviksia. Ei hedelmiä tarvitse syödä välttämättä ollenkaan. Jos syö, niin avokadot on hyvä vaihtoehto. Pysyy hiilarimäärä vähänä kokonaisuudessaan.


  • Kyse kohdallani on siitä, että niitä omenia tulee syksyllä paljon ja pidän niiden mausta. Himoitsen suorastaan niitä.

   Syön paljon vihanneksia ja muita ei-hiilihydraattia sisältäviä ruokia. Joskus ihmetyttää, kun syön aika saman kaavan mukaan ja liikun palljon, niin paastosokerin arvo vaihtelee aika paljon. Logiikkaa en ole keksinyt. Arvoni ovat rajoissa 5,5-6,3. Ja minulla ei ole lääkitystä.

   • Myös liikunta vaikuttaa verensokeriin joten se pitää ottaa huomioon mittauksissa. Vertailukelpoisimmat lukemat saa aamulla hyvän yöunen jälkeen ennen aamiaista.


   • Vertailukelpoista kirjoitti:

    Myös liikunta vaikuttaa verensokeriin joten se pitää ottaa huomioon mittauksissa. Vertailukelpoisimmat lukemat saa aamulla hyvän yöunen jälkeen ennen aamiaista.

    Mittaan aina aamuisin. Mutta en vieläkään kuukausien mittaamisen jälkeen ymmärrä, mikä vaikuttaa sokeriarvoihin. Jos syön useana päivänä todella minimaalisesti hiilihydraatteja ja teen itaisin tunnin reippaan kävelylenkin, niin ammulla arvo voi olla yli kuuden. Eilen illalla söin kunnon hiilhydraattisen aterian ja vielä päälle ison jäätelötötterön ja arvo oli alle 6.


   • omenia. kirjoitti:

    Mittaan aina aamuisin. Mutta en vieläkään kuukausien mittaamisen jälkeen ymmärrä, mikä vaikuttaa sokeriarvoihin. Jos syön useana päivänä todella minimaalisesti hiilihydraatteja ja teen itaisin tunnin reippaan kävelylenkin, niin ammulla arvo voi olla yli kuuden. Eilen illalla söin kunnon hiilhydraattisen aterian ja vielä päälle ison jäätelötötterön ja arvo oli alle 6.

    Samoin on minulla db 2 käyttäytynyt n,7 vuoden ajan (tuon ajan ollut todettuna)
    Olempa aina ollut suunnilleen normaalipainoinen, nyt melkein alipainoinen. Lääkkeitä eikä piikkejä ole ollut.

    Olen huomannut kun nukun yötyön jälkeen n.5-6 tuntia niin sokerit on yleensä suunnilleen 5.7! Kun taas nukun tai muuten vaan torkun 8 tunnin ajan niin johan pomppas n. 6.5! (no sehän se maksa tietysti alkaa sokeria pukkaan)

    Toinen havainto: Jos syön esim. klo: 03.00 työn loppuvaiheessa raskahkon aterian, niin aamupäivällä herättyäni vaikka 10.00, 5 tunnin unien jälkeen, saattaa lukema olla jopa 5 tai alle!!!

    Elikkä oliskohan se sittenkin terveellisempää nukkua vain 5-6 tuntia ja herätä hyvillä sokeriarvoilla (kun jollain 6.5 arvoillahan ei sais vielä mitään syödäkkään ilman lääkettä tai piikitystä...ovat ohjeistaneet...?)

    Tässä on kuin höyryveturi, Insuliinihöyryä tulee sitten kuitenkin mutta VIIVEELLÄ!


  • "1. Jos syöt jotakin, eikä kukaan näe, siinä ei ole kaloreita."

   Jos lääkärisi suosittelee omppuja ja paljon..niin syö niin ettei kukaan näe.. näin ollen niissä ei ole hiilareita?

   Itseään voi pettää ja kusettaa mielinmäärin.

   • Tämä oli turhaa irvailua vakavalla asialla.


  • Omenoissa on kyllä tarpeeksi sokeria, eli ei kannata liikaa popsia, tämä oli minullekin yllätys, eli pari päivässä korkeintaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Latvala yrittää iskeä Sara Sieppiä!

   JM Latvala selvästi nyt Saran perässä. On käynyt kommentoimassa Saran kuvia niin ettei oikein voi käsittää väärin et mistä on kyse. Tää olis kyllä hy
   Kotimaiset julkkisjuorut
   271
   13120
  2. Sofian työt selitettynä

   Täällä on niin paljon näitä ”Sofia ei käy töissä” aloituksia niin selvennettäköön nyt mitä ne Sofian työt on. Sofia tekee ns. vaikuttajamarkkinointi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   274
   8187
  3. Vuosittainen ajoneuvovero kolminkertaistumassa

   Tulisi keskimäärin 500 euroa lisää veroa auton vuosittaiseen käyttömaksuun. https://www.is.fi/autot/art-2000006674458.html
   Maailman menoa
   383
   7451
  4. Tapailu masentuneen kanssa

   Onko kellään kokemusta seurustelusta tai tapailusta masentuneen kanssa? Onko edes järkevää aloittaa suhdetta tämmöisistä lähtökohdista? Aluksi oli tod
   Parisuhde
   39
   1768