Auttakaa tietämätöntä consertasta.

IsänEnkeli

Hei, eli minulla todettiin jokin aika sitten ADD. Tarkoitus olisi aloittaa piakkoin concerta lääkitys.
Olen vasta 28-vuotias ja elämässä saanut oikein mitään aikaiseksi, aina jäänyt koulut kesken ja nykyisin ei nappaa koulu/töihin meno yhtään, pelkkä ajatuskin puistattaa.

Minulla on myös paniikkihäiriö, ei mielestäni kovin paha. Päivittäin menee diapamia noin 5-10mg, uskaltaako consertaa sekä diapamia syödä yhdessä?
Lisäksi on univaikeuksia, herään melkein joka vitun yö SYÖMÄÄN! jääkaappi vetää puoleensa, niin kuin olisi joku mangneetti. Tämä syöminen alkoi isäni kuoltua reilu 2v sitten. Unta parantavalääke on siihenkin ketipinor ja ajoittain se auta mitään. Voisiko conserta viedä tätä todella ikävää vaivaa pois, vai johtuuko tämä jostain sterssistä?
Minulla alkoholisti mies ja välillä polkee minut aika matalalle, arvostusta ei ole minua kohtaan humalassa tarpeeksi. "Järkevä" ottaisi ja lähtisi.

Entä miten alkoholi, uskallanko vetää koskaan enään kännejä?

Minulla vaikeuksia keskittyä. Tänäänkin kävin rullaluistelemassa ja hetken päästä oli "TURHAUTUNUT" olo ja halutti äkkiä kotia.

Tuota turhautunutta oloa tulee ihan ruoanlaitossa, siivoamisessa jne normi kotiaskareissa.

Auttaisiko conserta tähän? ettei olisi niin turhautunut ja vittuuntunut olo, kun esim siivoan?

Muutenkin mulla monesti heikot hermot, saatan suuttua nopeasti ja jotkut pienet asiat, esim joku tiputtaa tavaran lattialle, mulla sisäisesti kiehuu päässä, koska vituttaa se ääni.. Kuulostaa todella typerältä. :(

Lisäksi jos olen esim tietokoneella, teen jotain asiaa mikä minua todella kiinnostaa, en kuule kun minulle puhutaan, tai sanon koko ajan "OOTA KOHTA"! tätä tapahtuu lähes päivittäin. On kädessä vaikka puhelin, en pysty kuuntelemaan mitä toisilla asiaa, kun uppoudun puhelimeeni ihan täysin.

Voiko consertasta siis olla minulle apua? Millä tavalla se on teitä muita auttanut?

Tulee varmaan mieleen vielä lisää kysymyksiäkin.

Kiitos etukäteen teille vastausksia, enkuleita.

4

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rigohrnrm

      Kun sait ADD diagnoosin, oliko sinulla olut käytössäsi jo pitkään jotain lääkkeitä? Mikäli näin oli, on sinun hyvä tietää, että mielialalääkkeet aiheuttavat keskittymisongelmia, joten ADD diagnoosin sijaan olisi ollut syytä miettiä lääkärisi kanssa mahdollisesti lääkityksen vähentämistä.

      Muutamia huomionarvoisia pointteja kertomastasi. Ketipinor ei ole unilääke ja mitään unilääkkeitäkään ei tulisi käyttää pitkäjaksoisesti, koska aiheuttavat silloin univaikeuksia. Ironista eikö? Heikkohermoisuus/lyhytpinnaisuus ja, kuten aikaisemmin mainitsin, keskittymisvaikeudet voivat hyvin olla lääkityksesi haittavaikutuksia. Jos vielä olet luonnostaankin heikkohermoinen niin lääke ei ainakaan paranna asiaa.

      Toivottavasti tästä oli apua. En lähtisi lisäämään yhtään tököttiä peliin vai katsoisin toisin, mitä lähtisin vähentämään.

    • Älä kiirehdi

      Ei consertaa ap. kirjoitusten perusteella.

    • IsänEnkeli

      Ketipinor minulla on unta parantavana, ei siis unilääkkeenä. Silti herään joka yö, 1-2krt saattaa kuukaudessa olla, etten herää.

      Mieliala lääkkeet minulla on ollut paniikkihäiriöön, ne olen heittänyt jo reilu vuosi sitten pois. Minulle on tehty 2 testit, ekalla kerralla minulla oli venlafaxin pankiikkiin ja diapami tarvittaessa. Heitin venlat pois syyskuussa 2012. Uudet testit tehtiin muutama kk sitten, lääkkeenä oli ainoastaan diapami joka on vieläkin. Olen koittanut tiputtaa diapamia, tänäänkin mennyt vain 2.5mg. Aikoinaan meni jopa 30mg päivässä.

      Jo lapsuudessa minulla oli ongelmia koulussa, kokeesta sain aina nelosia ja opettaja oli sitä mieltä, että minulla on keskittymishäiriö, siksipä minut laitettiinkin tarkkailuluokalle.

      Toivoisin lisää vastauksia, kannattaako minun consertaa aloittaa? Turhautumista, haaveilua yms on ollut aina, oli lääkitystä tai ei.

      Tuntuu, että kaikki energia menee jo pelkästään kaupassa käymiseen, loppu päivänä ei jaksa tehdä mitään.

      Mistä tiedän vaikka olenkin saanut väärän niagnoosin?

      Omasta mielestäni testit menivät molemmilla kerroilla hyvin. En ole tajunnut kysyä, mikä testeissä minusta teki ADD:n?

      Kello kävi koko ajan vieressä ja vastasin mahdollisiman nopeasti, tehtävät tein madollisimman nopeasti.. Voisiko olla, että ajattelin liikaa kelloa? että, ns "normaali" ihminen olisi vastannut hitaammin?

      Kannattaisiko minun siis pyytää uudet testit, sitten kun olen saanut diapamin kokonaan pois? tarkoitus lopettaa se mahd pian.

      Olen nyt paljon lukenut muiden ADD:n kirjoituksia, paljon kuulostaa olevan samankaltaisia "oireita" kun minulla.

      Auttaisiko conserta ns. jaksamaan? että jaksaisi tehdä kotityötkin ilman turhautumista ja v.....ta?

      • IsänEnkuli

        Siis venlat heitin pois v. 2011 syyskuussa. :) ne olivat mielialalääkkeitä. Ketipinor on 25mg, tarkoitettu untaparantavaksi, otan sitä iltaisin 25-50mg ennen nukkumaan laittoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe