Onko hamsterini kuollut?

Auttakaa!

Hei, olen hirveän huolissani hamsteristani. Se oli ollut koko iltapäivän hirveän uninen, ja kun tulin kotiin kun olin ollut kaupoissa, hamsteri makasi paikoillaan viileänä ja en tuntenut hengitystä. Häkki oli ikkunan vieressä, joka oli kai ollut auki. Voisikohan hamsterini käytös johtua siitä, ja onkohan mitään enää tehtävissä. Hamsteri on poika, n. 9kk ja on talvikko. Se on nyt maannut ainakin pari tuntia paikoillaan häkissään. Apua!

26

8477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Auttakaa!

      Olin siis päivällä ollut kotona ja silloin hamsterini oli jo ollut hirveän uninen.

      • Soita eläinlääkäriin

        Jos yritit herätellä ja liikutella, eikä hamsteri liikkunut, hyvin todennäköisesti on kyllä kuollut. Jos on jo jäykistynyt niin takuulla on kuollut. Omituista vaan että ollut päivällä väsynyt, yleensä jyrsijät ei anna mitään oireita ennen kuolemaa. Otan osaa. Tarkistahan nyt vielä että hengittäähän se.


      • Auttakaa!
        Soita eläinlääkäriin kirjoitti:

        Jos yritit herätellä ja liikutella, eikä hamsteri liikkunut, hyvin todennäköisesti on kyllä kuollut. Jos on jo jäykistynyt niin takuulla on kuollut. Omituista vaan että ollut päivällä väsynyt, yleensä jyrsijät ei anna mitään oireita ennen kuolemaa. Otan osaa. Tarkistahan nyt vielä että hengittäähän se.

        Sillä oli kyllä silmässä jotain rähmää, liittyisiköhan se mitenkään tähän?


      • Soita eläinlääkäriin!
        Auttakaa! kirjoitti:

        Sillä oli kyllä silmässä jotain rähmää, liittyisiköhan se mitenkään tähän?

        Vesikauhu (rabies ja aivokalvontulehdus (lymphocytic choriomeningitis, LCM)

        Hamsterit eivät ole vesikauhun tai LCM-viruksen luonnollisia kantajia, joten hamsteri voi saada tartunnan vain, jos joutuu tekemisiin tartunnan saaneen luonnollisen kantajan syljen kanssa. Luonnollisia kantajia ovat haisunäädät, ketut ja lepakot, joten on hyvin epätodennäköistä lemmikkihamsterille saada tartunta, nehän elävät sisätiloissa. LCM-aivokalvontulehdus voi tarttua hamsterista ihmiseen, mutta kummallekaan se ei ole kuolettava. Hamsterilla oireita ovat laihtuminen, unisuus, takkuinen turkki ja sairauteen liittyvän sidekalvotulehduksen aiheuttama valonarkuus. Kolmessa viikossa sairaus on yleensä voitettu. Ihmisillä oireet ovat lievän flunssan oireiden tapaisia: uusiutuva kuume, päänsärky, väsymys, lihassärky, kurkkukipu, ihottuma ja nivelsärkyä. On kuitenkin tärkeää huomata, että raskaana olevat naiset eivät saisi hoitaa hamstereita, joilla epäilään LCM:ää, sillä sairaus saattaa johtaa liian aikaiseen synnytykseen tai sikiön epämuodostumiin.

        Siinähän puhutaan sidekalvotulehdulsesta silmässä, joten voi hyvin olla.
        Mutta katsohan onko hamsteri kuollut vai onko unilla ja soita tarvittaessa eläinlääkäriin! Tsemppiä sinulle ja koita jaksella, lemmikin menettäminen on aina surullista.


    • 18+4

      No haloo... Jos se ei hengitä eikä liiku nii mitä luulet että onko se kuollu

      • SOITA ELÄINLÄÄKÄRIIN

        Minulla kävi samoin... Hamsu ei enää liikkunut ja sen silmien ympärillä oli rähmää. Vietiin eläinlääkäriin kun vielä hengitti. Se lopetettiin ja lääkäri sanoi että kyseessä oli kasvain!


      • Anonyymi
        SOITA ELÄINLÄÄKÄRIIN kirjoitti:

        Minulla kävi samoin... Hamsu ei enää liikkunut ja sen silmien ympärillä oli rähmää. Vietiin eläinlääkäriin kun vielä hengitti. Se lopetettiin ja lääkäri sanoi että kyseessä oli kasvain!

        Hamsterini varmaan kuoli tänään. on jäykkä ja makaa selällään en usko että elää... Yöllä oli kaivanut puruja ahkerasti ja siirtänyt ruokaa paikasta toiseen.


    • YksilöllistäTouhua

      AI ei muka anna merkkejä että kuolee? Kyllä vaan meillä yhtenä päivänä makasi ruokakupissa ja hytisi. Ihan selvästi yritti kertoa että kärsii, joten vietiin eläinlääkäriin lopetettavaksi. Mutta tiedän että hamsut ei näytä jos ne kärsii, mutta tämä hamsu näytti sen.

    • Comeon

      Hamsteri on yöeläin. Se nukkuu päivällä.

      • Emm.

        Kannataa ensin vaikka rapisuttaa puruja tai antaa herkkuja. jos se ei edes liiku se on luultacasti kuollut ;;(( Ja se voi johtua ilman muutoksesra omakin on kuollut ;'(


      • Emilia986

        Otan osaa jos on kuollut,toivottavasti ei ole! Mullaki on hamsu.


    • qetjkffuo

      En usko että kuollut jos hamsu on saannut kylmää niin ikään kuin vaipunut koomaan . :-) muttakannattaa seurata hamsua ja viedäse lämpimään.

    • mipi

      Vie hamsteri lämpimään tilaan!

    • HamsuFani

      Jos jätit hamsterisi ikkunan viereen se on voinut saada kylmää ja vaipua horrokseen...

      Tässä lisätietoa:
      Hamsteri on ainoa lemmikkijyrsijä, joka vaipuu luonnossa talvihorrokseen lämpötilan laskiessa noin 6´C:een tai sen alle. Tietämättömille lemmikin omistajille, jotka vahingossa jättävät hamsterinsa liian kylmään, tila voi olla yllättävä järkytys. Viileään joutuessaan eläimen elintoiminnot hidastuvat vähitellen, se tulee uneliaaksi ja hidasliikkeiseksi. Varsinaisessa horroksessa hamsteri muuttuu kliinisesti liki kuolleen näköiseksi. Sen ihon pinta on viileä tai kylmä. Niin hengitys kuin pulssi hidastuvat, jolloin niitä on vaikea havaita. hamsteri herää horroksesta usein itsellään, noin tunnissa, lämpötilan palauduttua hitaasti ennalleen. Lemmikkihamsteria ei ole kuitenkaan syytä päästä horrokseen, sillä tila on eläimelle rasitus, josta se ei välttämättä selviä.

      • Mawsubaws

        Miten mää vaan repesin:DD Kuka nyt lemmikkinsä tunkis uuniin:DD


      • hamsu

        toimiikstoi oikeesti?? ettei se paistu?


      • no just

        Älä kuuntele Hamsu Fanii... Oikeesti soita eläinlääkärii.


    • Dglitmiut

      Ootko varma et jos on ollu liian kylmä nii seon käyny horroksee ?

    • öashuygfyf

      Jos hamsusi on saanut ikkunasta liian kylmää ilmaa niin se on vaipunut koomaan jolloin hamsun hengitystä ei näe ulospäin lisäksi jos hamsusi on jäykkä se on kuollut!

    • 17.6 rip miss you

      Siis joo aloin täs yhtäkkii miettii paniikis et jos mun hamsteri oiski koomas ki hautasin sen jo (oli siis 3 vuotta vanha) ja ajattelin apua hautasinks sen elävältä?? Mut se oli jäykkä ja kylmä.. Ei liikkunut yhtään ja vain makasi niin elottoman näkösenä.hamsterini oli tosi raskas ja painava vaikka on normaalisti kevyt

      • repe:(<3

        Sama mun entisellä hamsterilla se makas nurkas ja oli ihan kylmä ja ei hengittäny mut hautasin sen ja se tais kuolla vanhuuteen ku se oli eläny 2-3 vuotta.


      • Anonyymi

        Miulla tais tänää kuolla miun syyrialainen hamsteri...en tosin tiiä onko kooma vai kuollut, ootan että jos se herää mut jos ei niin nyt hänellä ei oo kipuja. Taitaa syynä olla kasvain, kun mahassa patti ja huomattiin vasta hetki sitten se patti... Huoneeni jossa hamsu asustaa on viileähkö mut on sellainen lämmitin mitä pidän päällä paljon.


    • Anonyymi

      Pystyskö joku kertoo et mitä tarkottaa jos hamsterin pää on vinossa? Huomasin ny yöllä/illalla et sen pää on vinossa. Se kävelee vinossa. Se kyl käyttäytyy iha normist eli dyö ja juoksee jne. Mut pää on vinossa ja pientä tasapaino ongelmaa. Hamsterini on siis kääpiöhamsteri talvikko ja 1v ja 4kk ikäinen. Pystyykö joku auttamaan ja kertoo et mitä se meinaa?

      • Anonyymi

        Kannattaa aloittaa uusi keskusteluketju asiasta.


      • Anonyymi

        Sisäkorvassa ongelma tasapainoelimessä,vie heti lääkäriin


    • Anonyymi

      Minun hamsterin on 2v ja 1kk se on ollut viimeiset 4päivää hyvin uninen ja kömpelö ja missä ikinä sen näenkin se joko nukkuu tai tärisee aivan hirveästi saattaa myös nukahtaa kesken kävelemisen Sy

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe