P/NP ongelma ja kvanttitietokone

mbl+sm

Säilyykö P/NP ongelma ajankohtaisena kvanttitietokoneiden aikakaudella? Kvanttitietokoneella ei voida ratkaista useampia laskutoimituksia vaativia tehtäviä, koska superpositiot katoavat laskutoimitusten välillä. NP-täydellisten ongelmien ratkaisuthan edellyttävät useiden laskutoimitusten tulosten vertailua, mutta laskutoimitukset voidaan suorittaa rinnakkain eikä perätysten. Joten miten kvanttitietokoneen rajoittuneisuus vaikuttaa niiden ratkaisuun? Säilyykö kauppamatkustajan ongelma yhtä vaikeana kuin ennenkin?

5

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bluejay7ay

      "Kvanttitietokoneella ei voida ratkaista useampia laskutoimituksia vaativia tehtäviä, koska superpositiot katoavat laskutoimitusten välillä."

      Tuossa on kyllä joku moka. Saahan ne välitulokset sieltä kvanttitietokoneesta ulos, ja niitä välituloksia voi pitää vaikka eteläkorealaisvalmsteisella kovalevyllä.

      "NP-täydellisten ongelmien ratkaisuthan edellyttävät useiden laskutoimitusten tulosten vertailua, mutta laskutoimitukset voidaan suorittaa rinnakkain eikä perätysten."

      NP-täydellisen ongelman ratkaisu edellyttää maagista kykyä "arvata" joko lopputulos, tai siihen johtava laskenta. Se ei onnistu tavallisella deterministisellä kompuutterilla polynomisessa ajassa tunnetuin menetelmin. Onnistuuko se jonakin päivänä kvanttitietokoneella -- sikäli kun tiedän, niin kukaan ei tiedä.

    • sekasirivit

      KD-LUVUT
      KD-lukujen tärkein ominaisuus käytännössä on se että sen avulla voidaan yhdistää kaksi komplementaarista asiaa lukujen (parillisuus ja parittomuus) sekä (ylä ja ala-KD ominaisuus) näin päästään tutkimaan ilmiötä joka sisältää molemmat vastakohtaisuuden komplementaariset puolet samaan aikaan. Tämä teos kertoo uudesta matematiikan alueesta joka sisältää enemmänkin huippu imnemiä.. mutta nyt typistetty että kvanttis saadaan toimimaan. KD-luku symboli tarkoittaa koko lukua KD symboli tarkoittaa KD-lukunsa pelkkiä desimaaleja.

      KD-luku= irrationaalinen positiivinenluku uutuusominaisuudella:
      (KD-luvun käänteisluku = tämän pelkkä desimaaliluku) ja
      tämän pelkän desimaaliluvun käänteisluku=KD-luku

      Tarkennetut KD-lukukaavat
      parillinen ala-KD = n/2 √((n/2)² (1)) pariton ylä-KD = (n 1)/2 √((n 1)/2) ² -(1)) parillinen ylä-KD = (n 1)/2 0,5x√((n 1) ² -(4)). pariton ala-KD = n/2 0,5x√(n ² (4)). n= kokonaisluku N on tarpeen mukaan pariton tai parillinen sillä parilliset ja parittomat luvut tarvitsevat omat KD-lukukaavat. Nämä eivät havannoi toteutuksellaan KD-lukujen luonnetta kuten ryhmäkaavat, mutta antavat suoraan halutulle luvulle n halutun KD:n eli ylä tai ala.




      AlaKD-luku ja yläKD-luku Ala-KD on näkyvällä arvollaan lähempänä KD-lukunsa omaa kokonaislukua, tämän näkyvä arvo myös toteuttaa suoraan KD eli käänteisdesimaalisen ominaisuuden.
      Ylä-KD on näkyvällä arvollaan lähempänä omasta KD-luvusta seuraavaa kokonaislukua. Todellinen ylä-KD joka toteuttaa KD ominaisuuden on 1-(näkyvä ylä-KD)= todellinen ylä-KD.
      Todellinen ylä-KD on ala-KD:n tavoin alle 0,5 ja vain näkyvältä desimaaliarvoltaan alle 0,5 nimensä mukaisesti.


      Ylä- ja alaKD-lukujen komplementaarinenvastakohtaisuus

      (yläKD-luku)ˆy = (yläKD-luku) kun y= kokonaisluku
      (alaKD-luku)ˆy= (alaKD-luku) kun y= pariton kokonaisluku
      (alaKD-luku)ˆy=(yläKD-luku) kun y= parillinen kokonaisluku
      Vastakohtapari ovat myös tavallinen pariton ja parillinen luku.
      Yhdistämällä nämä komplementaariset perusvastakohdat (pariton ja parillinen) sekä (ylä ja ala-kd) syntyy kaksoiskomplementaarisuus jota päästään tutkimaan ja katselemaan jonojen ilmentäminä.
      KD-lukutyypit
      KD-lukutyypit ovat : parillinen alaKD-luku, pariton yläKD-luku, pariton alaKD-luku ja parillinen yläKD-luku.

