Ei lupaa ilman lajia

Ei seurallinen

Onko todella niin, että ampuma-aseelle ei saa lupaa tauluun ammuskeluun omalla hiekkamontulla? Pitää olla kuulema jokin tarkoin määritelty laji, jota aikoo harrastaa. On siis oltava seuran jäsen ja osallistua sen harjoituksiin.
Minua nyt vaan kiinnostaa ampua tauluun kuulumatta johonkin porukkaan.

10

364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tireknik

      Oma hiekkamonttu-->oma maa-->paikka metsästysharrasteelle-->peruste aseen hankinnalle, jos et metsästä, sitten tarvinnee käydä seuroissa ja kinkereissä aktiivisesti harrastelemassa.

    • KLB.

      Poliisin kouluttaman ampumakouluttajan todistus aktiivisesta ampumaharrastuksesta

      tällä hetkellä vaaditaan, todistuksessa täytyy olla myös mainittuna ampumalaji

      jota harrastat ja myös kaliberi. Ampumapäiväkirjaa kannattaa myös pitää.

      Poliisin kouluttamat ampumakouluttajat taitavat yleensä olla ampumaseurojen

      jäseniä. Montuilla ampumisesta ilmeisesti halutaan päästä eroon.

    • ressu.

      Yksin harrastaminen on tylsää ja oppii helposti vääränlaisen ampumatavan. Kannattaa liittyä johonkin seuraan vaikka vain nimellisesti tai koeluontoisesti ja käydä tutustumassa toimintaan. Saa hyviä neuvoja ym.

      Aseluvan saa helpoiten kun pystyy jotenkin järkevästi perustelemaan harrastuksen. Mitään tarkasti määriteltyä lajia ei tarvitse olla. Tarkkuusammunta sopii määritelmäksi. Asetyypistä riippuen voi lisäksi mainita jonkin lajin, johon ase hyvin sopii. Aseen on siis nykymääritelmän mukaan sovelluttava "hyvin" tarkoitukseensa.
      Harrastuspaikka pitää myös jotenkin pystyä kertomaan. Takapihalla ampuminen ei oikein täytä turvallisen alueen määritelmää, joten harrastuspaikaksi kannattaa nimetä lähialueen ampumaratoja. Tämä ei tarkoita sitä, että pitäisi käydä vain näillä paikoilla harrastamassa, vaan silloin tällöin voi myös paukuttaa siellä sorakuopalla. Naapureilta kannattaa pyytää suostumus asialle, sillä muutoin on odotettavissa murheita.
      Et kertonut minkä tyyppistä asetta olet hankkimassa. Jos haluat monipuoliset mahdollisuudet harrastaa kaikilla asetyypeillä suosittelen liittymistä reserviläisiin, sillä kalustoomme kuuluu pistoolit, haulikot, ta-kiväärit, reserviläiskiväärit ym. Sinulla on näin hyvä peruste aseen hankkimiseen. Käytössäsi on myös kerhojen laina-aseita sekä saat hyvää opastusta harrastukseen. Voit harrastaa vain omaksi iloksesi tai osallistua kilpailutoimintaan. Homma on rentoa eikä mitään turhaa nipotusta ja saat mukavia samanhenkisiä kavereita. Maksutkaan eivät päätä huimaa.

    • kokemusta on...

      Helpoin tapa saada aselupa on: Suoritat riistanhoitoyhdistysten pitämän metsästäjätutkinnon, josta saat metsästyskortin. Jos sinulla on omia maita joita et ole vuokrannut metsästysseuralle voit harjoittaa omassa metsässä metsäsystä. Myös metsästyskortin omaava voi metsästää valtion mailla, tosin niitä on vaihtelevasti paikkakunnista riippuen. Paikalliseen metsästysseuraan kannattaa anoa jäseneksi.
      Reserviläistoiminta pelkästään ei ole peruste ampuma-aseluvan myöntämiselle. Helpoin tapa on liittyä ampumaseuraan ja aloittaa harrastus radalla valvotuissa olosuhteissa. Pitkillä pyssyillä 10 kertaa kahdessa vuodessa katsotaan aktiiviseksi harrastukseksi. Mikäli aiot hankkia käsiaseen, on tilanne sitten huomattavasti mutkikkaampi.
      Mutta ota yhteyttää paikalliseen ampumaseuraan ja kysele sieltä. Saat varmasti pätevää tietoa ja siellä myös tunnetaan paikallisen poliisin toiminta näissä asioissa vaikka kaikkiallahan tuo toiminta pitäisi olla yhdenmukaista.

      • ressu.

        Reserviläisseura rinnastetaan ampumaseuraan, joten ammunnan harrastaminen ei vaadi liittymistä ampumaseuraan.
        Ampumaseurojen jäsenmaksut ovat todella kalliita ja vaativat poikkeuksetta suosittelijoita. Reserviläisseuraan voi liittyä samantien ja vuosimaksu on muutaman kympin.
        Pistoolin tai revolverin hankkiminen ei ole sen mutkikkaampaa kuin kiväärin. Oikeastaan ainoa lisävaatimus on kahden vuoden todistettu harjoittelu pistoolilla. Tämän ajan voi harjoitella lainakalustolla ja käydä muutaman kurssin esim. turvallinen ampuja, sra, aseenkäsittely ym. Parin vuoden jälkeen jo alkaa hahmottamaan mitä ominaisuuksia aseeltaan haluaa ja osaa hankkia mieleisensä. Ja jos harrastusinto lopahtaa, ei ole ehtinyt hankkia asetta, josta nykyisin on vaikea saada rahojaan takaisin.


    • alistettu kansa

      Perusteen tulee olla yhdistymisvapaus, toisaalta kysymystestiin, mitä poliisi harrastaa, sille ei ole perusteita laissa!

    • näin on hyvä

      Jos taulua haluaa puhkoa omalla pihalla tai hiekkamontulla, niin siihen käy mainiosti ilmapistooli tai kivääri. Etuna myös mitätön meluhaitta, joten sellainen on oiva harraste. Mikäli sitten ruutiasella haluaa harrastaa, niin sitten pitää täyttää nuo aloittajan kysymät kysymykset. Sikäli asia on ymmärrettävä, koska löyhempi laki toisi vain turhia aseita mukanaan. Tämä karsii sitä turhaa asekantaa, ennenhän niitä .22 pistooleja oli joka jässellä, eikä monikaan niitä koskaan käyttänyt.
      Nykyisellä politiikalla syntyy vähemmän käyttämättömiä aseita, jotka voivat olla potentiaalinen uhka, vääriin käsiin joutuessaan.

      • .38 fani

        Ei asekanta tapa, vain ihmiset. Kirveetkin pitäisi kieltää puhumattakaan puukoista.


      • Juhan-i

        Näin ei ole hyvä.

        Mm. Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa on helpompi saada lupa lailliseen pistoliin, kuin Suomessa.

        Näissä maissa on rajoituksia mm. aseiden määrälle mitä saa omistaa, mutta isokaliberisen pistoolin laillinen hankkiminen on selvästi helpompaa.

        Yhdessäkään näistä em. maista ei ole mitään erityistä "aseongelmaa", joten miksi Suomessa pitää olla täysin naurettava kahden vuoden pakkoharjoittelu, joka on pelkkää laillisen aseen hankkijoiden kiusaamista ?!


        Mitkään aseet eivät Suomessa ole koskaan olleet mikään ongelma, niiden yhteiskunnallinen "vaarallisuus" on täysin mitätön verrattuna esimerkiksi alkoholin aiheuttamiin ongelmiin. Tai vaikkapa tavallisen saunan aiheuttamiin kuolemiin. Jokaikinen vuosi Suomessa kuolee ihmisiä enemmän saunan kuumuuteen, kuin ampuma-aseisiin.


        Nämä ovat ne tosiasiat.


    • Nopeus potensiin

      Viranomainen kammoksuu isoja kalibereja. Jotenkin huvittaa käsiaseiden piipun reikään tuijotus. aeen iskuvoimahan ei ole välyksestä paljoakaan kiinni, luodin nopeus ratkaisee. Nopeuden neliöön siis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10646
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3023
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1646
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1458
    Aihe