Äänestäjille

Juha Montonen

Terve kaikki Suomen metsästäjät!
Meitä on Suomessa n.300 tuhatta metsästäjää, joiden elämää aina hankaloitetaan, kun jossain joku hullu ampuu.
Olisi täysin tervettä ja järkevää todeta Räsäseltä ja kaikilta muiltakin, että: -Lakimuutoksilla eivät hullut lopu
-Rahalla saa aina "pimeen" aseen
-Ei tehdä järjettömiä lakeja, siksi että "tehdään jotain"
-Äänestäkää siksi vain niitä ehdokkaita, jotka ymmärtävät nämä tosiasiat

Kaikki "vanha" ei ole huonoa, Suomessa oli järkevä ja mallikelpoinen aselupamenettely ennen näitä "hulluja vuosia", kun tuli nämä höpö-höpö poliitikot lakialoitteineen ja eduskunnan enemmistö hyväksyi, kun ei omaa järkeä ollut!
Näille ei enää ääniä.
Olen omistanut aseen hallussapitoluvan 42 vuotta, kun nyt haen uutta hankintalupaa, se menee näin:
-1. käynti (15.7) Poliisilaitoksella, jossa ovessa todetaan, että kaikki lupahakemukset vain ajanvarauksen kautta, ensimmäinen vapaa aika on 6.8 klo 10,15
-2.käynti tämä on jo tulevaisuutta mutta luultavasti käyn täyttämässä hakemuksen (maksan 72€) ja saan varattua ajan soveltuvuustestiin (koska en ole hakenut hallussapitolupaa viimeisen 3v:n aikana???), joskus tulevaisuuteen.:
-3.käynti, soveltuvuus testillä tutkitaan, olenko sopiva ihminen harrastamaan metsästystä ja omistamaan aseen hallussapitoluvan (vasta 42v hallussapitolupaa tätä ennen)
- mikäli minulle myönnetään (tietenkin ......
ei helvetti, on tämä jo sellaista ihmisoikeuksien loukkausta, että ketkä muut kuin metsästäjät tätä enää sietää?
Mitäs sitten kun Suomi on uhattuna jostain, ketkä täällä on ja oli ensimmäisenä vastaanottamassa hyökkääjiä, kettutytöt?
Metsästäjät ovat 1. Suomen vastuullisin kansanosa joka ei tee koskaan numeroa tekemisistään.
Maistuuko kinkku, pihvi tai kala (voiko näitä syödä ja nauttia ilman tappamista?), kysyn kaikilta teiltä räsäset, tuomiojat ja vihreet?
Terveisin!
Juha Montonen

49

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksi metsästäjä

      Ei ne lopu hullut lakimuutoksella, mutta juuri sen takia on lakeja päivitettävä sopimaan nykyiseen maailmaan.
      Ei ennen hullut soittaneet hätänumeroon, haluavansa poliisin kanssa tulitaisteluun.

      Metsästäjänä kykenen kyllä elämään nykyisen lain kanssa, en niin kovin usein niitä aseita vaihtele. Kiusallistahan se nykyään on, mutta sen verran harvoin joutuu asioimaan, että sen kestää.

    • toinen metsästäjä

      Kyllä nuo ajanvaraukset johtuu poliisin sopeuttamisesta nykyiseen yhteiskuntaan. Virkoja on siinäkin puljussa vähennetty, ei ole enään pankkikonttoritkaan niinkuin ennen, sama se on poliisin kanssa.
      Jos luvat maksaa, niin maksaa maailmassa kaikki muukin, ei ilmaiseksi mitään saa ja harrastukseenkin on vähän rahaa varattava.

      Mikä tuo aloittajan "Suomi uhattuna" tähän kuuluu ? metsästäjätkö siellä rajalla töröttää ja pelastaa Suomen ?
      Heh, heh, se on kyllä aivan eri keskustelu, eikä siinä nämä meidän aseluvat mitään meinaa, kyllä ne varusmiespalveluksessa on ennenkin rynkyn antaneet, vaikka sivilissä ei lupia olisikaan. Siellä on kyllä aseen käytön kanssa kova valvonta, niinkuin toki kuuluukin.

    • nostoväkinen

      Eipä oikeastaan riitä, että äänestää tosiasiat ymmärtävää ehdokasta, täytyy äänestää tosiasiat ymmärtävää puoluetta, koskapa puolueen ryhmäkuri jyrää nämäkin tosiasiat ymmärtävät ehdokkaat.

      Kiireesti olisi aseenomistajat sivistettävä asian suhteen.

      Aseharrasteiden rajoittaminen romuttaa maanpuolustushenkeä, reserviläiset on se ryhmä, jonka läsnäolo ja taistelutahto sekä osaaminen on merkittävin kansainvälisissä kovapanosammunnoissa.

    • äänestäjä aseluvalli

      Sepä on toki kiinnostava ajatuksena, että olisi 300 tuhannen yhtenäinen ryhmä.
      Ketä vain poliittista puoluetta sellainen kiinnostaisi.
      Ainoa haittatekijä on se, kun sellaista ryhmää ei ole. Metsästyskortin maksajia on tuollainen määrä, mutta ne hajoaa aika hyvin yli puoluekentän. Aselait eivät ole sellainen yhdistävä tekijä, joka saisi eri puolueiden kannattajat äänestämään samaa puoluetta.
      Talouden linjaukset ja aatesuunnat erottavat paljon tehokkaammin, kuin mitä aselupa tai metsästyskortti yhdistävät.
      Maanpuolusasiat nykyisessä maailmassa ovat sillä mallilla, että se reserviläishenki on yhtä tyhjän kanssa tosipaikan edessä. Ei ole tulevaisuudessa varsinkaan meillä varaa nykyaikaisiin asejärjästelmiin, jotka ovat ensiarvoisessa asemassa, jos maata pitäisi puolustaa. Reserviläisen ampumataito on siinä aikas sekundäärinen asia, kun maasotaa vierastaa jo nykyiset hyökkääjät.
      Tällä hetkellä ei sellaisia uhkakuvia ole, jos niitä ilmaantuu, niin toivotaan, että keritään liittoutua. Vaikka silloin voi olla myöhäistä kolkutella minkään Naton ovia enään. Toivotaan että sellainen uhkakuva ei toteudu, missä maata pitäisi aseilla puolustaa.

    • vellihousukaiminäkin

      Metsästäjät ja ammunnan harrastajat ovat todellisia vellihousuja!

      Ei uskalleta sanoa mitää, vaikka omaa harrastusta vaikeutetaan joka kierroksella. Edunvalvonta on samaten täysin ala-arvoista.

      Jos ei uskalla omia oikeuksiaan puolustaa, niin muut muut kyllä pitävät huolen, ettei oikeuksia kohta enää ole.

    • .44 russian.

      Olen vähän kyllä samaa mieltä kuin "vellihousukaiminäkin", jotenkin tuntuu että

      liian helposti on lain tiukennukset hyväksytty. Mutta nämäkin asiat ratkaistaan

      ainakin periaatteessa eduskuntavaaleissa. Aseen voi muuten lainata myös ase-

      liikkeestä(tietysti korvausta vastaan), jos on hallussapitolupa saman tyyppiselle
      aseelle kuin lainattava ase on. Itse taidan käyttää tätä mahdollisuutta,ennemmin
      kuin lähden lupaviranomaisen nöyryytettäväksi.

      • Juha Montonen

        Juha vielä terve!
        Odotin innoissani, että pikkasen raflaavaan tekstiini olisi otettu vähän innokkaammin kantaa!
        Kysynkin vielä:
        -Saadaanko lakimuutoksilla pimahtaneet, järjettömät (kouluampumiset ym.) jotenkin tekemättömiksi tulevaisuudessakaan?
        -Kaikki te, jotka pidätte metsästäjiä jotenkin brutaaleina jäänteinä, tutustukaa vähän aiheeseen, ennenkuin tuomitsette "pihvi poskessa"- lukiessanne kaiken tappamisen, millä perusteella?
        -Suomessa on tosiaan 300 tuhatta metsästäjää, jotka tyytyvät aina kaikkeen, kun käsketään jostain ylempää. Muista äänestää seuraavalla kerralla sinun ymmärrystä edustavaa ehdokasta, joka ei haittaa elämääsi kohtuuttomasti ja oikoo jo tehtyjä virheitä. Vain tekemällä tulee korjauksia, nurkkapöydissä paasamalla ei nämä asiat muutu, joten kysykää ehdokkaaltanne kanta tähän ja sitten lappu koppaan, vai mitä?
        -Olisihan tähän vaikka mitä kysyttävää, mites mennään poijaat ja tytöt?


    • viljatilallinen

      Aika harva aikuinen äänestäjä valitsee ehdokkaan minkään hattastuspohjan perusteella. metsästys tulee jatkumaan vaikka äänestäisi ketä, muut asiat ovat ehdokkaan valinnan takana. Esim. EU- ja maataloustuki asiat ja linjaukset merkitsevät suurelle joukolle metsästäjiä paljon enenmmän, kuin suhtautuminen johonkin harrastukseen.
      Nykyinen tai entinen asepolitiikka ei tavallista metsästäjää juuri mihinkään hetkauta.

    • -eSa-

      Suurin ongelma Suomessa on, että enemmistö aseiden omistajista on metsästäjiä.

      Näin hiukan kärjistäen sanottuna.

      Mettäukot ovat nahjuksia, joita kiinnostaa ainoastaan oman pyssyn, sen naurettavan .308 Sakon, kohtalo.

      Perselleen mennyt aselaki meni nimenomaan läpi, kun mettäukot järjestöjen johtoa myöten lässyttivät päivä toisensa jälkeen sitä samaa : "kyllä tämän kanssa voidaan elää" jne.

      Ilmeisesti mettäukkoja ei haittaa, että kaikki aseliikkeet pikkuhiljaa kuolevat yhdessä ratojen sulkemisen kanssa.

      Kohta ne patruunat maksavat vielä enemmän ja mitään varusteita / tavaraa ei saa, koska mitään liikkeitä ei enää.

      Ainoa mitä jää jäljelle, on Iso-Britannnian tyyliin pari varakasta ja etuoikeutettua poliitikkoa / yritysjohtajaa jotka käyvät kerran, pari vuodessa ampumassa herraseurassa sillä helvetin kallilla haulikolla.

      Siinä on sitten suomalainen metsästyskulttuuri. Tätä ennen luonnollisesti kaikki ampumaurheilu ja terve aseharrastus on aikoja sitten kuollut.

    • nostoväkinen

      Minä vaihdoin puoluetta aselain valmistelun ja käsittelyn vuoksi, protestiksi. Entiseen voin palata, kun korjaavat virheensä, eli nähtävästi ei koskaan. Paljastui lain säätämisen surkea taso, sekä perustuslain halveksinta lainsäätäjien ja poliitikkojen toimesta. Näistä äänestäjien tuleekin olla äärimmäisen jyrkkiä, poliitikot ja virkamiehet vaihtoon, eikä äänestysuurnilla hyssytellä äänestämällä vanhaa totuttua tavan vuoksi. Alan guru Eilavaara totesikin aselain valmistelusta: 'Jos tämä olisi opiskelijan opinnäytetyö, sitä ei hyväksyttäisi.'

      Suomesta puuttuu perustuslakituomioistuin, silloin äänestäjien ohjaus politiikkaan voidaan antaa vain äänestäjien jalkojen kautta. Turakoille (ven. duraq tjsp.) kenkää.

      Eihän reserviläinen pelkästään ampumataidon vuoksi ammuntaa harrasta ja saattaapa reserviläinen sotatilanteessa istua elso-tuolissakin t.mv.

    • Myöhäistäkö?

      Nyt kyllä herää muutama metsästäjä kun pitää kalustoa vaihtaa, olisi kannattanut alkaa tätä 300.000:n jäsenen porukkaa herättelemään realismiin hieman aiemmin!

      Itsekkin metsästän, mutta harrastan myös toiminnalisia lajeja ja kyllä perus metsästäjien ääni kun oli tuolloin lakivalmistelujen aikaan "EI TÄMÄ MEITÄ KOSKE" ja "TÄMÄN KANSSA VOIDAAN ELÄÄ" Ihan järjestön puhemiehet kovaan ääneen erotteli metsästäjät ja ne "muut" ampujat toisistaa, ja kuinkas kävikään sama paska valui perusmetsämiehen päälle kuin sen "vihatun" toiminta-ampujan....

    • aseita tarpeeseen

      laki on laki, mutta mitä tähän perustuslakia sotketaan ? Eihän aselain päivityksellä ole mitään tekemistä perustuslain kanssa.
      Nykyinen aselaki on aivan hyvä. kaikessa löytyy jotain valittamista, mutta minua ei tuo ole mitenkään haitannut. Jos nyt joudun täyttämään yhden lisäkaavakkeen ja tilaamaan, niin vapaaehtoistahan tämä kuitenkin on.
      Mikään ei ole stabiilia tässä elämässä, tuollainen turha jurnutus ei mitään muuta, tai asiaan auta.

      • muijamuistutus

        Niillä viime vaaleissa pudonneilla kansanedustajilla lienee "jurnutuksen paikka". Niillä jotka aikaansaivat nykyisen aselain. mm. O.Nepponen, H. Hoskonen, O.Kaltiokumpu, J. Mieto , J. Seurujärvi ja monta muuta!
        Jatkossa sama tahti, äänestäjien äänillä.
        Tämä on ollut huonoa aikaa tuomiojan, halosen,vanhasen,kiviniemen ja kataisen lijalla, juuri nämä pitää muistaa ja myöskin muistuttaa!


    • nostoväkinen

      Se sama perustuslain vinguttaja on valmis sinua ja minua nuzzasemaan silmään myös maatalous- ja EUtukiasioissa, näyttöähän livautuksesta jo toisaalla on. Siispä turakoille kenkää.

      Kun aselakiakin valmisteltiin, eri valiokunnat antoi valmistelusta lausuntoja, niin myös lakivaliokunta ja jotain perustuslain vastaisuuksia torjuttiinkin, mm. aseiden säilytyksen tarkastaminen eli käytännössä kotietsintä. Silti monet aselainkohdat lie määrättävissä paljon paremmiksikin, muista Eilavaaran kommentti 'jos tämä(aselakiehdotus) olisi opiskelijan opinnäytetyö, sitä ei hyväksyttäisi.

      Millainen kansa, sellaiset hallitsijat!

    • Metsän poika

      Ei paljon metsästäjiä tällä kannattaisi haukkua. Metsästys on kuitenkin yhteiskunnallisesti tärkeää, sillä säädellään riistakantoja, ei pääse pedot riehumaan ,eikä hirvet päntiönään ryntäile pitkin teitä.
      Joku pistoolin paukuttelu voitaisiin vaikka kieltääkin, ei sillä ole mitään merkitystä yhteiskunnan kannalta.
      Lailliset aseet ei ole mikään ongelma, kun nykyinen laki estää mielipuolille niiden myöntämisen.

    • AXW.

      Ei taida metsästyskään aivan pakollista olla, voidaanhan hirvet ja pedot

      erilaisilla "ansoillakin" vähentää.









      "

    • Littsku

      Laki kieltää ansojen käytön hirvieläinten ja usean petoeläinlajin metsästyksessä.

    • Metsän poika

      Nykyinen tapa on tehokas ja kansa hyväksyy suurelta osin metsästyksen. Aseisiin taas aletaan enenevässä määrin suhtautua kielteisesti. Näin ollen metsästys on pehmentävänä puskirina asekielteisyyden nousulle, joten turhan paukuttelijoiden pitäisi suhtautua vähintään kunnioittaen metsästäjiä kohtaan. Ilman metsästystä Suomessa voitaisiin oikeastikin jopa aseet kieltää.

      • Mieti hetki

        Hei Metsän poika, nimittelet ammunnan harrastajia turhan paukuttelijoiksi ja kerjäät samalla kunnioitusta, missä metsässä oikeasti elät?

        Itse en kunnioita pätkääkään niitä metsästäjiä jotka vetäytyvät johonkin "ei me olla niitä tyyppejä" juttujen taakse kun saan aikaan useampi "metsästäjä" on kilahtanut ja käyttänyt metsästys asettaan lain vastaisesti verrattuna ampumaurheilija porukkaan, eli pitäisikin sanoa, että me ampumaurheilijat ei olla niitä mustasukkaisuudessa ylilyöntejä tekeviä marjojen omistajia tai eukon jättämiä luusereita joiden elämä loppuu siihen kun marjastaja kävelee MUN MAILLA ja Reiska VEI MUN AKAN!


      • AXW.
        Mieti hetki kirjoitti:

        Hei Metsän poika, nimittelet ammunnan harrastajia turhan paukuttelijoiksi ja kerjäät samalla kunnioitusta, missä metsässä oikeasti elät?

        Itse en kunnioita pätkääkään niitä metsästäjiä jotka vetäytyvät johonkin "ei me olla niitä tyyppejä" juttujen taakse kun saan aikaan useampi "metsästäjä" on kilahtanut ja käyttänyt metsästys asettaan lain vastaisesti verrattuna ampumaurheilija porukkaan, eli pitäisikin sanoa, että me ampumaurheilijat ei olla niitä mustasukkaisuudessa ylilyöntejä tekeviä marjojen omistajia tai eukon jättämiä luusereita joiden elämä loppuu siihen kun marjastaja kävelee MUN MAILLA ja Reiska VEI MUN AKAN!

        Ei minäkään näe mitään erityistä syytä miksi rata ampujien pitäisi metsästäjille

        olla kiitollinen, ampumaurheilu on omat kannuksensa ansainnut sijoituksina ja

        mitaleina kansainvälisistä kisoista.

        Laki on sama kaikille, niitä voidaan myös muuttaa.


    • Metsän poika

      Minulle on aivankin sama mitä mieltä te olette. Toin vain esiin sen faktan, että metsästyksen peesissä tulee tuo ammuskelu. tälla tarkoitan kansan suhtautumista asiaan. Asevastaisuus on lisäänbtynyt, mutta metsästyksen hyväksyy entistä useampi. Eli ilman metsästystä aseet olisivat entistä ahtaammalla.
      Näin tuota touhua, kun viimevuonna kävin sorsastuksen alla radalla. Siellä oli paikka, joss ammuttiin jotain practikalia, tai mitä lie turhan paukuttelua. Kotirambot siellä kyyryjuoksua köpitteli ja ammuskeli pitkin penkkoja. Täysin tyhjää touhua. sellaista ei voi kyllä hyvällä tahdollakaan täyspäisten harrastuksesksi kutsua.

    • sorsia, kanalintuja

      Metsästävänä kaupunkilaisena minulle on kyllä yhdentekevää saako ampujat mitaleita jossakin, vai eivät. Ei niitä ampumamitaleita juuri valtakunnan medioissa noteerata muutenkaan. Eli aika marginaalinen laji, joka ei vetoa yleisöön.
      Minulle aivan sama käykö joku ammuskelemassa radalla vai ei.
      En myöskään äänestä minkään aselakien tahtiin, kyllä on muut asiat paljon tärkeämpiä, mitä tässä maassa tapahtuu. Taitaa olla nuoria ihmisiä vain, joille joku aselaki on niin tärkeä, että oikein katsotaan kuka ehdokas on aseita mitäkin mieltä.

      • AXW.

        Metsästyskö sitten vetoaa yleisöön, tuskinpa vain. Ei tälle joidenkin metsästäjien

        itsensä kehumiselle ole mitään asiallista perustetta.

        Kuten sanottu ei metsästyskään ole välttämätöntä, villieläin kantaa voidaan

        säädellä myös ansastuksella. Se vaatii lakimuutoksen, mutta niitä voi

        eduskunta tehdä.


      • Joo, ei muuta kun
        AXW. kirjoitti:

        Metsästyskö sitten vetoaa yleisöön, tuskinpa vain. Ei tälle joidenkin metsästäjien

        itsensä kehumiselle ole mitään asiallista perustetta.

        Kuten sanottu ei metsästyskään ole välttämätöntä, villieläin kantaa voidaan

        säädellä myös ansastuksella. Se vaatii lakimuutoksen, mutta niitä voi

        eduskunta tehdä.

        metsiin kylvämään myrkyllisiä nuolukiviä hirville.


    • *harrastaja*

      Käytännössä yksittäisten koulusurmien ulkopuolella LÄHES KAIKKI laillisilla aseilla tehdyt surmat ovat metsästäjien tekemiä.

      Jotain nuoria kavereita pistooleineen kytätään eivan helvetisti, vaikka todellisuudessa laillisilla aseilla tehdyt surmat ovat juuri näiden katkerien mettäukkojen tekemiä. Ammutaan vaimo / tyttöystävä / lapset sillä metsästyskiväärillä / haulikolla. Lopuksi sitten miehekkäästi tehdään itsemurha, kun ei ole kantti ottaa teoista vastuuta.

      Iso osa suomalaisista metsästäjistä on siinä suhteessa saanut luvan aivan liian helposti, että mitään todellista harjoittelua ei ole vaadittu. Sitten ei osata hevonpaskaa ampua todellisuudessa sillä aseella.

      Luonnollisesti myöskään ei käydä radalla treenaamassa, koska "patruunat maksavat liikaa". Radat kuolevat sitten pois, koska urheiluampujat eivät saa lupia ja mettäukot eivät harjoittele.

      Hyvin menee.

      • No paljonkos näitä

        kaikkiaan olikaan laittomilla aseilla tehtyihin verrattuna vuosittain?

        Olisiko vaikka 70 vuodessa?

        Sen verran hukkuu vuosittain ihmisiä.


    • Juha Montonen

      No näin eteni tämä keskustelu! Ei yhtään puheenvuoroa (puolesta tai vastaan) omalla nimellä. Reippaasti lähti kuitenkin kannanottoja vaikka mihin, mitä en kysynyt.
      Pari selventävää kysymystä (kyllä tai ei) vielä jos vaikka jotain tolkkua tähän?:
      1.- Saadaanko ampuma-aselainsäädäntöä kiristämällä kouluampumiset ja muut AMPUMA (muista puhumattakaan, leipäveitsi...) -aseilla tehdyt rikokset loppumaan?
      2.- Onko oikein, että vastuuntuntoisen kansanosan (metsästäjät, jotka jäljittävät yöllä vesisateessa ne kolarihirvet ja lopettavat kärsimykset) elämä tehdään kalliiksi ja vaikeaksi jonkun ennalta-arvaamattoman takia?
      3.- Osaako suomalainen korjata tekemänsä virheen tai muuttaa mielipidettään ilman "kasvojen menetystä"?
      4.- Saako lihaa tai kalaa lautaselle ilman tappamista?
      5.- Ollaanko kavereita?

    • SRVA-mies

      kovin on kysymykset johdattelevia ja niihin löytyy pääosin vastaukset kun ketjun lukee läpi. tuo loppuhuipennus on vielä väärällä palstalla. metsästäjät eivät voi olla mkitään vegaaneja, joten kysymys lihan- ja kalansyömisestä voisit laittaa aivan eri palstalle.
      SRVA miehet ovat vaapaaehtoisesti hommaansa tekemässä ja ainakin itseni osalta kyse on itsekkäästä toiminnasta. Voin harjoittaa koiraani jäljittämisessä ja silloin tällöin myös metsästysajan ulkopuolella saan tuoretta peuraa syötäväksi, sitä palkkaa.
      Ei minulla ole suurempaa valittamista nykyisestä aselaista. Onhan siinä aivan järjetöntä byrokratiaa mukana, mutta ymmärrän kyllä lain kiristämisen syytkin.
      Ne on tainnut Monteselta jäädä hämäräksi.
      Millään lailla kun ei voida rikollisuutta täysin ehkäistä, mutta tätäkään asiaa ei voida tulkita joka- tai- asiana, vaan se pitää nähdä kokonaisuutena.
      laiken päivityksessä on aina kyse siitä, että muutos on ajanut vanhasta laista ohi, niin nytkin. Maailma ei ole se sama, joka se oli silloin kun vanha laki astui voimaan.

    • AXW.

      Lienee selvää ettei aselain kiristys takaa etteikö näitä "tapauksia" voisi
      tulla lisää, kun on nämä laittomat aseet joka tapauksessa. Lisää rahaa
      kouluterveyden huoltoon pitäisi olla itsestään selvyys.Aselain uudistus oli
      ymmärtääkseni tekeillä jo ennen näitä "tapauksia", ei sitä lihaa lautaselle
      ilman tappamista ainakaan vielä saa. Periaatteessa ei tietenkään ole oikein
      "muut" joutuvat kärsimään yksittäisten tekijöiden laittomuuksista, mutta eikö tätä
      tapahdu muissakin asioissa, esim. tieliikenteesä.Itse kyllä pyrin myöntämään
      virheeni, vaikka se ei helppoa olekaan.
      Laitoin tarkoituksella aikaisemmin hiukan ärhäkkää tekstiä, jotta tulisi
      keskustelua, kokonaisuutena ottaen metsästäjät tekevät hyvää työtä.
      Ollaan vain kavereita, mitä tästä elämästä riitelemällä tulee.

      • byrokraattiNatsipask

        EI se Breivik 32 vuotias mies, missään koulussa ollut vaan täysi-ikäisyyden ajat sitten saavuttanut norjalaismies jolla oli myös armeija taustaa, jostain asekaupasta Norjassa oli käsiinsä saanut sarjatuli kiväärin ja automaattihaulikon ja pistoolin, jolla se surmasi tehokkaasti niitä ihmisiä Utoyassa.
        Ei se terveydenhoito tässä olisi mitään kyennyt estämään. Kuka toisen päähän näkee mitä se aikaa kahden vuoden päästä tehdä? Ja saa niitä ammonium nitraatteja edelleen kun ostaa pienempiä määriä tai nyysii suoraan tnt_tä työmaalta. tai forcitin kontista.

        Petri Gerdt oli täysi-ikäinen kemian opiskelija joka osasi rakentaa muoviräjähdettä(semtexiä) ja muut tarvikkeet saa mistä tahansa kaupasta tai kaatopaikalta.
        Valtionvelkaa ovat niin kamalasti kasvattaneet ja myynet VALTION ELI MEIDÄN OMAISUUDEN että ei minua ainakaan haittaisi jos joku 500 kilon pommin eduskuntaan veisi tai Brysseliin ydinpommi pitäisi tiputtaa niin päästäisiin siitä helvetin eurooppabyrokratiasta jossa on yhtä vähän järkeä kuin paskan syömisessä.


      • tuossa sen näkee
        byrokraattiNatsipask kirjoitti:

        EI se Breivik 32 vuotias mies, missään koulussa ollut vaan täysi-ikäisyyden ajat sitten saavuttanut norjalaismies jolla oli myös armeija taustaa, jostain asekaupasta Norjassa oli käsiinsä saanut sarjatuli kiväärin ja automaattihaulikon ja pistoolin, jolla se surmasi tehokkaasti niitä ihmisiä Utoyassa.
        Ei se terveydenhoito tässä olisi mitään kyennyt estämään. Kuka toisen päähän näkee mitä se aikaa kahden vuoden päästä tehdä? Ja saa niitä ammonium nitraatteja edelleen kun ostaa pienempiä määriä tai nyysii suoraan tnt_tä työmaalta. tai forcitin kontista.

        Petri Gerdt oli täysi-ikäinen kemian opiskelija joka osasi rakentaa muoviräjähdettä(semtexiä) ja muut tarvikkeet saa mistä tahansa kaupasta tai kaatopaikalta.
        Valtionvelkaa ovat niin kamalasti kasvattaneet ja myynet VALTION ELI MEIDÄN OMAISUUDEN että ei minua ainakaan haittaisi jos joku 500 kilon pommin eduskuntaan veisi tai Brysseliin ydinpommi pitäisi tiputtaa niin päästäisiin siitä helvetin eurooppabyrokratiasta jossa on yhtä vähän järkeä kuin paskan syömisessä.

        Siinäpä onkin asenteet sellaset, että ei pitäisi olla ainakaan aseita sinulla.
        hyvä kun on vähän luparuuvia kiristäneet.


    • Niinpäs se menee

      Tuntuu vaan siltä, että "tosi metsästäjät" syyttää muita ammunnan harrastajia aselupien tiukentumisesta ja turhan paukuttelijoiksi, kun ei itse ymmärrä lajin hienouksia ja juuri sitä, että kun on tuollaista toiminta stagea ampumassa tai treenaamassa, niin siinä oikeasti arkihuolet ja muut jutut on kaukana päästä! Sehän ei mene metsästäjän päähän, että tuo practical ym. lajit ovat ihan oikeasti monelle ns. tapa vapauttaa ajatuksia arki aherruksesta.

      • metsästäjä vain

        Kaikissa harrastuksissa ne arkihuolet on sivussa, oli harrastus miten tyhmä tahansa, niin keskittyminen siihen saa muut asiat mielestä. Se on kaikille aivan selvä asia, miksi sellaista itsestään selvyyttä korostat ?
        Metsästyksessä on lisäksi luonnon rauha joka rauhoittaa ihmistä, komeiden maisemien lisäksi. On vähän eri juttu, kun jossain hiekkakuopassa paukuttelu.


    • nostoväkinen

      Jokin taho se vain osaa hajoittaa ja hallita meitä erilaisten aseiden käyttäjiä!
      Tämä on kaikkien harrastajien huomioitava ja alkaa-puhaltamaan-yhteen-hiileen.

    • laaja-alainen

      Miksi eri harrastajien pitäisi samolla tulilla istuskella ? Ei erilainen ase ole mikään yhdistävä tekijä. Politiselta näkemykseltä löytyy kaikki puoluekentän eri vaihtoehdot, aivan vihreitä myöten. Metsästäjiäö kun löytyy myös luonnonsuojelijoista. Toki heitä on vähän, mutta joku vuosi sitten Lapin Rhy:n nokkamiehenä toimi kyllä paikallisen luonnonsuojeluliiton jäsen, että löytyy niitäkin.
      Kun metsästäjissä on yhteiskunnan läpileikkaus, niin mielipiteet leviää samalla lailla.
      Jos joku elää niin suppeasti, että äänestyskäyttäytyminen valitaan sen mukaan, kuinka ehdokas suhtautuu aseisiin, niin siitä vaan, vapaassa maassa ollaan.
      Omaa ismiään nyt ei pidä kuitenkaan muille tyrkyttää, sellainen ei ole koskaan onnistunut. Yksi pitää omaa lajiaan muita parempana ja joku ihmettelee, kun muut ei ymmärrä hänen lajinsa hienouksia. Maailmassa löytyy paljon lajeja, niissä kaikissa on omat hienoudet ja vain asianharrastaja ne ymmärtää, muut pitää kuitenkin aika merkityksettöminä niitä. Jokaiselle oma harrastus on hieno homma, mutta harrastus on aina vain harrastus. Sellainen on hyvä, mikäli se on tasapainossa muun elämän kanssa. Eiköhän se työnteko ole parasta mielenterveydelle ja harrastus sitä vain tukeva asia.
      Metsästys on hieno harrastus, mutta minulle vain yksi harrastus muiden joukossa.

      • 25 m.

        Kyllä meillä kaikilla ampujilla ( metsästäjät ja rata ampujat) on ainakin yksi yhteinen
        tekijä, nimittäin ampuma aseen hallussapitolupa. Jos niiden saamista
        vaikeutetaan niin meihin kaikkiin yllämainittuihin se vaikuttaa.
        Kaikki eivät ehkä harrasta niin kovin aktiiviseti, mutta itselleni ampuminen on
        ehdottomasti ykkös harrastus jonka olen aloittanut jo teini iässä.
        On minullakin ajoittain muitakin harrastuksia, mutta ne eivät vedä vertoja
        ampumaharrastukselle.


      • turhaa vikerrystä
        25 m. kirjoitti:

        Kyllä meillä kaikilla ampujilla ( metsästäjät ja rata ampujat) on ainakin yksi yhteinen
        tekijä, nimittäin ampuma aseen hallussapitolupa. Jos niiden saamista
        vaikeutetaan niin meihin kaikkiin yllämainittuihin se vaikuttaa.
        Kaikki eivät ehkä harrasta niin kovin aktiiviseti, mutta itselleni ampuminen on
        ehdottomasti ykkös harrastus jonka olen aloittanut jo teini iässä.
        On minullakin ajoittain muitakin harrastuksia, mutta ne eivät vedä vertoja
        ampumaharrastukselle.

        No mitäs siinä vaikerrat jos mutkassa löytyy, sen kun paukuttelet menemään.
        Turhaan sitä tyhjää valittaa, nyt on tällainen asepolitiikka ja kerran ikänsä harrastanut, niin mitä se sinua liikuttaa, kerta aseessa löytyy.
        Minäkin olen ikäni metsästänyt ja kaappi on aseita piukassa, ei siis väliä joutuuko jonottamaan tai mitä ne nyt vaativatkaan.


    • nostoväkinen

      Selvennykseksi, aiemmin mainitsin perusteena, kuinka ehdokas ja ehdokasryhmä suhtautuu perustuslakiin, sen tuomiin oikeuksiin ja kansalaisten tasavertaisuuteen.

      Sillä, kuinka ehdokas suhtautuu aseisiin, ei lie paljonkaan merkitystä, ryhmäkuri päätösten teossa jyrää ehdokasyksilöt.

      Ala-arvoista lain valmisteluakaan ei tule suvaita.

    • suppea alainen

      Suppea-alaisesti toimii hän, joka mielivallan uhrina nuoleskellen toteaa; kyllä tämän kanssa voidaan elää... , ei koske metsästäjiä...., näillä kahdella aseella pärjään loistavasti..., itseladattavia melkein sarjatulta ampuvia aseita ei tarvita...,
      ja äänestysvalinnoillaan antaa meiningin jatkua, tai jopa jättää äänestämättä.

    • huono elämä

      Uijui, uijui, uijiu, valitusta vain. Ainaista uikutusta kuinka on kurjat lait.
      Meneehän se elämä noinkin. Aina on itseaiheutettu vit.......us päällä.

    • oikeita tekoja

      Komppaan edellistä, aivan turhaa marinaa vain täällä. Ei kyllä mikään puolue suostu koskemaan aselakiin siinä mielessä, että otettaisiin takapakkia, vanhan lain suuntaan.
      Niille joille tuosta on tullut elämää suurempi asia, suosittelen oikeesti asian eteen tekemistä. Nettisivuilla valittamien on pelkkää vätystelyä, jolla ei mitään asiaa eteenpäin viedä. Alkakaa kerätä niitä nimiä kansalaisaddressiin ja kun on 50 tuhatta koossa, niin eduskuntaan. Sittenhän asia selviää, minkämoista kannatusta lain muuttamiseksi oikein löytyy.
      Lapsellista on täällä rutista ja muita syyttää selkärangattomuudesta. Suurinosa aseenomistajista ei pidä asiaa niin merkityksellisenä, että viitsisi sen eteen mitään tehdä. Se porukka jolle asia tuntuu olevan elämän perusta, niin luulisi sitten, oikeesti perustansa eteen toimivan, muuten se on vain selkärangatonta velliperseen vaikerrusta. Täällä vaikertamalla ei asia mihinkään etene.

    • harrasteethauskat

      Hehh. Tulee siten ilolla odottaa aikaa, kun Finljandistaniassa on kaikki aseet kielletty ja entiset aseiden omistajat on pitkän ja vaativan uudelleenkoulutusleirin toimesta saatettu iloisiksi pitsinnypläyksen ja postimerkkien keräilyn harrastajiksi.

      • Hessu ja Hopo.

        Joo, harrastukset on monenlaisia, jotkut ampuu ja nyplää pitsiä, jotkut vain
        ampuu, radalla.


      • oikea tekeminen

        No mitenkä se täällä valittaminen eroo tuosta "ilolla odottelusta" Ei mitenkään. Tuossa oli lääke tekemiseen, siitä vain kansalaisaloitetta keräämään.


    • ei koske metsästäjiä

      Edellisellä kansalaisaloitekeräyksellä ampumaratojen asiasta, alullepanija joutui pyyhkimään hanuriaan, koskapa aloitteeseen osallistujia oli vain muutamia tuhansia.

      Se kansalaisaloitteista.

      • Mätsästäjä

        Ei me metsästäjät koskaan mihinkään adressiin nimiä mennä laittamaan se on turhaa adressin paukuttelua sellanen, ei koske meitä oikeita metsästäjiä muutenkaan mitkään Suomen lait nyt eikä tulevaisuudessa!

        Jaahas, pitääkin tästä lähteä vähän ohiampumaan saaliista kun ei tuo harjoittelu kiinnnosta, heheheee!


    • Ellun kanat

      Ketään ei oikeesti kiinnosta, nuo muutama katkera hapan naama saa valittaa täällä maailman tappiin aselaista. Kai se sitten helpottaa omaa oloa, kun on täällä sanonut vastustavansa nykyistä lakia ja haukkunut ne pystyyn, jotka ei viitsi yhtyä turhaan räkytykseen.

    • hirvimies mainio

      Taitaa olla saamatonta porukkaa nuo radalla paukuttelijat. Viherpiiperöt saa kerättyä kaikkiin addresseihin tarvittavat nimet, oli kyse homojen oikeuksista tai turkistarhauksen vastustamisesta. Nämä ei kai osaa kun henkselin paukuttelua, sen tyhjän paukuttelun lisäksi.
      Me metsästäjät ei nimiä mihinkään kyllä anneta, jos radat loppuu, niin hirvet ammutaan ilman hirvikorttia, ei sitä enää aloituksessa kysytäkkään ja kokeesta tulikin ihan lapsellinen, kun hiekkapussin päällä paukutellaan tauluun joku laaki kerran kolmeen vuoteen.

    • Russian .44

      Laittakaa nyt lisää kommenttia, Montonen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11154
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3113
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2964
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1704
    9. 85
      1678
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe