Eliminaatiodieetti

Fiona^

Miten muut on hoitaneet tuollaisen dieetin? Meillä koira määrättiin nyt tiukalle kuurille 8 viikoksi ja sille syötetään vaan eläinklinikalta ostettua allergiaruokaa. Mitäs sitten tämän jälkeen? Ohjeessa luki (ja meille tietty kerrottiin), että jos tuo ruoka lopettaa oireet, niin sitten etsitään koiralle sopiva ruoka. Mitähän sille sitten uskaltaa syöttää?? Jos oireet jatkuu eliminaatiodieetistä huolimatta, niin sitten seuraa tarkemmat tutkimukset, ilm. jotkin allergiatestit? Onko kenelläkään tietoa niistä enemmän?

9

5594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikä vaivaa?

      Mitä oireita koirallasi on? Rapsuttelua, korva/iho/tassu/vatsa vaivoja?

    • 8+14

      Nuo eläinlääkärin erikoisruuat eivät ole mitään ihme ruokia, jotka parantavat kaikki vaivat joten melkeinpä parasta että jättäisit syöttämättä. "allergia"ruuissa (ainakin royal caninissa) on mahdottomasti viljoja ja maissia, jotka ovat koiralla ne yleisimmät allergeenit!

      Eliminaatiodieetissä syötetään vain yhtä hiilaria ja yhtä proteiinia. Esimerkiksi keitettyä riisiä ja kanaa. Jos koira ei niistä oireile, voi lisätä joukkoon vaikka kalaa tai nautaa.
      Jos oireilee, niin jätä riisi pois ja anna vain kanaa. Tai toisinpäin.

    • Fiona^

      Royal Caninin ruoka on itse asiassa kyseessäkin ja siinä on vaan yhtä hiilaria, riisiä. Ja proteiinit on jotenkin pilkottu niin pieniksi, ettei niiden pitäisi allergisoida koiraa. Tälleen sitten seurataan, että aiheuttaako ruoka nuo oireet (kutinaa, järkyttävää karvanlähtöä) vai joku muu kenties. Samaa eläinlääkärikin sanoi, että yhtä hiilaria ja yhtä proteiinia ja ehdotti sitten tuota ruokaa..

      Jos koiralla ilmenee ruoka-aineallergiaa, niin miten tuollaisen erikoisnappularuokavalion jälkeen sitten aletaan koiraa ruokkimaan? Olen ihan pihalla näistä asioista vaikka olenkin yrittänyt etsiä tietoa.. Voiko koiralle syöttää koko sen loppuelämän ajan esim. pelkkää keitettyä riisiä ja kanaa (raakanako?), sekä jotain muita lihoja, joita se sietää? Riittääkö se todella?

    • ewwwwrrrrrrrr

      Kyllä voi. Jotkut syöttävät hyvin allergisille koirilleen esim. riisiä ja kanaa tai jotain muuta lihaa, mille koira ei ole allerginen. Tietenkin jotain öljyä ja muuta vitamiinivalmistetta pitää antaa sekaan.

      Allergiatestit voi ottaa, mutta nekään eivät täysin luotettavat ole. Mutta varmasti ihan hyödylliset.

      Royal Canin se vaan vielä ratsastaa hyvällä maineella näköjään, ihme hommaa. No, hyvä jos kuitenkin sopisi sun koiralle.

      Kannattaa e.lääkäriltä kysellä sitten tarkemmin ruokinta asioista? Tai joltain muulta koiran ruokintaan (erityisesti allergisiin koiriin perehtyen).

      Ei monet e.lääkärit tiedä ruokinta asioista paljoakaan ja monet tuputtaakin niitä kalliita muka hypoallergisia koiranruokia. Mutta on e.lääkäreitä, jotka ovat ihan perehtyneet allergisien koirien ruokintaan.

      Eliminaatiodieetti on rankka. Mitään ylimääräistä ei saa syöttää. On koiria, jotka ovat allergisia todella monelle aineelle. Mutta allergisenkin koiran elämä voi olla elämisen arvoista, kunhan oikea hoitomuoto ja ruokinta löydetään.

    • Fiona^

      No täytyy sanoa, että oon aika sekaisin koko eliminaatiodieetistä... Siis en mäkään ole mikään RC:n kannattaja, koska tiedän, ettei ne ole kovinkaan laadukasta sapuskaa vaikka maine niin antaa ymmärtääkin. Meidän koirat syö ihan eri ruokaa, paitsi mitä nyt kasvattaja tyrkkäsi pussin RC:n penturuokaa aikoinaan mukaan ja se syötettiin pois. Juteltiin kyllä jonkin verran näistä allergia- ja ruokinta-asioista eläinlääkärin kanssa mutta se oli tavallaan yllätyksenä tullut "sivuseikka", kun menimme alunperin rokotusten takia sinne, joten aikaa ei ollut ihan mahdottomasti.. Luotin sitten häneen ja otin pienen pussukan testaukseen ja kotona huomasin vasta että Royal Caninhan siellä pussin alareunassa lukee... :/

      Kai se pitää nyt tämä 8 viikkoa mennä tuolla ruualla ja sitten varata aikaa lääkärille ja keskustella ruokinta-asioista enemmän (ellen satu jotain muuta ruokaeksperttiä löytämään). Meillä ei muutenkaan koirat saa mitään makupaloja tms, joten sen puoleen dieetti ei ole rankka mutta onhan se hankalaa keksiä ja kokeilla jatkossa, että mitkä aineet sitä yliherkkyyttä aiheuttaa. Taidan kyllä otattaa kaikki allergiatestit tuosta koirasta jos tuo hyporuoka ei nyt sitten auta, saapahan mahdollisesti edes jotain osviittaa..?! Ettei tarvitse ihan lähteä etsimään neulaa heinäsuovasta.

    • ewwwwrrrrrrrr

      Ehdottomasti kannattaa syöttää sitä ruokaa, mitä e.lääkäri mukaan antoi sen 8 viikon ajan. Ja allergiatesteistä ei varmana mitään haittakaan ole.

      Itse olen aikoinaan edesmenneelle koiralleni tehnyt ruoat itse, kun oli monelle allerginen. Ei passannut mitkään nappulat. Omatekoisella ruoalla koira pystyi elämään normaalia elämää, turkki alkoi kiiltämään ja rapsuttelut loppuivat.

      Oletko lukenut netistä tuosta eliminaatiodieetistä? Kannattaa lukea, netistä löytyy paljon tietoa.

      Muistaakseni jotain nappulaa kokeilin edesmenneellä koirallani. En muista merkkiä. Sen jälkeen annoin yhtä proteiininlähdettä ja yhtä hiilarinlähdettä, testasin reagoiko niihin. Jos ei, lisäsin ruokavalioon toisen proteiinilähteen jne.. Poroa, hirveä, lammasta ja muuta riistaa koirani pystyi syömään. Nauta, sika ja viljatuotteista monet toivat heti oireita.

      Peura-peruna nappuloita monet käyttävät kans allergisilla koirilla.

      Kyllä se sitten 14vuotiaaksi asti elikin ihan tervettä hyvää koiranelämää.

      Tsemppiä!

    • vinkki...

      Minä ainakin unohtaisin nuo ellin ylihinnoitellut kuivamuonat. Koirasi oireet viittaavat liian vähäiseen rasvan ja omegojen saantiin. Vähentäisin nykyistä ruokaa puolella ja lisäisin joukkoon raakaa jauhelihaa, mahaa, kalaa, rkl rypsiöljyä ja vitamiinivalmiste. suosittelen lämpimästi kokeilemaan!!

      http://www.verkkosivuapteekki.fi/epages/JamsanApteekki.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/JamsanApteekki/Products/340570

      http://www.verkkosivuapteekki.fi/epages/JamsanApteekki.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/JamsanApteekki/Products/"royal animal turkki&iho"

      • Fiona^

        Kiitti hyvästä vinkistä!

        Mä taidan kuitenkin nyt suosiolla noudattaa ell:n ohjeita tämän 8 viikkoa, niin käsittääkseni sillä pystytään poissulkemaan ainakin ruoka-aineallergioiden mahdollisuus. Jos oireet jatkuu dieetistä huolimatta, niin sitten varmaan kokeilen tuota sun ehdottamaa systeemiä. : )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1733
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1350
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1148
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      52
      969
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      77
      937
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      870
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe