Chevrolet epica kokemuksia , toimivuus, yms

300C

minkälaisia kokemuksia kantsiiko ostaa vai onko tuo aikapommi ,hinta on ainakin kohdillaan ja aika uusiakin saa halvalla :)

25

9979

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-taksi

      Minulla oli vanha taksi pari vuotta sitten. Paljon oli ajettu ja vähän sisältä alkoi jo käyttö näkyäkin, mutta teknisesti pelasi kuin buikki. Vaihdoin sen vuoden päästä bensa-autoon ja sain melkein sen, mitä maksoinkin.

    • 300C

      paljonkos sillä oli ajettu 300 thkm vai 600 thkm :) , joo eli varmaan ihan hyvä auto hintaisekseen , mielenkiintoinen auto nimittäin on :) hassua vaan se ajanvakautuksen puuttuminen mikä tosin korjaantui -07 vai -08 :)

      • ex-taksi

        Kyllä se oli yli 400 mutta ei ollut 500. Ajoin joku 30 itekin.


      • Anonyymi

        08 epicassa on. Auto toimii hyvin


    • Johnny 2013

      Viisi vuotta toiminut loistavasti vuosihuolloilla ja pitkiäkin reissuja on tehty! 90 000 nyt ajettu, ei siis ihan hirveesti mutta kuitenkin. Hintalaatusuhde ihan kohillaan, kait?

    • 300C

      no joo , mites vielä se kun haukutaan sitä ajettavuutta niin minkälaisia ovat ajaa ovatko jämäkkä kuin saksalainen auto vai pehmeä niinkun amerikan autot. Toki nuohan tehdään koreassa :) mutta tosiaan onko ajettavuus hyvä ??

    • 300C

      Eikö kellään ole epicasta kokemuksia :D 2.5l on varmaa paras moottorivaihtoehto.

      • Ei ole omaa

        Työkaverilla oli ptkän aikaa Epican diesel. Ei siinä muuta ollut kuin määräaikaishuollot sinä aikana kun se meillä oli töissä. Ihan tilava ja aika meluton ainakin takapenkkiläiselle, mitä nyt kerran olin 300 km kyydissä. Oli muuten automaatti.


      • parhaasta tiedä

        Ainakin se vie eniten polttoainetta. Diesel-automaatti olisi se järkevin malli.


    • 300C

      Niin no totta diesel toki mutta en itse ole vain valitettavasti diesel ihmisiä vaan bensa olis oltava niin onko 2.5 miten tehokkaan tuntuinen

      Mites se automaatti kun sanotaan sen olevan välillä unelias vaihtaako mukavasti ?

      • eepikko

        Suurin osa Epicoista on dieseliä ja bensa-autoista suurin osa 2-litraisia. Meidän Epica oli 2-litrainen bensa ja käsivaihteinen. 2.5-litrainen automaattina oli pirun paljon tyyriimpi ja jäi sitten koeajamattakin.


      • Herkules

        Onko 2.5 se Porschen suunnittelema kutonen?


      • eepikko

    • eepikko

      Googletin vähän ja se taitaa olla Porschen suunnittelema XK-moottori. Ei ole mitään tekemistä Jaguarin kanssa. En ole ennen kuullutkaan.

      • Herkules

        Hyvin vähän löytyy netistä tietoa pikkukutosista. Malibussa näyttäisi olevan aivan eri sarjan moottorit.


    • käyttöauto

      Epica 2.0d vm 2007 Hinta / laatusuhde kohdallaan.
      - ajaonvakautus puuttuu ja hieman tehottomat ajovalot.
      - tarvike varaosien saatavuus huono.
      ei kuluta öljyä ja polttoaineen kulutus n.7-9l/100km.
      normi huollot riittännyt erittäin vähän korjauksia.
      hyvä ajettava ja vääntävä moottori.
      ( huollossa sanoivat ettei tiedossa yhtään moottoriremonttia 2.0d epicaan.

    • Eimielensäpahoittaja

      Ostin elokuussa 2009 ( ajamaton, rekisteröimätön) Epica diesel automaatin vm 2008 merkkiliikkeen REA - hinnoittelulla 19,900eur. normaali 3 vuoden takuulla. Nyt kilometrejä 198600 takana. Takuuseen on vaihdettu dieselpumppu ja akku.
      Kulutus Nokian NR 5 ja nyt uusilla NR 8:lla on 6litran molemmin puolin ajettaessa
      työmatkaa 40kmx2, josta osa moottoritietä talvirajoituksin 110 ja valtatiellä 90km/t.
      Continentalin uusilla kesärenkailla kulutus ihme kyllä oli 7,5 luokkaa. Ajomukavuus on lähes aiemman autoni Volvo 740 vm.-86 luokkaa maantiellä. Paikallisen merkkiliikken palveluun olen ollut erittäin tyytyväinen

    • 12+112

      Puoliksi sattumalta tuli taloon -07 Epica 2.0D ja erittäin positiivinen yllätys monessakin mielessä. Hinta, varustustus ja ajettavuus on kyllä tässä autossa todella kohdillaan eikä tuo pahan näköinenkään ole. Vajaa 2 satkua ajettu ja ainoa normaalien huoltojen ulkopuolelle mennyt työ oli polttoainepumppu joka alkoi hieman ääntelemään ja laitettiin varmuuden vuoksi. Nyt on jo katseltu uutta korealaista taloon kun houkutus saksalaisiin lopahti. Vaikka Boschin komponenttejahan tuonkin nokalla runsaasti näyttää olevan..

    • epicisti

      Tiedoksi, kellä on automaattivaihteinen Epica (useimmilla todnäk), että ko. vaihteiston öljynvaihtoväli on nykyään Chevroletin suosituksesta muutettu 75 tkm välein tehtäväksi. Viime vuoteen asti kuulemma ollut 100 tkm välein. Auton huoltokirjassahan koko vaihtoa ei ole mainittu.

      Liekö omassa reilu 230 tkm ajetussa Epicassakin ollut nyt ensimmäinen öljynvaihto, sen verran tummaa ja palaneen väristä öljyä huoltomiehen mukaan sieltä oli tullut ulos. Onneksi tuota joskus mietin ja nyt tulin soittaneeksi Chevroletin merkkihuoltoon, jossa tuo tihennetty vaihtoväli tiedettiin sanoa.

      Seuraavaksi voisi soittaa ja kysyä, onko tuo oma Epica käynyt kaikki takaisinkutsuhuollot läpi...

      PS. tätä oon laittanut muihinkin ketjuihin, uuden automaattilaatikon hinta liikkuu siellä 10 000 euron pintaan niin tuo vähän vajaa 200 euron hintainen öljynvaihto ei ole paha. :)

      • Epic_kuski

        Olin maahantuojaan yhteydessä 2017 ja tiedustelin asiaa, kun foorumeilla liikkuu erilaisia km rajoja. Kuulemma öljyä ei tarvitse vaihtaa ellei vaihteisto temppuile. Tämän vuoksi huolto-ohjelmassa öljynvaihtoväliä ei ole annettu.


    • Aatos<

      Tuommonen tärpätti/automaatti on jonkun aikaa ollut. Ei nyt uusi ole kun reilun kolmatta sataa jo mittarissa. Siistinä on pidetty ja ajallaan huollettu. Ei siitä pahaa sanottavaa osaa keksiä kun mitään vikoja ei ole ollut. Ei osanneet konttorillakaan kun käytin. Jopa maali on tiukasti kiinni ei kupli mistään kohdasta. Ainoa mikä on tarvinnut uusia on polttoainepumppu. Aina on mukisematta lähteny ja perille vieny. Lämmin mukava auto eikä pelkää talviolosuhteita millään tavalla. Kyllä se on positiivisesti yllättänyt entisen preemium saksalaisen omistajan on se myönnettävä. Erityismainintana semmonen että on muuten tuommosella mutkaisella, talvisen liukkaalla maantiellä erityisen mahtava ajaa. Ei lipsu eikä vetele yhtään vaan menee vakaasti kuin juna ja ohjaustuntuma on erinomainen. Siinä jää moni reilusti arvostetumpi merkki toiseksi eikä ole edes kalliita merkkirenkaita alla.

      Eurooppalaiset painivat vuodesta toiseen vakavien laatuongelmien kanssa mutta kansalle kelpaa. Mikäs siinä ajakoon jokanen millä lystää mutta jos tuo pelaa jatkon samalla laillla, niin herää kysymys: miksi maksaa huonommasta enemmän? Ei meillä ainakaan merkistä enää makseta.

    • Epica_omistaja

      Itselläni samanlainen "korean" Chevrolet eli Epica vm. 2006. Parisen vuotta itselläni nyt ollut, ja toiminut ongelmitta. Kulutusosia tietysti joutunut vaihtamaan, mm. jarrulevyt eteen, tuulilasinpyyhkijän sulat jne.

      Kokemuksia voi lueskella lisää täältä: http://chevrolet-epica-kokemuksia.blogspot.fi/

    • KJ8i

      Monimerkkikorjaamon asentajana muotoutuu aika hyvä tatsi siihen minkälaista kalusto meillä on. Korealaisten taso on noussut huimasti viime vuosina mikä alkaa jo näkyä myyntitilastoissa. Niitä eivät juuri ennenaikaiset turhat viat vaivaa. Eurooppalaiset valmistajat sen sijaan ovat jo vuosia painineet jos jonkinlaisten vakavien laatu ongelmien kanssa. Merkkiuskollisuus on toisinaan hämmentävää. Tiedetään että ongelmia luotettavuudessa ja takuu asioiden hoidossakin on mutta kuitenkin palataan aina siihen samaan merkkiin. Siihen jonka nimeen suvussa on vuosikymmenien ajan vannottu.

      Nyt ne rohkeat ja ennakkoluulottomat kuluttajat jotka ovat uskaltaneet sijoittaa rahansa näihin uudempiin tulokkaisiin korjaavat potin. He ajavat autoillaan huolettomia ja edullisia kilometrejä. Kuten Epicalla.

    • Stadinkunkku

      Mun naisella on Epica 2.0 LTD automaatti vm 2008. Ajettu 140 Webasto.
      Ei tarvitse enää autoa, kun muuttaa ja alkaa kulkea julkisilla.

      Onko kenelläkään tietoa, minkälaista kysyntää autolla olisi?
      Alla uudet kitkat. Kesärenkaat ei uuden veroiset..

      • Anonyymi

        Enpä tiiä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe