Kumpi kannattaa lukea ammatikseen?
Voiko esim sh tehdä paljon samaa kuin sossu?
Palkkauksen tiedänkin jo.. Mutta kiinnostaisi myös tietää, onko saikulla oikeasti mahdollisuus työskennellä esim terveyskeskuksen vastaanotossa tai työterveydessä, vai työllistyykö kaikki sinne rankimmalle eli vanhusten puolelle?
Itse olen siellä, ja pois haluan. Jotenka ei enää sellaista työtä kaipaa, haluaisin mielipiteitä näistä kahdesta ammatista..
Kiitos
Sairaanhoitaja vs. Sosionomi?
21
5264
Vastaukset
- Sh;t rulaa
Ilman muuta sh. Sosionomin palkka on usieta satoja heikompi ja työnkuva erittäin heikko sosinomeilla. Palkka samaa luokka kuin lähihoitajien.
Monikin työskentelee lähinnä vanhusten parissa tehden lähihoitajan työtehtäviä.
Sh työnkuva laajempi ja asintuntija tehtävät.
Sh edut palkka, laajempi työnkuva, asiantuntija, erityisosaaja ja voi työskennellä avopuolella, vanhustenparissa, esimiestehtävissä, asiantuntijana, sairaalassa ja ovet avoimet useaan eri paikkaan kuin sosionomilla, sosiaalikasvattajalla jne- hoitajahoi
Jaahas, taas on tämä "asiantuntija" asialla. Muut ei oo mittään, paitsi tämä "sh", joka ei edes osaa kirjoittaa.....Kuinka sinulta hoituu esim. lääkehoito, tarkkuus on siinä valttia?
Voisitko nyt kertoa, mitä erityistaitoja on "asiantuntijalla" ja "erityisosaajalla"?.
Vaihda levyä!
- Hoh Hoijaa kateusko?
On se tämä "hoitajahoi" kateellinen, katkera sairaanhoitajille. Mene hyvä ihminen kouluun, erikoistu ja hanki lisäkoulutksia, sinustakin voi tulla asiantuntija.
Kateelliset hoitajat kirjoittavat tavallasi ja nitähän riittää pilvin pimein terveydenhuollossa.
Lähihoitajathan suorittavat näytöin koulutuksen ja lääkehoito onkin heillä hyvin ontuvaa, joten ei siihen riitä muutaman päivän näytöt.
Sairaanhoitaja on aina valitettavasti työryhmän asiantuntija ja sekös sinua jurppii.- hoitajahoi
Kysyn edelleen: perustele asiantuntijuutesi? En todellakaan ole katkera saikuille, omalla työsarallani olen hankkinut koulutusta ja erityistaitoja. Tiedän, että olen hyvä siinä mitä teen. Minun ei tarvitse polkea ketään itseäni nostaakseni.
Ole hyvä, vastaa asialliseen kysymykseeni? - fakta
hoitajahoi kirjoitti:
Kysyn edelleen: perustele asiantuntijuutesi? En todellakaan ole katkera saikuille, omalla työsarallani olen hankkinut koulutusta ja erityistaitoja. Tiedän, että olen hyvä siinä mitä teen. Minun ei tarvitse polkea ketään itseäni nostaakseni.
Ole hyvä, vastaa asialliseen kysymykseeni?Kyllä ne sairaanhoitajan työn kriteerit löytyy netistä kun googlettaa.
- Ole hyvä
Ensinnäkin minun ei tarvitse perustella täällä mitään sinulle. Mutta erityistaitoja voi hankkia ja niin se kuuluukin, että pysyy ajan hermolla työmaailmassa.
Asiantuntijuus tulee monipuolisella koulutuksella, erikoistumisella, lisäkoulutuksilla, kokemuksella, kehittämisellä ja toimimalla asiantuntija- ja esimiestehtävissä.
Valitettavasti siihen ei riitä lähihoitajan tutkinto. Tämä on faktaa ja ei mitää aliarvioimista vaan ihan todellista työelämästä. Lähihoitaja on perustason työntekijä.
Jokainenhan ylentää itsensä, mutta onko todellisuus kuitenkaan sitä. Juuri tästä on kysmys moni lähihoitaja luulee, tietävänsä ja olevansa hyvä - mutta vain omasta mielestään.
Nyt ei ole kysymys kenenkään polkemisesta vaan kirjoitan niin kuin rehellisesti ajattelen, ja sanon sen suoraan edessä en selän takana.
Työmaailmassa näkee kaikenlaista viheltäjää ja kuka tekee, osaa muka työnsä, mutta todellisuus on aivan toista kuin luullaan.
Kouluta ja mene jatkokoulutuksiin niin sinustakin tulee sitten asiantuntija.- hoitajahoi
Onko sinulla luetun ymmärtäminen hakusessa? Katso edelliset viestini.
- Huh huh
Siis periaatteessahan lähihoitaja ja sosionomi voi toimia muunkinlaisessa duunissa, kun siinä iänikuisessa ja tylsässä sairaanhoidossa tai vanhustenhoitossa tai edes niihin viittaavassa. Ei ainoa autuaaksi tekevä duuni ole naurettava hierarkinen terveydenhoito, vaan voi löytää jotain erilaista samoilla koulutuksilla.
- Kumpi ja kampi
Sosionomin ammatti vaatii myös etityisosaamista ja ammattitaitoa. Ja siinäkin voi erikoistua esim. Sosiokulttuuriseen työhön, varhaiskasvatukseen, jne. Mahdollisuuksia on paljon. Itsellä ko. Koulutus ja töitä on ollut tarpeeksi! Myös sitä esimies ja johtajan työtä. Valinta on tehtävä sen mukaan, kumpi viitekehys on ominta: sosiaaliala vai terveydenhoito.
- 45389
Kertokaas tietävämmät, että mitä kuuluu sosionomin koulutukseen? Onko siinäkin siis sitä samaa kuin lh:ssa, että päiväkotiharjoittelua, sairaalaharjoittelua, pistoksia ym.? Kun joskus en oikein tajua, että MITÄ sosionomi tekee? Näin esittelyvideon, jossa sosionomi teki lähihoitajan työtä? Onko koulutus siis sama..? Päällekäinen? Minä en muutenkaan tiedä kuinka sosionomit mahtavat sijoittua työelämään sosiaalipuolelle? Ovatko he siis päiväkodeissa hoitajina, vai miten?
- Viitekehykisä vaan
Mutta jos viitekehyksenä on sosionomi, niin kyllä potilasturvallisuus on todellakin vaarassa.
Mietin mitä sosiokultturisen erikoistunut sosionomi osaa vanhusten lääkehoidosta, haavahoidoista, erityistilanteista, neuvonnasta, ohjauksesta tai tietää yliäänsää miten vanhusta hoidetaan!
Taitaa olla utopiaa ja aika hakuteillä nykyään koko vanhusten- ja terveydenhoito.
Sosiaalipuolen henkilöillä kun on olematon potilaan, asiakkaan hoitaminen, lääkehoito, erityisosaaminen, tietämys sairauksista, ensihoidosta jne. Eli kyllä siinä potilasturvallisuus vaarantuu ja päätöksenteko viivästyy, kun ei osata tai hallita asioita. Suomeksi ei tiedetä.
Kun palkkaatte sairaanhoitajan niin osaaminen on aivan toista ja ei käy vipoja, sekä ihmiset saavat asianmukaista hoitoa. Koska suurin osahan esimerkiksi vanhuksista on huonokuntoisia, monisairaita ja heitä hoitaessa pitää olla homma hanskassa - ei siis hanskat hukassa! - Molempi parempi
Rautalangasta: vanhuus ja sairaus eivät ole synonyymejä. Vanhuksillakin on elämää, jopa sairaalan ulkopuolella. Siis perheitä, tapahtumia, haaveita, harrastuksia ja vaikka mitä. Pelkkänä hoitotoimenpiteiden kohteina elämä saattaisi olla ankeaa. Ole sinä asiantuntija kliinisellä puolella ja anna arvo toisenkinosaamiselle. Voisi itselläsikin silmät aueta ja elämä hymyillä:)
- koulutus ei riitä
Totta, ihmistä pitäisi ajatella kokonaisuutena, tukea terveyttä eikä vaan hoitaa sairasta. Nähdä oma tehtävä laajempana kuin vain toteuttaa eri temppuja. Hoitajan työ on tukea asiakkaan/potilaan omia voimavaroja ja ohjata häntä miten he itse voivat käyttää voimavarojaan. Ihminen on aina osa omaa perhettään tai yhteisöään. Se joka näkee tämän kokonaisuuden on asiantuntija.
- SH;n palkka parempi
Ilman muuta sairaanhoitaja. Palkka parempi ja työkenttä laajempi sekä monipuolisempi.
Sosionomeilla työnkuva lähinnä perushoidollinen, virikeohjaaja, ulkoiluttaja, seuraneiti tai vanhusten perushoidon työntekijä.
Koulutus sama kuin sairaanhoitajan, mutta palkka samaa luokkaa kuin lähihoitajilla. Myös palkka vaikuttaa mahdolliseen tulevaan eläkkeeseesi eli mitä parempi palkka eläkekertymäkin suurempi.
AMK-sh koulutus myös kerryttää tietysti eläkettäsi siis koulutus.
Joten huono palkka ja työ hyvinkin paljon perushoitoa, siivousta, tiskausta, suihkutusta, kylvetystä ja toimenkuvat hyvinkin epämääräisiä.- tietopläjäys
Sosionomin työnkuva ei ole perushoidollinen, koska sosionomi ei tee hoitotyötä. Kuten aikaisemmin tuolla joku jo kirjoitti, valintasi riippuu siitä, haluatko sosiaali- vaiko terveyspuolelle töihin.
Sosionomin työnkuva on laaja; päiväkodit, lastensuojelu, nuorisotyö, koulumaailma (esim. koulusosionomit ja kuraattorit), päihde- ja mielenterveyspuoli, vammaiset, vanhukset, työttömät, maahanmuuttajat, kriminaalihuolto (vankilat, rikosseuraamuslaitos), yhdistykset, .. lista on melko pitkä.
Sosionomi ei siis astu sairaanhoitajien varpaille, koska sosionomin rooli työelämässä on tukea asiakasta (ei siis potilasta, koska hoitotyötä ei tehdä) tämän eri elämäntilanteissa. Työtä voi tehdä toimistoissa, laitoksissa tai esim. kotikäynnein. Sosionomit voivat toimia myös esim. sosiaalivirastoissa sosiaalityöntekijän työparina, toimeentulotukien parissa (etuuskäsittelijät) tai vaikka tuki henkilöinä.
Voi tietysti olla, että sosionomien työnkuva näyttäytyy epämäärisenä niille, ketkä eivät ole asiaan perehtyneet :)
- saikku parempi
Sosionomi ei voi antaa pistoksia, jakaa lääkkeitä tai tehdä muitakaan terveydenhoidollisia toimenpiteitä. Moni työnantaja ottaa mieluummin sellaisen henkilön töihin, joka voi tehdä myös lääkinnällisiä toimenpiteitä.
Itse uskon, että tulevaisuudessa sosiaalialata poistuu työpaikkoja, kun valtio alkaa säästämään. Mutta sairaat on kuitenkin aina jotenkin hoidettava.
Lue psykiatriseksi sairaanhoitajaksi. Voit toimia vaikkapa nuorisolaitoksissa tai päihdepotilaitten kanssa.- Ota ensin selvää..
Tämä tieto ei pidä paikkaansa. Opiskelen itse sosionomiaa, minulla alkoi kuukausi sitten lääkehoidon opinnot. Koulutukseni myötä saan pätevyyden lääkkeen jakoon ja ihopistoksiin. Lihakseen en saa pistää.
Sosiaalipuolella on paljonkin töitä (esim. mielenterveys-, päihde- ja vanhushuolto) joilla voimme työskennellä ja tehdä lääkinnällisiä toimenpiteitä.
Hoitajia emme kuitenkaan ole, työmme ei ole perushoitotyötä. Ja kyllä, työmme on nimenomaan vaikkapa nuorisolaitoksissa tai päihdepotilaiden kanssa., kuntouttavalla ja ohjaavalla sektorilla.
- sosionomiAMK
Sosionomit työskentelevät esimerkiksi:
päiväkodeissa (lastentarhanopettajna!),lastensuojelussa (avohuolto, sijaishuolto eli esim lastenkodit ja jälkihuollossa), perhetyössä, vammaistyössä tai esimerkiksi aikuissosiaalityössä sosiaalitoimistossa sosiaaliohjaajana (toimeentulotuki ja sosiaaliohjaus asiat). Päihde- tai mielenterveystyössä sosionomit useimmiten työskentelevät hallinnollisissa tehtävissä tai esimiehenä. Sosionomit voivat työskennellä myös erilaisissa järjestöissä ja yhdistyksissä.
Sosionomin koulutus antaa pätevyyden toimia haastavissa esimies- ja johtotehtävissä. Sosionomit voivat siis toimia esimerkiksi päiväkodin tai lastenkodin johtajana tai esimerkiksi vammaisten päivätoiminnan ohjaajien esimiehenä. Palkka vaihtelee noin 2350-2800e . Johtajana palkka on luonnollisesti suurempi.
Lähihoitajat, sairaanhoitajat ja sosionomit voivat joskus kaikki työskennellä samassa työpaikassa, mutta eri tehtävissä ! Sosionomin koulutus on SOSIAALIALAN koulutus ei terveydenhuoltoalan koulutus. Sosionomin koulutuksessa opiskellaan muun muassa lainsäädäntöä, palvelujärjestelmää, johtamista ja yrittäjyyttä. Sosionomin koulutus antaa laajat mahdollisuudet työskennellä monenlaisissa tehtävissä julkisella, yksityisellä ja kolmannella sektorilla. - Millä silmäl luetaan
On _sairaan_hoitaja ja sosionomi. Juu sehän se onkin sama asia. Hoitajat hoitaa ja sosionomit, kuten jo moni selittänyt, sijoittuu ihan muihin hommiin. On työnantajan yksisilmäisyyttä jos tyrkkäävät sosionomit sinne missä tarvittaisiin lähihoitajaa. Vähän kuin laitettas putkimies kassatöihin, "noku ohan se melkei sama asia".. Äly hoi!
- -70
Sosionomi eli entinen sosiaalikasvattaja.Perhetyötä tekevät, mitä ennen vanhaan kodinhoitajat.Työllistyvät mielenterveys ja päihdetyön ohjaustehtäviin,päiväkodit,vanhainkodit,lastenkodit,nuorisotyö,koulunkäyntiavustaja.....Tuonne sosiaalitoimistoon otetaan mielellään yliopisto tutkinnon suorittaneet ja sitten on tuo ylempi amk sosionomi plaaplaa.Mielestäni tuo sosionomi tutkinto on höpöhöpö,keksimällä keksitään uusia koulutuksia ja hienoja nimikkeitä.Tämä vain minun mielipiteeni.I
- kaksi ammattia
Mielenkiintoista luettavaa. Olen itse sosionomi ja nyt opiskelen sairaanhoitajaksi :) Ja seuraneitinä en ole koskaan toiminut. Vaikea sanoa, kumpi on parempi
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244756- 883734
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313483155- 542677
- 2062641
- 522615
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322410- 1522348
- 311955
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1081559