      KD-lukuryhmät KD1 ja KD2
      KD1
      Ensimmäisen ryhmän KD-luvut saadaan ensimmäisen ryhmän kaavasta: (n±0,5) 0,5x √((2n)² 1±4x(n-1))(n= kokonaisluku) Valittaessa ( ) saadaan parillisille luvuille ylä-KD. valittaessa (-) saadaan parittomille luvuille ala-KD.

      KD1-lukujen desimaalit lähestyvät paritonta lukua, kun n lähestyy ääretöntä.

      KD2
      Toisen ryhmän KD-luvut saadaan toisen ryhmän kaavasta: n √(n² ±1)) (n= kokonaisluku) valittaessa ( ) saadaan parittomille luvuille ylä-KD. valittaessa (–) saadaan parillisille luvuille ala-KD.

      KD2-lukujen desimaalit lähestyvät parillista lukua, kun n lähestyy ääretöntä.

      Ryhmäkaavojen avulla KD-lukutyypit yhdistyvät muodostuessaan luonnollisesti siten että saadaan vastakohtapari KD1 ja KD2.
      KD1=(parittomat alaKD-luvut ja parilliset yläKD-luvut) KD2=(parittomat yläKD-luvut ja parilliset alaKD-luvut)

      Ensimmäisen ryhmän KD-luvut KD1
      Ensimmäisen ryhmän KD-luvut lähestyvät paritonta lukua desimaaliarvollaan kun KD-lukujen arvo suurenee siis lähestyy ääretöntä. Näin ensimmäisen ryhmän KD-luvut ovat parillinen ylä-KD ja pariton ala-KD. Ne muodostetaan ensimmäisen ryhmän KD-lukujen kaavasta. (n±0,5) 0,5x √((2n)² 1±4x(n-1))

      seuraavalla tavalla: (n=positiivinen kokonaisluku)

      1-0,5 0,5x√5 = 1,618... (valittu (-) ryhmäkaavastansa)
      /
      / Huom! (luvulla 1 poikkeus ala-KD)
      n= 1
      \
      \
      1 0,5 0,5x√5 = 2,618... (valittu ( ) ryhmäkaavastansa) Normaali ylä-KD


      2-0,5 0,5x√13 = 3,3027... kaavasta valittu (-) / Normaali ala-KD
      /
      n= 2
      \
      2 0,5 0,5x√21 = 4,79128... kaavastaan valittu ( ) Normaali ylä-KD

      n= kokonaisluku, kun se lähestyy ääretöntä saadaan KD1, eli
      kaikki ensimmäisen ryhmän käänteisdesimaalisetluvut





      Luvun 1 poikkeukkeuksellinen ala-KD.

      Luvulla yksi on poikkeus ala-KD. KD-lukukaavoista sille saadaan arvo 1,618…= 0,5x(1 √5). Se on poikkeus ala-KD koska sen näkyvä desimaaliarvo ˃0,5 silti se itse toteuttaa käänteislukuominaisuuden eli näkyvissä oleva desimaali (0,618...) toimii KD-lukunsa desimaalina normaalin ala-KD:n tavoin:

    • mututuntuma

      Käsittääkseni jotkut ongelmat ratkeavat kvanttikoneilla nopeasti. Esimerkkinä Shorin algoritmi kokonaislukujen alkutekijöihinjaolle. Mutta vielä on olemassa ongelmia, joita kvanttikonekaan ei ratkaise nopeasti. Esimerkkinä post-quantum cryptography. En ole alan asiantuntija joten en tiedä, onko tällaiset ongelmat teoreettisesti mahdottomia vai vaikeita siksi, että kukaan ei ole kehittänyt sopivaa kvanttikoneille toteutettavaa algoritmia.

    • hopsudaashii

      kumpiko sitten tulee yleistymään tulevaisuudessa, kvanttitietokone vaiko hermoverkkotietokone,

      arvelisin että hermoverkkotietokone

    • Laskee

      Alkuperäiseen kysymykseen: Kvanttitietokoneella tulee olemaan moninkertainen kapasiteetti nykisiin verrattuna. NP-ongelmat pysyvät edelleen NP-ongelmina, mutta järjellisessä ajassa ratkaistavien tehtävien koon alaraja nousee.

      Edelliseen kysymykseen: Kvanttitietokone on tekniikka, hermoverkko taas tietokonearkkitehtuuri. Millä tahansa tietokonetekniikalla voidaan rakentaa sekä perinteisiä, että hermoverkkokoneita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe