Suostuin kummiksi ja nyt kaduttaa

babyjane2

Suostuin kummiksi yksinhuoltajaäidin lapselle ja nyt kaduttaa. Luulin ensin, että olen kummi lapselle, mutta taisi tämä neiti etsiä kummia pikemminkin itselleen. Heti suullisen sopimuksen tehtyämme varsinainen helvetti alkoi, kun nainen alkoi soitella mulle vuorokaudenajasta riippumatta ja tasan niin kauan, että joko suljen puhelimen tai vastaan. Usein suljin puhelimen, koska silloin kun en heti vastaa, mulla ei ole aikaa puhua.
Muutenkin tämä puhelinkäyttäytyminen on enemmän kuin outoa. Joskus mun piti mennä katsomaan tätä lasta, ja laitoin naiselle viestiä, että olisin pian tulossa. Nainen yritti soittaa mulle useita kertoja ja joka kerta heitin luurit ja laitoin sitten viestiä "älä soita, akku aivan lopussa, laita viestillä jos ei ole ok että tulen" Lopulta hän vaivautui kirjottamaan sitten viestiä, että hän on kaupassa ja pyysi tulemaan sinne perässä. Kun lopulta yritin soittaa hänelle itse, hän ei vastannutkaan enää puhelimeen ja jouduin etsimään häntä ympäri kyliä - muija oli laittanut puhelimen äänettömälle kuin kostoksi.
Jouduin ottamaan koputuspalvelun pois päältä, koska puhuessani työasioitani tai ihan kenen kanssa tahansa, hän soitti ja soitti niin kauan että katkaisen puhelun ja soitan hänelle takaisin. Usein tein niin vain kertoakseni, että älä häiritse soittoani, koska en pysty jatkuvalta piippaukselta keskittymään toiseen puheluuni.
Lapsen tapaamiset eivät olleet lapsen tapaamista varsinaisessa merkityksessä. Vaihda vaipat, tiskaa, kerää pyykit jne. hommia oli aina tiedossa, enkä muka saanut kieltäytyä niistä. Parasta oli, kun nainen tuli siskoni valmistujaisiin lapsen kanssa ja heitti siellä pokkana että vaihdan juhlapukimissani lapselle vaipan, vaikka mulla oli täysi työ keskittyä siskoni auttamiseen kattamisessa sun muussa ja halusin pysyä siistinä.

Toinen ikuinen murheenaihe ovat hänen omat kuvionsa. Mun pitäisi aina jaksaa kuunnella, mitä sen aivan pimeä suku ja tuttavapiiri tekee, enkä ole hirveän kiinnostunut sekaantumaan heidän riitoihinsa. Vastaavasti taas oli elämäntilanteeni mikä vain, saan ihan hirveät määrät pyytämättä annettuja neuvoja, mitkä ovat aivan kuutamonpimeitä. Yksikin liittyi asunnonhakuuni. Lapsen äidin mielestä mun olisi pitänyt hakea asuntoa heidän kanssaan samasta talonyhtiöstä tai hakea heidän kanssaan isoa kämppää, jotta olisin lähempänä heitä! Voi luoja, ei ikinä!
Kävin baarissa saman naisen kanssa tasan kerran, ja toista kertaa ei tule. Maailman rasittavinta on kaveri, joka ei pääse yksin käymään edes kusella ja kuvittelee, että hänen menojensa mukaan mennään. Ilta sai päättyä vasta, kun hänellä oli kotiinlähdön aika ja kauhea poru, kun lähdin häntä ennen jotta ehdin viimeiseen bussiin. Kaikki potentiaaliset tuttavuudet niin miesten kuin naisten kanssa se blokkasi parhaansa mukaan ja pummasi juotavaa eikä edes juonut niitä. Olin sanalla sanoen aivan kypsä, mutta hillitsin itseni viimeiseen asti.

Jep, Juoksin karkuun. Lapsi on ihana, mutta hänen äitinsä ei, ja minusta haiskahti, että minua ei otettu kummiksi vaan muovailuvahaksi. Melkoinen riesa koko kuvio, ja nyt voin hyvin uuden puhelinnumeron turvin.:)

2

353

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • BabyJane2

   Ja kyllä, olen katkera etten osannut pitää puoliani alusta asti vaan pidin turpani kiinni näin pitkään. Esimerkkejä naisen vuorovaikutustaitojen alkeellisuudesta mulla olisi vaikka kuinka, mutta en jaksa luetella enempää. Halusin vain avautua jonnekin.

   Mulle kummius tarkoittaa sitä, että olen lapsen elämässä läsnä muulloinkin kuin jouluisin ja synttäreinä kortin ja lahjan muodossa. Olisin halunnut hoitaa tehtäväni kunnialla, mutta tämän lapsen kohdalla siitä ei tainnut tulla mitään.

   • 13+1

    Ole lapselle läsnä, kun hän hieman kasvaa. Ota hänet luoksesi yökylään, vie kivoihin paikkoihin. Luo häneen yhteys ja tee selväksi, että sinuun voi turvata ja luottaa.
    Kasvettuaan, hän varmasti tarvitsee tukeasi, varsinkin eläessään noin epävakaan äitinsä kanssa.
    Ei hän isompana muista, vaihtelitko hänen vaippojaan. Mutta varmasti arvostaa sitä, että kasvaessaan hänen elämässään on ollut turvallinen ja luotettava aikuinen.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   121
   5555
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   26
   2371
  3. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   90
   1196
  4. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1112
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   68
   1029
  6. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1024
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   375
   963
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   165
   884
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   829
  Aihe